Şimdi Ara

AMD Ryzen 2 işlemcilerde sevindiren fiyatlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Overclockladığın hızı yazar ama bana da fake geldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2600 900 kağıttan satılır
  • Ilk nesil ryzen uygun kosullar altinda en kotu 3.9 biraz sansliysaniz 4.0ghz rahat goruyordu he 4.1 kullanan da var ama ortalama 3.9-4.0ghz. Yeni ryzenlar da en kotu 4.2 biraz zorlayarak 4.3ghz olacaktir. Illa ki manyagin biri cikip en tepe anakart + custom sivi sogutma + sansli chip ile 4.5ghz de kullanir o da istisna artik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurt dışındaki fiyatları bilmemde bizim ükemizde amd'nin intelden pek bir farkı yok.. hepsi uçmuş... güya sitede hep şey deniyor amd güzel işlemci yaptı rekabet yaradı.. hani nerede? amd'de de fiyatlar uçuk.. ben ucuzunu göremedim... sanırım yarış teknolojide değildi fiyatlardaydı. o kısmı herkes atlamış.. amd ucuz mucuz değil al birini vur ötekine.. aynı..

  • Ah ahh elin oğlunun 200 liraya aldığı işlemciye 1000 lira vermek ne koyuyor be.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neronidas

    Cevabınız için teşekkürler hocam. Apu dediniz de teknoloji olarak athlon gibi eski mimari midir acaba.

    Eski teknoloji değil sadece işlemciye dahili ekran kartı var gibi düşünebilirsin. Onboard ekran kartı işlemci gücüyle karşılanıyor. Tabi bu dışarıdan ekstra ekran kartı takmaya engel drşil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkansu E kullanıcısına yanıt
    Seni mi kıracağız, buyur, 8700K 5.2GHz güç tüketim tablosu. 5.2GHz bak, 4.3GHz değil. 8700K yanıyor yeaaa, çok güç çekiyor yeaaa, 1GHz turbo mu olur yeaa demeye devam edin.Elinizde başka argüman yok anlaşılan.

    AMD Ryzen 2 işlemcilerde sevindiren fiyatlar

    4.3GHz 1.5V ile Ryzen2 sistem, 5.2GHz'deki 8700K'dan 53W fazla çekiyor cinebench'te. Ben değil, attığınız video gösteriyor bunu. Yine bakarsanız boşta 100W çeken sistem cinebench'te 293W'a çıkıyor. 190W demek. OC'lu 8700K tek thread'te 235-240 puan alıyor, mulktithread'te de 1650-1700 aralığında sonuç alıyor. Tek thread'te intel bu durumda %31 önde, multithread'te de ortalama %20 geride. En azından bir 50W daha az güç tüketiyor aynı durumda. 8700K çok güç tüketiyor diyorsanız, 53W fazla tüketen Ryzen 2'ye Akkuyu santralini bağlamaya kadar gider bu tartışma.

    Yine attığınız videoda Firestrike testinde sistemin 390W çektiği görülüyor. GTX 1080'in aldığı sonuca bakarsak az bir OC'lu olduğu görülüyor. 200W civarı çekiyor desek sistemin geri kalanına 190W düşüyor. 5.2GHz'e OC'lu 8700K'dan fazladan bir 50W var yani. Bu da yükte tüketimin(anakart+cpu) 200W'ı geçebildiğini gösteriyor.

    Yine aynı videoda Rise Of The Tomb Raider oyununda sistem 403W'a kadar çıkıyor, CPU çekirdeklerinin frekansı da 4.3GHz'den 4.25GHz'e düşmüş gözüküyor.

    AMD Ryzen 2 işlemcilerde sevindiren fiyatlar

    Siz hayal dünyanızda devam edin. Giriş seviyesi anakartta 8+4 pin cpu güç girişi varsa çok güç çekecek(200W+) bir cpu veya apu o anakarta takılacak demektir. Yoksa kimse manyak değil, oraya giriş-orta seviyesi karta bile fazladan 4 pin güç girişi koysun, ona göre pcb tasarlasın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 8 Nisan 2018; 16:58:6 >




  • Bilmeden yorum yapmak ne kadar güzel ya... Bir kere Intelin inceleme yapan kişilere gönderdiği işlemcilerin hepsi altım çip. %1 en iyi çipi inceleme sitelerine göndermişler. Adoredtv'nin ilgili videosunu izleyerek bunu görebilirsiniz. O verdiğiniz rakam normal bir 8700knin 4,7 ya da 4,8de çekeceği elektrik.
  • erkansu E kullanıcısına yanıt
    Sistem güç tüketimi o dikkat et fake dediğin şey gerçek çıktı, aman dikkat et batıyorsun her mesajda

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Adam gercekten en iyi videolarindan birini cekmis bu konuda. 1% ciplerin tech sitelerin %70 -80'nin eline nasil ulastiysa artik.



    Gercigi 5ghz iyi bir sogutucu ile cogu cipte cikar o videoyaya gore, olmadi 4.8-4.9. Binli cip satan o videodaki site de 300-400mhz icin ne fiyat bindiriyor ama asil sasilacak sey o. Kac yildir intel'in ilke nesil islemcileri 4.5-4.7 yaptigini dusunursek, artik mevcut cip uretimiyle bundan da cok yuksek mhz'leri gormeyecegimizi dusunuyorum.



    Ha intel de yakin zamanda daha fazla cekirdegi kullanacak oyunlar uzerine bir sunum yapmisti ve sonraki amiral gemisi 8/16 olacagini dusunursek artik oyunlar da bir zahmet bu duruma iyice ayak uydursun. Zaten 2 yildir bu orneklerde oyunlar var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Kullanmadığın şey hakkında ne çok bilirmişsin... Hani ortalıkta zibilyon tane test var, onlar da yalan. Kullanıcıların dedikleri de yalan ama sen biliyorsun. Vay be, ne büyük alimmişsin sen! Hani Ryzen 2 gibi elde birkaç örnek olsa dediğin belki mantıklı olacak ama binlerce sonuç var ve hiç biri senin dediklerini desteklemiyor. Forumda 5GHz görmeyen 8700K yok ama hala yalan söylemeye doymuyorsunuz. Valla pes diyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 8 Nisan 2018; 20:27:19 >
  • Sırf şu saçma, bilmiş ama bilgisiz tavrını boşa çıkarmak için şimdi AdoredTV'nin videosu hakkında bir konu açıyorum. Altına girip "Intel hakkında dezenformasyon yapüüür :( :(" diye ağlarsınız artık Zafer, sen, Donanımcı ve yan hesaplarınız
  • Rekabet için sevindirici bir haber.
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    8700k rakibi yok amd her zaman geriden gelicektir.
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    azılı amd fanatiği, kafasına şırıngayla soksan kulağından çıkarır yine bildiğini okumaya devam eder.
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Aynı şeyi 7700K için de söylüyordunuz ama Intel Ryzen 7'lerin 7700K'ye rakip olduğunu düşünmüş ki hemen koştur koştur 8700K'yi 6 senelik 4/8 işlemcilerden sonra 6/12 olarak çıkarttı. Tesadüfe bak sen.

    8700K'yi o kadar rakipsiz görüyor ki, 6 ay sonra yeni soketle 8 çekirdekli işlemci çıkaracak. Sahi "çekirdek mi çitleyeceğiz, 4 çekirdek her şeye fazlasıyla yeter" diyen arkadaşlar nerede? OC'li bir 8700K şu anda tek çekirdek performansı olarak rakipsiz bir konumda bunu tartışacak bir durum yok ama;

    Donanımsal güvenlik açıkları olsun
    Isınması olsun
    Daha ucuza satılan Ryzen işlemcilerden daha düşük bir güce sahip olması olsun

    birçok dezavantajı var. Seneye 7nm işlemciler geldiğinde Intel'in verecek bir cevabı olmayacak, çünkü Intel'in 10nm üretim sürecinin saat hızları yükseklere gidemiyor, dolayısıyla masaüstünde kullanılmayacak. Ancak 2 sene sonra 10nm masaüstü işlemciler çıkabilir. O zamana kadar da AMD Zen 3'leri çıkartacak 7nm+ üretim süreci ile. IPC olarak da en az %20 daha iyi bir noktaya geleceğinden tek çekirdekte de çok çekirdekte de Intel'i geçecek. O zaman da sizin kafanızdaki insanlar AMD'ye toz kondurmayacak.

    Biz de Intel 16 çekirdekli işlemciyi masaüstünde normal fiyatlara(350 USD altı) getirirse, Intel fanı olarak sizler gibi tipler tarafından damgalanacağız.

    Doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar işte. Eskiden AMD'ciler Intel Fanı diyordu, şimdi Intel'ciler AMD fanı diyecek, 2-3 sene sonra yine Intel fanı olmakla suçlanabilirim. Alıştım ben. Size tavsiyem olaylara objektif bakmaya çalışın ve satın aldığınız ürünlere aşık olmayın.




  • tostumm kullanıcısına yanıt
    Bu nasıl Türkçe yahu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    "Ancak 2 sene sonra 10nm masaüstü işlemciler çıkabilir. O zamana kadar da AMD Zen 3'leri çıkartacak 7nm+ üretim süreci ile. "

    derken o konuya 1 açıklık getirirseniz iyi olur 7nm+ dediğiniz şimdiki çıkacak olan 12 nm
    refreshler tarzında 5 nm mi olacak ve ddr5 ram durumu ne olacak o halde am4 350 anakartlar açısından
  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    DDR5'e geçildiğinde bugünkü AM4 anakartlar güncelliğini yitirecektir. Çünkü yeni işlemciler DDR5 bir bellek kontrolcüsü ile gelmek durumunda. 7nm+ şimdiki 12nm'den oldukça daha iyi bir refresh olur çünkü üretim şekli değişiyor ve EUV(Extreme Ultra Violet) litografiye geçiliyor. Bunun getirileri oldukça iyi olacaktır. Aynı saat hızında %15 civarı daha az elektrik tüketiminden bahsedebiliriz. Ayrıca Zen 3 çekirdeği IPC olarak bugünkü Ryzenlerden en az %20 daha iyi olacaktır. Asıl olay sunucu pazarında. Seneye 7nm AMD Rome sunucuları çıktığında Intel sunucu pazarında yeni işlemci satamayacak konuma gelecek çünkü 10nm üretim süreçleri hem verim açısından hem de elektrik tüketimi vs. Açısından çok sıkıntılı. Şu anki 14nm+++ üretim sürecinden çok öteye geçemiyor. Ancak AMD 64 çekirdekli 7nm EPYC işlemcileri hazırladı bile. 64 çekirdek 128 izlek ve frekanslar da 2,5 Ghz dolaylarında olur. Intel'in şu anki üretim teknolojileriyle bu ürüne karşı rekabetçi kalabilmesi çok mümkün değil. "AMD server yapmayın size bedava sunucu+para verelim" gibi tekliflerle HP, DELL ve Sun Microsystems'i kafalamaya bakacaktır.

    @LeviGerman Hocam hakikaten güzel çalışmalar yapıyor arkadaş. Delid yapılmamış orta kalite silikonlar genelde Custom Water Loop falan yoksa 4,8'de termal limit yiyor. 8/16 işlemci ve yeni soket zaten yolda 6 aya çıkacaktır. 4/8'den 1,5 sene içerisinde 8/16'ya geçiyor Intel ve bunun sebebinin AMD olmadığını savunan bazı kafalar var forumda. Yazık günah böyle büyük bir teknoloji forumuna ya...

    Bu arada AdoredTV konusunu açtım, gelen ilk cevap bir Intel fanboyundan "En azından AMD gibi hiç OC olmuyor değil." Bu arkadaşlardaki nefreti gerçekten anlayamıyorum ben. Sanki Ryzen bunların ailelerini kurşuna dizmiş... Akıl alır gibi değil gerçekten. Aynı fiyata daha güçlü işlemci almalarını sağlayan bir işlemci serisine karşı nasıl bu kadar kinli olabiliyorlar gerçekten anlamak mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 8 Nisan 2018; 22:3:9 >




  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Garip bir şekilde kişiselleştirince... deyim yerindeyse babasının malını savunuyor, alt üstü işlemci (veya ekran kartı). Garip bir şey.

    Ben intel'in silkelenmesine seviniyorum. Adamlar oyuncu GPU'su da çıkaracaklarmış 2020'de. Bundan daha güzel haber olabilir mi ?

    Yıllardır en başta oyun pazarını ve onla birlikte bizi de 4/8 işlemcilere mahkum eden kendisi değilmiş gibi bir de utanmadan oyunların tekil (ve 2) çekirdek darboğazından bahsediyor ya, olsun, canı sağolsun.
    https://www.computerbase.de/2018-03/multi-core-cpu-games/

    Adored TV'nin 64/128 Epyc işlemcisi hakkında da video var, izlemişsindir. Tek bir soket üzerinde 64 çekirdek 128 thread bir işlemci çıkarsın AMD, Intel'i faka bastırır. Halihazırda Intel, 32 çekirdekli işlemcisini bir silikondan bir elin parmağını geçmeyecek kadar üretebiliyor. 10nm'ye geçip, olgunlaşmasını beklemeden daha fazla çekirdekli işlemci çıkarması inanılmaz zor bir şey. Olgunlaşmış bir üretim sürecinde bile mümkün değil.

    Bir de 2018 sonlarında PS 5 çıkacakmış, hem Ryzen işlemci hem de Navi altyapısı kullanacakmış. Ben Navi'nin 2019-2020'de bekliyordum. Bu da iyi haber. Çünkü ekran kartı pazarı da performans duraklamasına girdi gibi. Çekirdek hızı desen sınırlarda kanımca, çekirdek sayısını arttırmak desen (onunla birlikte command processor, razter motorları yani SM&CU) bunun maliyeti iyice fırlar. MCM teknolojisi Gpu için de çıksın, full olanı 15bin dolardan satılan Titan V gibi bir ekran kartı çıkarmak da Ryzen işlemcilerde olduğu gibi epey ucuzlayacak. Dilerim, her firma bu yola girer.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.