Şimdi Ara

AMD Radeon HD 7990 için geri sayım başladı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sürekli gövde gösterisi, var mı ekran kartı fiyatlarında bir düşüş ?

  • Kartın 3 fanlı çıkıyor olması iyi olmuş. 6990'daki gibi ses sorunu ortadan kalkmış olur böylece. Hem de daha serin çılışır.

  • Hiç değilse blower fan yerine 3 fan ile geliyor. Tüm çift GPU lu kartlar referans olarak 2-3 fan ile gelmeli. GTX690 karşı olan ısınma ve gürültü zaafını ancak bu şekilde kapatabilir.
  • bizde bu donanım merakı pazarda bu kadar seçenek varken işimiz zor ..))

  • Peşpeşe 4-5 amd haberi. DH başınızı bi yere mi çarptınız noldu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    yeni nesil konsollar amd kartları kullanacakları için bende tercihimi amd den yana kullanacağım ama beklemeye devam.

    Mantığa bak arkadaş..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M@U

    Demek AMD ilk çeyrekte sunacağız derken 2012 değil de 2013'ü kasdediyormuş. (gerçi 4 gün sonra 2013 2. çeyreğe geçiyoruz, ama buna da şükür.) 1 yıldan fazla gecikme ile geç kalma konusunda zirveyi de görmüş olduk.

    Bakalım her anlamda GTX690'a rakip olabilecek mi...

    İki adet 8 pinli güç girişinin olması, saat hızlarının düşürüldüğünü, en fazla standart HD7970 seviyesinde olduğunu gösteriyor. Böyle bir şey olursa doğrudan Powercolor'ın takozlu modelinin performansını baz alabiliriz. Hatta onda 3 tane 8 pinli ek güç girişi ve Turbo mod falan vardı. Yani performans konusunda Powercolor'ın kartından geride olması muhtemel. O da zaten GTX690'ın gerisindeydi. Üstüne de müthiş derecede yüksek güç tüketimine ve fan gürültüsüne sahipti. Şimdi bir de frametime sorunu var.

    Yabancı sitelerde bu kart için GTX690 değil de GTX Titan'ın hedeflendiği konuşuluyor. Böyle bir şey olursa iyice anlamış oluruz ki; üst seviyede AMD, işlemci tarafında Intel'in arkasında kaldığı gibi Nvidia'nın da arkadasında kalacak. 1 yıllık gecikme ve adam gibi bir rakip sunulmaması buna işaret.

    Buarada 3 fanlı ilk referans tasarım da bu kartla ortaya çıkmış olacak sanırım.

    Saat hızlarının düşürüleceğini hangi cümleden anladınız söylermisiniz? Kartın resimlerine bakıp haberi okumadan ezbere yorum yapıyorsunuz. Eğer okusaydınız saat hızlarının 7970 değilde 7970ghz den bile daha yüksek standart 1100mhz de olduğu söylendiğini bunuda tahiti xt2 yongasının optimize edilip güç tüketimin düşürülmesi ile elde edildiğini görürdünüz. Ben daha ne diyim size M@U...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi P3rF3cT55 -- 14 Nisan 2013; 19:21:41 >




  • peki ARES III adında bir ekran kartı çıksa yine aynı şekilde çift 7990 lan çalışsa hibrit su soğutma sistemindeki fan sayısı 2' den 3' e çıkarılsa nasıl olur sizce????
  • Aah ah nerde o eski 6990'lar Evet yazları elektrikli süpürge kadar ses çıkartırdı ama performansı da çok güzeldi GTX590'ı bile geçerdi Şimdi artık iki taraf ta çift GPU kozlarını paylaştılar ve tahta Nvidia oturdu. GTX690'ları su gibi sattırdı üstüne meydanı yine boş bulunca çift gpu gücünde tek gpu çalıştıran kartı bile F/P overkiller olarak yayınladı. Çok geç oldu artık 8990'a doğru düzgün bir GPU koyarlar artıkım.
  • Şu HD6990'a hep imrenerek bakmışımdır. Hala sürüsüyle bir çok kartı yerlerde süründüren ve tokat manyağı yapan bir karttı. Bu 7990'da öyle olacak, 3 fanlı olması nedeniyle hem 6990'daki gibi süpürge sesi çıkarmayacak ve ısınma problemi olmayacaktır veya en aza indirilmiş olucaktır. Amd ocak-şubat gibi yayınlasaydı şu Titan'lar zor satılırdı bu sefer Nvidia şanslı.
  • Bu ekran kartını alır kavgaya girerim Çok güzel abi yaa
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.