Şimdi Ara

AMD'nin Fusion A10-4600M işlemcisine ait resmi performans değerleri ortaya çıktı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Evde 3770k kullanıyorum cunku harıcı ekran kartına ıhtıyacım var ama notebook ve pfıste tercıhım amd dir.Özellikle 10k nın gpu gucune bayıldım.

  • Intelin kurallari koydugu masaustunde intelin mevzi gosterdigi bataklikta debelenmek yerine... intelin yillardir yuksek karla satis yapip arge icin muazzam kaynak urettigi bir ortamda onun guclu oldugu taslara kafa vurmak yerine sakin makul sessiz efendi bir bicimde fakat mutevazi olmasinin da ekmegini yiyecek bir lansmanla yeni neslin oncusu olmak icin bundan daha iyi bir zamanlama olamaz. Ayrica buradski tecrube ille de masaustune aktarilacaksa ki faydasi tartisilmaz intel fanlari daha ucuz sistem kuracak (2011 soket kullamiyorum ve beni dileyen amd fani kabul edebilir)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gerginix

    Intelin kurallari koydugu masaustunde intelin mevzi gosterdigi bataklikta debelenmek yerine... intelin yillardir yuksek karla satis yapip arge icin muazzam kaynak urettigi bir ortamda onun guclu oldugu taslara kafa vurmak yerine sakin makul sessiz efendi bir bicimde fakat mutevazi olmasinin da ekmegini yiyecek bir lansmanla yeni neslin oncusu olmak icin bundan daha iyi bir zamanlama olamaz. Ayrica buradski tecrube ille de masaustune aktarilacaksa ki faydasi tartisilmaz intel fanlari daha ucuz sistem kuracak (2011 soket kullamiyorum ve beni dileyen amd fani kabul edebilir)

    amd ninde hatası çok... artık mobil oldu hayat kim kaldı masaüstü alan...amd alacaz notebook yk piyasada neweed dolu ama oda ilginç... apu lu diz üstü yapıosun bide fx2 li yap bi zahmet çıkar ekran kartını işlemciden performans odaklı işlemci yap.. apulu diz üstü yapıosan bunu yapmak çok mu zor!!!




  • Yeterli fikrinizin olmadığı, olayların gelişimi ile ilgili fikrimizin olmadığı, neyin nasıl yapıldığı, neyin neden iyi neyin neden kötü performans verdiğini hiç araştırmadığınız şeyler için, şımarık çocuklar gibi onu isterim bunu isterim gibisinden onu yapsın bunu yapsın, niye onu yapmadı bunu yapmadı demek bence çok yanlış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Yeterli fikrinizin olmadığı, olayların gelişimi ile ilgili fikrimizin olmadığı, neyin nasıl yapıldığı, neyin neden iyi neyin neden kötü performans verdiğini hiç araştırmadığınız şeyler için, şımarık çocuklar gibi onu isterim bunu isterim gibisinden onu yapsın bunu yapsın, niye onu yapmadı bunu yapmadı demek bence çok yanlış.

    bi zahmet açıklayabilir misiniz peki... teknik bilginiz çok iyi bu konuda... mesela apu dan ekran kartını çıkarıp neden daha performanslı mobil işlemci olmuyor
  • Bu arada Intel de 4770K ile çok fena bir dahili GPU getiriyormuş. 1250 MHZ'e kadar yolu varmış... Varmış da o işlemciyi alacak adam giriş seviyesi ekran kartlarını çöpe atan (Evvel zamanda kehanet: @Setec01) GPU'yu ne yapsın. Intel de APU'nun yoluna saldırıyor. AMD'nin elinde HD4000'den üstün GPU var ama APU ya fiyatıyla ya da HD 4600'den daha üstün yeni GPU'suyla yola devam edecek... Testler biriksin bakalım hele... Bu arada APU'nun CF perfrormansı ilk başta iyi değildi ( 5600 - 5800 vs... için konuşuyorum) şu anda ne durumda bilmiyorum umarım sorun sürücü ile aşılmıştır.
  • HD3000 den aşağı GPU'su olan mobil Intel işlemci yok? AMD'nin yeterli CPU performansı + yüksek grafik/kullanıcı deneyimi hedefi var? AMD mobil alanda (masaüstünde olduğu gibi) Intel'e karşı birebir üstünlük kurmayacağını biliyor ve avantajlı olabileceği alanlar peşinde koşuyor? Mobil Liano'dan beri bu böyle zaten? Tek başına Intel ile birebir CPU performansı verebilecek bi çip geliştiremeyecekken, neden daha da geri çekilsin? Daha performanslı olabileceği şekil var, GPU yerine L3 koymak, o da belli yerlerde belli yere kadar performans katkısı sağlar ve hala Intel ile çok ciddi rekabet etmesine insanların aklını çelmesine yetmez?

    Mesela populer olan Mobil i5 3210m ile hemen her durumda başedebilmesi için, hem HD4000'i gözetmesi, hemde 3 modul / 6 çekirdek + 3ghz+ hızda çalışması gerekir ki mobil alanda bunu yapması imkansız.

    GPU yerine L3 olsa, a10 4600m biraz daha ilerlemiş olur , ama a10 5800k vs. fx 4300 arasındaki fark kadar sadece. Aynı anda hem L3 hem GPU olamaz zaten. Şimdiki yapılar ile, GPU ile L3 arasında tercih yapabilirsin sadece o kadar.

    Onun dışında mimarisel anlamda, yap et demekle olmaz umarım herkez biliyordur. Sırf mesela L1 L2 boyutlarını değiştirmek için bunların cache line / cache tag / associativity'sini değiştirmen ve optimize etmen gerekir ki zaten zaman alan bişey bu. Piledriver'a geçerken BTB, brach predictor vs. de değişiklik yapıldı ki sırf bunlar üzerinde mimariyi yeniden düzgün bi şekilde biribine bağlamak, sonrasında bunu üretime hazır hale getirecek kalıplarını çıkartmak hepsi zaman alan şeyler. Piledriver için bile ne kadar zaman aldı. Daha fazlası zort diye olacak şeyler değil. Kaldı ki arkasında eski yönetimin getirdiği yılların hantallığı var. Bi şekilde zamanında süper bi mimari olarak çıkacakken çeşitli nedenlerden dolayı Buldozere dönüşmüş bi yapı var. Bu şimdi tamamen kenara itilemez, ne onun için AMD'nin gücü var, nede buna zaman var. Bulldozeri mimarisi ve geleceğini hem bütün alanlarda kullanacaklar, ultramobil tabletlerden serverlara kadar, hemde bunu düzeltmeye iyileştirmeye çalışacaklar ki , zaten yapılan bu. Önceki nesile göre %10 civarında artış yaparak ilerlenecek. Bulldozerin düzeltilebilecek çok yanı var, Piledriver sonrasında Streamroller ile de devam edilecek. Yani şimdiden, hele de AMD'nin şimdiki imkanları ile farklı bi mimari oluşturamaz. Yapacağı varolan mimarisini geliştirmeye çalışmak ki zaten bunu yapıyor. Yukarda da azıcık bahsetmeye çalıştığım gibi hadi yapalım ile olmayacak kadar karışık bişey bu.

    Direk konuyla alakalı, kısmına devam edersek, eklenecek L3 önbellek, TDP'yi ve güç tüketimini belirgin oranda arttıracak, ama hala Intel'in gerisinde kalmasını engellemeyez. Bu yüzden yeterli CPU performansı ve gelişmiş multimedya deneyimi en güvenilir yol ki zaten bundan bahsediyor AMD.

    Şimdiden, Piledriver yerine Streamroller çekirdeğini geliştirip onunla mobil sonrasında da masaüstüne çıkamaz mıydı? Çıkamazdı çünkü o derece farklılaşmış mimari için vakti yoktu, Streamrollerın varolması bile belki 4-6 ay ilave zaman alacak. Daha şimdiden yapamazken, geçmişte buna girişmesi zaten az olan satışlarını iyice azaltırdı. Mobil Liano'dan direk Streamroller'a geçene kadar %99 Intel Haswell'i çıkartmış olurdu ki zaten olacak o. Bulldozeri Stremroller'a çevirmesi kolay iş değil. Her bir çekirdeğin farklı decoderinin olması, günümüzdeki işlemcilerde işlemci front-end'inin en büyük güç tüketicisinden olması, Streamroller ile her çekirdekte 2 tane decoder olacak olması hem tasarımı karmaşıklaştırıyor hemde güç tüketimini bi şekilde kontrol altına almayı zorlaştırıyor.

    AMD Piledriverda mesela, güç tüketimini düşürmek için L1 cache'den ECC'yi çıkardı. ECC nin gereklilik olmadığı mı, yoksa "%98 güven payı içinde olmasa da olur ama çıkartırsak güç tüketimini %10 düşürürrz " dediklerini bilmiyoruz, belki ikisi birdendir ama direk mimarisel anlamda arkadan bişeyleri değiştirmek yerine güç tüketen bi eleman çıkartarak güç tüketimini düşürdüler. Sırf bu bile, çıkartılan ECC sonrasında yeniden bişeylerin dizayn edilmesi gerekliliği ilave zaman demek.

    Büyük devasa adımlar, büyük devasa performans artışı getirecek gücü yok AMD'nin, önceden az çok bilgiler sızıyor nasıl olsa, bundan yıllar öncesi gibi de değil zaten hiçbişey. Sihirli dokunuş ile devasa adım atabilecek bi durum yok ne yazık ki.

    İş eğer komplo teorilerine faln gelecekse, AMD'yi buna benzer şeylerle de suçlayacaksak, ondan öncesinde doğru düzgün kodlanmayan binlerce milyonlarca yazılım geliştiricisini suçlamamız lazım. Az çok düzgün kodlanmış programlar AMD üstünde Intel ile rekabet edebilecek seviyede hızlı çalışıyor. Ama kötü kodlanmış olanlarda Intel'in çok ciddi fark attığı çok fazla alan var. AMD'den önce yazılımların bi çoğunun adam edilmesi gerek. AMD için suçlanabilecek şey, bence, saçma sapan kodlanmış bi programı da hızlı çalıştırabilmesi için üzerinde durmadıkları (deli saçması bişey olsa da bu. Mesela program çok kötü kodlanmış, çalışrken sürekli cache miss oluşuyor, oraya buraya Jmp oluşuyor). Streamroller'da bu tür şeyler olacak, kötü kodların daha düzgün hale getirilip hızlı çalışması sağlanacak.

    Bi de programların düzgün bi şekilde, birden çok çekirdekten yararlanması için yazılamaması var. Microsoftun kendi programları, toolları bile doğru düzgün çok çekirdekten faydalaanmaz (notepad, registry editor açın, bişey arayın, arama single-thread olarak yapılır). Her alanda multi-threaded + çok çekirdekten düzgün faydalanan program yazmak kolay değil, çeşitli sorunları var. Deneyim vs. gerektiriyor, her zman olması gerektiği gibi olmayabiliyor, yeterince hız artışı elde edemiyoruz vs. vs. Dolayısı ile her programın single-thread performansı önemli oranda belirleyici oluyor.

    Hepsi bir arada olunca AMD'nin geride kalması için geniş bi alan oluyor. Yeni yönetim eldekiler ile olabildiğince çok para kazanma amacında. Vakit yok, para yok elden gelen bu kadar şimdilik.




  • bence amd Trinity kod adlı
    a10 a4600m işlemcisinden sonra çıkacak olan
    amd richland kod adlı A10-5750M modelini bekleyin derim daha güçlü performansa ve grafik kartı var.

    AMD A10 5750M
    AMD A10 5750m





  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.