Şimdi Ara

## AMD Cephesinde R870 İddiaları ## (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
4.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *Furious*

    bu dedikoduları yapan kimler merak ediyorum doğrusu


    huhuhuuh
  • Öncelikle 960 sayısı paralel işleme birimi değil shader 2000 shader iki gpu lu modelde olabilir ama bu kadar shader sayısının çok fazla şey getirmeyeceği bir gerçek öncelikle shader sayısı arttıracağına doku birimlerini arttırsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Mayıs 2008; 10:07:51 >
  • bence atinin yapması gereken tek şey ROP ve TMU sayısını en azındana nVidia ile aynı tutmak. Yoksa mirami çok verimli, yoksa 16 ROP ve 16 TMU'la ile nVidiadan 32 ROP 64 TMU'undan nasıl %15 gerisinde kalabilir. işin özü ATide kullanılan mimaride ROP ve TMU birimleri tek olduğu için bunu yaşıyor çıkar sayısını 32'ye yada 64'e alsana liderlik ama başka birşeylerin beşinde de olabilir AMD ATi aldıktan sonra planlar kople değişime uğramış gibi görünüyor iyi günler
  • şu satırı okurken çenem düştü

    quote:

    TMSC tarafından 40nm üretim teknolojisi ile üretilebilir ve yeni grafik işlemcisi 2000 adet paralel işlem birimiyle donatılabilir.
  • 40 nm şaşırılacak birşey değil. Çünkü zaten AMD 2008 sonunda 45 nm CPU'larını piyasaya sürecek. TMSC ve IBM de kendi fabrikalarında 45 nm, hatta 32 nm çalışmaları yapıyorlar. Demek ki 2008 sonu gibi TMSC de 40 nm'yi üretim bandına yaygınlaştırabilecekmiş, haberden bu anlaşılıyor...

    Ben AMD'nin üretim işinden çıkmasına çok negatif bakmıyorum. Sürekli mimari gelişimle fabrikalarını yenilemek zorunda kalmak yüksek bir maliyet. TMSC gibi tüm piyasaya üretim yapan firmalar zaten gerekli çalışmaları bu firmalara bakmaksızın yapıyorlar. İşte örnek Nvidia, kendi GPU'sunu TMSC'ye ürettiriyor..

    Tabi zenginin malı züğürdün çenesi misali biz burada konuşuyoruz ama iş dünyasında bizim gevezeliklerimizin binlerce katı analizler kısa/orta/uzun vadeli olarak yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aoguz -- 22 Mayıs 2008; 10:53:27 >




  • nm rik küçülmeye müsait bir mimaride ATI ama bunu malesef performans artısına çeviremiyor.birçok neden yazılıp çiziliyor.oyun firmaları doku üniteleri falan ama herkes bir noktayı atlıyor.bu söylem üstü kapalı bir şekilde doğru bile olsa o zaman şu anki RV770 serisi bana göre ara seride geçiş olabilir.çünkü bir kere oyun firmalarını bir kenara bırakın sen doğru düzgün driver çıkartmassan oyunlarına destek tabiki veremezsin.yazılım departmanı nasıl çalışıyor bilemeyeceğim ama popüler oyunlardaki inanılmaz farklar ancak böyle giderilebilir.suçu öncelikle karşıda değil kendinizde aramalısınız.ekonomik olarak zaten zor durumda olan bir firmanın oyun firmalarının çoğunluğuyla anlaşması biraz hayal olmalı.bunun dışında önümüzdeki mimariye kadar susacağım çünkü bağıra bağıra söylenen shader hızını çekirdekten ayırın söylemleri burada gerçekleşti bunun fps bazında(bana göre çok saçma bir değerlendirme) nasıl yansıyacağını görmek gerek.doku ünitelerine gelirsek.eğer bu seri eski serileri geçerde GT200 ü yakalarsa işte o zaman bu söylemde belirtilen RV870 iddiası her anlamda ister doku ünitesi olsun ister shader hızları isterse nm rik küçüklme istersede bellek değişimi.ne olursa olsun bir dahaki seride dezavantajlarını tek tek gidereceğine eminim.ben gelecek için umutluyum.çok güzel kartlar üretiliyor karmaşık paralel işlemler hesaplamalar için muazzam derecede yüksek hızlarda kartlar üretiliyor.bunu her iki firmada yapıyor.eğer bir kehanet olacak ama.konsol bu hızla ilerlerse pclerimizdeki ekran kartları bu hızda gelişirse.artık ekran kartlarının bana göre 10.sırada yer alan oyun oynatma potansiyeli artık tamamen kalkacaktır.
    asıl nedeni görüntüyü aktarmak olan standart kartların artık işlem kapasiteleri bilimsel ve teknolojik alanlarda daha fazla kullanılabilir.örneğin virüs taramadan bahsedilmişti aylar önce.neden olmasın gpu bu işi bu performansla daha hızlı yapabilir.




  • ATI böle iddaları kendi ortaya atıor """"spekülasyon"""" yaparak ggündemde kalıp reklamını yapıor aynı Hülya avşar gülben ergen çatışmasını kavgaları gibi ne hallere düştü AMD-ATI yazık yaa
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tibuk

    ATI böle iddaları kendi ortaya atıor """"spekülasyon"""" yaparak ggündemde kalıp reklamını yapıor aynı Hülya avşar gülben ergen çatışmasını kavgaları gibi ne hallere düştü AMD-ATI yazık yaa


    Amd Atiyi alarak hem kendini hem atiyi baltaladı ne gerek vardı bu kadar masrafa sırf gpu piyasasını domine edebilmek için kısacası hırs için 2 tarafıda yaktılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geberit


    quote:

    Orjinalden alıntı: tibuk

    ATI böle iddaları kendi ortaya atıor """"spekülasyon"""" yaparak ggündemde kalıp reklamını yapıor aynı Hülya avşar gülben ergen çatışmasını kavgaları gibi ne hallere düştü AMD-ATI yazık yaa


    Amd Atiyi alarak hem kendini hem atiyi baltaladı ne gerek vardı bu kadar masrafa sırf gpu piyasasını domine edebilmek için kısacası hırs için 2 tarafıda yaktılar.


    +1 AMD atiyi yuttu ama hazmedemedi . 40nm olayina hiç şaşırmam adamlar zaten şu anda 55nm ile üretim yapmiyorlar mı? ve 4800 serisinde 800 milyon transistör deniliyor. bir sonraki serinin çift gpu lu versiyonunda 2 milyar transistör de mantıken mümkün gözüküyor veya 2000 shader işlemci herneyse işte.. Güç tüketimi olayi da 40nm sayesinde nvidia daki gibi haywani değerlere ulaşmayacaktır.Masaüstü bilgisayarım bile yok gma 900 ekran kartı olan bir laptopum war ama donanim sitelerini takip eden biri olarak bunu kestirmek güç değil benim için. AMD den umudum şu fusion olayi... ortaya iyi birşeyler çıkarsa belki AMD şahlanabilir. ama AMD nin batmasını asla istemem yoksa intele kalırsak -->> (mavili biz, sarılı intel oluyor)




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Dahaka90


    quote:

    Orjinalden alıntı: V1ncent

    bellek ve nanometre bakımından ati önde olmasına rağmen nvidia yı fps anlamında oyunlarda geçememesinin tek nedeni oyun şirketlerine para vermemesi Varsa Başka sebep bilen sölenebilir bu başlıkta


    Yahu ilk defa ağzından doğru söz çıktı Başka sebep yok tabiikide yoksa call of juarez'de ati önde olmazdı bide nvidia'nın şu olayına gıcık oluyorum metal gear solid 2 gibi baba bir oyunun grafikleri karanlık çıkıyor nvidia kartta atide bir sorun yok ama nvidia fps anlamında iyi olmasına rağmen bazı oyunlarda insanı çıldırtıyor paralar döktüğüm bir kartın bi oyunu çalıştırmaması insanı deli ediyor neyseki ati tüm oyunlarımı çalıştırdı çok şükür belki fps düşük ama hiç çalıştırmamasından daha iyidir.Ve şu berbat bellek yönetimini bi düzeltemedi nvidia okadar parayı oyun firmalarına vereceğine adam gibi sürücüler çıkartsalarda şu bellek yönetimini düzeltseler daha iyi olacak 1 gblık 8800gt bile yüksek çözünürlükte saçmalıyor çok ilginç.

    Ati'de nvidia'daki para olsa ati nvidia'nın attığı farkın 2 katını atardı.

    Her ne kadar sürücüle arada bi problem çıkarsada tercihim 11 nvidia kart kullanmış biri olarak artık ati batana kadar nvidia'ya benim kadar para döken daha yoktur keşke 9600xt zamanında ati almaya başlasaydım gidipte marka diye fx5200 almıştım ne büyük aptallık.

    budur




  • quote:

    Orjinalden alıntı: erhansun

    2 sene sonra bizim hd3870 ler filan 50-100 e filan satılcak herhalde.

    Hiç zannetmiyorum onlar piyasadan kalkarda yine devam eder satıcılar milleti kandırmaya yok 512 MB X1600pro vga verelim diye hatta bide bunu 1 GB'lisi war derler.
  • Herkes ucmus bu kadar abartmayalım daha cok var kartın cıkmasına önce r770 cıksın testleri görelim sonra r870 e bakalım!
  • ATi, GT200 de olduğu gibi transistörlere abanacak anlaşılan. Dehşet bir kart olacağa benziyor. En iyisi 4800 serisi de almayalım, R870 bekleyelim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tibuk

    ATI böle iddaları kendi ortaya atıor """"spekülasyon"""" yaparak ggündemde kalıp reklamını yapıor aynı Hülya avşar gülben ergen çatışmasını kavgaları gibi ne hallere düştü AMD-ATI yazık yaa



    Nvidia, atinin anlaştıgı firmalara para yedirip atinin önünü kesmek reklamını yaptırmamak firmaları kendi kapmak gibi adilikleri sahtekarlıkları olmasa nvidia nın kartlarının adı bile geçmeyebilirdi bu forumlarda.yazık nvidia ya çokkk yazık.




  • ati herzaman nvidia nın önündeydi zaten. hep test sonuçlarına bakıp nvidia kart aldındığı için garibim ati ezik görünüyor.
  • Belki çift çekirdekli de olabilir belli mi olur Ama şu 2000 shader olayı gerçekten şaşırtıcı bir durum
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.