Şimdi Ara

amd athlon II x4 630 --> 70 derece !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar araştırdığım kadarıyla bu işlemci boşta 15-25 arası yükte max.40 derece falan olması gerekiyor, fakat bende boşta 45 derece yükte 70 derece dolaylarında ve overclocksuz dahası üzerinde xigmatek red scorpion var . sebebi ne olabilir . termal macunu da yeniledim . kasada 2 adet 12 cm lik fan var ama nedir çözüm,soğutucuyu mu tam oturamadım ya da önceki termal macunu tam temizlemeden yenisini sürdüm ondan mı oldu acaba ya da soğutucu kasaya çok büyük geliyor sirkülasyonda mı problem ? anakart msi 870a g54 . bu soğutucu ile o.c olmadığı halde bu sıcaklık değerleri bence normal değil :S . oda sıcaklığı da normal düzeyde hatta serin bile diyebilirim . lütfen bir fikir verir misiniz,meraklıyım bu konulara ama teknik bilginize ihtiyacım var ben çözemedim .



  • soğutucuyu tam oturtuğunuzdan emin misiniz?
    eminseniz cpu z bir resim cekip atarsaniz güzel olur
  • 1- Soğutucunun İşlemci yüzeyine tam temas sağladığından emin ol.
    2- Soğutucu Fanı'nın döndüğünden emin ol.
    3- Isı sensörü hatalı ölçüyor olabilir, BIOS güncellemesi yapmanı öneririm.
  • arkadaşlar çok teşekkür ederim fan dönmüyormuş iyiki yakmadan işlemciyi uyardınız hiçte farketmemişim ama şimdi masaüstünde iken 30-35 derecede yani aynı işlemci o.c li stok fanla 20 lerde iken neden benim işlemci böyle sizce ?
  • yoo hicte ocli halde stok sogutucuda 20lerde geziyor olamaz. 640 kullaniyorum stok ve 3.5ghz ye cikartmistim denemek icin bosta 30C falan gezinmisti. ocsiz kullaniyorum an itibariyle simdi 25C falan gordum bosta.
  • Dostum linki incele.Boşta 25 yükte 40-45 derece felan olmalı fabrika ayarlarında.O sogutucu ile ben 1.65voltta yükte en fazla 55 derece görmüştüm.

    Termal Macun Sürme ve Temizleme Rehberi
    http://www.pclabs.com.tr/2008/03/21/termal-macun-surme-ve-temizleme-rehberi/
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.