Şimdi Ara

AMD: Android'i desteklemeyeceğiz, Windows 8 üzerine oynuyoruz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amd bu kafa yapi yuzunden hep kaybeden taraf oldu olacsk...

    Pc'de tekel olan bu firma yuzunden az cekmedik. Simdi telefonlarda bedava verseler yine almayiz win isletim sistemli telefonlari.

    Daha ozguru daha iyisi cikana kadar android akar...
  • işlemcisi hangi firma üretirse üretsin, ipad e yakın kasa içinde ve batarya ömrü sunan bir x86 işlemcili tablet eğer full hd demiyorum, 720p bile olsa, şu anda piyasadaki oyunların büyük çoğunu orta detayda akıcı bir şekilde oynayabilirse o tablet yok satar..

  • AMD zaten hep özgür yazılımın karşısında durmuştur. Sadece günü kurtarmaya çalışıyorlar.

  • arkadaşlar.
    1. bu x86 tabletler için olan bir işlemci 2014 de 64 bit arm işlemci üreteceğini açıladı AMD 64 bit arm şu an hemen hiç kullanılmıyor daha ziyade 64 bit uygulamalara da destek veren 32 bit işlemci gibi bir durum var yaygın kullanımda. 64 bit armleri amd ilk aşamada düşük tüketimli server pazarı için düşünse de 2. adım tablet pazarı.

    şimdi size 1 soru

    1. ben windowsa destek veriyorum dediğiniz anda orada ms in pazarlama politikaları devreye giriyor ve size destek vermeye başlıyolar her manada... Nokia neden android pazarına girmedi bir düşünün ????
    oysa ki amd ye bir üretici gelse deseki x86 mimarisinde tablet yapacam işlemciyi alıp android çalıştırsa amd buna yok kardeşim olmaz mı diyecek :)
    2. x86 pazarında tablet konusunda Windows, androidden daha şanslı, neden derseniz;

    1.kişilerin evde kullanmaya alıştıkları ( yada alışacakları) işletim sistemini tablette kullanacak, özellikle ms uygulamaları olacak.
    2. şirketlerin ihtiyaç duyduğu ve kullandıkları profesyonel ms yazılımları ( en basitinden dynamics (erp - crm )serisi) çatır çatır çalışacak. ms sistemlerdeki bir çok server uygulamalçarı ile entegre edilebilecek. Sizce MS kar etmeyecek işe girer mi ?
    3. ev kullanıcısı için android iyi eyvallah ama netbook ve tablet pazarı daha kapışmanın sürdüğü hala İos üstünlüğündeki bir pazar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnTEC -- 12 Ocak 2013; 8:58:44 >




  • Android almış başını gidiyor amd desteklese ne olur desteklemese ne olur artık insanlar şunu kafalarına soksunlar gelecekte herşey mobil olacak ve özgür yazılıma mahkum olacak bugün bütün tekniloji firmaları özgür yazìlımdan anlayan insanları işe alıyor ve bu yönde çalìşmalar yapıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD'nin kararı doğru bence. Android piyasası doyum noktasına geldi ve güçlü oyuncular tarafından domine ediliyor zaten. Bu saatten sonra girip te pazar payı kapmak çok zor. Windows 8 ise daha yeni ama umut vaat eden bir bölge ve AMD buraya yoğunlaşıp şimdiden köşe kapmanın peşinde ki en az riskli strateji de bu çünkü AMD'nin artık kumar oynayabilecek gücü yok.

    Üstelik AMD ARM'yi es geçmiş te değil. AMD bu yılla birlikte server işlemcilerinde ARM lisanslı işlemcileri x86 çiplerine entegre etmeye başlıyor. 2014'ten itibaren de 64 bit ARM cortex temelli Opteron işlemciler üretecek. özellikle sunucu pazarında AMD ve ARM ortaklık kuruyor yani AMD sadece Android ekosisteminden uzak duruyor ( şimdilik) ama ARM ile çok sağlam ilişkiler kurdu zaten ama bu ortaklığı ceplerde değil server makinalarda kuruyor sadece.
  • sürüden ayrılanı kurt kapar.

  • Bence gayet mantıklı bir hareket olmuş. Amd zaten x86 konusunda geçmişi olan bir şirket. Grafik anlamında da inteli katlıyorlar. Bunu(APUlardan bahsediyoruz) tablet bilgisayarlarda kullanmak çok mantıklı. Zaten tablet için 4 çekirdekli orta karar işlemci ve yine orta ayar grafik performansı önemli. Fakat bütün bunların düşük güç tüketmesi daha önemli. Apular da tam bu ihtiyaca cevap veriyor. Mobil i5 kullanan tabletlerdeki hd4000 ne kadar vaatkar olsa da ne yazıkki yeterli performansı sunamıyor. Bu nedenle CPU/GPU dengeli tabletler daha başarılı olacaktır. Ayrıca Apuların bize sunduğu Hybrid Crossfire özelliğini de kullanırlarsa gerçekten tam istediğim gibi olur. Nasıl olacak derseniz tablet bilgisayarımızın klavye aparatı olacak ve dilediğimizde notebook gibi kullanabileceğiz. Bu klavye aparatına gpu ve ekstra batarya koyarsanız klavyeyi taktığınızda apu ile crossfire olur ve grafik performansı ciddi bir şekilde artar. Ekstra batarya da harici gpunun batarya ömrünü kısaltmasını engelleyecek. Hatta daha fazla batarya ömrü sunacak. Bunun olacağını duyduk fakat görmeden inanmamayı tercih ederim.

    Mobil pazarda zaten bir sürü üretici var. Adapte olabilmek için en az 1 1.5 seneye ihtiyaç var. Anca o kadar süre sonra rekabetçi ürünler ortaya çıkıyor. Amdnin o kadar sağlam bütçesi ve zamanı yok. Hemen bir şeyler satması gerekiyor. Elindeki mobil x86 pazarına en uygun olan ürün ile de sahneye çıkacak.

    x86 tabletler satadursun, Amd Düşük güç tüketimli Arm Opteron işlemcileri üretecek Arm alanında tecrübe kazanacak.

    Daha sonra bu tecrübesini mobil sektöre girmek için kullanabilir. Hatta serverlar için çok iyi Arm Opteron işlemcilerde üretebilir.

    Amdnin Bir yandan kar edip kazanıp diğer yandan çalışması yeni ürün getirmesi gerekiyor.

    AMD'nin Intel'in nVidia'nın batması kimseye yaramaz. Saçma saçma konuşanlara bu sözüm. Zira çoğu pazarda mantıklı uygun fiyatlı ve rekabetçi ürün bir şekilde getiriyorlar.

    Edit: Yazım Hatası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVenturas -- 12 Ocak 2013; 9:40:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell
    AMD zaten hep özgür yazılımın karşısında durmuştur. Sadece günü kurtarmaya çalışıyorlar.

    Radeon GPU'larını pek incelememiş gibisiniz.

  • "Biz ne iş olsa yaparız" demeyip iyi bildikleri iş üzerinde daha iyiye yönelmeleri bence çok normal.
    X86 Win tabletiler masaüstü deneyimine en yakın olacağı için benim tercihim her zaman X86 dan yana olacaktır.
  • bi laf deyicem de fanların zoruna gidecek.





    amd zaten güç tüketimini 1 W seviyesine indirmeden android için işlemci üretemez ki! üstüne bir de intel'in efor sarfettiği söylenmiş; onun için mi elinde imkan olduğu halde eski teknolojisiyle işlemci üretiyor (32 nm) bu konuda her fırsatta amd beni hayal kırıklığına uğratıyor çünkü android dünyasında intel'in tekel olacağından endişe ediyorum. yakın gelecekte x86 işlemcilerin performansına arm işlemciler karşı koyamaz. o yüzden ikinci bir firma olmasını isterdim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BanKoliK_ÜyE

    Amd bu kafa yapi yuzunden hep kaybeden taraf oldu olacsk...

    Pc'de tekel olan bu firma yuzunden az cekmedik. Simdi telefonlarda bedava verseler yine almayiz win isletim sistemli telefonlari.

    Daha ozguru daha iyisi cikana kadar android akar...

    +1

    Ne tel'de nede tablette win gormek istemiyorum. Bunca sene kanimizi emdi MS bundan sonra tekel zor olur. Zaten win8 satislarida bunun kucuk bir gostergesi olsa gerek.
  • sonra AMD CEO su dıyor nıye zarar ettık. daha wındowsun alacagı yol var..zaten exynos nvıdıa Qualcom K3V2 ve bıde yakında LG de ıslemcı uretecek sana pek ıhtıyac yok.. zaten gırmek ıstesen bıle gıremezsın.. herhalde samsungun senın ıslemcılerı kullanacagını sanmıyorsun veya Huaveı nınkı de LG de kendısı uretecek. bakınız ıntel o kadar pc pıyasasının sahıbıyken mobılde pek basarılı degıl.. onun ıslemcılerını de kullanan telefon sayısı bır ınsanın parmaklarını gecmez :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: dellino

    Biz ne iş olsa yaparız demeyip iyi bildikleri iş üzerinde daha iyiye yönelmeleri bence çok normal. X86 Win tabletiler masaüstü deneyimine en yakın olacağı için benim tercihim her zaman X86 dan yana olacaktır.


    neyseki aklı başında biri yazı yazmış aynen katılıyorum

  • android'in geleceği ARM mimarisi üzerine kurulu zaten
    bu açıdan AMD ye bu soruyu sormak açıkcası saçmalık olmuş !

    +1

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Infernall

    Yemedi demiyorlarda

    +1. Batıyor hala adım atamıyor ah AMD
  • Biriniz de çıkıp x86 Android doğru düzgün sorunsuz çalışmazken AMD neyine Android peşine düşsün dememiş, birbirinden saçma ötesi yorumlar var. Acaba doğru mu biliyorum derdine düşmeden 2 satır yazmak için amma yanıp tutuşan var.

    Intel'in Android altında çalışan cihazı Medfield, bi tür ARM emulasyonu yapıyor. ARM komutlarını çevirip çalıştırıyor, o sayede var(binary translation deniyor buna zaten).

    Bilmeyen varsa AMD'nin elinde grafik uygulamalarından başka alt düzeyli şeylere kadar uzanan ARM lisansları çok uzun zmandan beri var periyodik olarak yenileniyor bunlar.

  • diğer yandan AMD App Zone Player ile kısmi olarak androidle ilgileniyor da diyebiliriz. 2013de yani bu sene windows rt sürümünü çıkaracağı söylenmişti.bunun ucu windows phone ye kadar bile uzanabilir. android uygulamaları artık evrensel olmaya başladı bile. tizen firefox os jolla gibi işletim sistemleri android uygulamalrını çalıştırıacağıda söyleniyor.zaten samsung androidden elini ayağı çekip tizene yanaşırsa android için hiç de iyi olmaz.piyasa iyice tarhana çorbası olmaya başlayacak hayırlı uğurlu olsun
  • Tablet piyasasında kesinlikle doğru bir hamle her ne kadar Android kullanan ve diğer platformlardan üstün tutsamda bu sadece telefonlarda geçerli ne yazıkki tablet olayında kesinlikle doğru bir adım diye düşünüyorum düşük fiyatlı orta seviyede windows oyunlarını oynatabilen bir tablet daha doğrusu bilgisayar almak varken windows yanında oldukça ufak uygulama ve oyun sayısına sahip başka bir platform için aynı seviyede para vermek pek doğru değil bana göre.
  • amd hep yanlış ata bahis oynuyor malesef bu sebeplede kaybetmeye mahkum

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.