Şimdi Ara

AMAZONDAN EKRAN KARTI ALMAK(310$)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi amazondan r9280x ya da r9 290 almayı düşünüyorum fakat gümrüğe gelince %20lik bir vergi vermem gerekecek,sorun değil veririm :)
    Onun dışında her hangi bir ücret ödemem gerekir mi çünkü malum vergiyle 800 tl falan olur diye düşünüyorum kargo parasıyla,acaba ekran kartı için ne kadar kargo alırlar.
    Yani sorularım şunlar olacak düzgün bir şekilde soracak olursak :)

    1-DHL,FEDEX,UPS gibi şirketlerle yollandığında gümrüğe takılma olasılığı daha yüksekmiş ya da gümrükte fazladan para alaraktan müşterinin canı yakılıyormuş fazlasılya onun yerine usps mi gibi bir şey varmış :) onunla yollanması daha iyi oluyormuş.Şimdi bu doğru mudur ? Doğruysa ben bunu nasıl seçerim ,yani usps yi seçip gümrükte mağdur edilmeme şansım nedir ?
    2-Kargo ücretini öğrenmem için kredi kartımı girmem gerekiyormuş fakat internet işlemlerine kapalı olduğu için girmedim,sizce ne kadar bir kargo ücreti istenir ?
    3-Şimdi 100$(75£)üzeri olduğu için benden vergi alınacak bir de kargo ücreti işte.Bunlar dışında benden bir şey alınır mı,gümrükte ya da başka şekilde eğer öyle bir durum varsa baya can sıkıcı olur beniim açımdan.
    4-Gümrüğe gelince vergiyi verdikten sonra tabi ki bildiğimiz üzere olan %20lik kısmı aldıktan sonra ürünü alabilirim dimi,ekstra bir ücret vermeden ya da ürünü alamama gibi bir durum olur mu ?

    İnternetten yurtdışı alışverişi olarak ilk olacak bu yüzden merak ve çekimser durumdayım malum 800tl civaarı bir para az değil, canım yansın istemem :) önerileriniz nedir ?

    Bilgi sahibi olan arkadaşlar bilgilendirirse çok çok sevinirim,gerçekten bilgilendirilmeye ihtiyacım var çok teşekkür ederim,kolay gelsin arkadaşlar :)







  • Tayma kullanıcısına yanıt
    Usps abd devlet postasidir bizim ptt gibi. Türkiyeye girişten sonra gumrugu yapılıp ptt kargo ile adresinize gelir. DHL ups gibi özel şirketler ürünün gumrugunu kendi ambarlarinda yaptırıp üstüne bir de depolama ücreti alırlar. Bu nedenle Usps tercih ediliyor. Pttden size bildirim gelir gumrugunu ödeyip ürünü teslim alırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam teşekkür ederim fakat şimdi amazondan alırken hangi satıcılar usps kullanıyor bunu görebilme şansım var mıdır ya da acaba amazonun sattığı ürünler usps ile mi gönderiliyordur ?
    Ayrıca kargolama ücretleri sabit midir ? mesela amazondan satıcı olarak yine amazondan (amazonun sattığı ürünlerden) alsak Türkiye şöyle bir kargolama ücreti uygulanıyor sanırsam ama hangisi iki fiyat var biri 30$ diğeri 8$
    30$ pek bir fazla geldi bana ama :)

    https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=596194

    Birde gümrüğe gelince sadece %20lik bir vergi ödüyorum değil mi ? başka bir vergilendirme ya da ücret kesmiyor devlet ya da amazon benden ?




  • DHL - FEDEX gibi bir kargo ile gelirse ekran kartını gümrüğe terketmek zorunda kalırsın.
    Yurtdışından gelen birine getirttir ya da sabredip takip et, kampanyalı şekilde burdan satın al.
  • Anladım yani usps dışında kart elime geçmiyor,peki usps ile nasıl alabilirim yani acaba amazoun'un sitesinde hangi satıcıların usps kullandığını bulabiliyor ya da görebiliyormuyuz ?
    Bir de bu bahsettiğiniz olay, gümrüğe terk etmek zorunda kalırsın dediniz,usps ile gelirse böyle bir durum söz konusu değil dimi ?
  • Özel kargo şirketleri ürünleri detaylı inceleyip elinden geldiği kadar masraf çıkartıp uğraştırır.
    USPS ile gelenlerde kontrol biraz daha azdır ama gümrük memuru dur şunun fiyatına bakayım deyip web araması ile fiyatı görürse gümrük prosedürüne sokar biraz uğraşırsın.
  • Eğer bilginiz varsa şunlarıda sormak isterim ve diğer arkadaşla size çok teşekkür ederim yorum attığınız için.Bu gümrük prosedürü damga mı pul parası mı ne 5tl kadar ve avrupa için %18,amerika için %20lik olan vergi uygulaması dışında bir uygulama oluyor mu acaba ben baktım ama bulamadım,şimdi alıpta gümrükte sorun çıkarmasın bi dünya para bayılttırmasın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda kimse net cevap veremez. Gümrük memuru ters biriyse ticari kullanım der o ekran kartı 10 ekran kartı parasına gelir.
    Tamamen şans yani..
    Bence ekran kartı gibi bir parça için bu tip bir riske girmeye değmez.
  • Şehrimizde ki gümrüğe gidip bu konuda bilgi almak işe yarar heralde :) çünkü 400tl gibi bir oynama oluyor dışardan alırsam peki şeye sorayım bu satıcıların hangi kargo şirketini kullandığını görebiliyor muyuz ?
  • konuyu horttlatıcam ama ben de türkiyeden gtx970 aldım. amazondan alsaydın diyince biri fiyatlara baktım usd cinsinden baya bi düşük ama burada açılan bu konudan bi halt anlamadım.

    vergisi kargosu nedir bunun ya ? kesin bi bilgi yok mu ?
  • ürünü fiyatı+kdv ve kargosu 15 dolardı yanılmıyorsam ekliyosun ve kapına kadar geliyor ortalama 15gün sürüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biggame -- 22 Kasım 2015; 19:52:57 >
  • Amazon zaten ödeme ekranında senden vergiyi alacak sen hiç bir şey yapmayacaksın normal alışverişi yapacaksın gerisiyle amazon ilgilenecek ayrıca i-parcel ile gelecek Türkiye dağıtıcısı da pts o da yurt içi kargoya veriyor ptt ile gelmiyor amazondan.
  • Amazon satın aldığınız ürün vergiyi gerektiriyor ise gümrük vergisini satış sırasında almaktadır. Bu nedenle gümrüğe takılma gibi bir ihtimal söz konusu değildir. Yazan arkadaşlar galiba yurt dışındaki diğer sitelere bakarak yorum yapıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dusunur71

    Amazon satın aldığınız ürün vergiyi gerektiriyor ise gümrük vergisini satış sırasında almaktadır. Bu nedenle gümrüğe takılma gibi bir ihtimal söz konusu değildir. Yazan arkadaşlar galiba yurt dışındaki diğer sitelere bakarak yorum yapıyorlar.

    dostum bende ekran kartı almayı düşünüyorum fiyatı 120 dolar alsam bunu ortalama kaç günde elime ulaşır ve kesinlikle gümrüğe falan takılma şansı yok değil mi ? daha önce hiç yurtdışından alışverş yapmadım
  • WinstonCode kullanıcısına yanıt
    Ben şu ana kadar genelde gümrük değerinin üzerinde bir ürün almadım amazondan nedeni ise gümrük ücreti kargo ücreti eklenince türkiyedekinden çok da ucuza gelmiyor ama gümrük değeri olan 80 doları geçmeyen ürünlerden bazıları çok uygun fiyatlı olabiliyor. Ben bugüne kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Gelmesi ise zaten satın alma aşamasında size ne kadar zaman içinde elinizde olacağı bildiriliyor ve genelde de söylenen tarih aralığında elinizde oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.