Şimdi Ara

Alt komşunun sürekli tavana vurması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tayin sebebiyle 5 katlı bir apartmanın 2. katına yerleştik. Geçen perşembe günü eve girdik. Cumartesi annemler yardıma geldiler, akşam yorgunluk çayı içerken alt kattan tak tak diye bir ses geldi. Saat 21.30 gibiydi. Dışarda rüzgâr olduğundan babam dışardan geldi bu ses herhâlde, pek aldırmadık. Pazartesi akşam eve geldim oğlumla oyun oynuyorum saat 8 gibi kapı çaldı. Açtım kapıyı, gömleğinin düğmeleri açılmış atleti meydanda göbekli yarım kel bir adam, ne selam ne kelam etmeden ''abicim aşağıya çok ses geliyor sizden, çok gürültü yapıyorsunuz'' dedi. Bende iyi akşamlar neyden rahatsız oldunuz bebek sesimi ayak sesimi demeden yüzünü çevirip merdivenden aşağıya indi. Hadi bakalım dedim kendi kendime, çattık. Oğlum 5 yaşında bir de 4 aylık kızım var. Oğlum o günden beri evde oyun oynayamaz oldu, normal ses tonuyla konuşurken bile baba yavaş konuş demeye başladı. Normal duyabileceğimiz bir sesle tv izliyoruz, baba sesi kız o abi yine gelecek diyor, psikolojisi bozuldu resmen. Çocuk sesli bir şekilde oynasa ben ve annesi zaten uyarırız sessiz ol diye. Dün yine kendi kendine oynarken alttan yine vurmuş bu, bu sefer hanım aşağıya inip eşiyle görüşmüş kapıda. Eşi çok mülayim bir kadın, kusura bakmayın benimde yapabileceğim bir şey yok, ne desem yine tavana vuruyor beni dinlemiyor bile. Diğer komşulara sorduk belalı bir tip, bizim dairede oturan önceki komşularla da sıkıntı yaşamış. Alttakiler kiracıymış, yönetici hiç uğraşmayın iki ev sahibi konuşsunlar gerekirse daireden çıkartsınlar, apartman hayatı bu şekilde beğenmiyorsa müstakil eve çıkar dedi. Tüm bunları geçtim. biz evde normal bir şekilde yaşıyoruz. oğlum tabiki de hoplayıp zıplayacak ama ölçülü bir şekilde, 5 yaşındaki çocuğun kollarını bağlayacak değiliz. Kızım geceleri tabi ağlayacak bebek çünkü. Gece kız ağlayınca hemen eşim salona getiriyor aşağı duyulmasın diye. Eşim bazen parmak uclarıyla yürüyor, yahu ne yapıyorsun diyorum o kadar da değil. adam gündüzleri işteyken çocuklarının sesi geliyor alttan, akşam eve gelince çıt çıkmıyor sabaha kadar, sanırım ailesiyle de problemli. Bu durumda siz olsanız ne yaparsınız dostlar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thewhitewolf -- 27 Ocak 2021; 17:50:8 >







  • çocuk olunca aşırı gürültü oluyor ve sürekli gürültü geliyor. hele birde alt katta ev sessiz olunca gürültüler daha çok duyulabilir oluyor. bizim üst komşudan biliyorum sürekli gürültü yapıyorlardı. her gün istisnasız 8 saat evet yanlış duymadınız temizlik hastasıymış 8 saat elektrik süpürgeyle yeri kazıma sesi geliyordu. arta kalan zamanlardada çocukları koşuşturuyordu saatlerce. defalarca uyardık bir keresinde polis çağırdık. bir ara düşündüm balyozu alıyım gidip kapıları kırayım artık ne olacaksa olsun dedim. kendimi aşırı derecede zor tuttum yüksek sesle küfür etmekle yetindim. çıkardıkları gürültüden açtığım müziğin sesini duyamıyordum hiç bir şeye konsantre olamıyordum. farkında olmuyorlar belki ama cidden aşağı aşırı ses gidiyor. en sonunda bizde onları uyutmayınca küçük kızları kapıya not bıraktı sizin yüzünüzden taşınıyoruz diye vede 2 gün sonrada taşındılar. şimdiki gelenler nadiren gürültü yapıyorlar. ama insana cinayet bile işlettirir gerçekten kontrolü kaybettirebiliyor.





  • Entel Maganda kullanıcısına yanıt

    Hocam ses yapsak tamam adam haklıdır derim. Ama inanki ses yapmıyoruz normal oturup kalkıyoruz, tv nin sesi kısık zaten, oğlan kend halinde oynuyor. Ben konuşacaktım ama eşim konuştuğu için vazgeçtim şimdilik. Önceki evimizde bizim üstümüzdekilerde ses yapıyordu ama normal bir şekilde.

  • Dikkat edeceksiniz adamın ses hassasiyeti olabilir ayrıca şuanki binalar kağıt gibi tüm sesler gidiyor. Kapınıza kadar şikayet için geldiyse demek ki ciddi ses gidiyor sizin daireden . O yüzden dikkatli olun kimseyi rahatsız etmeye hakkınız yok .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anlattığınız tarzda insana pek bişey yapılamaz açıkcası
  • Moueson kullanıcısına yanıt

    Ona kalsa sohbet bile edemeyeceğiz maalesef. Ses gidiyordur elbet ama gündüz de aşağıdan geliyor biz bişi demiyoruz çünkü normal, dediğiniz gibi betonlar ince ses gidiyor bu yüzden.

  • Muhatap olmayacağım zaten, ev sahiplerini araya sokacağım.

  • millet gürültüden rahatsız oluyor. gece 3'te müzik açan komşuları susturamıyorlar



    siz evinizde oturamıyorsunuz alt komşu rahatsız olacak diye. gerçekten çok ilginç.

  • Bu tarz durumlarda insanın huzuru gerçekten kaçıyor taşınmakda maliyet ve zahmetli Allah yardımcınız olsun
  • Bunun tek sorumluları, binadan malzemeden çalıp düşük izolasyonlu apartmanlara yüz binlerce lira isteyen müteahhitlerdir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle tipler iyi sözden anlamıyor hocam ben olsam vurdukça sesin dozunu arttırırım kapıya geldiğindede veririm odunu yollarım. Çocuklarınıza ve eşinizede istedikleri gibi takılmalarını söyleyin derim. Böyle çocukluk ve hayat geçmez.

  • O adam da haklı, sen de haklısın. Tek suçlu müteahhit denen insanımsı kan emen solucanlar. Bu evleri böyle yapan müteahhitlerin hepsini bir yere istifleyip 24 saat üst katta hoplicaksın.

  • Vurup durma bir şikayetin varsa polis çağır deyin. Polis gelir bakar, ses yok aile evi geri gider. Bir daha da çağırmaya çekinirler belki, vurmayı da keserler. Baktın gene vuruyor, kavgada adamı dövebilecek gibiysen o vurdukça siz de vurun gittiği yere kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir saatten sonra ses mes yapılmaz çocuğunuza bunu öğretin , çocuğunuz evde zıplıyorsa ordan buraya koşuyorsa emin olun aşağı kata sizin evde çıkan gürültünün 2 katı kadarı gidiyor aynı dert bizde de var yukarda çocuk var gündüz çok nadir ses olurken tam saat akşam 7 de bi başlıyor gürültü gece 11'e kadar , çocuklarınız erken yatırmaya alıştırın ve evde başka şeylerle meşgul olmaasını sağlayın ... ev oyun parkı değildir . bizde çocuk olduk babam beni hep uyarırdı hatırlıyorum ve bir gün bile sesten şikayete komşu kapıya çıkmadı , adam boşuna vurmuyor alttan

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.