Şimdi Ara

Alt kata sigorta panosu üstadlar yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar evin alt katı depo gibi kullanıldığı için hiç elektrik hattı çekilmemiş, üst kattaki sigorta panosundan yer çok sıkışık olduğundan ancak bir enya kablo geçirdim, Sorum şu ki alt kata bir sigorta panosu mu koymalıyım (alt katta aydınlatma, bir kaç priz olacak) eğer öyleyse ya da değilse nasıl yaparım bir el atsanız… tşkler şimdiden


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Uzayan hatların sigorta attırması yani tehlike anında tedbirin çalışması zorlaşır. Kabloyu zaten sigortaı kısımdan çekersiniz, vardığınız bodrum kısmına da tabii ki sigorta koyun. Panoya gerek var mı ? Dokunulmasın felan isterseniz koyun tabii.

  • Üstad cevap için teşekkürler, peki bu alt kata sigorta kutusu koyarsam ki koymayı düşünüyorum, üst kattaki gibi kaçak akım sigortası vs de koymam gerekir mi yoksa direk yukardaki son sigortadan hat alıp aşağıdaki sigortalara fazı atlatmam yeterli olur mu?

  • tutanhamun T kullanıcısına yanıt

    KAR insan koruması için malum, girişte varsa çekilen yer için gerekmeyecektir.

    Üst kısımdan bağlayacağınız sigorta değerinin tüm sisteme uygun olması lazım. Yer varsa sigorta ekleyebilirsiniz.

  • Hocam yoruyorum hakkını helal et lütfen üst katta sigorta koyacak yer var ama kabloyu aşağı indirecek delik yok yer çok dar delme için müsait değil. onun için sormuştum sadece tek nya kablo geçirebildim alt kata da bir kutu koyup bağlantıyı dağıtımı nasıl yapabilirim diye

  • tutanhamun T kullanıcısına yanıt

    Henüz tek kablo ile elektrik iletilemediğinden diğer kabloyu da döşemelisiniz. Kaçlık kablo kullanıyorsunuz??? Kablo dediğiniz uzatma kablolarının plastik kaplamalı hali değil di mi ? Tesisat kabloları tesisat borularından rahatlıkla geçer.


    ALt kat-bodrum dediğiniz yere hiç tesisat döşenmediyse zaten ilk defa siz döşüyorsunuzdur, tesisat yolunu halletmelisiniz. Sıva üstü de çekilebilir.


    Resmederseniz daha iyi sonuç alırsınız.

  • tek nya kablo dediğim 3x2.5 kabloyu geçirdim başka da yer kalmadı, alt kata sigorta koymak istememim sebebi de dediğiniz olay en baştan sıva üstü de olsa hat döşemek. ana sigorta kutusundan alt kata sigorta kutusunu bağlama mantığını çözebilsem gerisini hallederim.

  • tutanhamun T kullanıcısına yanıt

    Fz ve nötr olmalı 3. kablo nedir? Toprak hattı mı ?

    Sigorta kutusu bağlama mantığı, sigortanın bir ucuna faz verilecek diğer ucundaki çıkış da prizlere vb gidecek. Nötr direk gidecek. Toprak da.


    3*2,5 kablonun dışında plastik koruması da var mı ? Varsa gereksiz yer kaplar.

  • Alt kata sigorta panosu üstadlar yardım lütfen

    SOLDAKİ DAİRE MEVCUT SİSTEMİ TEMSİL EDERSE SAĞDAKİ ALT KATA BAĞLANTI ŞEKLİ OLUR MU?

  • tutanhamun T kullanıcısına yanıt

    ALt kat dediğiniz sanki bir bodrum ve hobi faaliyetleri için bir priz gerekiyor gibi konuştuk. Orası da bir ev ise; aynı elektrik tesisatını döşersiniz.


    Çİzdiğiniz resim mantık olarak doğru. Resim derken, sorun yaşanan sigorta kısmının resmini istemiştik. Kabloların geçemediği vb.

  • Hocam yoğunluktan cevap veremedim, benim gönderdiğim şema için mantık olarak doğru demeniz beni cesaretlendirdi ve bu şekilde bağlantıyı yaptım şu an için sorun görünmüyor, sadece 3 fazmış benimkisi::) KAR nin bir çıkışından aldım ama farkeder mi bilemedim hangi bacağından aldığım? sonuç olarak 2-3 gündür sorunsuz çalışıyor. Benimle uğraştığınız ve emekleriniz için tşk ediyorum.

  • tutanhamun T kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.

    3 faz ve 1 nötr olan sistemden, tek fazlı yani 220Volt cihazlar kullanacaksanız 1 faz ve 1 nötr almalısınız. Eğer 2 fazı alıp da cihaz bağlarsanız bozabilrisiniz cihazları.


    Eğer 3 fazlı olarak çekecekseniz hattı buna uygun sigortalar var, aynı anda 3ü de atan. Tabi ek malzemeler de gerekir güvenli bağlantı için.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.