Şimdi Ara

Almanların koronavirüs aşısı Türkiye’de bin kişi üzerinde test edilecek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
3.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yorumlara bak kanser oldum resmen. Eziklik psikolojine girip denek olarak kullanılıyoruz falan yazmış millet. Arkadaşlar bu aşılar şu ana kadar sadece Türkiye'de insanlar üzerinde denenmiyor farkındasınız değil mi? Şu ana kadar dünyanın 4 bir yanında binlerce kişinin üzerinde denenmiş bir aşılar var . Ayrıca gönüllülük esası var kimsenin zorla aşı denemesi yapılmayacak.

  • Aşıya gönüllü olmak için üstüne para verecek tipler TR'ye afrika ülkesi muamelesi çekmiş yine, sorsan FAZ 1 deneme ile FAZ 3 deneme arasındaki fark nedir bilmez, koşa koşa ülkesini aşağılamış ama bu denemelerin aynı zamanda Almanya, Fransa, ingiltere ve İtalya'da da yapıldığını söylesen mal gibi kalırlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutercim

    Ne alakası var canım. Çiçek hastalığı hepten yok edilmedi mi? Çocuk felci aşısı %90'ın üzerinde bağışlıklık sağlamıyor mu? Kızamık, kabakulak, kızamıkçık karşısında da gayet başarılı. Her hastalıkta istediğimiz kadar verimli olmayabilir ama hep başarısız olduğumuz da nereden çıktı?

    Hocam bu virüsün hiv gibi sürekli şekil değiştirdiği bu sebepten aşı bulunmasının zor olduğu ile ilgili bir makale okumuştum.


    Bir de sars virüsü ailesi'ndenmiş corona.


    Umarım yanılıyordur okuduğum makale de bulunur. Corona nın aşısı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackimmo kullanıcısına yanıt

    Hocam kuduz aşısı zaten bir serum değil mi sanırım hatta atlardan sentezlenen. Bildiğiniz antikor veriliyor sanıyordum çünkü temelde kuduz için bir aşı bulunmuyor. Aşı koruyucudur. Kuduz (rabies) için sadece pasif bağışıklık yani hastalığı atlatmak adına serum verilir diye biliyorum. Yani herhangi bir koruyuculuğu yok eğer siz tekrar bir hayvan tarafından ısırılırsanız yine kuduz 'aşısı' vurulmak zorundasınız. Dilimize yanlış geçmiş bir kelime diye biliyorum bu kuduz 'aşısı' teriminin.


    Aşı ise aktif bağışıklıktır. Zayıflatılmış virüs veya bakteri etkenini vücuda verilip vücudun savunma mekanizması olan bağışıklık sisteminin tepki oluşturmasını sağlar. Bu sayede bahsi geçen virüs tanınır, vücut önceden vermesi gereken tepkiyi verir.

  • bu hastalığı atlatanların ikinci kez bulaşma riski olduğunu söylüyorlar, ikinci atlatan üçüncüyüde atlatır. Güya virüs çok hızlı mutasyona uğruyormuş hal böyle iken yapılan aşıların koruyuculuğunu kim garanti edebilir? O kadar çok bilgi kirliliği var ki. Artık hiçbir şeye inanasım gelmiyor.

  • Nasıl gönüllü olabilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ooo kobay da olduk

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ölüyen Yürüler

    Yorumlara bak kanser oldum resmen. Eziklik psikolojine girip denek olarak kullanılıyoruz falan yazmış millet. Arkadaşlar bu aşılar şu ana kadar sadece Türkiye'de insanlar üzerinde denenmiyor farkındasınız değil mi? Şu ana kadar dünyanın 4 bir yanında binlerce kişinin üzerinde denenmiş bir aşılar var . Ayrıca gönüllülük esası var kimsenin zorla aşı denemesi yapılmayacak.

    Haberin ulaştırmak istediği sonucu ilk 2 popüler yoruma bakınca anlıyorsun.

    Oraya 5-10 farklı ülkeden (içlerinde ALMANYA da olan) gönüllülerde deneneceğini yazmamışlar. Bunlar gibiler atlasında eziklik psikolojiyle kendilerinin ne olduklarını anlasınlar diye.

  • blackimmo kullanıcısına yanıt
    Birde hasta olduğu anda başlangıç aşamasında yapılan aşının bağışıklık sistemini tetiklediği için daha hafif atlatmasına da yardımcı olduğu bilinen bir şey.

    Sanırım yeterince antijen oluşmadığı için bağışıklık sistemi yeterince tepki vermiyor antijen miktarını arttırınca süreci kısaltıyor olabiliriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • High Sierra kullanıcısına yanıt
    Yok bildiğin aşı o hatta etkisizleştirilmiş kuduz virüsünden yapılıyor uzun sürede koruyor.

    Ama 3-5 kez yapılmasının ve yıllar geçtikçe tekrar yapılmasının nedeni işin şansa bırakılamayacak olmasından dolayı.

    Çünkü bir kez bağışıklığını kaybettiysen yada aşı tutmadı ise hastalıkta başlayınca kesinkes ölüyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Değiştiği doğru ama o kadar da değil. Hiv insan vücuduna girdikten sonra bile 1 milyon çeşide dönüşüyor diye okumuştum yani o yüzden kurtulunmuyor insan vücudunda bile değişip duruyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çekilişe nerden katılabilirim? Para istemiyorum  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • afrika ülkesi miyiz almanın aşısı burada bize denenecek almanın aşısını önce almanya da denesinler. rezillik.

  • Forumdaki Alman sevicileri aşı olmaya davet ediyorum. Her konunun altına Almanya güzellemesi yapıyordunuz. Hadi buyrun gösterin samimiyetinizi :D

  • adolf'ta deneyecek mi !?

  • homebird kullanıcısına yanıt
    Ne alaka aksine adamlara sevgim daha da artti bak once kendi vatandaşlarina denettirmiyo ne güzel işte

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • vedkum kullanıcısına yanıt
    biz zaten dediğin kategoride olmasak bile bir iki tık ilersindeyiz belirttiğin ülkelerin ancak aşı konusunun söylediğin şeyle ilgisi yok.

  • 3. dünya ülkesi olduğumuzu bi kere daha yüzümüze vurmuş adamlar

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.