Şimdi Ara

Alışveriş sitelerinden altın almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
13.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu nereye açacağımı bulamadım. Uygunsuzsa uygun olan yere çekilir kilitlenmez umarım.

    Bir miktar nakit paraya ihtiyacımız var lakin ihtiyaç kredisi fazileri çok yüksek(1,75-2,1 arası). Kredi bu durumda pek mantıklı görünmüyor. Yalnız 1 yılı geçmemek kaydıyla bazı alışveriş sitelerinden külçe altın almak sanki mantıklı gibi. Peşin fiyatına 12 ay taksit var ve altını bozduruken değer kaybı olmuyor. Bu işlemi para biriktirmek için de kullananlar varmış, bu tür yorumlar var.
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=530176&productid=eaksgldchip

    Değer kaybı olmaksızın sıfır faizle kredi almak gibi bir şeye benziyor ama daha önce ne çevremde ne de net ortamında bu tür bir alışveriş yapana rastlamadım. Hepsiburada dan yaptığım 3 alışverişin ikisi problemli oldu, bundan yana da biraz çekingenim. Daha önce aldıklarımız çok da önemli değil şimdiki almayı düşündüğümüze kıyasla. O yüzden çıkabilecek problemler son dörece önem arz ediyor. Yani kesinlikle en ufak bir problem bile olmamalı.

    Sizden ricam bu tür bir alışveriş yaptıysanız paylaşmanız. Ne derece sağlıklı, ne derece sağlıksız, ufak bir kritik yapmak amacım. Ve kriter olarak peşin fiyatına 12 taksidi almanız. Diğer durumlarda kredi ile fark yok arasında hatta çok daha pahalı krediye oranla.







  • ben şimdiye kadar net-ten altın almadım ama gördüğüm kadarıyla eğer yapı kredi world kartın var ise weblebi.com adlı sitede fiyatlar daha uygun
  • Benim verdiğim tek örnek. Zaten almaya karar verirsem en uygun olanını tercih edeceğim. Benim düşüncem fiyatlar ziyade gözönünde olmayan başka bir durum var mı. Yani bu kadar basit mi, bir şey kaçırıyor muyum?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tuz ruhu

    Benim verdiğim tek örnek. Zaten almaya karar verirsem en uygun olanını tercih edeceğim. Benim düşüncem fiyatlar ziyade gözönünde olmayan başka bir durum var mı. Yani bu kadar basit mi, bir şey kaçırıyor muyum?



    Sakkkkkın bulaşma, git gedikgros,hepsibuarada dan, al. ben weblebiden aldım b..ku yedim tam 4000 ytl.
  • ben biaralar arastırdım ustadim bu netten kulce altın alıp nakite cevirme işini.
    bikac kuyumcu ile konustum benim internetten alacagım fiyatın cok altında fiyat vereceklerini soylediler
    yani satarken zarar edebilirsin
    ama çeyrek altın alırsan belki zararın o kadar olmayabilir.
  • pardon, çeyrek altın kaç gram ağırlığında bilen var mı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: algorizma

    ben biaralar arastırdım ustadim bu netten kulce altın alıp nakite cevirme işini.
    bikac kuyumcu ile konustum benim internetten alacagım fiyatın cok altında fiyat vereceklerini soylediler
    yani satarken zarar edebilirsin
    ama çeyrek altın alırsan belki zararın o kadar olmayabilir.


    Bunu araştırayım ben de. Çeyrek altından daha iyi olduğu yazılı kullanıcı yorumlarında gerçi ama araştırmak lazım. Teşekkür ederim.


    quote:

    Orjinalden alıntı: murat-i-
    Sakkkkkın bulaşma, git gedikgros,hepsibuarada dan, al. ben weblebiden aldım b..ku yedim tam 4000 ytl.


    Sizin başınıza ne gibi bir sorun geldi azizim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuz ruhu -- 23 Temmuz 2008; 19:25:31 >
  • bütün forum çalkalanıyor, iyi değil bende sipariş verdim. daha kesilmedi ilk taksit. bekleyeyim biraz daha olmazsa bankadan iptal ederim.
  • weblebiden kurtardık. koysepete den sipariş verdim. bakalım. 7 işgününde göndereceğiz dediler. aşağıdaki muhabbete bakın bi. ukalalık yapıyorlar 7 gün diye 8. işgünü bugün.

    15/08/2008
    *********** : 1 hafta oldu. siparişim hala tedarik sürecinde gözüküyor. ne zaman teslim edilecek.

    18/08/2008
    Müşteri temsilcisi : Sayın müşterimiz, Siparişinize ait banka onayı 11.08.08 tarihinde tarafımıza ulaşmış olup site üzerinde de belirtildiği üzere bu tarihten sonraki 7 iş gününde ürün gönderiminiz yapılmaktadır.Siparişiniz şu an tedarikçi firmamızdan beklenmekte olup temin aşamasındadır. Saygılarımızla, Koysepete.com Müşteri Hizmetleri


    kimse işini düzgün yapmıyor bugünlerde esnaf olmak zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazanya -- 20 Ağustos 2008; 13:46:27 >
  • Ben Hepsiburada'dan 1 adet 10gr, 1 adet 5gr, ve 1 adet 2,5 gr GOLDAŞ Chipgold külçe altın aldım. Hiçbirisinde sorun çıkmadı. Satarken tabi zarar edeceksiniz , ve bunları satarken öyle sokak arası kuyumculara gitmeyin. Goldaş mağazasına gidip orada satın. Minimum zararla satabileceğiniz tek yer.
  • çok zarar var onlarda ya. koysepetede 6 aylık finanscard fiyatı buradaki satış fiyatı ile aynı idi, bazen 2-3 lira fark oluyordu. yani kısacası kuyumcudaki fiyata 6 ay taksit. goldaş külçelerde çok zarar edildiğini duydum, buralarda işe yaramıyor onlar.
  • kredi kartı ile altın alırsanız nakit çekimle eşdeğer faiz uygulanıyor dikkat etmek lazım




  • koysepetenin ukala mesajından sonraki son muhabbet. bu sefer yumuşadılar. yukarıdaki mesajıda 7. günde göndermişlerdi. yani ürünü göndermeleri gereken gün. bekliyoruz bakalım ne zaman tedarik edecekler


    Ben : sizin hesabınızla bugün 9. gün bakalım ne olacak. 8 inde sipariş verdim. 11 inde onay aldık dediniz. 7 iş günü oldu 9 işgünü.

    21/08/2008
    Müşteri temsilcisi : Sayın müşterimiz, Siparşinize ait ürün tedariği ile ilgili şu an tedarikçi firmamızdan temininde maalesef sıkıntı yaşanmakta olup en kısa sure içinde ürün gönderimlerinizin yapılabileceğine dair bilgi alınmıştır.Konunun aciliyeti tekrar ilgili birimimzie aktarılmış olup en kısa süre içinde gönderimi yapılmaya çalışılacaktır.Yaşanan gecikme ve aksaklıktan dolayı özürdiler,anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla, Koysepete.com müşteri hizmetleri
    Yeni Mesaj Gönder




  • Altın işinde en iyisi hepsiburada. goldaş külçe altın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.