Şimdi Ara

Aldığım aracın km'siyle oynanmış..!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
5
Favori
37.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bizim bir arkadaş araba alacaktı. saf diyor ki yetkili serviste hepsi çıkar. anlattım anlattım. baktım anlamıyor. hee çıkar peki diyip kapattım mevzuyu. çok dikaktli olmak gerekir. siz yine uyanıkmışsınız. benim arkadaş gibi saflar çok var piyasada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parcifal

    en güzeli tuvturk kayıtlarına bakın km yazıyor. iki yılda bir girmek zorunda.

    Bizim 2ay once girdigimiz muayenede tuvturk calisani km ye bakmadi bana sordu benim soyledigimi not aldi yani km yi dusuk soylesem kimse anlamazdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bangsuui

    Alacağınız arabanın kmsinin orjinalliğini alıcı değil satıcının kanıtlaması gerekir; kanıtlayamıyorsa başka arabaya bakacaksınız, fiyatı uggundu vs. diye almayacaksınız. Ben kendi arabamı satarken aracın tüm belgelerini alıcı arkadaşa vermiştim, kendiside kontrol etmişti (2. el almış olmama rağmen). İlla yetkili servis kayıtlı olmasına gerek yok, bakımları nerede yaptırdıysanız elbet size bir belge veriyorlar. Kısaca satıcı aracın belgelerini ortaya döker, alıcı kontrolünü yapar, baktınız herşey tamam alım-satım yapılır. Orjinallik sadece boya ve değişenle değildir.

    Farklı durumlar da olabiliyor.
    Benim aracım sanayi bakımlı, ama nasıl bakımli...1999 Honda Accord 3.0 V6
    İzmir 3. Sanayide ustaların çoğunu tanırım. Kim iyi kim kötü bilirim
    Kendim de makina mühendisiyim, mekanikten biraz da anlarım.
    Elektronik ve ses sistemi konularına EGO Music Center, Erhan ve Orhan bakar.
    Elektrik ve klima konularına Oğuz Oto Kilometre, Tuncay Abi bakar.
    ÖN düzen, balans vs. Konularına Sen Oto Cihan Usta bakar.
    Döşeme, elektrikli koltuk vs konularına Ercü Oto Döşeme bakar.
    Mekanik konularına Hondacı Apo Usta bakar.

    Parçaları ise genelde Amerika'dan orjinal olarak ebay'den alır, getirtirim. Hem ucuza malolur, hem de orjinal olur. Uydurma parça ve işlem yoktur.

    Benim aracımın bakımlarının hiçbir kaydı yoktur. Sadece yağ değişiminde ustamın sinyale taktığı küçük kağıt vardır. Neyi ne zaman değiştirttiğimi hatırlarım.
    Ama iddia edebilirim ki, benim aracımın aynısından, aynı yaşta daha bakımlısı zor bulunur.

    Bakımlarının kaydı olması iyidir, ama ben aracımı satacağım zamanı düşünerek kullanmam, kendi keyfim ve zevkim için kullanırım. Mekaniğine güvenmeliyim, beni yolda bırakmayacağından emin olmalıyım, bu yüzden bakımlarını düzgün yaptırırım, ama hiçbir kaydını tutmam.

    Alacak olan kişi de istediği yere, istediği ustaya götürüp baktırsın, içine sinerse alsın.
    Çevremden arabamı satmayı düşündüğüm zaman almak isteyenler de var, ama ne tanıdıktan araba alırım, ne de tanıdığa araba veririm.

    Selamlar ve saygılarımla




  • Ben bakarken istediğim aracın 98-2000 modellerine baktım, 200k üstü ilan yoktu neredeyse.. Hepsi 160.000 km'de, tüm bakımları yapılmış, motor yürüyen kusursuz araçlardı. Yanına gittiğimde ise tuşlarında yazı kalmamış, direksiyon & vites derileri yıpranmış, her halinden 300k yı devirmiş ve sahibinin çalıştırırken bildiği tüm duaları okuduğu araçlarla karşılaştım. Sonra gittim 240.000 km'de olan, ancak içi, direksiyonu, boyası diğerlerinden daha temiz olan bir aracı daha fazla ücret ödeyerek aldım.. Sonrasında serviste karşılaştığım ve aracını son 2-3 ay içerisinde düşük km olarak alan kişilerin sorunlarına şahit oldum ve usta 160.000'de dediğin araç muhtemelen 500k'yı devirmiştir, ona göre kıyasla sorunları diyordu.

    To good to be true, yani kabaca doğru olmak için çok iyi, ikinci el araç bakarken akıldan çıkarılmaması gereken bir söz. 1998-2002 model, fiyatı ucuz, tüm bakımları yapılmış ve olması gereken kilometrenin üçte birinde bir araç bulmak malesef ki imkansıza yakın. Ayrıca ilanlardaki bakımlı, yeni değişti gibi ibarelerin de neredeyse tamamına yakını yalan..




  • en çok focus 2 dizellerde yapıyorlar. uyuz oluyorum. millette 100 bin psikolojik sınırı var diye özellikle 90-100 bin arası focusları adamakılı bi araştırmadan almamak gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremersoy

    en çok focus 2 dizellerde yapıyorlar. uyuz oluyorum. millette 100 bin psikolojik sınırı var diye özellikle 90-100 bin arası focusları adamakılı bi araştırmadan almamak gerekiyor.

    bende bir tane rastladım focus 2 otomatik bagcilar oto center den araç 180 binden 90 bine çekilmiş fakat galerici bana direk söyledi km si düşürülmüş diye ...
    fiyatida uygundu bu sebepten
  • böyle bir durumla karşılaştığımızda ne yapabiliriz bilen var mı? hukuksal haklarımız nelerdir. ikinci el araba aldık ama galerici inkar ediyor km'sini düşürdüğünü. onun düşürmemiş olması ayıplı mal satmadığını gösterir mi. aldığımız arabanın km'sinin düşürülmüş olduğunu tespit ettiğimizde bir ay içinde iade edip paramızı alabiliyor muyuz? bu arabaya masraf yaptık peki ya o masraflar ne olacak?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oktay.ck
    böyle bir durumla karşılaştığımızda ne yapabiliriz bilen var mı? hukuksal haklarımız nelerdir. ikinci el araba aldık ama galerici inkar ediyor km'sini düşürdüğünü. onun düşürmemiş olması ayıplı mal satmadığını gösterir mi. aldığımız arabanın km'sinin düşürülmüş olduğunu tespit ettiğimizde bir ay içinde iade edip paramızı alabiliyor muyuz? bu arabaya masraf yaptık peki ya o masraflar ne olacak?


    Daha önce km düşürme ile açılmış bir konu, umarım size yardımcı olur.

    Yargı'dan kilometre ile oynayanlara tokat gibi yanıt!
    http://forum.donanimhaber.com/m_42421946/tm.htm




  • bende 15 bin tl ye pejo 206 almistim , km si oynanmis meger gercekte 245bindeymis :)) 2bin tl zarar ettik te sattik , 2. el araba bulamadik saglam , problemsiz , o pejo yuzunden en son sifir fiesta dizel aldi babam :) pejonun kmsiyle oynayan serefsize cok sey borcluyum :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onboardx

    aracım 2005 model 55 binde kimse orjinal kim olduğuna inanmıyor.ama serviste kayıtları var

    Bizimkine de inanmıyorlar '98 Model 98 Binde
  • Dün bir şey daha öğrendim. Eğer şahıstan almışsanız arabayı, alacak davası için asliye hukuk mahkemesinde tazminat davası açmak gerekiyor. Satıcı ticaret erbabı veya ticaretle uğraşan kişi(Galerici ise) Tüketici hakları kanununa göre davayı tüketici mahkemesine açmak gerekiyor...
  • arkadaşlar benim başıma geldi şahsı mahkemeye verdim sahibinden com sitesindeki ilan çıktısı yetkili servisten şu tarihte şu km bakıma girmiştir diye yazı aldım avukatıma verdim mahkeme 1,5 yıl sürer ayıplı mal satmaktan hapis cezası bile var araç satılsa bile yinede farkını faiziyle birlikte alabilirsiniz durum bu 6 ay oldu bekliyorum haberlere çıkartcam ****yi bir böyle şerefsizler yüzünden madur duruma düşüyoruz..... herkese çok geçmiş olsun hakkınızı arayın arkadaşler
  • 60000 bakımı yetkili serviste yapılmış kayıtlı bir aracın km oynanma ihtimali varmıdır arkadaşlar nereye ne soracağız ?
  • babamda 2005 kangoo var 74000 de
    satmaya kalksa kimi inandıracak bakalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belenenses -- 18 Mart 2012; 22:28:47 >
  • Geçmiş olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: red_blue

    60000 bakımı yetkili serviste yapılmış kayıtlı bir aracın km oynanma ihtimali varmıdır arkadaşlar nereye ne soracağız ?

    Yetkili serviste sadece 60.000 değil daha önceki bakımların tarihleri var..Bu araba garanti boyunca yetkili servise gidiyor..10 -20 - 30 - 40 - 50 .000 km bakımlarını tarih olarak döktürün.Kaç yılda kaç km yapmış ? O mukayese ile az çok gerçek km anlaşılır..Ve.en son bakım tarihi ile mukayese yapın..3 yıl önce 60.000 bakıma girdiyse şimdi 75.000 de olamazYETKİLİ SERVİSE SOKUN EXPERTİZ YAPTIRIN Marksına göre 100 - 250 LİRA ARASI....Kolay gelsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 18 Mart 2012; 22:45:20 >




  • km oynama aracın direksiyonundan,pedallarından da anlaşırlır diye yorumlar var
    peki 2008 model bir aracın lastiklerinin eski olması normalmidir ? yoksa bir işaret olabilirmi ? Araç 67000 km de
  • quote:

    Orijinalden alıntı: red_blue

    km oynama aracın direksiyonundan,pedallarından da anlaşırlır diye yorumlar var
    peki 2008 model bir aracın lastiklerinin eski olması normalmidir ? yoksa bir işaret olabilirmi ? Araç 67000 km de

    kritik
    senede 17000 civarı eder
    normal şartlarda üzerinde 2. lastikler olması gerek , ve onlarında çok eski olmaması gerek
    hiç lastik değişmemiş olma ihtimali az da olsa var
  • Ben lastiklerimi 75.000 de değiştirdim..Normali 60 - 90.000 arası yıpranma durumuna göre lastik değişiyor..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAhin


    Evet yanımda aradı.İstersen çağırayım kendisini dedi yok dedim yüz yüze gelmek istemediğimi söyledim.Çok pişmanmış yaptığı yanlıştan çok üzüntü duyuyormuş.Tanıdığımız bir savcıya olayı anlattım eğer ıspatlarsanız görevinden dahi olur dedi.bu olayın tamamen dolandırıcılık olduğunu söyledi

    Sana tek sözüm var:
    Eğer Ispatlayabiliyorsan acıma.
    Ders olsun insanları enayi yerine koyanlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 18 Mart 2012; 22:51:35 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.