Şimdi Ara

AKP Çok Fena Düşüyor.. (403. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28.562
Cevap
66
Favori
517.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1406 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 401402403404405
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • siz onu bunu bırakın da HDP geliyor, diğer partiler istediği kadar oy alsın meclise 4. parti girmedikten sonra hiçbir işe yaramaz o yüzden HDP canlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

    quote:

    Orijinalden alıntı: mng1

    quote:

    Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

    quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    quote:

    Orijinalden alıntı: mng1

    quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    quote:

    Orijinalden alıntı: sultanomar

    @olağan_şüpheli Siz de söylediklerimi istediğiniz gibi anlayıp çarpıtmışsınız :)

    Ben batı dinle gelişti falan demedim. Gelişmişliğin bu tür şeylere bağlı olmadığı fikrini savundum -bu arada biraz klişe olacak ama Amerika başkanları yeminlerini İncil üzerine yapar, son zamanlarda Yunanistandaki seçim de böyle olması gerekiyordu ama kişisel tercih sebebiyle olmadı-. Ayrıca İran örneğini vermiştim, hani şu şeriat ile yönetilen. Şimdi doğuda Rusya, Çin gibi devler var. Bu ülkeler "gelişmiş" batı ülkelerini örnek alarak mı geliştiler? Gelişmemizi engelleyen en önemli şey bana göre "din gelişmeyi engeller, dincilik geride kalmışlıktır" tabusudur.

    Yine orda bir çarpıtma olmuş, ben karış ölçü biriminin İslami olduğunu falan da savunmadım :) Hani gelişmişliğin kriterlerinden biri ölçü birimiyse Amerika neden gelişmiş? manasındaydı. Ölçü birimi eğer gelişmişlik kriteri değilse, neden değiştirilip, gelişmişlik olarak lanse edilmiş bizlere? Orda anlatmak istediğim şey, kendi kültürümüze ait her şeyin çöpe atılıp yeni bir kimlik oluşturmak adına, kültürümüzün ve kültürümüze sahip çıkmanın geride kalmışlık kılıfı içinde kötü bir şey olarak gösterilmeye çalışıldığıdır.

    Atatürk şöyle kötüdür böyle kötüdür, RTE daha iyidir gibi basit bir kişisel bazda karşılaştırmaya karşı tutumumu daha önce de belirtmiştim -bu tür bir karşılaştırmayı saçma buluyorum-. Bu ülkeye Atatürk'ün bıraktığı miras, bu ülkenin dinden "kurtarılması" düşüncesidir. Demagoji yaparak bunu farklılaştırmaya çalışmayın bence. Tarafsız olarak baktığımızda, sonuçta Atatürk'ün ülkenin iyiliği için ön gördüğü şey budur. Biz de bu konuda sizden farklı düşünüyoruz. Önemli olan bu farklılıklarımızın bizi bölmesine değil, bir mozaiğin farklı parçaları olarak ahenk içinde yaşayabilme ihtiyacımızın olmasıdır. Zaten medeni olarak bunu millet olarak başaramıyoruz, sıkıntı burda bana göre. İkinci cümlelerde hakaretler başlıyor hemen.

    Batılılaşmaya gelince, bizdeki öyle bir batılılık özentisi ki, adamlarda gördüğümüz her şeyi sorgusuz sualsiz kendimize alma çabası içine girmişiz. En önemlisinden Hukuk alanına bakalım. Ya hu diyelim ki X(bakın kültürümüzün kendinden a, b ya da c gibi bir harf kullanmak yerine x kullandım, ne kadar da batılı ve gelişmiş değil mi?) ülkesi gelişmiş ve biz bu ülkenin yasasını alıp kendimiz kullanmak istiyoruz, hani gelişeceğiz ya. Adamlar kendi halkının sosyo-kültürel-ekonomik-zihni yapılarına göre bir yasa yapmışlar kullanıyorlar. Biz o yasayı alıp direk kendimize enjekte etmişiz ve gelişmiş olmayı beklemişiz. Bizim halkımızın dinamikeriyle o halkın dinamikleri aynı mı? Pek tabi ki değil. Hastaya, kendi kan grubundan başka kan verirseniz ne olur? Bu durum aynen buna benzemez mi? Biz ne yazık ki böyle körü körüne bir batılılaşma sürecinden geçtik. Bunun ceremesini de çekiyoruz işte şimdi. Neyse ki bu 2000 yılında değişmeye başladı da, kendimize özgü olabilmeye başladık.

    Ben batı dinle gelişti falan demedim.
    din sayesinde gelişiyor demedin ama din gelişmesine engel değil dedin yani dinle birlikte gelişebiliyor dedin. burda benim cümlemde net olmamış. bundan dolayı yanlış anladın sanırım.

    Gelişmişliğin bu tür şeylere bağlı olmadığı fikrini savundum -bu arada biraz klişe olacak ama Amerika başkanları yeminlerini İncil üzerine yapar, son zamanlarda Yunanistandaki seçim de böyle olması gerekiyordu ama kişisel tercih sebebiyle olmadı-

    bende gelişmişliğin din üzerine olmayacağını iddia ettim. din etksinde gelişimin önünde engeldir. batı dini geri plana itti. bu sayede gelişti. bizdeki sorun kurana el basamama değil bizdeki sorun rejim değişikliği hayali.bizim müslümanlar adam gibi laik olsa bu kadar baskı olmaz. etki-tepki olayı. batıda incile dayalı rejim isteyen güçlü bir olusum yok ama türkiyede ve ortadoğuda kurana dayalı bir rejim isteyen güçlü bir kesim var. bu yüzden burdaki laik kesim dindar kesime karsı , batıdakiler kadar hoşgörülü değil.yoksa ATATÜRK de meclisi nasıl açtığını da biliyoruz. dediğim gibi dinciler hoşgörü istiyorlarsa rejimle uğarşmayı bırakmalı. ne kadar şeriatcı varsa AKP yi destekliyor ve dilinden demokrasi düşmüyor. akp nin yaptıklarının çoğuda avrupa kökenli yenilikler. fese karsı çıkarak freng padişahı diye laf edenler sonradan fesi kafasına tkıp islamı savundular. gavur devrimlerini getirip bize uyguluyor diyenlede bugün avrupa yasalarını getirenleri sahiplenmesi ironik bir durum. yani geçmişte karsı çıktıkları şeyleri bugün sahipleniyorlar. şeraitcılar demokrat kesildi başımıza. ne yazık geçmişte de olduğu gibi bugün de tepkileri bilinçli değil insanların.

    Ayrıca İran örneğini vermiştim, hani şu şeriat ile yönetilen. Şimdi doğuda Rusya, Çin gibi devler var. Bu ülkeler "gelişmiş" batı ülkelerini örnek alarak mı geliştiler? Gelişmemizi engelleyen en önemli şey bana göre "din gelişmeyi engeller, dincilik geride kalmışlıktır" tabusudur.

    çin ve rusya hanedanları yıktı .tıpkı osmanoğullarının sürülmesi gibi. dahası din konusunda da tutumları belli. yani bu iki ülke senin idiana değil benim iddiama örnek olur. gelişim için ailevi statükolar ve dini statükolar yıkılmalı yada zayıflatılmalı demiştim. irana gelişmiş diyorsan bilgili değilsin.iran geri bir toplumdur. hem zihiniyet olarak hem teknolojik olarak hemde ekonomik olarak bize rakip değildir. rusyadan teknoloji transsferi ile nükller teknoloji alınca bu durum değişmiyor yada iki kıytırık kopya silah üretince. diğer taraftan daha önceki mesajımda yazdım diye hatırlıyorum ama yazmadıysam bir daha yazayım senin rusya ve çin örneğine binayen. bu toplumlar batıyı bizim kadar taklit etmedi ve gelişmiş. ama bizim devrimlerimiz gelişim için olmadı sadece. batı ile adaptasyon için yapıldı . biz ATATÜRK ten çok daha önceleri avrupalı bir ülke sayıldık. bizm yerimizi avrupa olarak seçtik. bu yüzden dil ağırlık ve uzunluk ölçüsünde onları standart aldık. dediğim gibi bunları sadece din düşmanlığına bağlamak cahilce. zaten uzunluk ve ağırlık ölçüsü ile bunların pek alakası yok.

    Gelişmemizi engelleyen en önemli şey bana göre "din gelişmeyi engeller, dincilik geride kalmışlıktır" tabusudur.
    yanlış. dinin ve dincilerim olumsuz etkilerini belirttim örnekler verdim. ama şu var. bu ülkenin gelişmesinde bir engelde dindar laikçi çatışması oldu. batılılar nasıl ki din ile uzlaşmayı öğrendiyse bizde öğrenmeliyiz. yoksa birbirimizle carpısa carpısa geri kalacağız.

    Yine orda bir çarpıtma olmuş, ben karış ölçü biriminin İslami olduğunu falan da savunmadım :) Hani gelişmişliğin kriterlerinden biri ölçü birimiyse Amerika neden gelişmiş? manasındaydı. Ölçü birimi eğer gelişmişlik kriteri değilse, neden değiştirilip, gelişmişlik olarak lanse edilmiş bizlere?
    bunlar gelişim için değil gelişmiş toplumlara daptasyon için yapılıd. dönemin en güçlü devletleri ve bizim ile gelişmiş ilişkileri olan devletler ingiltere frassna ve almanyadır .rusların durumu kötü o dönemlerde.eğer hocaların bu sayede gelitik diyorsa yanlış bir anlatım olur. ama nasılki sacma fetva verenleri islamın bir parcası olarak görmüyorsak sacma anlatımlarıda bu olumlu adaptason sürecini kötülemek için kullanmamalıyız.


    Orda anlatmak istediğim şey, kendi kültürümüze ait her şeyin çöpe atılıp yeni bir kimlik oluşturmak adına, kültürümüzün ve kültürümüze sahip çıkmanın geride kalmışlık kılıfı içinde kötü bir şey olarak gösterilmeye çalışıldığıdır.
    tabiki özgün olmaz güzeldir. ama gecekci olmak gerekirse her bakımdan dibe vurmuş bir toplumda bu denli büyük değişimler normaldir. sıkıntıları elbet olur. ama bunu hep ayapıyorduk dedim sana. rtad asyadan beeri sürekli taklit etme yoluna gittik. yeni birşey değil. ATATÜÜRK devrimlerini olumsuz yanları elbette vardır.kusursuz politika yoktur.müslümanlar gördüğü kadar gayri müslimlerde acı çekti bu dönemde. ama dediğim gibi ATATÜRK ün elinde sihirli değnek yok. kusursuz bir politika üretemez. ya geri kalmış toplumu batıya adapte ederek gelişmesini umacak yada aynı tas aynı hamam devam edecek. zorlamayı seçti.olumsuz durumlarıda oldu elbet. ama doğru kararı verdi. ATATÜRKten öncede batılılaşıyordun Bugünde batılaşıyoruz. bu bizi kültürel bir kayba uğrattı ama bu da tpkı yararlı ilacın yan etkisi gibi görülebilir. fes örneğini verdim.
    2.mahmut du sanırım. fesi getirdi diye devrimler yaptı diye fregn padişahı dendi adama. ama nugun mısıroğlunun kafasında fes var. atatürk dönemindeki dinci uleme ve dini statükonun durumuna karsı alınmış sert önlemler evrensel değildir ama mecburidir. bugün çat pat bir demokrasimiz var , insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda ortadoğudan ilreiyse bunu yüzyıllardır sürmüş ve din alimlerine rağmen aldığımız batılılaşma çalışmalarına borcluyuz. burdan sonra yapılacak sey ATATÜRK kötü islam geri gelsin laiklik kötü demek yerine elmizdekinin kıymetini bilip onun eksikleini kapatmak ve daha iyi bir hale getirmke olmalıdır.

    Bu ülkeye Atatürk'ün bıraktığı miras, bu ülkenin dinden "kurtarılması" düşüncesidir

    bu yanlış. Dinden değil. arapcı dinci statükodan kurtarılmaı gerktiğini düşünüyordu. bence bugunde haklı. önceki mesajımdada yazdım. ulema sınıfı hala ortadoğuda geri kalmışlığın en önemli nedenlerinden biri. çok güçlüler ve hala cahiller.

    bir mozaiğin farklı parçaları olarak ahenk içinde yaşayabilme ihtiyacımızın olmasıdır. Zaten medeni olarak bunu millet olarak başaramıyoruz
    çok haklısın ama burda özeleştiri yapmalısın. şu din adamların haline bakarmısın. onlar sadece akp iktidar olduğu için demokratlar. dinden dönen adam öldürülsün diye abdurrahman dilipak gelmiş bize demokrasi anlatıyor.atatürkü eleştiren bir kadın vardı adını unuttum. onu yerden yere vuruken kadın hakları konusunda attığı adımları ağzına almıyor. eşcinseller hakkındaki sorulara cevap vermemek için kıvırıyor. yani onlara göre demokrasi din demek .halbuki seninde dediğin gibi başkalarının hakların saygı duysalar hoşgörülü olsalr laikciler bu kadar din düşmanı olmaz. islamı tanımdan müslümanları tanısam asla müslüman olmazdım diyen bir yabancı sarkıcı vardı( yusuf islam sanırım) yani dini seçmiş olan bir adam bile msülümanları sert şekilde eleştiriyor. siz islama saygı duymamızı istiyorsanız önce içinizdeki müslüamnlarla mücadele edin. H.z muhammed bir yenili yapacağı zama ilk önce kendisi ve çevresinden başlarmış. müslümanların bugünkü mücadelesi laikcilerden önce yine kendileriyle olmalı. ve haklı olduğun nokta karsılıklı hoşgörüsüzlük.

    Batılılaşmaya gelince, bizdeki öyle bir batılılık özentisi ki, adamlarda gördüğümüz her şeyi sorgusuz sualsiz kendimize alma çabası içine girmişiz. En önemlisinden Hukuk alanına bakalım. Ya hu diyelim ki X(bakın kültürümüzün kendinden a, b ya da c gibi bir harf kullanmak yerine x kullandım, ne kadar da batılı ve gelişmiş değil mi?) ülkesi gelişmiş ve biz bu ülkenin yasasını alıp kendimiz kullanmak istiyoruz, hani gelişeceğiz ya. Adamlar kendi halkının sosyo-kültürel-ekonomik-zihni yapılarına göre bir yasa yapmışlar kullanıyorlar.

    bazı yasalar olduğu gibi alındıç bu tabiki doğru değil.seninde dediğim gibi yasaların bizim durumumuza özgü olması gerekli. ama burda gercekci bir bahane var. akp torba yasa geçiyor biliyorsun. yani bir çok konuda yasayı tek seferde topluca geçiriyor meclisten. bundaki temel mantık sudur. zamandan kazanmak ve dahsı arada tartısma cıkartacak yasaları diğer yasaların arasında kaynatıp tartısma cıkarmasını engellemek.yani siyasi bir hamle. atatürk döneminde meclis son derece yavaş işliyorduç her bir madde tartışma cıkarıyor meclis düzgün çalısamıyorud . ne yapıldı. kabine sistemine geçildi. böylece istikrar bozucu durum önemli ölçüde engellendi. tıpkı torba yasa tasarısı gibi. burdan vurgulamak istediğim şey su. eğer özgün bir yasa çıkartılak istenseyde ve her bir maddenin üzerinde durulsaydı muhtemelen kitlenir kalırdık. yasaları olduğu gibi aldık ki tartışmaların önüne gecelim.sonradan düzenleme yaparız nasılsa diye düşünüldü. gercekci bir kara. ama dediğim gibi siyasi bir hamle. yani yoksa batı süper hadi herseyi olduğu gibi alalım mantığı yoktu.

    Hastaya, kendi kan grubundan başka kan verirseniz ne olur? Bu durum aynen buna benzemez mi? Biz ne yazık ki böyle körü körüne bir batılılaşma sürecinden geçtik
    bunları haklı buluyorumç ama sürekli tekrar ettiğim gibi kusursuz politika yok. ATATÜRK döneminde laikli ve milliyetcilik politikanın temelini olusturdu. bunlar son derece doğru kararlardı dönemin koşullarında. ama bunların oturtulması için atılan adımların tıpkı yararlı ilaçların yan etkilerinin olması gibi olumsuz etkileri vardı. halk üzerinde baskı olustu. zira hızlı değişimler stres yapar. ama halk strese girmesin diye aynı tas aynı hamam devam mı etsin. abd köelik kalksın diye iç savasa girdi 500 bin amerkalı öldü. 500 bin amerikalı siyahların özgülüğü için öldü. şimdi bu 500 bin insan siyahlar için öldü diye köleliğin kaldırılması için mücadeleye olumsuz mu bakacağız. yine kültürel değişşim ve yokoluşlarda oldu. özellikle gayrimüslimler konusunda dah etkin. resmen anoduludan silindiler. evet acı ve üzücü bir durum. ama savaşta bu yapıların hepsi düşmanla iş birliği içindeydi. hani bugun paralel yağıdan bahsediyoruz. dönemin paralel yapısı gibiydilerç sen düşmana hizmet etmiş kurum kuruluş ve kişileri beslrmisinz sürermizin. onlarada bu oldu. baskı altına alındılar. sürüldüler öldürüldüler mimamir yapıları da yokedildi. bunlar acımasızca ama dönemin sartlarında nornal. yeni eğtimde birlik de bu bakımdan öneliydi. orta eğitim ortak duruş demekti o dönemde. çünkü savaş çıktığında bırakın gayri müslimleri müslümanlar bile ortak tavır sergileyemedi. düşman eelini kolunu sallaya sallaya işgal etti bölgeleri. bu toplumun benzer bir olayı yasamaması için milliyetcilik şarttı. dediğim gibi kararlar muhtesem değil ,insan haklarına uygunda dedğil ama içinde bulunduğu kosullar göz önüne alınmalı. osmanlıda kardeş aktli gibi. acımasız ama kacınılmaz.

    Neyse ki bu 2000 yılında değişmeye başladı da, kendimize özgü olabilmeye başladık.
    hem evet hem hayır. AKP gibi muhafazakar bir partinin iktidar olup batılılaşmyı devam ettirmesiyle dindar kesim rahatladı. hem din üzerinde baskı azaldı hemde mevcut pbatılılaşma politikaımız devam etti. ama biz özaldan itiraben kreselleşme başladık. kültürel ihraca daha da açık hale geldil. bakınız dindar gençlik bile batı müsikleri filmleri dizileri izliyor ve onlara özeniyor. yani geçmişte direndiğimiz batı taklidine bu sefer özgür irademizde gidiyoruz. giyim kusam bile onları taklit ediyoruz.

    saygılar.

    İran İslam Cumhuriyeti nano teknolojide dünya 8.'si olmuştur.Yerli motorlu yerli arabasını,yerli savaş uçağını,yerli arama motorunu ve yerli deniz altısını üretiyor.Bunlar gelişmişlik ölçütü değil mi?


    İran İslam Cumhuriyetinin ekonomisi 30 yıldır ambargoda olmasına rağmen bizden kötü değildir ve Türkiye gibi cari açıkları yoktur.İran İslam Cumhuriyeti Türkiye gibi batmakta olan bir ülke de değildir.


    'İran hem zihniyet olarak hem teknolojik olarak hem de ekonomik olarak bize rakip değildir' sözünüze katılıyorum.Türkiye'nin rakipleri Fas,Ürdün,Gine ,Pakistan ve Hindistan gibi ülkeler iken İran İslam Cumhuriyeti'nin rakipleri Malezya,İsrail,Fransa,Abd ve Almanya'dır.Daha yerli otomobilini bile üretemeyen bir ülkeyi İran İslam Cumhuriyeti gibi bir ülke ile kıyaslamak saçmalıktır.


    http://tr.wikipedia.org/wiki/%C4%B0slam_%C4%B0%C5%9Fbirli%C4%9Fi_Te%C5%9Fkilat%C4%B1_%C3%BCyesi_%C3%BClkelerin_ekonomi_listesi
    http://www.ikco.ir/En/
    http://www.yooz.ir/
    https://www.youtube.com/watch?v=6r0A_vZn5v0
    http://www.islamidavet.com/2015/04/13/iran-kendi-yapimi-yeni-bir-denizaltiyi-suya-indiriyor/
    http://www.ilkehaberajansi.com.tr/haber/iran-nano-teknolojide-konumunu-yukseltiyor.html








    geçiniz efendim. iranın yaptığı ucak helikopter denizlatı ancak millete dalga konusu olur.

     AKP Çok Fena Düşüyor..
     AKP Çok Fena Düşüyor..
     AKP Çok Fena Düşüyor..


    savaşa bunlarla girerlerse işleri zor.

    bir şeyi üretmek önemli değil. birşeyi çağın standartlarında üretmen ve satmak önemli. yoksa yerli otomobil bizim için zor değil.irandan daha iyisinide yaparız. ama bunu kime satacaz . TR zaten önemli derecede otomobil satıyor. kimse elini taşın altına sokmak istemez kolay kolay.

    bu arada yerli motor üretiliyor ülkede hatta yerli tank motoruna da taklip oldular. tümosan. genel olarak bakarsak sanayi konusunda iran bize rakip değildir. bir iki istisna sektör de bu durumu değiştirmez.

    tabiki iranin cari açığı yoktur. abd nin bile borcu var demekki iran ekonomisi abd den daha iyi. iranda benzini bile karne ile alıyorlar. inönücüler sizi bir ay iranda yaşasan türkiyenin 50 yıl önceki halinden kötü olduğunu görürsün. özgülük yok demokrasi yok sokaklarda burdakiler gibi gelişmiş şeyler yok internet falan 250 kps ye indiirlmişti en son . hee bize rakip.

    ihracatın büyük çoğunluğu petrole dayalı iranda. yaklaşık %80 . onlardaki petrol bizde olsa cari açığımız olmazdı.

    iranın rakipleri arasına fransa almanya abd yi koymussun. Allah akıl fikir versin diyorum. dünyadan bu kadar mı uzaksın.

    ekleme: burdan o almayana fransaya rakip muhtesem iranın TR ile ekonomik kıyaslamasına bakabilirsin
    http://www.indexmundi.com/factbook/compare/turkey.iran

    bir yandan gülüyorum bir yandan da üzülüyorum şu mollaların haline..
     AKP Çok Fena Düşüyor..


    bu aracı ne için yapmışlar? koskoca devrim muhafızları komutanı oyuncak araba açılışı yapacak değil ya. bu kadar sığ düşünüyorsanız söyleyebileceğim bir şey yok.aracın görünüşüyle aracın yapılış amacını,kabiliyetlerini nasıl anlıyorsunuz gerçekten hayran kaldım. bizim milletin özelliği de bu bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak.

    anlaşılmayacak birşey yok,paletlerine bile zırh koruması eklemeyi düşünmemişler,

    bizim yerli firmalarda eskiden bu tarz şeyler yapmışlardı ama onlar bile bundan iyi duruyor
    nurol firmasının ilk zırhlı aracı,muhtemelen deneme amaçlıydı
     AKP Çok Fena Düşüyor..

    aynı firma şu araçları geliştirp artık yurdışına satıyor
     AKP Çok Fena Düşüyor..

     AKP Çok Fena Düşüyor..

     AKP Çok Fena Düşüyor..

    aracın dış görünüşüyle değil teknik verileriyle karşılaştırma yapılır. Rus malı Lada Niva da kötü görünüşlü ama arazi şartlarında hummer'den bile başarılı.




  • Abi, burası teknoloji sitesi. Bırakın öyle kalsın ya. Siyaset konuşup birbirimizle harıl harıl kavga etmemizin gereği var mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagami201 -- 14 Nisan 2015; 17:45:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 440cdx


    rte gibi bir yahudi kuklasına ulu önder diyecek kadar sapıtmışlar sevgili aklı başındaki vatandaşlarımız.

    Bunların kalpleri mühürlenmiş işte Kuran'ın atıfta bulunduğu kişiler bunlar...Bunlar için yapacağınız en iyi şey Allah doğru yola getirsin inşallah demektir.



    Yahudi kuklası çok bu memlekette ama yanlış adamı yahud kuklası ilan etmişsin.Yahudi kuklası erdoğan olsaydı yahudi uşağı koç,aydın doğan gibiler erdoğanı düşürmek için organizasyon yapmazlardı.




  • Bunları Ak Partili seçmenin kafasını karıştırmak için yazdığınızı biliyorum. Ama ben artık n'olursun oy at diyecek değilim. Benim kafam rahat, siz verseniz de vermesiniz de Ak Parti'miz iktidar olacak.

    Şu MHP'li seçmene bitiyorum. Ak Parti'nin onlara muhtaç olduğunu düşünüyorlar. Bir kafayı duvara vurmalar, naz yapmalar filan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Howard88

    quote:

    Orijinalden alıntı: miracberkk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bodylove

    herkes iyi hoş konuşuyor da arkadaş, KİME OY VERELİM yahu?

    Daha iki kelimeyi bir araya getiremeyen liderlere mi yoksa barajın dibindekilere mi kime?

    Hırsız olmayana cumhurıyetı ve ulkesını ve demokrasıyı koruyanlara..

    chp ve mhpye oy vermeyeceğimiz kesin hırsıza oy vermeyeceksek.

    Chp ve mhp ne calmis ve hangi rantlara kapi acmis aciklar misin?

    Belediyelerden filan bahsediceksen once akpli belediyelere bakmani tavsiye ederim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    iranın yerli helikopterinin yanına sunu koyup bakın. hiç teknoljik olarak takın duruyorlar mı
     AKP Çok Fena Düşüyor..

     AKP Çok Fena Düşüyor..


    bizim halkımız Batı'nın yaptıklarını satın alıp övünmekten başka bir şey yapmaz. volkswagen alır sanki kendisi üretmiş gibi tok kapı sesi var deyip kasım kasım kasılır. parasını verip alınan ürünle övünülmez. suudi arabistan da petrol parasını askeri oyuncaklara yatırıyor.

    türkiye'de otomobil üretiliyor demişsiniz. Toyotanın kuruluş yeri Türkiye'de ben mi bilmiyorum. adama üreteceği yeri gösteriyoruz biz işin AMELELİĞİNİ yapıyoruz. amelelik keyif veriyorsa bilemem. sizin dediğiniz Almanya'da Opel fabrikasında çalışan Türk işçinin Opel'i ben ürettim demesi gibidir.
    İran araçlarında kendi motorunu kendi teknolojisini kimsenin ağzına bakmadan istediği zaman istediği kadar üretiyor.
    http://www.ikco.ir/
    hele sınır ötesi operasyonda abddnin cervabını beklemiyor. f16larımız vurur demişsiniz. f16 vurma kabiliyetine sahiptir ama sadece korkusuz mert Batı'dan korkmayan hukumetlerin elinde ise.
    APPLE da Çin'e işlemci yaptırıyor diyorsunuz ÇiN şirketi Apple şirketine ipadi örneğin Fransa'ya satamazsın diyebiliyor mu? cevap hayır yani apple amerikanındır. iran ürettiği askeri aracı istediği ülkeye verebiliyor mu cevap evet savunma sanayisi millidir. Fırtına obüsünü ve agusta Westlanddan çakma t129 helikopterini kardeş ülke azerbaycana bile satamıyoruz. demek ki MOTOR hayati bir parçaymış. demek ki abd izin vermezse kendim ürettim diye ortalarda gezdiğin ürünü bile satamazsın. bizim gibi geliişmemiş ülkelere eskimiş teknoloilerini transfer ediyorlar. bizim gibi askerinin başına çuval, geçirilip muavenet zırhlısı vurulup, gemide vatandaşları uluslararası sularda katledilip,hava sahasına israile ait heron giriphttps://www.youtube.com/watch?v=oBcnz3CaKHA susmuyorlar. aşağıdaki linklerde İngiliz ve Abd askerlerini nasıl paketlediklerini izleyebilirsiniz belki ilham verir.
    http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=66&t=1928
    https://www.youtube.com/watch?v=GMc0FKmrQQA
    burada da işe yaramaz dediğiniz insansız hava aracının ABD uçak gemisini ve savaş uçaklarının görüntülerini alması var
    http://www.trmilitary.com/viewtopic.php?f=66&t=4281&sid=db0f836c1dd054e8310a70a977c2d50b

    helikopterleri dış görünüşüyle karşılaştırabilmek büyük başarı. doktor olsanız hastaya bakıp teşhis koyarsınız. Lada Niva da çok çirkin ama arazide Hummer'ın geçemediği yerlerden başarıyla geçtiği TESTLERLE sabittir.
    teknik verileriyle karıştıkları savaşlarla değerlendirme yapılır. okuma yazma bilmeyen çocuklar gibi hikaye kitabının sadece resimlerine bakıyorsunuz. teknik verilerini bulun karşılaştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mng1 -- 14 Nisan 2015; 19:24:55 >




  • -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi who-tang -- 14 Nisan 2015; 23:39:48 >
  • HDP Barajı açarsa minimum 47-49 bandında alması lazım Akpnin. Eee ama öyle bir şey de söz konusu değil. Zaten minimum %25 CHP alıyor. MHP mininmum %15. Eee BBP-SP işte Vatan partisi dışarıda kalan diğer partiler derken onlarda bir 5-6 puan alır. Akpye 44-45 kalır. Ki Mhpnin oylarını %18e çıkartmış diyorlar öyleyse Akp 40-42 bandında.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KnghtER


    quote:

    Orijinalden alıntı: Howard88

    quote:

    Orijinalden alıntı: miracberkk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bodylove

    herkes iyi hoş konuşuyor da arkadaş, KİME OY VERELİM yahu?

    Daha iki kelimeyi bir araya getiremeyen liderlere mi yoksa barajın dibindekilere mi kime?

    Hırsız olmayana cumhurıyetı ve ulkesını ve demokrasıyı koruyanlara..

    chp ve mhpye oy vermeyeceğimiz kesin hırsıza oy vermeyeceksek.

    Chp ve mhp ne calmis ve hangi rantlara kapi acmis aciklar misin?

    Belediyelerden filan bahsediceksen once akpli belediyelere bakmani tavsiye ederim..

    ee diyorsunki mhp ve chpli belediyeler çalmış olabilir ama ak partiye bak.Sende biliyorsun Chpnin İskisini,Sgkyı,Şişli belediyesini.Mhpnin zamanındaki çıkan krizden ülkenin milyar dolarlık borçların altına girdiğini.Ama sallıyorsun ya tutarsa diye.




  • who-tang W kullanıcısına yanıt
    BOP eşbaşkanı benim değil mi ? Tayyip kendi ağzı ile söyledi BOP un eşbaşkanıyım bize verilen görevleri yerine getirmek için buraya geldik diye...Bu sözleri mitingde söyledi ve bizim halk anlamadan delice alkışlayıp oy verip iktidar yaptı.Bence BOP u bir araştırın ve ondan sonra AKP hükümetinin fırsat mı yoksa bela mı olduğuna karar verin....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: who-tang

    Bakın Tayyip Erdoğan'a hırsız diyorsunuz da ben kalıbımı basarım ki şu ülkedeki en büyük hırsızları, yiyicileri, hak yiyenleri sıralasan Tayyip Erdoğan listede olmaz bile. Bunu eğer tanıdığınız büyük bankacı, işadamı, portföy yöneticisi vs. yani işi para olan biri varsa sorun, aynı şeyleri söyleyecektir.

    Fransa'daki, İsviçre'deki bankalara Türkiye'den kaçırılıp gömülen paraların sahiplerini araştırsanız inanın Ak Parti'liler solda sıfır kalır. Ha Ak Partililer ihale almıştır, rant yaratmıştır, bunlar da her iktidar döneminde oldu ve ülke ekonomisi için öyle felaket şeyler değil, bilakis iyi, sonuçta ekonomi bir şekilde döndürülecek, bunu da birileri çıkıp yapacak. Önemli olan bu paraların yurtdışına kaçırılmaması, hortumlanmaması.

    Kolay değil ülkeyi yönetmek, sizin sandığınız gibi değil, herkes iyi niyetli mi sanıyorsunuz, para ve güç söz konusu, herkes aslan kesilecek, bunun her türlü lobisi var, locası var, milletin sırtına binmişler yıllardır. Ne yazık ki fazlasıyla güce de sahipler, her imkanı da kullanıyorlar.

    Oyuna gelmeyin, AK Parti bu millet için büyük bir fırsattır, sahip çıkın. Kolay kolay halkı sokaklara döküp, medyayı kullanarak, paralel yapılanmalarını, çetelerini kullanıp bu milletin üstüne çökemeyeceklerini anlasınlar artık.

    Tayyip Erdoğan ulu önderimizdir.Fatih,Kanuni neyse günümüzün önderi Recep TAyyip Erdoğandır müslüman Türk evlatları için.Gerisi vız gelir tırıs gider.Donanımhaber forumunda iki tane bebe ak parti karşıtı video,resim paylaştı diye vazgeçmez bu halk Erdoğandan,Ak PArtiden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Howard88

    quote:

    Orijinalden alıntı: who-tang

    Bakın Tayyip Erdoğan'a hırsız diyorsunuz da ben kalıbımı basarım ki şu ülkedeki en büyük hırsızları, yiyicileri, hak yiyenleri sıralasan Tayyip Erdoğan listede olmaz bile. Bunu eğer tanıdığınız büyük bankacı, işadamı, portföy yöneticisi vs. yani işi para olan biri varsa sorun, aynı şeyleri söyleyecektir.

    Fransa'daki, İsviçre'deki bankalara Türkiye'den kaçırılıp gömülen paraların sahiplerini araştırsanız inanın Ak Parti'liler solda sıfır kalır. Ha Ak Partililer ihale almıştır, rant yaratmıştır, bunlar da her iktidar döneminde oldu ve ülke ekonomisi için öyle felaket şeyler değil, bilakis iyi, sonuçta ekonomi bir şekilde döndürülecek, bunu da birileri çıkıp yapacak. Önemli olan bu paraların yurtdışına kaçırılmaması, hortumlanmaması.

    Kolay değil ülkeyi yönetmek, sizin sandığınız gibi değil, herkes iyi niyetli mi sanıyorsunuz, para ve güç söz konusu, herkes aslan kesilecek, bunun her türlü lobisi var, locası var, milletin sırtına binmişler yıllardır. Ne yazık ki fazlasıyla güce de sahipler, her imkanı da kullanıyorlar.

    Oyuna gelmeyin, AK Parti bu millet için büyük bir fırsattır, sahip çıkın. Kolay kolay halkı sokaklara döküp, medyayı kullanarak, paralel yapılanmalarını, çetelerini kullanıp bu milletin üstüne çökemeyeceklerini anlasınlar artık.

    Tayyip Erdoğan ulu önderimizdir.Fatih,Kanuni neyse günümüzün önderi Recep TAyyip Erdoğandır müslüman Türk evlatları için.Gerisi vız gelir tırıs gider.Donanımhaber forumunda iki tane bebe ak parti karşıtı video,resim paylaştı diye vazgeçmez bu halk Erdoğandan,Ak PArtiden.

    iyi saçmalıyorsun tebrik ederim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: who-tang

    Bakın Tayyip Erdoğan'a hırsız diyorsunuz da ben kalıbımı basarım ki şu ülkedeki en büyük hırsızları, yiyicileri, hak yiyenleri sıralasan Tayyip Erdoğan listede olmaz bile. Bunu eğer tanıdığınız büyük bankacı, işadamı, portföy yöneticisi vs. yani işi para olan biri varsa sorun, aynı şeyleri söyleyecektir.

    Fransa'daki, İsviçre'deki bankalara Türkiye'den kaçırılıp gömülen paraların sahiplerini araştırsanız inanın Ak Parti'liler solda sıfır kalır. Ha Ak Partililer ihale almıştır, rant yaratmıştır, bunlar da her iktidar döneminde oldu ve ülke ekonomisi için öyle felaket şeyler değil, bilakis iyi, sonuçta ekonomi bir şekilde döndürülecek, bunu da birileri çıkıp yapacak. Önemli olan bu paraların yurtdışına kaçırılmaması, hortumlanmaması.

    Kolay değil ülkeyi yönetmek, sizin sandığınız gibi değil, herkes iyi niyetli mi sanıyorsunuz, para ve güç söz konusu, herkes aslan kesilecek, bunun her türlü lobisi var, locası var, milletin sırtına binmişler yıllardır. Ne yazık ki fazlasıyla güce de sahipler, her imkanı da kullanıyorlar.

    Oyuna gelmeyin, AK Parti bu millet için büyük bir fırsattır, sahip çıkın. Kolay kolay halkı sokaklara döküp, medyayı kullanarak, paralel yapılanmalarını, çetelerini kullanıp bu milletin üstüne çökemeyeceklerini anlasınlar artık.

    Bende kalıbımı basarım ilk 5e girer Erdoğan.

    Ekonomi öyle mi döner. Madem ekonomiyi döndürmek istiyorsun, kaçırdığın, zimmetine geçirdiğin paraları zam diye halka dağıt, milletin alım gücü artsın. Veya devlet adına fabrika kur, yatırım yap. İşçi çalışsın çalışan işcide parayı tüketim yoluyla dağıtsın. Misal 1.5 Milyar liralık saray yapıldı.

    O paraya öyle bir fabrika kurulurki Türkiyenin sahip olduğu hammadde üzerine. Birde onu dışarıya pazarladın mı tamam işte. Hem binlerce kişi para kazanır. Hemde 1.5 milyar lira zamanla 5 olur 10 olur. Kar yapar.

    Yahu kim medyayı kullanıyor? Akp karşıtı 3-4 kanal var. Gerisi köpeği olmuş Akpnin. Eee size göre Akp karşıtı herkes paralel. Yahu Chp adı üstünde muhalefet. Ama muhalefet bile Paralelmiş :D Adamın işi zaten o. Muhalefet. Sokağa dökmek ne ya? Kim döküldü şimdiye kadar? 6-7 Eylül var bi. Gezi diyorsan, sence orada ilk günlerde eylem yapanların suçu varmı? Ama sonradan molotoflusuda geldi, taş atanıda. Şimdi onlar geldi diye Geziciler kötü mü oldu? Eee o zaman Akp de kötü? İçlerinde onlarca hırsız, teröristle görüşen, kirli pazarlıklar yapan var? O zaman Akpnni tümü kötü.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: uğur4105

    BOP eşbaşkanı benim değil mi ? Tayyip kendi ağzı ile söyledi BOP un eşbaşkanıyım bize verilen görevleri yerine getirmek için buraya geldik diye...Bu sözleri mitingde söyledi ve bizim halk anlamadan delice alkışlayıp oy verip iktidar yaptı.Bence BOP u bir araştırın ve ondan sonra AKP hükümetinin fırsat mı yoksa bela mı olduğuna karar verin....

    ezberlemişsiniz papağan gibi Bop ,Bop. Alın size açıklaması bopun izleyin 1,2 ve 3 ü.

    http://www.dunyavegercekler.com/haber/13050-bop-ve-es-baskani-recep-tayyip-erdogan-1.html




  • tatava yapmayın akp'ye basıp geçin beyler...

    hiç düşündünüz mü neden dolar sürekli artıyor?
    neden terör örgütü kimlerden destek alarak hükümeti zor durumda düşürüyor?
    bütün hepsi yabancı merkezleri olan marketlerde her şeyin fiyatı birden arttı?

    bakın sizi büyük resmi görmeye davet ediyorum, tüm bunlar sadece ve sdece halkın iradesini kırmak ve akp'yi göndermek için sistematik şekilde yapılıyor. Cumhurbaşkanımız bize allahın bahşettiği büyük bir lutuftur ki hayatının büyük bölümünde bu yaşında bile bu dış güçler ile savaşmakta.

    Lütfen bir düşünün kim kimi alkışlıyor? O alkışlar nereye gidiyor iyi düşünün? Her terör olayı olduğunda kim seviniyor iyi düşünün, sürekli ekşi sözlük vs. gibi ortamlarda ekonomik krizden bahsederek halkı isyana götüren şeyler yazan yazıları ki alkışlıyor iyi düşünün.

    bu halkın yüzyıllardır elinde tek bir güç var ve bu güce biz "sandık" diyoruz. 15 yıldır sandıkta kendinizi gösterdiniz ve osmanlıdan sonra ilk defa söz sahibi oldunuz. UNUTMAYIN!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sangokudbgt

    tatava yapmayın akp'ye basıp geçin beyler...

    hiç düşündünüz mü neden dolar sürekli artıyor?
    neden terör örgütü kimlerden destek alarak hükümeti zor durumda düşürüyor?
    bütün hepsi yabancı merkezleri olan marketlerde her şeyin fiyatı birden arttı?

    bakın sizi büyük resmi görmeye davet ediyorum, tüm bunlar sadece ve sdece halkın iradesini kırmak ve akp'yi göndermek için sistematik şekilde yapılıyor. Cumhurbaşkanımız bize allahın bahşettiği büyük bir lutuftur ki hayatının büyük bölümünde bu yaşında bile bu dış güçler ile savaşmakta.

    Lütfen bir düşünün kim kimi alkışlıyor? O alkışlar nereye gidiyor iyi düşünün? Her terör olayı olduğunda kim seviniyor iyi düşünün, sürekli ekşi sözlük vs. gibi ortamlarda ekonomik krizden bahsederek halkı isyana götüren şeyler yazan yazıları ki alkışlıyor iyi düşünün.

    bu halkın yüzyıllardır elinde tek bir güç var ve bu güce biz "sandık" diyoruz. 15 yıldır sandıkta kendinizi gösterdiniz ve osmanlıdan sonra ilk defa söz sahibi oldunuz. UNUTMAYIN!

    Kellemizden vazgeçeriz Erdoğandan vazgeçmeyiz bu zamandan sonra.Sağlıcakla kal.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Howard88

    quote:

    Orijinalden alıntı: uğur4105

    BOP eşbaşkanı benim değil mi ? Tayyip kendi ağzı ile söyledi BOP un eşbaşkanıyım bize verilen görevleri yerine getirmek için buraya geldik diye...Bu sözleri mitingde söyledi ve bizim halk anlamadan delice alkışlayıp oy verip iktidar yaptı.Bence BOP u bir araştırın ve ondan sonra AKP hükümetinin fırsat mı yoksa bela mı olduğuna karar verin....

    ezberlemişsiniz papağan gibi Bop ,Bop. Alın size açıklaması bopun izleyin 1,2 ve 3 ü.

    http://www.dunyavegercekler.com/haber/13050-bop-ve-es-baskani-recep-tayyip-erdogan-1.html

    gerçekler acıdır zoruna gitmesin bir önceki sayfada rahmetli Erbakan videosu var onu izleyin biraz bilgi sahibi olursunuz...Hem BOP deyip geçmeyin AKP nin amacını kuruluşunu hedeflerini biliyoruz ama amaçlarınıza asla ulaşamayacaksınız karşınızda Türk gençliği var




  • başlığa dikkat ettimde chp akp yi geçer falan diyordunuz yavaş yavaş koalisyon falan diyorsunuz ? yemedi demi ? secım gunude %35 çitasını yakaladık dersiniz kılıçdaroglu gibi başarılı olduk dersiniz.
    bakalım kılıçdaroglu iktidar olamayınca ıstıfa edecekmı etmeyecekmi ? istifa etmes ise hangi yüzle chp mhp ye oy vereceksiniz çok merak edıyorum. adam kendısı diyor başarısız olursan istifa edersin diye. bu kacıncı başarısız oluşları acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uğur4105

    quote:

    Orijinalden alıntı: Howard88

    quote:

    Orijinalden alıntı: uğur4105

    BOP eşbaşkanı benim değil mi ? Tayyip kendi ağzı ile söyledi BOP un eşbaşkanıyım bize verilen görevleri yerine getirmek için buraya geldik diye...Bu sözleri mitingde söyledi ve bizim halk anlamadan delice alkışlayıp oy verip iktidar yaptı.Bence BOP u bir araştırın ve ondan sonra AKP hükümetinin fırsat mı yoksa bela mı olduğuna karar verin....

    ezberlemişsiniz papağan gibi Bop ,Bop. Alın size açıklaması bopun izleyin 1,2 ve 3 ü.

    http://www.dunyavegercekler.com/haber/13050-bop-ve-es-baskani-recep-tayyip-erdogan-1.html

    gerçekler acıdır zoruna gitmesin bir önceki sayfada rahmetli Erbakan videosu var onu izleyin biraz bilgi sahibi olursunuz...Hem BOP deyip geçmeyin AKP nin amacını kuruluşunu hedeflerini biliyoruz ama amaçlarınıza asla ulaşamayacaksınız karşınızda Türk gençliği var

    sana cevabı gönderiyorum sadece oku diyorum ama diyosun ki gerçekler acıdır.Ne diyeyim sana




  • 
Sayfa: önceki 401402403404405
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.