Şimdi Ara

Akasa Zen 450W PSU'lu Kasa video incelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
14.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İnceleme için teşekkürler.. Şu saç olayına bende taktım. Bence kısa kestir diken diken yap.. Daha çok yakışır. Böyle sanki saçlar dökülmeye başlamışda nasıl yapsamda kapasam gibi bi imaj olmuş...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    aopendeki panel yapılmış o çok kötü birşey o bir süre sonra çalışmıyor veya cıkıyor görüntü berbat oluyor

    Kesinlikle katılıyorum, H600B kasam vardı, yıllardır kullanıyorum ama o öndeki kapakçık yüzünden çok kötü görüntüye sahip.
    Alır almaz 3 hafta geçmeden bozuldu öndeki kapakçık.
  • kasayı beğendim.
    beyaz rengini kuzene alabilirim
  • Güzel Kasa
  • Acaba Gigabyte GZ-X6 model kasanında tanıtımı olacak mı? Akasa Zen almak isterken şanssızlık eseri Gigabyte'a kaldım
  • bu kasayı dün aldım ama cd romun kapağı açıldığı zaman ön kapak eject tuşunu kapatıyor ve ve tuşa basamıyorum illaki tepsiye elimizle gerimi iteceğiz dvd rom kapansın diye

    şu kasayı satan kişiler üreticiye bildirsin böyle işmi olur......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bekotechno -- 14 Ağustos 2008; 21:54:02 >
  • Artık kelaynaklar kadar kalan ve kompakt müzik sistemleri ve dizüstü yedek parçası hariç üretilmeyen "slot-load" tipi optik sürücüler hariç, optik cihazların çoğu, aynı zamanda tepsinin itilmesi ile de medyayı içeri alabildiğinden ötürü, bunu bir eksiklik olarak görmemişler.

    Bir de bu tip tuş mekanizmaları genelde basit bir esnek plastikten oluştugundan, açma kapama tuşunu yanlara koymaları durumunda yaşanan temas ve baskı sorununa maruz kalmaktansa, tepsi kapagının açıldıgında altta kalmasına razı gelmişler gibi görünüyor. (Montaj labında çalışırken kapaktaki ittirme mekanizmasının kırılması veya işlememesinin ne kadar sinir bozucu olduğunu sık sık montaj yapanlar bilirler)



    Çizilme mevzuuna gelir isek, bu aluminyum kasaların kronik sorunu.

    Maliyeti kurtarmak için astar kullanmadan dogrudan serpme toz boya kullanıyorlar. (Ki uzuun yıllar kolayca çizilmeyecek bir boyama işleminde, zemin düzeltme, astar, 2 kat boya, lake tabakası ve cilalamadan oluşmalıdır [Otomobil boyaları gibi], ama maliyeti çok artırır bu)

    Bu sebeptendir ki cifle ovmak bile, yumuşak olan aluminyumdan, daha da narin olan boyanın kolayca kazınmasını saglıyor. İşin daha dramatik tarafı, 200 300USD gibi paralara satılan kasalarda da aynı boyama yapılıyor.





    İncelemede iki noktada kafam takıldı ;

    PSU nun "akım gücü tablosu", varolan özellikleri (PFC , varsa surge protection) , varolan sata power, molex,pci-e güç girişi gibi bileşenlerin kaçar adet oldugu, psu nun gürültü seviyesi gibi belirtmeler de olabilir. Her ne kadar f/p de olsa, kasa ile beraber geliyor da olsa uzun vadede kasanın kendisinden ziyadepsu da önem kazanıyor.

    Bir de, hâl-i hazırda anakartların enleri kadar (24.5cm) kadar hazırlanan high end kartlar, standard atx boyutlarına tasarlanmış başka bir kasada olsa sığmayacak mıydı? (ki hava akışına pek izin vermeyen eski tip kasalar [Örneğin Asus T5] hariç çogu kasanın boyları ve iç hacimleri aynı)


    Bunun dışında gayet bilgilendirici bir inceleme olmuş.




  • baya guzel ve kalıtelı acaba fıyatını bılen varmı arkadaslar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WeNoM

    kalite iyi görünüyo yalnz bana iç genişliği yetersiz geldi

    inceleme için saol.

    +1907
  • Bu kasanın 520W olanından bugün satın aldım, fiyat 150 ytl. Kutuyu açıp saca ilk dokunduğumda kalitesiz bir ürün hissi verdi. Sırf power'ı için tercih ettiğim bu kasa bence malzeme kalitesi bakımından orta sınıf bile değil. Umarım sistemimi kurduğumda da güç sorunu yaşamam, ki eğer bu olursa aldığıma pişmanım diyebilirim. Power butonu ise hakkatten Mesut beyin dediği gibi dokunduğunuzda parmağınız HDD lere kadar girecekmiş gibi tuhaf bir his uyandırıyor. Resmen sallanıyor.
  • Evet arkadaşlar sistemi kurdum. Kurarken kasayı daha yakından tanıdım. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki malzeme kalitesi berbat (10 üzerinden 3) sac çok ince olduğu için kapaklar hemen yamulmaya çok müsait, hatta kasanın kedisi bile feci halde esniyor. Hafif bir zorlamayla topal bir kasanız olması kuwetle muhtemel. Sac üzerinde uygulanmış olan boya standart. Ayrıca kasanın tasarımı da kötü (10 üzerinden 3), genişliği dışında hiç bir yenilik (yaratıcı fikir) yok denilebilir. Ön taraftaki plastik çerçeve çatlamaya müsait (hatta benimkisi kutundan çıktığında çatlaktı). Optik okuyucu kilit sistemi başarısız, hafif bir zorlamayla sürücü kayabiliyor. Okuyucu için yapılmış olan yaylı sistemi hiç kullanmamanızı öneririm yoksa sürücüyü elle iterek kapatmak durumunda kalıyorsunuz. Çünkü açıldığında açma/kapama düğmesi hareketli kapağın altında kalıyor. İç hacim ise tatmin edici 8800 gt gibi uzun bir ekran kartını dahi taksanız yine de boşluk kalıyor. Ön paneli sökmek ise bir hayli zor. Kabloları saran kaplama güzel düşünülmüş fakat yeni bir şey değil. Unutmadan kartların kasaya bağlantı noktlari kilitli değil vida ile montaj ediyorsunuz. Ön panelde kullanılan plastik malzemenin kötü bir cnc tezgahından çıkma kalıpta üretildiğini önkapağı açınca hemen farkediyorsunuz. Yuvarlatılmış köşeler sadece sürücü takılan bölgelerde göze çarpıyor. Kasa estetik açıdan da tatmin edici değil (10 üzerinden 4) hemen her parça sıradan. Maliyet açısından bakarsak 170 lira gibi bir fiyatla satılan bu kasayı ufak bir pazarlıkla 130-150 lira civarında almanız muhtemel, piyasadaki diğer rakiplerine bakılacak olursa iyi sarılabilir (10 üzerinden 6). (Bence) kasanın tek özelliği gücü (10 üzerinden 7) 520W'lık power odukça tatmin edici, piyasada power+kasa şeklinde alabileceğiniz en iyi kasa şuanda. Ancak harici power almayı düşünen arkadaşların KESİNLİKLE bu kasayı tercih etmemelerini öneririm. En fecisi, bu kadarı da olmaz diyeceğiniz ise şudur; kasanın ön panel kontollerini anakarta bağlayan switch'lerden ikisi ters! Şöyle ki, üzerinde "power" yazan switch aslında "reset", "reset" yazan ise "power", en az 7-8 defa kontrol ettim fakat ne yazık ki bu şekilde bir acemilik yapılmış. Sistemi ilk kurduğumda power'a bastım çalışmadı, bağlantı noktalarını kontol edip tekrar bastım yine çalışmadı. Anakartın (abit ip35) kitapçığına bakıp herhangi bir hata var mı diye kontrol ettim, sorun yoktu. Sonra defalarca söküp taktım olmadı. En son bağladığımda reset e bastım ve çalıştı kısaca "ucuz etin yahnisi" olan bir ürünü bizlere sunmuş ve pazarda yok satan bir mal olmuş durumunda (eminim ki şefaf yan kapakla gelseydi talep 3-4 katına çıkardı), tek tutunduğu dal ise sahip olduğu psu'dur. Umarım kısa vade de o da sukoyuvermez. Eğer düzgün bir kasa alayım diye yola çıktıysanız (bence) piyasada kalitesiyle tanınmış ürünleri tercih edin...Saygılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi litmus -- 20 Eylül 2008; 1:14:48 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.