Şimdi Ara

Ainol Novo 9 Spark mantar çıktı - Tablet önerileriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Yaklaşık 2 hafta önce Gold bilgisayarın internet sitesinden Ainol Novo 9 Spark tablet aldım. Açıkçası kağıt üzerinde bütün özellikleri çok iyi görünüyordu, yüksek ekran çözünürlüğü de cabasıydı.

    Ne yazık ki ürün elime geçtiğinde büyük hayal kırıklığı yaşadım. Hem ürünün performansı hem de Gold bilgisayar beni üzdü. Bilemiyorum, çok da baktım sayılır kullanıcıları üründen memnun gibi görünüyordu, bazıları ürünün yavaş olduğunu söylemişti ama diğerleri sorun yaşamadığını söylüyordu.


    Gelelim başıma gelene:

    - Ürünü teslim aldığımda, ambalajı açtım, 0 ürün ve mühürlü olması gerekirken ürün ambalajı mühürsüzdü, ayrıca tableti elime aldığımda tablet çalışıyordu :) Android sistem ayarlarından baktığımda bir önceki akşam tablet açılmıştı.(Güç tüketim eğrisinden görülüyor)
    - Üründe Andorid 4.2.2 yüklü geldi, oysa ürün satış bilgilerinde 4.1 yazılmıştı. Yine güç eğrisinden anladığım kadarıyla 1 hafta öncesinde yapılmış bir işlem bu.
    - Ürün ambalajının kenarları bantla toparlanmış, Ainol garantisi ıslak ve kenarları yırtılmış, tablet ambalaja sıkıştırılmamış vs...

    Ürünü deneme sürecimde gördüğüm şu, her ne kadar 4.2.2 sürümünü yüklemenin bir çok iyileştirme yaptığını destek forumlarında yazmış olsalar da ürünün performansı gerçekten kötü:

    - Google arama sonuçlarında sayfa kaydırırken bile akıcılık yok, takıla takıla kaydırıyor(Hem varsayılan tarayıcı hem de Chrome aynı)
    - Modem ile 1 metre mesafede bile tam çekmiyor (bunun resmini çektim :) diğerlerinin de resmi var ama mb kirliliği yaratmayalım)
    - Kamera takıla takıla görüntü alıyor. Çekim modu değil, uygulamayı açıp tableti sağa sola hareket ettirince dahi ekran görüntüyü dura dura alıyor Kameranın gerçekte 5 Megapiksel olduğunu da hiç sanmıyorum
    - Web sayfalarının işlenmesi kötü, yakınlaştırma ve uzaklaştırma eyleminde yazıların işlenmesi zaman alıyor.
    - Nedense grafik işlemcisinde bir sorun var gibi, perfromans çok düşük. Nenamark2 testinde youtue'de 4.1. ile 23 fps yapmışi ama benim yaptığım testte 43 fps değerine ulaştı. Fena bir değer değil ama kullanımda bir fotoğrafa bile yakınlaştırma uzaklaştırmada takıla takıla işliyor.
    - Çok ısınıyor
    - Facebook'un masaüstü sitesi ve diğer bir kaç zorlayıcı site de kullanmak cidden hoşnutsuzluk yaratıyor.

    Saki 4 çekirdek değil de 150 liralık ucuz tabletlerden...

    Tek ve en güzel yanı ise Ekranı, gerçekten harika bir ekranı var ama kullanamadıktan sonra bir anlamı yok.

    Anladığım o ki, Gold bana servis işlemi görmüş bir ürünü göndermiş. Ben de geri iade ettim. Sağolsunlar sorun çıkarmadılar. Malum 1 hafta içerisinde sebep olmasa bile geri iade etme hakkımız bulunuyor.


    Bilemiyorm bana satılan tablet mi sorunluydu, memnun arakdaşlar da aynı düşük performanstan mı muzdarip... Böyle açık ambalaj falan iyice soğudum hem Gold'dan hem de Ainol'dan bu nedenle alternatif olarak tablet önerilerinizi bekliyorum.

    Tabi bir Nexus 10 güzel olurdu ama malumunuz fiyatı yüksek.

    Kriterler: Yüksek ekran çözünürlüğü, 'en azından normal' performans, 10" civarı ekran boyutu, çeken bir wifi, dayanan bir pil. Fiyat 700'tl'ye kadar. Kağıt üzerinde hepsi Ainol'de 10 numaraydı ama maalesef olmadı.

    Önerilerinizi bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parmos -- 4 Eylül 2013; 16:14:01 >







  • merhabalar,
    anlattıklarınıza göre cihazınız özelinde bir sıkıntı var. bize gönderin, değiştirelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ainolTürkiye

    merhabalar,
    anlattıklarınıza göre cihazınız özelinde bir sıkıntı var. bize gönderin, değiştirelim.

    Merhaba,

    Yukarıda belirttiğim gibi cihazı iade ettim.

    Ciddi hayal kırıklığı oldu bende. Cihazı gözümle akıcı şekilde çalışır görmeden inanmam bir daha...

    Şu an 2 adet tablet ihtiyacım var ama arayışım sürüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parmos

    quote:

    Orijinalden alıntı: ainolTürkiye

    merhabalar,
    anlattıklarınıza göre cihazınız özelinde bir sıkıntı var. bize gönderin, değiştirelim.

    Merhaba,

    Yukarıda belirttiğim gibi cihazı iade ettim.

    Ciddi hayal kırıklığı oldu bende. Cihazı gözümle akıcı şekilde çalışır görmeden inanmam bir daha...

    Şu an 2 adet tablet ihtiyacım var ama arayışım sürüyor.

    Aynı tableti ben ilk çıktığı Nisan ayından beri kullanıyorum ilk başlarda yazımsal sorunları vardı ancak şu an çıkan son sürüm ile çoğunluğu çözüldü. Novo 3,MC4 gibi oyunları rahatlıkla oynuyorum sıkıntı yok, hız olarakta bence gayet iyi internet sitelerini wifi hızına bağlı olarak Galaxy note telefonumla aynı sürede açıyor. Sorun senin cihazında olabilir. Geçmiş olsun.




  • Hocam çinli tabletler pek ev kullanıcısına hitap etmez çünkü üstünde gelen yazılımlar bir hayli sorunlu oluyor.Mecbur rom\root gibi işlerle uğraşmak zorunda kalıyorsunuz ki bunlar da bilmeyen biri için riskli işler ve garanti dışı bırakabiliyor.Ainol iyiydi ta ki yanlış işlemçi seçimine kadar.Gerçi sizin tabletin işlemçisi o yanlış dediğimden değil.Ainol ün iyi olduğu kısım kullanıcısı çok ve custom romlar bir hayli fazla.Örnek vermek gerekirse önceki seri çıkardıkları aurora 2 için düzenli olarak cm 10.2 güncellemesi var diğer bir çok custom rom da çıkmaya devam ediyor.
    Fiyat aralığınızı söylerseniz ben de diğer arkadaşlar da size uygun bir tablet önerebiliriz.Tabi tabletten beklentilerinizi de yazın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.