Şimdi Ara

Agir hasarli olabilir mi? Kimsenin gunahina girmeyelim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
1.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar ,


    Babam gecen kaza yapti ve airbagler acildi. Kaskomuz yoktu ve karsi tarafin sigorta sirketi perte ayirmak istedi. Rakamlari makul bulmadik ve yone ayni sigortanin anlasmali bir ozel servisine yaptirmak istedik. %50 kusurlu oldugumuzdan 35000 tl odeme yapildi ve dosya yaklasik bir ay once kapandi. Biz simdi araci satmak istiyoruz ama 5664 de agir hasar cikmiyor. Bu arac agir hasarli degil midir ?

    Agir hasarli olabilir mi? Kimsenin gunahina girmeyelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sukulented -- 28 Kasım 2022; 0:16:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aracı satarken yaptığınız kazayı, airbaglerin açıldığını vs. şeffaf bir şekilde anlatırsanız kimsenin günahına gireceğinizi sanmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç airbaglerı açtığı için otomatik olarak ağır hasarlı zaten ki bu hasar sorgulamada yazmayabilir. Yani açıklama kısmına 35000 tl ağır hasar kaydı vardir yazmak yanliş olmaz.(aracın aldiğı hasar şase ve podyelere zarar vermediyse bu da alıcıya söylenmelidir araç değerinin çok düşmemesi açısından.)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araç onarılmadan sigorta şirketi tarafından alınırsa ağır hasar kaydı işlenir, sizin araç ağır hasarlı değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Miktardan bağımsız olarak ağır hasar kaydı ile normal hasar kaydı farklı bir şey hocam...Onarıldı ise hasar kaydı olarak görülür,ihale usulü satılıp parası size ödense ağır hasar olarak gözükecekti...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracin tum durumu seffaf anlatiliyor fakat agir hasarlimi sorusu gelince ne cevap verilecegini bilemedigimden soruyorum. Zira durum dedigim.gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta şirketi aracınızı ağır hasarlı sınıfına ayırmış siz kabul etmemişsiniz satarkende ağır hasarlı araç fiyatına gidecek şase işlemli (bilmiyorum) ve airbag açtıktan sonra nasıl bir fiyat beklentisi oluşacak
    Araç satışında zorlu bir süreç sizi bekliyor Allah kolaylık versin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hhahah çok güzel örnek olmuş. vaktiyle ne güzel pert yazıyordu onu ağır hasara döndürdüler. millet de ağır hasar yazınca arabanın hurd olduğunu sanıyor. halbuki onarım bedeli ile ilgili. sigorta almadıktan sonra ağır hasar yazmaz. türkiyede arabaya değil evrağa bakıyorlar o yüzden aracın ağır hasarlı değil.

  • araciniz agir hasarli degil bunu gonul rahatligi ile soyleyebilirsiniz.

    ancak bu ornek piyasadaki agir hasar sacmaliginin en guzel ornegi. aracin aldigi hasardan bagimsiz olarak tamamen fiyat bagimli siniflandirma yapiliyor.

    Yani bir araba sadece cizikten agir hasarli olabilir, ya da dumduz olmus bir araba normal hasarli olabilir.

    ayrica hasar tutarida sacma, 35000 degil, 70000 yazmaliydi sigortanin odedigi para degil aracin aldigi hasar onemli.

  • Teşekkürler arkadaşlar,


    Sorgu sonucu zaten var ve plaka da açık. İsteyen detaylı araştırabilir yazdım. Airbag olayı vs herşeyi anlatıyoruz, isterlerse kazalı resmini gönderiyorz saklayacak bişey yok. Kusurunu bilip isteyen alır, içim rahat şekilde agır hasar degil diyebilirim artık.

  • Sukulented kullanıcısına yanıt

    Abi aracın zaten ağır hasarlı mevzusundaki tek dezavantajı yeni alan kişi kasko yapmak istediğinde 2x fiyat söylemeleri. Ben şahsen ağır hasarlı olsun veya olmasın airbag açmış araba almam. Benim için ağır hasarlı bir araçtır ama o bu şu benim senin karar verebileceği bir şey değil ki. Plaka açık, sorguluyorsun ağır hasarlı demiyor. O zaman ağır hasarlı değildir yani. Aracın hasarlı fotolarını atıyorsan, airbagi söylüyorsan, experde senin dediğinin dışında nokta hata çıkmıyorsa olay bitmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağır hasar kaydı dedikleri şey aslında pert kaydı. Sigorta şirketinin "Ben bu arabayı yaptırmıyorum" diyerek aracı araç sahibinden "satın aldığı" senaryoda araca işlenen kayıt. Teorik olarak araç pert oldu, onarılamaz demek ama sigorta şirketi aracın kazalı halini kaça satabileceğine bakar. Eğer kazalı halde satmak, yaptırmaktan daha az zarar ettiriyorsa aracı perte ayırıyorlar. Hatta teknik olarak atıyorum sadece farı kırılan bir arabayı bile istese sigorta şirketi perte ayırıp hasar kaydı çıkartabilir. Özellikle parçası hiç bulunmayan araçlarda buna benzer olaylar yaşanabiliyor. Araçta kayda değer bir hasar yokken dahi araç perte çıkabiliyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam forumda bir kullanıcının Mazda 929 aracı ufak bir kazada parça bulunamadığı için perte ayrılmıştı.

    Ancak sizin örneğinizdeki gibi arabayı yaptırmanın orta yolu bulunursa, arabadaki hasara bakılmaksızın sadece onarım bedeli "Hasar kaydı" olarak işler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.