Şimdi Ara

Ağda internet paylaşımı gidiyor!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba!
    Birkaç defadır yaşadığımız bir problem var. Yeni format atılmış cillop gibi makinaya modem kuruluyor (corecess 3112) ağdaki dğer bilgisayarlara hub yoluyla paylaştırılıyor fakat gel gör ki birkaç gün sonra internet paylaşımı gidiyor ve ağ seçeneklerinde gelişmiş sekmesinden "diğer bilgisayarlar bu bilgisayardaki internet bağlantısını paylaşsın" tiki kaldırılıp yeniden konulmaya çalışıldığında dandik bir "hata oluştu" mesajı geliyor ve yeniden o tik koyulamıyor. Modemin firewallsuz oluşundan dolayı virüs girmiş olabilir mi? İllaki format atmak mı gerekiyor? Format atmadan düzeltme yollarını arıyorum. Ağa girecek virüs en iyi nasıl engellenir? Daha başka tavsiyeleriniz var mı? İnternet paylaşımı ortadan kalksa bile ağda bilgisayarlar birbirini görebiliyor ayrıca....

    Teşekkürler



  • Bir Antivirus Kur ve tarat bakalım birde neden internet paylaşımını windowsun kendi paylasımında kullanıyorsunki kur Kerio Winroute Lite 4.2.5 i kullan DHCP secenegide var.
  • Merhaba;
    Ağ paylaşımı kalıyor sadece internet paylaşımı gidiyor ise
    1- Kesinlikle ağdaki HERHANGİ bir makinada virüs-trojan var, veya keylogger gibi bir program yüklü.
    2- Bu nedenle o makina modeme fazla paket gönderiyor ve modem çakılıyor.
    3- Aynı sorunu ben de yaşadım , tüm makinelerin kablo hattını - jacklarını - telefon hattını - hub ve modemi -işletim sistemlerini değiştirmeme rağmen sorunu düzeltemedim. NAV2004 yüklenince buna sebep olan programın bir makinedeki keylogger olduğunu (Kendi yüklediğim) keşfettim.
    Saygılar.
  • Dostum modemine terminal makinelerden Nat 'a udp ve tcp paketi gönderiliyor ve 1 tcp ve udp paketinin server de timeout olma süresi ise max 40 dk dır ve max 20.000 paket 40 dk boyunca timeout olmadan durabilir artık ne yüklediysen sürekli kullandıgı porta NAT üzerinden paket yolluyor ve limit aşıyor ama dediğim gibi Winroute Lite 4.2.5 kullan Log Sayesinde görürsün ne olmus ,Leased Last Ip diyim ip numarasına bakıp hata log una baktıgın zaman hangi makineden sana ne gönderilmis gösterir Nat yüklenmesi olduysa bu error kısmında gösterilir , eğer randuman alamıyorsan kullan winroute yi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karabelen

    Dostum modemine terminal makinelerden Nat 'a udp ve tcp paketi gönderiliyor ve 1 tcp ve udp paketinin server de timeout olma süresi ise max 40 dk dır ve max 20.000 paket 40 dk boyunca timeout olmadan durabilir artık ne yüklediysen sürekli kullandıgı porta NAT üzerinden paket yolluyor ve limit aşıyor ama dediğim gibi Winroute Lite 4.2.5 kullan Log Sayesinde görürsün ne olmus ,Leased Last Ip diyim ip numarasına bakıp hata log una baktıgın zaman hangi makineden sana ne gönderilmis gösterir Nat yüklenmesi olduysa bu error kısmında gösterilir , eğer randuman alamıyorsan kullan winroute yi.

    evet. winrouteu yüklediğimde paket gönderildiğini gördüm. fakat hangi dosya yolluyor bilgisayarımdaki hangi dosya göremedim. panda internet security 2005 yüklü güncelleştirilmiş, tüm harddiski tarattım ama yine de bi şi bulamadı.

    winroute ta ağ nasıl kurulur? tüm bilgisayarlara önceden winroute yüklemem gerekiyor sanırım ağ kurmadan önce.




  • arkadaşlar sorunumu hallettim. bilgisayarı panda antivirüs ile güncelleştirilmiş haliyle taratmama rağmen bulamadı. fakat norton 2005 güncelleştirilmiş olarak yükledim ve anında buldu. ağdaki sorun halloldu ve buna neden olan ise modeme paketler yollayarak onu engelleyen bir virüsmüş. ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    panda (-)
    nav(+)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Soul_Patch_v0

    arkadaşlar sorunumu hallettim. bilgisayarı panda antivirüs ile güncelleştirilmiş haliyle taratmama rağmen bulamadı. fakat norton 2005 güncelleştirilmiş olarak yükledim ve anında buldu. ağdaki sorun halloldu ve buna neden olan ise modeme paketler yollayarak onu engelleyen bir virüsmüş. ilgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

    panda (-)
    nav(+)



    dostum bari bulduğun virüsü de yazsaydın .. ak akçe kara gün içindir misali




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.