Şimdi Ara

Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
5
Favori
97.580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tammam artik bisiler yapabiliyorum server versiyonun iso sunu buldum o duzgun calisiyo ... simdi bi sorum daha var adds kullanip icinde veri olan logical diski primary yaparsam icindeki bilgiler silinir mi


    Edit: kendi soruma kendim cevap veriyorum ... yaptim hemde 2 ayri bolumde logicali primarye cevirdim icindeki bilgilere hicbisey olmuyor tikir tikir ceviriyo vala



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rainbow6 -- 30 Ağustos 2009; 12:17:01 >
  • @Rainbow6
    Bilgilendrme için teşekkürler.
    Peki böyle bir dönüştürmeye niye ihtiyaç duyuyorsun?
    Bazı durumlarda sorun çıkarabilir.....
  • sisteme mac x86 yuklemek istedim fakat kurulum icin diskin primary olmasi ve yaninda da logical bi disk bulunmamasi gerekiyor, benim harddiskte yan yana geldiler diger bolumlere de dokunamadigimdan logical olan diski primary yaptim ... 2 defa denedim dememin sebebi once bos olan bolumde deneme amacli logical yapip sona icine bi suru dosya kopyaladim foto filim setup pdf word falan sona bunu primary yaptim baktim dosyalar bozulmamis bende asil ugrasmak istedigim bolumde kullandim onda da sonuc olumlu oldu ... yanniz sunu belirteyim ben icinde isletim sistemi olan bi diskte denemedim normal datalarin oldugu diskte uyguladim
  • tskler
  • süper paylaşım sağolun
  • zaten senin takipçilerindenim :)) diğer forumlarda yazdıklarım için acele etmene hiç gerek yok biliyorsun acelesi olmayan tek kullanıcıyım :) süper paylaşım!!!
  • çok güzel
  • arkadaşlar formata atayım derken yanlışlıkla bölümleri kaldırdım. 170 GB gözüküyor. bunu acronis düzeltemedi. bana bir yardımcı olabilir misiniz? resim aşağıda:

    http://www.4shared.com/file/174771667/e63e5c03/Adsz.html




    burada da acronis arama yapıyor ama bulamıyor
    http://www.4shared.com/file/174772457/dc227440/Ekran_Alnts.html


    işlemim sistemim windows 7. 170GB veri ve resim var, hadi veriyi boşver ama resimlerimi birdaha bulamam :(




  • Yandaki recovery partition seçeneğine tıkladıktan sonra karşına çıkan ekranda manuel seçeneğini seç. Ardından o bölümlenmemiş alanı seçip hızlı bir tarama gerçekleştir. İşe yaramaz ise yavaş bir taramada gerçekleştirebilirsin lakin sonuç alamayabilirsin.

    Sonuç alamazsan farklı programları denemek zorundasın. Windows XP üzerinde bu konularda Active@ Partition Recovery programını defarlarca kullandım. Ve daima olumlu sonuçlar aldım.
    Denemeni tavsiye ederim. Umrım win7 ile alakalı bir sorun çıkartmaz.
    Diğer taraftan hızlı bir şekilde dosyalarına ulaşmak için Partition Find and Mount programıda gayet başarılı sonuçlar veriyor..

    Bu partition programlarıyla sonuç alamaz isen, file recovery programlarıyla dosyalarını kurtarabilirsin. R-Studio programını tavsiye ederim.
    Bu arada dosyalarını kurtarmadan yeniden bölüm vs. oluşturma...
    Recovery programlarıyla ilgili konu;
    http://forum.donanimhaber.com/m_23280095/mpage_1/key_//tm.htm#23280156
    Konudaki resimleri görüntülemek için, sistemindeki Microsoft world programı aç. Ve ilgili konudaki anlatım kısmını faren ile işaretleyip world ekranına yapıştır.....

    Kolay gelsin...




  • ilk başta çokgüzel bir yazı olmuş zaman ayırdıpın için teşekkürler.

    sorunum şu : sistemin kurulu bölümden ,arşiv olarak kullandığım bölüme belli bir kısım sizin yazınızda ki gibi ayırdım. programı kapattım bilgisayar restartladı. çıkan ekranda operation 1 of 2 başarılı oldu sistemin kurulu oldugu bölümden ayırdıgım kısım ayrıldı. ancak operation 2 of 2 kısmında arşiv bölümüne eklenecek kısım eklenmedi. "unable to resize partition with bad blocks" uyarı mesajı aldım. biraz bekledikten sonra space tuşuna bastım hızlıca yazılar çıktı ve bilgisayar kendini resledi. windows açıldı. daha sonra bilgisayarım da ayırdığım bölüm biçimlenmemiş şekilde gördüm. adds i açıp tekrar arşiv bölümüne ayırdıgım bölümü eklemeyi dendim porgramı kapatırken "error occurerred while completing pending operations : partition with bad
    bloack cannot be resized" hatası verdi. şu anda ayırdıgım kısım biçmlenmemiş şekilde duruyor.

    edit : bad block yani bad sectorlu kısımları hd tune programıyla buldum. çok değil sadece 2 tane bad sector var. bu arada işletim sistemim windows 7 hdd ise 1 tb wd caviar black. garantiye yollucam ancak 1 ay kadar beni idare etmesi lazım. yukarıda yazdıklarıma ek olarak asıl sorum şu : bad sectorlu kısımları 1 bölümde toplayayıp ger kalan kısmı disk üzerindeki arşiv bölümüne nasıl katabilirim. (hd tune pro kısmında bad sectorun hangi bölgelerde oldugu yazıyor.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wagg1sch -- 2 Ocak 2010; 20:19:25 >




  • @wagg1sch

    Her zaman söylediğim gibi, bu tip programları windows üzerinden kullanmak risk oranını arttırmaktadır. Tabi senin sorunun anladığım kadarıyla bad sectorlerden dolayı yaşanmış.
    Bu arada sistemin nedir?
    Bu arada harddiskinde 2 deyil daha fazla bad sector olduğunu düşünüyorum. Kesin sonuç için hddscan programıyla bir test yapabilirsin.
    http://hddguru.com/content/en/software/2006.01.22-HDDScan/

    2.8 versiyonunu öneririm. Ayrıca sol taraftaki command seçeneği verifiyde olmalı. Erase modu sürücüye format atar.

     Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım....


    Diğer taraftan Acronis programını dos ortamında kullanman olumlu sonuç verebilir. Veyahut disk yönetiminden bölümlenmemiş alanda yeni bir bölüm oluşturup ilgili alanı kullanabilrsin büyük ihtimal.
    Yada eğer Vista vaya daha yüksek bir windows kullanıyorsan, disk yönetiminden arşiv bölümüne sağ tıklatıp birimi genişlet seçeneği ile bölümlenmemiş alanı arşiv bölümüne katabilirsin.
    Bu işlemlerden önce arşiv bölümün chkdsk yapmayı unutma!
    Tekrar yazarsın. Kolay gelsin.........




  • Merhaba;

    C ve D sürücüm var C de XP kurulu D de ise oyun program müzik falan bilgiler dolu...

    Şimdi amaç şuydu D sürücüsünden 5 GB lık bir kısmı ayırıp bunu C sürücüsüyle birleştirmek ve C ye programları ile birlikte temiz bir XP kurup image almak ve format derdinden ebediyen kurtulmak.

    Yalnız ufak bir hata yaptım =) D sürücüsünden split komutuyla 5 GB ayırdım (sonra bu ayırdığım kısmı C ile birleştiririm diye) ancak yazıyı dikkatlice okuyunca birleştirmenin sadece yanyana olan bölümler arasında olduğunu gördüm =) dikkatli okumamanın zararları. şimdi Sırasıyla C D ve G diye üç sürücüm oldu. C ile G yanyana olmadığı için bunları birleştiremiyorum =)

    Neyse bende yaptığım işlemi geri alim diye G ye tıklayıp merge komutunu seçtim eklemesi gereken sürücüyüde D olarak seçtim ok dedim son durumda işlemi başlatmadan önce D sürücüsünün yanında boyut 126 GB Free Space 126 GB yazıyodu yani sanki işlemi başlatırsam D ve G yi birleştiricek ama ner var ne yok silicekmiş gibi ?

    Öncelikli olarak sormak istediğim D den ayırdığım parça olan G yi birleştirmek için yukarda anlattığım doğrumu ? Doğruysa boyut 126 GB free space 126 GB yazması normalmi ?

    Diğer sorum ise D ve G yi birleştirmeyi başarırsam D den yine 5 GB lık boş alanı alıp nasıl sistemin yüklü olduğu C sürücüsüne atabilirim ya da şu durumda yani C D ve G şeklinde sıralı üç diskim varken G yi sisteme zarar vermeden C ye atmanın bir yolu olurmu ?




  • Anladığım kadarıyla şuanda diskin üzerinde 3 bölüm bulunmakta. İki bölümü birleştirmek için bölümler yan yana olmalıdır.
    Acronis disk directoru mümkünse CD/DVD ile başlat.
    D: sürücüne katmak istediğin 5 GB lik bölüme sağ tıklatıp DELETE seçeneği ile o 5 GB lik bölümü sil. Tabi içine dosya vs attıysan önce dosyalarını bu sürücüden al.
    Bölümü sildikten sonra D: sürücüne sağ tıklatıp RESIZE seçeneğine basarak o 5 GB lik bölümlenmemiş olaını D: sürücüsüne katabileceğin ekran karşına gelecektir.
    O ekranda kaydırak ile 5 GBlik bölümü D: sürücüne ekledikten sonra C: sürücüsüne katmak istediğin 5 GB lik kısmı bölümün başından ayarlayabilirsin.

     Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım....


    Ardından ayırdığın bölümü C: sürücüsüne sağ tıklatarak RESIZE seçeneği ile C: sürücüsüne katabilirsin.

     Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım....


    Umarım anlamıştırsın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blue_life -- 5 Ocak 2010; 11:02:26 >




  • O kadar iyi anlatmışsınki anlamamak mümkün değil tabiri caizse elimle bozmuş gibi yaptım =) Tam olarak istediğim şekilde C sürücüsüne hiç bir dataya zarar vermeden 5 GB aktardım çok saol.

    Ayrıca bişey daha sormak istiyorum şimdi ben bir format atıp C sürücüsüne temiz bir XP ve programları kurucam sonrasında Acronis True İmages ile image alıcam. Alıcağım bu image ile sonrasında XP kurduğumda programlar ile birlikte temiz bir XP kurulmuş olurmu yani programların çalışmasında falan bir sorun çıkarmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi magicstig -- 5 Ocak 2010; 20:32:49 >
  • @magicstig

    Sistemini kendine göre ayarlayıp daha sonra, Acronis True Image veyahut Ghost gibi bir program ile bu sistemin bekabını alırsan,
    bir sürü sonra bu bekabı geri yükleyip o günkü ayarlara geri dönmüş olursun. Ben zaten kolay kolay sistem kurmuyorum. Ghost kullanıyorum.

    Tabi soradan oluşan sistem sorunları, virüsler vs vs. hepsinden kurtulursun. Ama virüs meselesi biraz geniş bir konu. O imajı yüklediğin bölüm eski ayarlarına geri döner, virüsler temizlenir..
    Lakin diğer bölümlerde virüs vs var ise tekrar sistem sürücüsüne bulaşabilir. Bu yüzden bu programlar ile bir güzel ve güncel antivirüs yazılımı kullanmanı öneririm.
  •  Acronis Disk Director Suite 10 --> Resimli Anlatım....


    Bende bi serial mevcut ama böyle bi ekran çıkmadı karşıma kurdum demo oldugu için faydalanamıyorum.Bu arada çok sağol anlatım için çok işime yarayacak
  • Gerek kalmadı sağol hallettim tam istediğim gibi bi program çok işime yaradı
  • burda cok uzun bir anlatım var ben size birşey soracagım 2 tane bölümü veri kaybı olmadan nasıl birleştirebilirim(aynı harddisk üzerinde tabi)
  • Konu 6 olması lazımdı ben yaptım sorunsuz birleştiriyor yani bende öyle oldu :)
  • @Challengermert

    Evet, @canoo'nun söylediği gibi konu6...
    Istersen konuya disk yönetiminden, diskine ait resim çekip ekle. Bu sayede senin daha iyi yönlendirebilirim...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.