Şimdi Ara

Açma düğmesine basınca bilgisayar açılmıyor, hiç tepki vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Pentium 3 800 MHz bilgisayarım açma düğmesine basınca sanki elektrik yokmuş gibi hiç tepki vermiyor ve uzun zamandır böyle. Ya güç kaynağında ya da anakart da sorun var diye düşündüm. Güç kaynağının çalışıp çalışmadığını nasıl test edebilirim? Voltmetre veya multimetereyle konektörleri kontrol edebilir miyim? Nasıl kontrol ederim?




    Teşekkür ederim.



  • Sorun power düğmesinde olabilir. Düz tornavida alıp anakart üzerinde power düğmesinin takılı olduğu 2 soketi birbirine değdirin. Çalışırsa nema problema.
    Çalışmazsa başka PSU ile deneyin...
  • önce kasaya giren elektrik fişini çek 1*2 dakika bekle ve tak. güçkaynağının bütün kablolarını sök (anakart, disk cd vs.vs) anakarta giren konnektörde yeşil kablolu bir pin vardır bunu bir telle yanındaki siyah kablolu pine değdirdiğinde güçkaynağı çalışması yani fanın dönmesi gerekir bişey olmuyosa güç kaynağı arızalı demektir.

    çalışırsa sadece anakartaki bütün kartları sök konnektörünü tak ve çalıştır. çalışmıyosa anakart arızalı demektir. çalışırsa sırayla kartları ve cd , disk floppy power kablolarını sırayla tak. birisinde çalışmıyosa o arızalı demektir.
    takıp sökme işlerini yaparken elektrik fişini çekmeyi unutma...
  • Tamam ikisini de deneyeceğim sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.