Şimdi Ara

Açılmadan sürekli restart sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, işyerinde video montajı için kullandığımız bilgisayarımız edius programıyla çalışırken bir anda kilitlendi. Restart attığımda ise, sadece 3 saniye çalışıyor ve ardından kendini defalarca resetliyor bu şekilde. Ben sorunun elektrik kaynaklı olduğunu düşündüm fakat anakarttaki elektrik ışığı kasada güç varken hiç sönmeden yanıyor. Sorunun neden kaynaklandığı hakkında bir fikri olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim.



  • Kesik sesler ile hata sinyali veriyor mu?
  • hayır. hiç bir tepki alamıyorum kasadan. bilgisayarı açtıktan sonra 2 - 3 saniye sonra tekrar kapanıyor, ve bu süreç bu şekilde ben bilgisayarı power supply'dan kapatana kadar devam ediyor.
  • Ekran kartı sorun yapıyor olabilir belki. Ekran kartını çıkarıp, deneyin bir. Sorun kesin donanımsal çünkü.
  • psu yetmiyor olabilir
  • kasanın içini açtığımda 400watt'lık bir psu gördüm. i7 işlemci ve gtx450 ekran kartını çalıştırabildiğini görünce biraz şaşırdım. Ama bilgisayardan experden alınma garantili olduğu için dün vatan'a götürdüm ve değişimini talep ettim. 3 gün içinde bana döneceklerini söylediler.
  • Bilgisayar açılırken f8e bas başlangıç onarma yap yine olmazsa yine f8e bas sistemi geri yükleme yap
  • Sorunun 3 türlü sebebi vardir

    1-İşletim sisteminiz çökmüş ola bilir Ya da en son kurduğunuz bir program-driver vs. çakışma yapıyor ola bilir. Sistem açılmadan F8 Tuşuna basarak bilinen en son iyi yapılandırma da aç deyin
    2-HDD nizde bad sector vardır ve bu yüzden işletim sisteminizde çöker. Çözüm HDD Değiştirip yenden sistem kurmak.
    3-Ramlarınızda bir problem ola bilir. Başka uyumlu ram ile denemenizde yarar var.

    Sırası ile dediklerimi uygulayın sorun hallolucaktır.

    Elektrikden şüpheleniyor iseniz UPS almanızda yarar var. Ki her zaman herkese öneririm UPS harika bir olay. Elektrik kesintilerinde devreye girer ve bişlgisaarınızı korur.Ve ya akım düştüğünde.

    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
  • ağustos ayı sıcaklarında aşırı yükle beraber ısınan psu, kendisi zaten sıcak olan i7 ve ekran kartı neticesinde kasanın içini 50 derece civarı düşünüyorum. 50 derecelik havayı cpuya üfletmek soğutmayacağı için sistem kilit.
  • Bilgisayarın Macunu aşırı sıcaktan erimiş olabilir.Benimde böyle olmuştu.Yeni macun ve CPU fanı aldım.Sorun geçti şuan reset atmıyor. Eğer Bilgisayarınız uzun süreler boyunca açık kalıyorsa işlemci sıcaklığınızı kontrol edin.Ama demişsiniz reset atıyor, Reset ten sonra kapanıyorsa işlemciden dolayı.Yada açılıp bidaha reset atıyorsa, HDD ve Güney köprüsün den dolayı olabilir.Eğer ekran kartı aşırı sıcak olduğunda bilgisayar kapanır.Ama PCI verilerini güney köprüsünde toplar büyük ihtimal bu 3 Hatadan birindedir.

    Umarım anlatıcı olmuştur.
  • arkadaşlar benimde böyle bir sorunum var.örneğin laptop u açmaya çalıştığımda windows ekranı gelmeden tekrar kapanıyor.sonra kendiliğinden tekra açılıyor tekrar kapanıyor.böyle 5-6 kere oluyor sonrasında normal bir şekilde açılıyor.ben kapatmadığım süreç içindede laptop kendini kaptmıyor.çözüm olarak adaptör veya bataryadan kaynaklanmıyor.batarya ve başka bir adaptör ile denedi,m yine aynı oluyor.pc ye formatmı atsam acaba..düzelme şansı olabilirmi..
  • İşlemcinin soğutucusu yerinden oynamış olabilir mi ?
  • yukarıda birisi yazmıştı onarım yapın,olmazsa sistem geri yükleme yapın diye.bunları denedim şuanda sorun düzeldi.sistemde bir problem vardı demekki.yardımlarınız için teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kriminiti

    İşlemcinin soğutucusu yerinden oynamış olabilir mi ?


    İşlemciyle alakası yok ki :S İşlemcinin fanı yerinden çıksa bile pc reset atmaz kapanır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dentrax -- 12 Ağustos 2011; 14:41:29 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.