Şimdi Ara

acil yardım direksiyon titremesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
28.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar mrb.. daha önceki sıkıntılarıma derman olmustunuz. tesekkür ederim sizlere yine birsey danısmak istiyorum. aracım daha önce 130 lar civarında titreme yapıyordu balans yaptırdım titreme geçti şimdi ise yeni birsey kafama takıldı. 130 civarında giderken ayagımı gazdan çekince hafif titreme oluyor bu normalmi. yoksa bana mı öyle geliyor..



  • Bu peugeotlarda garip bi şekilde balansta yaptrsan sürekli direksiyon titriyo ya yüksek hızda ya frene basınca bi çözüm bulamadım ben daha
  • Fren pedalına basınca hissedilen titreme fren disklerindeki eğrilikten. Tornalayarak da düzeltilir ama değişmesi tavsiye edilir elbet.
  • Merhabalar

    Araçta titreme 130 140 arasında direksyonda titreme bendede var ilginç bir şekilde 130 la giderken ayağımı gazdan çekince titreme bariz bir şekilde hissedilir şekilde artıyor. Servisten umudumu kestim. Her servise gittiğimde ya lastiklere bahane buluyorlar ya da jantlara. En son formda yazılı olan iskitlerdeki ankamall a gitmeden sol taraftaki michellin bayisine gittim. Adam özel bir bilgisayar sayesinde otomatik olarak sorunsuz balans yaptı. Lastiklerdende sorun çıkmadı jantlar da sorunsuz dedi, ayrıca lastiklerin takılması gereken sıraya göre bir çıktı bile verdi. Ama nafile tekrar teste 130 la giderken titrmeme oldu. Sonuçta şimdi başka bir peageut servise gidecem tekrar balans ayarı yapacaklar başarılı olamayacaklar. 40 tl balans parasını alıp bir bahane uydurup beni gönderecekler. Allah aşkına bu sorunu olupta çözen bir arkadaş yokmu bu formda. Yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca araçta disk demişsiniz diskleri ve balataları değiştirmeme rağmen sorun çözülmedi.




  • direksiyon da titreme sağa-sola şeklinde mi? Yoksa direksiyon simidin de aşağı-yukarı vurma mı var? Bir de aracınız otomatik mi düz vites mi?
  • ben artık iyice emin oldum bu titreme 307lerde kronik bir sorun.arkadaşlar lastikti janttı balanstı hiç boşa para harcamayın bence çünkü herkesin sorun 130 km hızda bende de aynı.
  • benim hissetiğim direksyon sağa sola titreme yapıyor. Bazen bu titreme kesiliyor. Ama kısa bir süre sonra tekrar başlıyor. Araçım 308 hdi auto 6r . Bu sorun aracımı aldığımdan beri devam ediyor.
  • sanırım bütün pejolar diye genellememek lazım.
    çok şükür benim aracımda 175e kadar hiçbir sorun yok.
    zaten en fazla o kadar yapıyo
  • Direksyonun aşağı yukarı vurma veya sağa sola titreme olmasının ne farkı var acaba?
  • Zaten araç 130 da bu titremeyi yapıyor 140 dan sonra araçta herhangi sarsıntı olmuyor. 195 200 farketmiyor.sadece 130- 135 arası titreme var. Acaba o hızda turbo falanmı açıyor bu arada bir geçişmi oluyor?
  • yazdığım mesaj pek anlatamıyo sanırım. 130da da bısey olmuyor bende.
    ılk aklıma gelen motor kulagı oluyor ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eryol25

    benim hissetiğim direksyon sağa sola titreme yapıyor. Bazen bu titreme kesiliyor. Ama kısa bir süre sonra tekrar başlıyor. Araçım 308 hdi auto 6r . Bu sorun aracımı aldığımdan beri devam ediyor.


    Yukarı aşağı şeklinde direksiyon titremesi genelde balanstan olur. Sağa-sola titreme ise çoğunlukla mekanik aksamla ilgili bir sıkıntıyı işaret eder. (Jant eğrilikleri,lastikler de tel kopması, Volan da eğrilik, akslar da ki eğrilikler, porya bilyelerinde bozukluk, hatta rotil ve rot kollarında ki boşluk, otomatik araçlarda tork konverter arızaları, vs..)
  • buyrun eryol25
    sanırım silverfox un dedıklerını tek tek uygulayabılrsınız.

    zor bı durum ama kolay gelsın
  • Aracı servise bu durumu söyleyip götürsem adamlar kesinlikle balanstır falan diyecek. aracı belki 10 kere servise götürdüm hiçbiri açıpta bu değiniz yerleri kontrol etmedi araç sanırım garantiden çıkınca buraları kontrol eder sonra sorunlu olan parçayı değiştirir. Zaten peugeot nun ankarada doğru düzgün bir servisi yok adamlar çok yoğunuz sonra getirin gibi bahaneleri hep söyliyor. Bir gün hafta içi arabayı bıraktım kontrol etsinler diye akşama kadar araç serviste yattı bir iki yerini yağlayıp aracı bana verdiler. İlgi sıfır. Vallahi ben bu araçtan bıktım şu bir gerçekki bir aracın servisini kaliteli olması çok önemli. Bu aracı alacağıma keşke renault alsaydım servisteki adamlar bile kendi araclarını kötülüyorlar. Yok mercedesmi bu arama ses gelir normaldir direksyon titrer yoldandır. Bahaneleri çok zaten peugeot nun kendi çok cimri bir firma Türkiye ye hiç bir katkısı yok. adamlar bence kendi defolu arabalarını bize satıyor. Bu aracı almadan öncede beni uyarmışlardıda dinlemedim ne yapalım artık kendi düşen ağlamaz. Ama buradan araç almak isteyen arkadaşlara tavsiyem sakın peugeot marka bir araç almayın şekline tasarımına bakmayın gerçekten sorunlu bir araba. Türkiyedeki arabalarının çoğunda sorun çıkıyor. Sorunlu araçlar olabilir servisi berbat aracın sorunuyla ilgilenmiyorlar. Araç elinizde kalır. Mesela servisle ilgili bir örnekk vereyim Benim aracımın 20000 diski bitmiş diyorlar aslında diski bittiğinede inanmıyorum disk eğri peugeot yetkilisi bunu kabul etmiyor değiştiremeyiz kullanıcı hatası olarak belirtip 450 tl para karşılığında bu parçayı degiştirelim diyorlar. Böyle bir firma olmaz renualt kullanan bir arkadaşım benzer sorundan götürmüş adamlar diski balatayı hemen garantiden değiştirmiş.
    Başka bir örnek vereyim. Benim bir kazam oldu kabı sacı değişti. Yeminle söylüyorum servisin işçiliği berbat aracın boya rengi tutmamış üzerinde boya damları var kapı yanı bütürlü bir şekilde gittim 300 tl verdim kapıyı sanayide kendim düzelttirdim. Servise bu kapıda sorun var diyorum abi yok lastik alışmamış kapı oturmuyor ondandır,orjinali gibi olmaz falan diyip gönderdiler. Yazık yani . 2009 araca yaptıkları işçilik berbat şimdi gelsin baksınlar aracın kapısı nasıl olmuş. Servisler özel servislerden kovulmuş çalışamayan adamları toplamış bence. Benim aracı yapan usta biz böyle işcilik yapsak döverler falan diyor. İşte böyle arkadaşlar ben aracı satana kadar artık binerim sonra bidaha peugeot binmem.




  • Geçenlerde aracımı satılığa çıkarmıştım ama ekstra masraflar yüzünden planlarım bozuldu ve satmaktan vazgeçtim. Satarken genellikle servis bakımları yapıldı mı diye soruyordu arayanlar, ben arabamı servise sokmam boşuna sormayın diyordum.

    Servis işçiliklerini kesinlikle beğenmiyorum. 106 quik sahibiyim yaklaşık 8-9 ay önce debriyaj balatası problemi oldu. Servisi aradım "çayyolu'ndaki" yaklaşık 15 dk telefonda beklettikten sona debriyaj balatası, işçilik yok şu değişcek yok bu değişcek diye 550 tl hesap çıkardılar. Hemen akabinde sanayideki ustayı aradım orjinal parça ve işçilik için 220 tl istedi. Düşünmeden gittim sanayide yaptırdım. Hiç bir sorun çıkmadı, gayette güzel şu anda. Şimdi bizi kerizmi sanıyo acaba bu servisler de 2.5 katı fiyat istiyolar. Ustanın taktığı parça "Valeo" ki pejonun parçalarını üreten marka, servisin ne taktığı belli bile değil..

    Ayrıca ben aracımı almadan önce sağ tarafından çarpılmış park halindeyken. kapısı değişmiş gerisi berbat. bi boya atmışlar akıllara zarar. Hani boyadan anlamam ama şunu boya deseler o ustalardan daha iyi işçilik çıkarırım bundan eminim.

    Sonuç olarak ben arabamı servise kesinlikle sokmam, gider sanayiye parçasını kendim alırım,dokunurum,bakarım, takılırken dibine kadar girer yine bakarım. Servis denilen şey hem zaman hem de para kaybı.

    Saygılar..




  • Arkadaşlar titreme sorunu bendede sürekli olarak devam ediyordu üstelik lastiklerimide yeni değiştirmiştim Michelin Energy saver almıştım.En son olarak maslak sanayideki continentalda rot balans yaptım ve kesildi bu titreme olayı.Daha öncesinde resmen hızlı gitmek direksiyonun titremesinden dolayı zulüm oluyordu ancak en son yapılan balans ayarı ilk kez tuttu.Ayrıca continentale gitmeden öncede bir çok michelin bayisi ve başka lastikçileride rot balans yaptırmama rağmen hiçbiri kesemiyordu bu titremeyi.
  • arkadaşlar bende opel astra 1.3 cdtı var. benim arabamda 120 geçince direksiyon sağa sola titriyor. iki kere balns yaptırdım olmadı. lastik havalarınıda eşitledik gene nafile.120 le giderken direksiyonu bıraktım arba sağa sola çekme yapmadı. bu sorun başka neden kaynaklanabbilir. teşekkürler.özeliklel 120 ve 130 arasında titrme daha fazla
  • iyi akşamlar o sorun bende de var ancak sıkıntının nerde olduğunu bana göre tabiki söyleyeyim; jantlarında atıklık olaqbilir benim sağ ön arka da atıklık mevcut bi düzelttiremedim ve 100 den sonra titremeye başlıyor ve çekme de yok... bence jantlarını kontrol ettir...
  • serviste düzgün balans ayarı yapıldığında hiçbir sorun olmaz...ben hep balansı lastikçide değil,serviste yaptırıyorum,çok daha yüksek süratlerde dahi problem yok...
  • Bende ki 308 de 130 dan itibaren titreme var.En son servise balanstan dolayı olmadığını üretici contiden aldığım yazı ve de aracıma serviste başka lastik ve jant taktırıp deneterek güç bela ispat ettim..
    Şimdi ön takım inecek ve direksyon miline bakılacak...tabi bu işlemler 2-3 sürecek.
    Balansla bu işi düzeltemeyenler garanti kapsamında ki araçlarını servise götürüp benim yaptığım gibi yol izleyerek servise gerekli işlemleri yaptırırlarsa sonuç alabilirler diye düşünüyorum.
    Tabi inşaallah sorunu çözerler...Sonucu benzer örneklere yardımcı olup yol göstermek için paylaşacağım.
    Fakat markadan zaten hoşnutsuzdum şimdi iyice soğudum.
    Peugeot mu bir daha tövbe..
    Hadi arabaları kalitesiz ve ayıplı olarak yapıyorsunuzda aynı beceriyi bir de düzeltmede yapabilirseniz işi çözeceksiniz ama nerde...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.