Şimdi Ara

ACİL YARDIM..2010 TIGUAN YAĞ EKSİLTME SONUCU MOTOR İNDİRİLDİ.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
3.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, aşağıda yaşadığım sıkıntıyı kısaca anlatmaya çalıştım.

    2010 model Volkswagen Tiguan 1.4 150 BG, 01.09.2009 yılında trafiğe çıktı. Sıfır olarak almıştım.Servisçe 15.000 km’de bir yağ değişimi söyleniyor. Ancak hiçbir zaman 10.000 km’yi geçmedi. Motor yağ eksiltiyor. Ayrıca zaman zaman ilk marşda, çalışmaması ile ilgili de sorunlar oldu. Garanti süresi devam ederken de olmak üzere bu iki sorunla ilgili olarak servislere başvurum oldu. Her defasında bilgisayara bağladık bir sorun tespit edemedik cevabıyla araç geri iade edildi. Ankara Çankaya Doğuş ‘da 2013 yılında turbodan olabilir denilerek aracın turbosu değiştirildi. Aracın 2014 haziranında yapılan 60.000 km bakımını müteakip 2 ay sonra 2500 km gidilmişken tekrar yağ lambası yandı. Yağını değiştirip, yağ ölçüm prosedürü uygulayacaktılar ama 200-300 km sonra motor lambası yandı. Aracı servise aldılar motorunu söktüler. Silindirler de falan arıza varmış. 8.000-9.000 TL aralığında bir ücret tutacağını ve şirketin sadece malzeme ücretinin % 50’sini karşıladığını diğer miktarı bizim vereceğimizi söylediler.
    Araç şu anda halen 60.000 km’de. Bakımları her zaman serviste yapıldı. Servise bu sorunla ilgili olarak birkaç kez başvuruldu ve her defasında problem tespit edilemediği söylendi. Aracın garantisi dolmuş ama aracın bakımını serviste yaptırmanın bir garantisi yok mudur. Araç servisten çıktıktan sonra sorunsuz çalışması gereken bir süre yok mudur.

    Yardımlarınızı rica ederim.Çok teşekkür ederim.







  • Bu düşük hacim-yüksek hp işi iş değil...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VAG, motor parçalarına 20 yıl garanti veriyor. Babamda 2011 Tiguan 1.4 TSI çift kırmızı var, geçen sene İstanbul'a geldiğinde arabayı garaja park ettik ve ertesi sabah çıkarken araba radyatör suyunun azaldığının uyarısını verdi. Babam arabanın bakımlarını düzenli olarak yetkili serviste yaptırır, kaza kıyamet Esenyurt Doğuş'a götürdük. 2 km gidiyoruz, radyatör suyu bomboş. Dedik herhâlde radyatör delindi.

    Servise gittiğimizde devirdaim pompasının bozulduğunu söylediler. Yedek parçanın ellerinde bulunduğunu ancak moturun sökülüp yeniden takılması için 1 hafta gerektiğini söylediler. Bu olay da Ramazan Bayramında gerçekleştiğinden 10 günü buldu. Bize bir Beetle 1.4 TSI 180 hp DSG Design verdiler, biz ertesi hafta tekrar gelip Beetle'ı teslim edip Tiguan'ı aldık.

    İşin maliyeti ise İyi Niyet Garantisi'nden sadece Edirne-İstanbul arası git-gel yakılan benzin parası oldu. Hiç bir ekstra ücret almadılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.