Şimdi Ara

Acer s232hl 23 inç led monitor sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acer s232hl marka model monitor kullanıyorum. 2011 de aldım garantisi yok. Bir arızadan şikayetçiyim. Monitörü bir akşam kullanırken işim bitince bilgisayarı kapattım. Prizin anahtarını kapattım. Sabaha ne yaptıysam monitör açılmadı. Adaptör çalışıyor ışığı yanıyor. Hatta adaptörün voltajını ölçtürdüm sağlam. Ama monitör açılmıyor power ışığı dahi yanmıyor. Adaptör ucunu takıp çıkardım. Temassızlık mı yapıyor diye denerken durum o da değil. Takıp çıkarırken uç ne zaman ark yaparsa "çıt" diye monitor o zaman açılıyor görüntü alıyorum kullanıyorum. Elektrik geldiği sürece saatlerce çalışır. Ama elektriği ne zaman kesersem alet bir süre sonra gene açılmıyor. Power ışığı dahi yanmıyor. (Arabayı vurdurarak çalıştırma gibi ama stop edince tekrar çalışmıyor.☺️)Bunun problemi nedir. Monitörü söktüm şişmiş bir kondansatör de göremedim. Zaten 4 tane kondansatörü var anakartında. Yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanyurtseven -- 27 Nisan 2018; 23:38:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • ahaaa ne buldum , aynı sorun bende de mevcut monitörüm acer gd245 hq 120 hz bir monitör benim ki de 2010 senesinde alınma garanti vs yok tabi ki.açma kapama düğmesinden kapamadığım yada elektrik kesintisi yaşamadığım sürece sıkıntı yok normal bir şekil de çalışıyor.ama bir elektrik kesintisi olsun monitör açılmıyor.arada bazen açmak için denemeler yapıyorum 2 bazen 3 bazende 4-5 gün sonra çalışıyor.açılmadığı için 3-4 defa tv tamircisine götürdüm 2sin de fişe taktı çalıştı bu bozuk değil neyini tamir edecem dedi.bir seferin de hiç açılmadı doğru dürüst bir çözüm üretemedi.şimdiki sorunum ise şu monitörün yarısında görüntü var diğer yarısın da yok bir umut toptan elektriği kestim belki düzelir diye 2-3 gün sonra tekrar çalıştıracağım.

    monitör 120 hz olmasa umrumda olmayacak da şimdi almaya kalksam 1200-1300 den başlıyor fiyatlar yaptırabileceğmiz yada yardımcı olabilecek birileri çıkar mı acaba

    bu da monitörün son hali hakkında teknik donanım bölümüne açtığım başlık

    https://forum.donanimhaber.com/monitorumun-yarisinda-goruntu-yok--132644886




  • Monitörü kendim söktüm tamircilere de güvenemedim burada. Çünkü düz tornavidayla girişirler zedelerler diye youtube tan bakarak zarar vermeden söktüm. Tırnaklı olduğundan baya zor hiç vida yok. Sökülü şekilde bir tv tamircisine bıraktım. Gelişmeleri buradan yazarım. Düzeltilemezse sanırım Acer servisine arka kapağını takmadan kendi kutusunda yollamayı düşünüyorum ne de olsa garantisi yok (kapağını yanına saracağım kutusuna koyacağım tekrar sökmeye uğraşmasınlar diye çünkü tırnak kırılabiliyor; ben hiç kırmadım). Umarım basit bir arızadır düzeltirler. Yoksa kargo bedeli, işçilik, tamir edilemezse yeni anakart/panel vs. masrafından korkuyorum. Ama tamir olmazsa burada mecbur yollayacağım. Yalnız garanti dışı ürünü kargolama işi ilk defa başıma gelecek. Bu durumda ücretini nasıl ödüyoruz bilgim yok. Kondansatör arızasıdır diye düşünmüştüm böyle olsa kendim değiştiriyorum lehim işleriyle bir tanesi şişkin gibi geldi değiştirdim. Monitör gene aynı değişen bişey yok. Geri kendi orijinal kondansatörünü lehimle taktım. Değerini ölçme gibi detaylı işleri bilmiyorum profesyonel değilim o konuda. Anca işte gözümle görürsem bir tuhaflık o zaman kendim uğraşırım. Sendeki son bahsettiğin sorun birincisi kullandığın dvi veya hdmi kablosundan olabilir bu bir. Farklı bir kablo dene ve farklı bir görüntü kaynağında dene monitörü. Uydu alıcı, laptop, farklı bir pc vs. Bilgisayarını televizyona veya başka monitöre falan bağla orada düzgün mü? Ekran kartı sağlam mı anla. İkincisi sorun monitörün panelinin anakarta bağlı olan data kablosundan da olabilir. Yani monitörün içinden. Ben kurcalarken biraz çıkmış kendiliğinden. Hemen görüntüde bozulmalar oldu. Farkedince yerine taktım düzeldi. Üçüncüsü panelin kendi anakartının; lcd ye bağlandığı flex kablolardan. Sıvı teması olduysa bozulabilir. 60hz olmuş 120hz olmuş bana önemli değil elim ayağım gibi alet. Şimdi o yok 15inç crt tüplüden idare ediyorum valla. Düzelmesi şart. Yenisi 600-700tl. Hele 120hz-144hz olanlar uçmuş. 2k freesync g-sync olanlar dandik bir kasa fiyatı. O paraya gtx1050ti falan alırım O alet işimi görüyordu. Aletin paneli canavar gibi bir sorunu yoktu. Renk kayması bozukluk vs. Akşam kapattım, sabaha çalışmadı. Monitörü bir şekilde çalıştırınca hiç oynatmıyorum yerinden temassızlık falan da değil yani kablosuna bile dokunmadım hiç. Çalışırken kapatınca elektriği kesince bir daha açılmıyor. Power ışığı da yanmıyor basınca düğmeye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanyurtseven -- 3 Mayıs 2018; 2:36:2 >




  • benim sıkıntım sadece monitöreden , pc imde ve ona bağlı ekipmanlarda (ekran kartı kablo vs vs) hiçbir sıkıntı yok.pc ye çift monitör bağlı 2 monitör birden kullanıyorum ama 2. monitörümde full hd değil 1680*1050 ye kaldık.bugün tekarar power kablosunu taktım dedğin gibi cızırdamalar yaptı ama açılmadı.bu cızırdamaları dün yapmıyordu , 1-2 güne çalışacağını tahmin ediyorum.

    kabloda sıkıntı yok diğer monitöre taktım onda görüntü verdi , acer servisine göndermeye gelirsek servis sadece istanbul da mevcut gönderirken en az 20-40 tl arası kargo masrafı var.garanti dışı olduğu için hiç bir şey yapmadan en az 80-100 tl arası servis ücreti alıyorlar.arıza tespitinden sonra ise ne kadara mal olur orası meçhul.telefon edip sormuştum oradan biliyorum.

    benim birde teknik servise gönderirken şöyle bir korkum var bu meret arada zaten çalışıyor alırlar fişe takarlar çalışır hiçbir şey yapmadan tamir ettik diye gönderirler bir de ekstradan şunu değiştik bunu değiştik diye gönderirler , sende 2 ay çalışır gene bozulur al başına belaayı ondan sonra




  • Bende monitörü bugün geri aldım tamirciden başıma daha büyük dertler açıldı. Adam tamir etmiş anakartta iki kondansatör değiştirmiş onu farkettim. Tamire götürmeden önce makro fotoğraflarını çektim her tarafının. Ne değişiklikler olacak diye. Bu konuda çok titizim. Adaptörü sökmüş. Ne değişiklik yapmış onu bilemem. Acaba verdiği voltajda eskisine göre bir değişiklik var mı onu da bilmiyorum. Ölçme imkanım yok. Önceden ölçtürdüm adam söylemedi adaptör sağlam dedi geçti. Neyse şimdi geri aldım monitörü çalıştırdım sevindim düzeldi diye. Acer yazısını verdi sorun yok. Ama DVI kablosunu taktığım ekran cızırtılıydı görüntü yoktu. Sonra uydu alıcının hdmi kablosunu denediğim an coss diye bir ses ve ufak bir duman. Bişeyi yaktı. Sonra gittim başka bir bilgisayarda Vga girişini denedim o da başka bir ufak entegrede duman çıkarttı daha büyük dert açtı başıma. Böyle olacağını bilsem paraya kıyıp servise gönderirdim ne yapayım. Hem pişman oldum hemde geri dönüşü yok. Gene vereceğim adama böyle böyle oldu diyeceğim ne olacak bilmiyorum. Panel sağlam en büyük masrafı yeni adaptör ve yeni anakart bulursam çözülecek ve sıfır aldığım ayara gelecek ama ne kadar. Aliexpress te adaptör var ama anakartı bulamadım. Bulsam getirtip kendim toplayacağım. Bulamazsam servise vereceğim onlar bulsun. Ama iyi bir ücret kilitlerler gibi. Sen monitörün adaptörünü de kontrol ettir üzerinde yazan voltajı amperi veriyor mu. Voltaj dalgalanıyorsa da monitör kafayı yiyebilir. Ondan emin ol sonra servisi düşünürsün. Bazıları adaptörsüz direkt 220v oluyor. Onlarınki de içinde devre kartı şeklinde. Bozulursa düzgün elektrik vermiyor içine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sercanyurtseven -- 3 Mayıs 2018; 23:30:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • geçmiş olsun , benim monitör de hala ses yok görüntü anlamında.power kablosunu monitöre taktığımda cazır cızır sesler geliyor , sanki orada bir sorun varmış gibi bunu 3 ayrı power kablosu ile denedim.bakalım nasıl bir çözüm bulacağım
  • Teşekkür ederim sağolasın daha da gelişmeleri buradan yazarım haberdar ederim. Umarım senin sorunun da çözüme kavuşur düzeltilir.
  • monitör tekrar çalışmaya başladı çok garip bir durum yahu nedir karın ağrısı bir türlü çözemedim , bir ara greve giriyor sonra keyfi gelince 3-4 gün sonra tekrar çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.