Şimdi Ara

ACER ASPIRE 5739G Model Dizüstü Bilgisayarıma Mac OS X İşletim Sistemi Kurmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.514
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben işletim sistemi olarak Windows 7 (x64) kullanıyorum. İşlemcim Intel Core 2 Duo P7450 ve hızı 2.13 GHZ, ekran kartım NVIDIA GeForce GT 240M, bellek miktarı 4 GB DDR 3 ve hdd 320 GB. Tamamen merak ettiğimden Mac OS X kurmak istiyorum. Memnun kalırsam kullanmaya devam ederim. Yine nette bu konuyu araştırdım. Kurulumun nasıl yapılacağını anlatan resimli hatta videolu anlatım var ama neyi nasıl yapacağım, hangi dosyalara ihtiyacım var tam olarak bilmiyorum. Ben de şu an netten indirdiğim Mac OS X 10.6.7 Snow Leopard sürümünün iso hali ve 10.6.8'e güncellemek için gerekli olan update paketi mevcut. 10.6.8'i direkt olarak indirebilirdim ama ben ileride yeni bir versiyon çıkabilir düşüncesiyle bilerek 10.6.7'yi indirdim. Böylece 10.6.8'e güncellerken güncelleme işleminin nasıl yapıldığını öğrenebilecek ve ileride yeni versiyon çıkarsa güncellerken sorun yaşamıyacaktım. Ancak boot cd'sini nasıl hazırlamam gerektiği, kurulumu nasıl yapacağım, kurulumu yaptıktan sonra yapmam gereken bir ayar var mı yok mu, verisyon güncelleme işlemini nasıl yapacağımı vb. konusunda gerçekten bu işi bilen bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Eğer yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa neyi nasıl yapacağımı detaylı olarak yazıp beni yönlendirirlerse çok memnun olurum. Bir o kadar da dua ederim. Şimdikten vereceğiniz cevaplar için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Saygılarımla.







  • Eğer yardımcı olmak isteyen arkadaşlar varsa pm de atabilirler.
  • iso dosyasını dvd ye çek boot menuden dvd yi seç kurmya başla illaki bi şekilde kurarsın ;) olmadı cıkar geri w7 kur
  • nirvanha isimli arkadaş dün pm attı ve bana iphoneyardim.net'te soruna cevap bulabilirsin dedi. Ben de siteyi inceledim, kurulumun nasıl yapılacağına dair resimli anlatımlı doküman buldum. İsmail arkadaşım maalesef sadece elimdeki 10.6.7 versiyon dosyası kurulum için yeterli değilmiş. Kurulum için ayrıca Empire EPI isimli bir dosya da gerekiyormuş. Bu dosya boot etmek için yardımcı bir dosyaymış. Ayrıca dosyayı dvd'ye yazdırırken Nero vb bir program kullanmayın diye uyarıda bulunulmuş. Daha önce UltraISO ile denemiştim, ortalarda hata vermişti. DVD'ye yazdırmak için de TransMac isimli bir program gerekiyormuş. Ben netten indirirken iso halini indirmiştim. Dün bahsettiğim programlama biraz kurcalama sonrası dmg formatına dönüştürebildim. Hatta garantiye almak için HashTab'la dönüştürme işleminden önce iso iso dosyasının hash değerlerini almıştım, dönüştürdükten sonra dmg dosyasının hash değerleriyle karşılaştırdım. Sonuç pozitif. Tanıdığım bir bilgisayarcı var. Bugün ondan bir tane çift katmanlı dvd ve bir tane de cd alıcam. DVD'ye kurulum dosyasını, CD'ye de Empire EPI dosyasını yazdırıcam. Masaüstü PC'm de olduğu için kurulumu aşamalarını oradan takip edicem. Bakalım inş. yapabilirim. :)




  • Ayrıca buradan nirvanha isimli arkadaşa teşekkür ediyorum. PM'le edicektim ama GSM numarası kayıtlı olanlar pm atabiliyormuş. Bende de cep telefonu olmadığı için atamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin93 -- 31 Aralık 2011; 12:39:18 >
  • Aynı Laptop Bendede Var Bu Laptopa Mac OS flan yükleme ama tabi zevk Meselesi :)
  • Yok zevk falan değil. Sadece meraktan yüklemek istiyorum. Test amaçlı. Eğer memenun kalırsam kullanmaya devam ederim. Şunu da belirteyim Mac OS X'te Windows'da çalıştırdığım programları örneğin; MS Office, Adobe Reader, Winrar, Firefox gibi temel programlar ve özellikle de Visula Studio, MS SQL Server, Adobe yazılımları çalıştırabiliniyor mu bilmiyorum. Ayrıca Mac OS X'te 32 bit 64 bit diye bir durum var mı? Bu konularda da bir bilginiz varsa yazabilir misiniz? Aynı zamana iphoneyardim.net'ten de araştırıyorum.
  • Mümkün,arkadaşınkine yükledik sistem açılıyor,wi-fi kartı ve ekran kartı çalışmıyor şimdilik ekran kartının kexti var kurmayı başardığımızda tamamdır.Wifiyi de laptop tamircilerinin wifi çöplüklerinden bi tane broadcom bcm94311 ile değiştiricericez 5-10tl tutar tutmaz zaten 10 yıllık kart al götür diyor çoğu tamirci.broadcom arkasında da çip var 5739g yarım mini pci kartları da destekliyor arkadaki çip yarım mini pci kart vida yuvalarına deyiyor monte olmuyor o yüzden arkasında çip bulunan mac uyumlu wi-fi kartı monte ederken yarım pci için koyulmuş boşta duran vida yuvalarını anakarttan çıkarmalısınız.Bu da çözüldü mü tamamdır benim hp dv5 zaten full parmak izi okouyucu ve blueray fonksiyonu hariç herşey mükemmel çalışıyor ve hiçbir macte olmayan kapasitif multimedya tuşlarım var hepsi direk itunese bağlı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.