Şimdi Ara

Acces Point ile Sinyal Genişletici arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Üst kattaki kablosuz modemden internete bağlanıyorum. Arada 3-4 duvar var. Daha önce Tp-Link'in flash disk benzeri wireless adaptörü vardı, bağlanmıyordu. Yine aynı markanın çift antenli güçlü wireless adaptörünü aldım. Bilgisayardan internete bağlanma sorununu çözdüm. Lakin telefonu hesaba katmadım. Telefon için ne yapabilirim. Sinyal genişletici, acces point diye birşeyler okudum. Aralarındaki fark nedir. Hangisi işimi görür. İyi bir şey önerir misiniz. Bir de bunların bağlantıları nasıl oluyor. Bu cihazları modeme mi bağlıyorum, yoksa odamda veya modemle odam arasında orta bir noktada mı durması gerekiyor?



  • felemboor F kullanıcısına yanıt
    İlk Önce Airties 5650 Veya 6372 Al Sonra Airties 4420 Al Onu Bilgisayarın Yanına Koy Airtouch Tuşuna Basılı Tut İkisininde Sonra Wireless Sifre SSID Adı Değiştir Zor Bişey Olursa Sifre Daha İyi Hayırlı Olsun Sonra Full Çeker


    http://www.airties.com/product-details.asp?pn=Air%204420&ci=104&cat1=Kablosuz+%C3%9Cr%C3%BCnler+&cat2=&dil=tr
  • İngilizce varsa şunu okumanı tavsiye ederim:

    http://www.speedguide.net/faq_in_q.php?qid=385

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Access point yani erişim noktası, adı üstünde erişim noktasıdır Yani birçok kablosuz cihazı birbirine bağlamaya yarar. Örneğin kablosuz ağınıza bir yazıcı eklediğinizde, aynı ağa bağlı tüm cihazlar bu yazıcıyı görür. AP özelliği olmayan bir router'da ise router'a bağlanan cihazlar birbirini görmez. Fark budur.

    Sinyal genişletici dediğiniz cihaz ise "repeater" yani tekrarlayıcı. Bu da adına yakışır şekilde sinyalin zayıfladığı noktalara konduğu zaman, aldığı sinyali güçlendirerek tekrar yayan, yani tekrarlayan cihazlardır. Kapsama alanı genişletmek istiyorsanız bu özelliği aramanız gerekiyor.

    Tabii günümüzde birçok özellik tek cihazda toplanabiliyor. Hem AP hem repeater olabiliyor.
  • Cevaplar için teşekkürler. Sinyal genişletici almalıyım anlaşılan.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.