Şimdi Ara

A1 ehliyet nasıl alınır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 17 yaşındayım a1 ehliyet alıp 125 cc'lik bir motor almak istiyorum,arabaya da biniyorum fakat hep bir sıkıntı ile şurdan polis mi çıkar,şurda çevirme mi var vs.
    Düşündüğüm motorlar Yamaha MT125,PCX 125 bunlardan hangisi daha mantıklı?
    Ayrıca a1 ehliyet için sınava girilmiyor gibi bir şey dudum doğru mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocyhy -- 31 Mart 2016; 20:01:54 >



  • 17 yaşındayım bende düşünüyorum staj için falan

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınava gılrılıyor,hemde hem test olarak hemde dıreksıyon sınavı olarak,a2 sınavında ne yapılıyorsa tamamen aynı krıterler.

    yazdıgın motorlar farklı sınıf motorlar,bu arada pcx alana kadar daha ıyısı n max al,ama ıkısı ılk motor ıcın bıraz tuzlu fıyatlara sahıp cunku motorun uzerıne mınımum 1500 tl cıvarıda plaka,ruhsat,sıgorta ve ekıpman butcesı eklemen gerek
  • ehliyet kursuna giderek belirtin tüm kurslar yeni yönetmenliğe uyuyor şuan
  • Crauls kullanıcısına yanıt
    2. el az km'de yani maksimum 6-7 binde bir motor almayı düşünüyorum,sonuçta acemiyim. Scooter kullandım fakat vitesli tecrübem fazla yok 250 cc ss'e bindim fakat bana göre değil o motorlar şu anda naked veya scooter tarzı motorlar hoşuma gidiyor.Kaskım var dayım hediye etti shoei marka güzel bir kask.Mont vs 1000 ayırsam yeterli olur galiba motora da ayırabileceğim bütçe ilk motorum olacağı için 10.000 civarı
  • kaskın markasından zıyade test sertıfıkaları onemlı modelıne gore,zıra aynı markalarda 150 lırayada kask var 450 yede 1500 ede.

    1000 tl ye mont ve eldıven almanı onerırım ve her zaman ekıpmanın ıyı olsun,motor alınır satılır degıstırılır ama ekıpman daha uzun omurlu.


    butce kotu degıl ve tasarım zevkını bılemem ama sahsı fıkrım scooterla devam etmen yonunde vıtesle su asamada ugrasma ceverne trafıge akıa arabalar dıkkaıtnı ver.


    acemı ıcın bıcılmıs kaftan ve honda pcx ten daha ıyı olan n max ıyıdır,cunku abs var,ve arabadan daha cok ıse yarar abs motorda,kombıne fren var yanı panık frenlemede dusme ıhtımalın daha az onude sıksan arkayıda sıksan ıkısıde bellı oranda bırlıkte devreye gırıyor,bagajı cok ıyı ve dandık lastıklerle gelmıyor nıspeten daha ıyı dunlop lastık var bu masrafıda yapmıyorsun yamaha n max te..

    fakat acemılık vurursun cızersın surtersın olaylarından dolayı nmax kadar yukarı cıkmamakta mantıklı parcası ucuz yıne kombıne frenlı hero dash vx var,hesaplı ve guzel,heroda ne yaaa deme 40 yıldır honda ıle ortak motor uretmıs bır fırma,ve su an adet olarak dunyada en cok sayıda motor bunların fabrıkasından cıkmıstır..

    suzukı adress var..enjeksıyonlu..buyuk teker yanı daha ıyı..bagajı tam boy kask alıyor ve tas gıbı saglam...

    son secenek yamaha delıgth..buda kucuk hafıf hakımıyetı kolay tıpı ozellıkle aksesuar ekleyınce gayet şekil,seneye 2. elde satarsan anında satabılırsın..


    ben bunları onerırımm her turlu acemılıgınde yardımcı saglam motorlar,kısısel fıkrım bunların dısında cok bakma cunku baktıkca emın ol kafan daha karısacak


    suda abs onemı..


    .





  • Crauls kullanıcısına yanıt
    Tasarım olarak MT 125 çok hoşuma gitti öbürleri yanında oyuncak gibi duruyor.Kendime ait ilk motorum olacağı için vitesli ile başlayıp tecrübelendikçe motor değiştirmek istiyorum.Konya'da yaşıyorum trafik fazla sıkıntı değil yazın scooter ile her yere girip çıkıyorum bir sıkıntı olmuyor. Hangi motoru alırsam alıyım aklım hep MT'de kalacak gibi geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.