Şimdi Ara

9 EYLÜL TIP 2. SINIFIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
4
Favori
3.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorularınız ve merak ettikleriniz varsa cevaplarım arkadaşlar



  • En son kişinin sıralaması ne olur sizce bir tahmin alabilir miyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen sene son yerleşen 4894. olmuştu. Bu sene de yine bence 4.9k olabilir. Çok fazla oynayacağını zannetmiyorum.
  • Akdenizle 9 eylül arasında kalsanız hangisini yazardınız?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazmayı düşünüyorum kardeşim iyi yönleri var mı ayrıcalıklı bi yönü ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel bilgi verebilir misiniz?

    2yi bitirdiniz mi?

    Gazi ing ile dokuz eylul arasinda dusunmus muydunuz hangisini tavsiye edersiniz?

    Gozunuze carpan eksiklikler neler sosyal ortam nasil universitenin imkanlari nasil bu konuda?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ege ile kıyas yapsanız bide
  • Valla ben direkt 9 eylülü yazdım. Arada kalsaydım da yine biraz düşünüp 9 eylülü yazardım gibime geliyor.Ama Antalya tıp da gayet iyi bir fakülte, sanırım biraz daha zormuş 9 eylülden.
  • Şöyle söyliyim. Hocalar, okulun imkanları(tıp ile alakalı kadavra maket vb.) ve izmir gayet iyi.Ha diğer tıp fakültelerinin çoğundan PDÖ denilen bir sistemle ayrılıyor. Bu sistemde hafta içinde öğrendiğin konuları gruplar ve senaryolar ile birlikte tartışıp pekiştirebiliyorsun. Yani okulun eğitim sistemi gayet iyi bence ama öğrencinin de sürekli çalışması gerekiyor.(tabi diğer tıplarda da çalışmak lazım ama )Çünkü PDÖ lerden puan alıyorsun ve bu puan geçme notunu etkiliyor.Eğer yazacaksan tavsiye ederim ben şu an gayet memnunum.Ama memnun olmayıp bölüm değiştirenler de her tıp fakültesinde olduğu gibi oldu. İlk önce tıp okumak istediğinden emin ol gelirsen yardımcı oluruz




  • tıp okuyanlar arasında okul fark ediyor mu ? İyi bir okulda okuyanlar diğerlerine göre ne gibi avantajlara sahip olacak? Birde tıp okumak gerçekten abartıldığı kadar zor mu?
  • Tip fakultesinin konumu nasil?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 ye yeni geçtim hayırlısıyla.
    Valla gaziyi hiç düşünmedim. 9 eylül 1. tercihimdi.

    Şimdi genel bilgiler vereyim.

    Okul İzmir'in güzel yerlerinden birinde(inciraltı-narlıdere-balçova 3lüsünün kesişim yeri).
    Sosyal ortam olarak şöyle kampüs çok büyük değil. Ve kampüste böyle eğlence mekanları falan da yok.böyle birkaç tane cafe var sadece. Ama gezmek isterseniz İzmirde rahatlıkla gezecek yer bulursunuz. Okulda sosyalleşebileceğin en kolay yol topluluklar.(tiyatro,müzik,çocuklarla ilgili topluluk,fotoğrafçılık,bilimsel araştırma vb.)Topluluklara katılarak hem arkadaşlar edinebilir hem de fakültenin yorgunluğunu bi nebze olsa atabiliyorsun.

    şimdi eğitim sistemi de bence KLASİK+PDÖ karışık. yani sana hafta içinde bir senaryo verip öğrenme hedefleri çıkartıyorlar. Ama öğrenme hedeflerini sana sunumlarda anlatıyorlar(çoğunu anlatıyorlar, kalanı ya da eklemek istediklerini de sen araştırıyorsun.)Sonra bu hedefleri gruplar halinde tartışıyorsunuz. Eğer grubun iyiyse çok verimli oluyor çoğu şeyi öğreniyorsun.

    uygulama derslerinde de anatomide 10-15 kişi gruplara ayrılıp maket ve kadavra üstünden öğreniyorsun. Histolojide de mikroskop sayısı ve preparatlar yetiyor.

    sınavlara gelince sınavlar test oluyor.125 soru oluyor(genelde 80 puan).bir de anatomi ve histoloji uygulama sınavları oluyor.(genelde 20 puan)
    2 aylık komiteler oluyor.(1. sınıfta 2 aylık 4 komite)
    Bir de Her komitedeki PDÖ 'NDEN PUAN ALIYORSUN.

    SONRA 4 KOMİTENİN ORTALAMASININ YÜZDE 84'Ü VE PDÖ'LERİN ORTALAMASININ YÜZDE 16'SI ALINARAK YIL SONU PUANIN ORTAYA ÇIKIYOR.

    EĞER 80'İN ÜSTÜ İSE FİNALE GİRMEDEN GEÇİYORSUN.(BUNLARA MUAFLAR DENİYOR)

    50-80 ARASINDA İSE FİNALE GİRİYORSUN(BUNLARA FİNALCİLER DENİYOR) FİNAL SINAVİNA GİRİYORSUN. FİNALİN YÜZDE 50 Sİ VE YIL SONU NOTUNUN YÜZDE 50 Sİ TOPLANIYOR. 65'İ GEÇERSEN SINIFI GEÇİYORSUN.GEÇEMEZSEN BÜTÜNLEMEDE BİR ŞANSIN DAHA OLUYOR.(YİNE YÜZDE 50-50)

    50'NİN ALTINDAYSA SENİNLE BİR SENE DAHA SÖZLEŞME İMZALIYOR 1. SINIF.

    VE BU TEORİK SINAVLARA EK OLARAK KLİNİK VE MESLEKSEL BECERİ SINAVLARI OLUYOR HER KOMİTE. ONLARDAN DA YETERLİLİK ALMAN GEREKİYOR(ÖRNEĞİN KAN ALMA, TANSİYON ÖLÇME,KALP MUAYENESİ VB.)BÜTÜNLEME SONUNA KADAR YETERLİLİK ALAMAZSAN SINIFTA KALIYORSUN YİNE.(AMA BEN HİÇ SINAVI VERİP DE MESLEKSELDEN VEYA KLİNİKTEN KALAN DUYMADIM.)

    GENEL OLARAK BÖYLE 2. VE 3. SINIFTA FARMAKOLOJİ,PATOLOJİ GİBİ YİNE BAZI DERSLERİ DE GÖRMEYE BAŞLIYORSUN.AMA ALIŞILIYORMUŞ

    YİNE DEDİĞİM GİBİ ÖNCE TIP OKUMAYA KESİN KARAR VERİN SONRA ÜNİVERSİTENİZİ SIRALAMANIZA GÖRE SEÇİN

    UMARIM YARDIMCI OLMUŞTUR.




  • tebor62 kullanıcısına yanıt
    Bucada değil miydi ? Tinaztepe falan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ikisi de gayet iyi üniversiteler. gözün kapalı gidip iyi ve kaliteli tıp eğitimi alabilirsin. ama egenin kampüs imkanları daha fazla.yani daha büyük kampüsü var.

    egede sınav sayısı daha fazla(tam sistemini bilmiyorum daha iyi araştırsanız iyi olur çünkü karışık galiba biraz.) ama orda okuyan bir arkadaşım çok zor olmadığını belirtti. galiba klasik sınav biraz sıkıntılıymış.

    deü de sınav sayısı daha az ve test oluyor.bir de deü de PDÖ sistemi var.

    genel olarak farklılıklar bunlar hocam.
  • yok hocam oradaki kampüste mühendislikler ve genelde tm bölümleri var. tıp fakültesinin olduğu inciraltı kampüsünde tıp,hemşirelik,fizyoterapi,besyö,güzel sanatlar var.
  • Hocam zahmet olmazsa şöyle bir konu açarsanız çok faydalı olur. Benim de seçeneklerim arasında yer alıyor, buradaki birçok kişi gibi.

    https://forum.donanimhaber.com/akdeniz-universitesi-tip-fakultesi--127396876#127399070

    Edit: Konunun tamamını okumamıştım, gerek yokmuş teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isengardlı -- 7 Temmuz 2017; 19:42:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mahmut Ekin M kullanıcısına yanıt
    okul farkı şurda ortaya çıkıyor sanırsam hocam. TUS sınavına hazırlanırken 5. ve 6. sınıflarda bazı okullar çok kasmıyorlar öğrenciyi.
    tabi hocaların ve okulun da biraz köklü olması bence avantaj.yoksa her tıp fakültesinde aynı dersler gösterilir zaten.

    abartma konusuna gelince amacın sınıf geçme olursa mesela hemşire arkadaşlar var benim. onlar lisedeki sınavlar gibi bir iki gün öncesinden çalışıp sınıfı geçebiliyorlar. ama tıp fakültesinde böyle sınıf geçemiyorsun. öğrenciler genelde düzenli çalışmayıp son haftalara çok konu bıraktıklarından o haftalar bayağı yoruluyorlar bu yüzden çok zorlananlar oluyor.(bazı çok zor diyen arkadaşlarım bunlar)

    ha kolay değil tabiki mesela bi kafa kemikleri var hiç kimse yüzde yüz bilemez yani. ama gerçekten emek verip iyi çalışmak gerekiyor.ama bence hangi bölüm olursa olsun sınıfı geçmek için değil iyi öğrenebilmek için çalışılmalı.tabi üniversiteler arası zorluk farkı oluyor. merak etmeyin, eğer gerçekten insan sınırlarını zorlayacak kadar zor olsaydı ülkede doktor olmazdı.

    AMA TUS için aynısını diyemiyeceğim. gerçekten de abartıldığı kadar zor bir sınavmış.

    herkes için hayırlısı olsun.




  • kızılötesia kullanıcısına yanıt
    hocam deü tıp yer olarak gayet güzel bir yerde.yakınlarında avm ler eğlence merkezleri falan bulunuyor. denize de en yakın inciraltına gidilebilir. minibüsle 5dk falan sürüyor.ama fakültenin alanının yüzde 50 si otopark onun haricinde izmirde zaten ulaşım istanbula göre çok daha rahat. her yere gidersiniz sorun olmaz.
  • Isengardlı kullanıcısına yanıt
    hocam merak ettiğiniz şeyler olursa gerek burdan gerek özeldem yazabilirsiniz yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.