Şimdi Ara

512kbit ve WOW?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir sorum olacaktı, evde uydunetin 512kbit lik neti var. bu hız wow oynamama yeter mi acaba?



  • Evet yeterli olur ama 25 man raidlerde gecikmeler yaşıyabilirsin.
  • Yeterli tabiki zaten 512 vs olması ile değil. Yurt dışı çıkışlarıyla alakalı oyundaki gecikmeler, yavaşlamalar. Kısacası 512kbps ile normal düzeyde oyun oynayabilirsin sorun yaşayacağını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mareşal_T® -- 24 Temmuz 2010; 21:55:10 >
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim
  • yetmez tecrübeyle sabittir dalaranda yürüyemezsin
  • Nasıl yetmez anlatsaydın bari? Bundan tam 6.5 sene önce 128 kbps alt sınır satışı yapıyordu ttnet bilmem hatırlarmısın? Wow o zaman daha yeniydi, yurt dışı çıkışlarımız tam bir rezaletti ve o dönemde bile o bağlantıyla oynamayı başardık 128 nerde 512 nerde bence yetecektir.
  • 6.5 sene önce wow yoktu. kutuya 180 lira verip ilk oynayanlardan biriyim. wow çıktığında en düşük hız 256kbit ti kısa bir süre sonra limitli paketleri 512 yaptılar limitsizler yine 256 takıldı.üyelik id me bakarsan ne kadar eski olduğumu görürsün. o zamanlar wow kalabalık değildi. bu kadar yoğun data aktarımına sebep olacak şey de pek yoktu.60 olmak aylar aldığı için ve ortak şehir olmadığı için şehirler boştu. dalaranda 2 factionunda nerdeyse tüm 80 leri geziyor. ciddi scriptler dönüyor npc lerin etkileşimi çok abartı düzeyde ( gelip polymorph atıp kaçan gnome falan var). o zamanlar 20 manden yüksek raidlere pek girmedim. bir zul grub şu anda WOTLK heroicinden az script içeriyordur heralde. bunları ne yazıkki hayatının önemli kısmını mmorpglere ayırmış programcılıkla uğraşan ve bu tür uygulamalarının iletişim kanallarının nasıl çalıştığını bilen biri olarak söylüyorum. ama forum burası tabii herkese herşeyi anlatmak zorunda kalıyorsun.

    diğer yandan o zamanlara ait adsl abone sayısı ve yurtdışı çıkışlarını da hesaba katmalısınız.




  • 6.5 sene olmasa bile5-6 sene arası oldu wow çıkalı.bu bişey farkettirmez arkadaşım.ben çok iyi, hatırlıyorum 128k +ttnet zamanlarımızı.bende wow u ilk zamanlarda oynayanlardanım.
  • 5 sene önceki ortalama bir realmdeki orgrimmarla şimdiki dalaranın aynı miktarda veri aktardığnıı mı iddiaa ediyorsun ?

    tarihlerinizde sıkıntı var arkadaşlar 128 varken wow yoktu. 256 varken vardı . bi süre sonra zaten 512 ye çekildi.
    eurobattle nette bile tr oyunları 8 kisi ve daha az kurulurdu aksi takdirde düserdiniz oyundan.

    siz diyorsunuz ki "istanbulda trafik çok fatih bu şehri nasıl fethetti" ?

    birşeyi tartışıyorsanız o zamanki koşulları göz ardı edemezsiniz. vanillayla wotlk aynı miktarda veri yiyor diyemezsiniz.

    5 sene önce wowu kaç kişi oynuyordu
    adslin kaç abonesi vardı
    yurtdışı çıkışları ne alemdeydi
    oyunun kompleksliği neydi
    server nüfusunun çoğunluğu lvl mı kasıyordu şehirde mi duruyordu.

    5 sene öncesi 5 sene öncede kalsın. şu anda 512 yle oynayan biri gelsin ben sorunsuz oynuyorum diye. 512 bağlantıyla recount bile açamaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Php

    5 sene önceki ortalama bir realmdeki orgrimmarla şimdiki dalaranın aynı miktarda veri aktardığnıı mı iddiaa ediyorsun ?

    tarihlerinizde sıkıntı var arkadaşlar 128 varken wow yoktu. 256 varken vardı . bi süre sonra zaten 512 ye çekildi.
    eurobattle nette bile tr oyunları 8 kisi ve daha az kurulurdu aksi takdirde düserdiniz oyundan.

    siz diyorsunuz ki "istanbulda trafik çok fatih bu şehri nasıl fethetti" ?

    birşeyi tartışıyorsanız o zamanki koşulları göz ardı edemezsiniz. vanillayla wotlk aynı miktarda veri yiyor diyemezsiniz.

    5 sene önce wowu kaç kişi oynuyordu
    adslin kaç abonesi vardı
    yurtdışı çıkışları ne alemdeydi
    oyunun kompleksliği neydi
    server nüfusunun çoğunluğu lvl mı kasıyordu şehirde mi duruyordu.

    5 sene öncesi 5 sene öncede kalsın. şu anda 512 yle oynayan biri gelsin ben sorunsuz oynuyorum diye. 512 bağlantıyla recount bile açamaz.


    Ben hala tam ikna olamadım bana göre 512 ile oynayabilir, 8mbite kadar tarife kullanıcısı eskiden 15gb'den daha fazla download yaptığında tarifesi ay sonuna kadar 512kbps olarak sabitleniyordu. Bunu yaşamak zorunda kaldım 3 gün kadar 512 sabit kullandım bu 3 gün içinde dalaranada girdim dungeonada. Yalan olmasın o 3 gün içinde raid yapmadım ama dalarana girdiğimde de çok aşırı bir takılma yaşamadım ms 275'den yukarı çıkmadı.

    Bana göre oynayabilir sana göre oynayamaz kalsın tatsızlığa neden yok. Zaten açıklarmısın dediğimde benim sataşma gibi bir amacım yoktu bunu neye göre söylediğini merak ettiğim için sordum. Sen de zahmet edip açıklamışsın teşekkürler.




  • Benimde 8 mbitten 512 ye düştü 200 ms fln vardı
  • arkadaşlar ms değil ki tüm sıkıntı . bakın lag başka bişey veri aktarımı başka bişey. 100 ms olup oyunu oynayamaz halde olabilirsiniz.

    latency dediğimiz kavram gecikmedir. 2 nokta arasındaki veri aktarımın (2 nokta arasında da çok sayıda nokta var) toplamda gerçekleştiği süredir latency.

    işin bir de upload kısmı var oyunlarda uplaod downloaddan daha önemli hale gelebiliyor.

    512k yle denedim. dalaranda hareket etmek çok zordu. random heroicte resto druid olduğu için sıkıntı yaşamadım ancak tepkilerim inanılmaz geç idi.

    diğer yandan. end game oyun oynayan herkesin ventrilosu vardır. bunu da hesaba katarsanız, imkansızlığı görürüsünüz.

    low lvl char kasmak için ok. ama kalkıp raid yapamazsınız. diğer kişilerle iletişim halinde olmamalısınız.
  • 128Kb ile diabloyu online oynadım uzun süre o zaman yurt dışı çıkışları kötü olmasına rağmen nadir lagspike dışında rahatça oynuyorduk, wow da ise 256 kb ile uzun süre oynadım o zamanda lagspike dışında iyiydi, fakat lagprike 1 mbit kullanıcılarıda yiyordu anlayacağınız mbit çok önemli değil biraz önemli.

    Ayrıca 40 man yapıyorduk şimdiki gibi 25 değil ve raidler son derece lagsız geçiyordu.

    Hiçmi laga girmedim? evet girdim ama aynı lagları 1 ve 2 mbit ilede yaşadım ve aralarında hiçbir fark yoktu.

    Bir örnek daha yazayım.. italyan arkadaşım 768 kb ile 45 ms alırken ben 1mbit kullanıcısıydım ve bende 300 civarı ms olurdu.. İtalyada 768kb olurmu diyeceksiniz.. her ülkede olmasada kablo tv ler 768 kb neti hediye veriyordu avrupada bedava diye kullanan çoktu.
    Bizim yurt dışı çıkışlarımız birşeye benzese sorun olmaz anlayacağınız.
    Son olarak netlimiter programını indirip hangi programın kaç kb harcadığını kontrol edebilirsiniz. Örneğin wow 3kb ile 20kb arası harcar yani 512kb hertürlü yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 25 Temmuz 2010; 19:25:22 >




  • 128kb sınırsızla wow'a başladım ben. Çok eski bir dönem değil bu. 3 sene falan olmuştur. Sonra 512 ve daha sonra 1mb yaptılar.




  • Ben yaşadığım tecrubelerimi yazdım, uzun süredir online oynarım. Bence @Php 512kb denemesini yaptığında şanssız bir dönemdeymiş ondan inanmakta güçlük çekiyor anlaşılan.
  • nasıl yetmez anlamıyorum hangi oyun snyede 50kb download yapıyor saçmalamayın 512 yeterli olur dediğim gibi ama 25 man raidlerde zorluk çekersiz tecrübem ise your-freedom free oynarken şehirlerde dahil hiç bir sıkıntı çekmiyordum 64kb download hızı vardı ama 25 man raidlerde aşırı gecikmeler oluyordu al sana tecrübe.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red_Lead

    nasıl yetmez anlamıyorum hangi oyun snyede 50kb download yapıyor saçmalamayın 512 yeterli olur dediğim gibi ama 25 man raidlerde zorluk çekersiz tecrübem ise your-freedom free oynarken şehirlerde dahil hiç bir sıkıntı çekmiyordum 64kb download hızı vardı ama 25 man raidlerde aşırı gecikmeler oluyordu al sana tecrübe.

    TBC zamanından bahsettiğini varsayıyorum.your freedom çalışmıyor diye duydum uzun zman önce. yurtdışı çıkışlarındaki problemden dolay aylarca freedomu hepimiz kullandık ve 512k yle bağlanıyordu doğrudur.

    hardcore raid yapmayan casual arkadaşlara 512 yeter eyvallah. diyorum ya anca level kasarsınız diye. ama wowun amacı end game raidingdir ve bunu 512 kaldırmaz diye ısrarla söylüyorum. olur diyen arkadaşların healer oynadığını sanmıyorum.

    ayrıca wtf klasörünüzdeki addon takas dosyalarınızı bi inceleyin boyutlarını görün. addonlarınız ne tür piskopat veri transferleri yapıyor.




  • WoW ancak 20 30 kb kullanıyor online iken .. ki o kadar kullandığını bile sanmıyorum. Örneğin benim hızım 4 mbit blocklanmış net limitsiz download yapaken 410 kb wowu açıp oynarken 390 380 e fln düşüyor demekki ihtiyaç duyduğu o .. Birde benim geçen ay kota aşımından dolayı 512 kb ile oynadım. Tankım ve pek problem yaşamadım.Eskiden 128 ve 256 kb iken bant genişliği ve çıkışlar çok düşüktü. Şimdi bant genişliği arttığı için 1 mbit yada 512 kb pek farketmes hatta 1 mbit ile aynı seviyede oynayabilirsiniz. Önemli olan size ana makinadan gelen uyarı hızı.
  • Dostum ben 512kbt uydu net intrnet kullanyorum, karaktermde (nick:TANE)kor'gall eu da. 10man sorun olmuyor 25manda topluca dalınca ms çoşuyor, pvp de çok kalablk ordamda olayları geç görüyorsun, ama şunu gördum gece 1den snra fazla sorun olmuyor char kaymak gibi oluyor sanırm server yoğunluğunada bağlı olabilır, ben genelde gece pvp yapyorum retri paladinin keyfine varıyorum, yani demek istedgm oynuyorsun ama alışman gerek :) ben alstgm için 10mn-25mn raidlerde sorun yaşamıyorum, rahat etmek istyorsan 1mbt altında internetle oynama bazen sinirlerin hoplayabiliyor:)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.