Şimdi Ara

50-55bin arası C segment araç tavsiyesi? (Astra 1.4T çok yakar mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba değerli DonanımHaber ailesi,
    50-55bin arası bir araç almak istiyorum. Astra 1.4T hoşuma gidiyor ama kriterler ve ihtiyaçlarım aşağıdaki gibidir, farklı araç tavsiyesinde bulunabilirsiniz. Mümkünse yorumu kullandığınız arabalara göre yaparsanız sevinirim.
    Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde memurum. İşe gidiş gelişte günlük ortalama 8km yol yapıyorum. Şehir içi ayda yaptığım yol 200 km civarı. Şehir dışı ise ayda 1 defa Adana'ya gidip geliyorum ortalama 1100 km. Yanı ortalama ayda 1300km yol yapıyorum ama çoğu uzun yol. Uzun yol yaptığım için B segment araba istemiyorum. C segment sedan ya da hatchback araba bakıyorum. Eski arabaların derdi çok olabilir diye en fazla 3 4 yaşında araba bakıyorum. Şu anda baktığım araçlar Astra 1.4T manuel, megane & fluence 1.5 dizel, focus 1.6 dizel.
    Öncelikle astra 1.4T kullananlar uzun yolda 120 - 130 km/h hızlarla ne kadar yakıyor? benzinli araç yazdığım kullanım mesafesine göre beni üzer mi?
    Megane 1.5 dci kuzenimde var onu bilyorum ama fluence nasıl hiç fikrim yok. Arka tipi hoşuma gitmese de motoru ve sedanın geniş bagaj hacmi için düşünüyorum.
    200kmsi şehiriçi olmak üzere ayda ortalama 1300km yol için hangi aracı önerirsiniz?

    not: konu biraz uzun oldu. okuduğunuz için teşekkür ederim.

    edit: konu başlığını değiştirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkFtH -- 18 Mart 2017; 17:56:50 >







  • Yüreğini burkar, canını acıtır. Dünyanın en pahalı benzinini bulacağın ülkemizde dram yaşarsın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o km ve kullanım koşullarına göre çok yakar, megane 1.5 dci öneririm
  • Diğer dizel olan araçlarla kıyasladığınız da Astra bariz yakar.

    Megane ile Fluence zaten aynı gibi herşeyi sadece ön ve arka görünüm farkli yan görünüş iç kısım motor alt yapı vs aynı araçlar focus ise 3 kasadan bahsediyosaniz araç sınıfının en küçüğü gibi içi diğer C sedanlardan daha ufak bagaj hacmi baya ufak eğer 4 5 yetişkin seyahat etmicekseniz temiz bi focus 3 style bulursanız memnun eder Astra ise 130 değil de 100 km civarı hızlarla giderseniz 1.5 L az yakar . Kriterleri daha geniş anlatırsanız ona göre yardımcı olalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Astra 1.4 turbo alın, bir de güzel bir LPG tatktırın mis gibi binin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fluence dizel yerine megane dizel almanı tavsiye ederim zaten Fluence boşver ,



    Astra 1.4 Turbo güzel araç uzun yolda sıkıntı olmaz şehiriçi sarfiyat sıkıntı olur ama Şanlıurfada şehiriçinden söz edebilir kiyiz bilemem hele bide ilçesinde,



    1.4t Lpg 3000 küsür tl bi ara landirenzo 3200 idi şu an kaçtır bilemem sübapla hesaplarsak 5000 tl yıllık 15.000 ile amortisi uzun sürer, benzinide yakacak illaki Dci Megane 3 almak çok mantıklı...



    Otomatik-Manuel hangisini istediğini belirtirsen iyi olur bu arada....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 18 Mart 2017; 17:20:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsignia 1.4 t kullanıyorum kocaelideyim suana kadar en sıkışık trafikte bile 9.5 goremedim 46 kmhiz ortalamali karma tuketim 8 litre uzun yol 110 sabit 5.8

    Sizin ayada yaptığınızı ben 2 gunde yapiyorum km 35 kurus olarak kullaniyorum cok az km yapiyorsunuz bence sizi üzmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 18 Mart 2017; 17:21:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2013 astra j 1.4T sport manuel sahibiyim.

    şehiriçi trafik durununa göreğişir ancak ben sakaryada benzinli kullanımda şehir içi 8,5 lt takıyorum.

    uzun yolda 120/130 hızlarda 6,5-7 lt gibi tüketimi olacaktır.

    isteklerinizde sadece tüketimi baz almışsınız. bu doğrultuda yönelmeniz gereken fransız araçları olmalı.

    ancak sürüşü keyifli olsun, yol tutuşu iyi olsun virajlara girerken düşünmeyeyim, 150,170 km hızlarda güven versin leylek gibi olmasın, performansı iyi olsun basınca gitsin, uzun yolda yormasın diyorsanız kesinlikle astra alın derim.

    astra şehiriçi ve bozuk yolda sert süspansiyonu ile biraz rahatsızlık verebilir. ancak uzun yolda tam bi keyif arabasıdır.


    bu arada aracıma 50k km de lpg taktırdım şuan 61k da hiç sıkıntı yaşamadım. 30litre lpg ile 350 km yol yapabiliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snoppy123 -- 18 Mart 2017; 17:31:58 >
  • öncelikle iki dizel araçla bir benzinli araç sormamın sebebi astranın tipini ve kalitesini çok beğeniyorum. Bindiğim arabadan keyif almak isterim ama astranın dizeli 2 3 yaş için bütçemi aşar. o yüzden turbo benzinli acaba ne kadar yakar diye merak ettim uzun yolda 7 litre gerçekten çok fazlaymış. lpg turbo benzinli araç için düşündüğüm bir seçenek değil subap erimesi korkusu ve artan lpg fiyatları malum.
    focus tip olarak beğendiğim bir araba ama trend x donanımlısını alabilirim o da çok boş geliyor. yakıt sarfiyatı bakımından tabiki dizel - benzinli kıyaslama yapılamaz ama turbo benzinli araçların ş.dışı fabrika verileri çok iyi duruyor. hal böyle olunca kafalar karışıyor :)
  • Aslında istediğim araba çok yaşlı olmasın, donanımlı olsun, çok fazla yakmasın ve fiyatı 55 bini geçmesin. Biliyorum çok şey istiyorum :)

    Sanırım hem donanımlı hem az yakan ve fiyatı emsallerinden uygun olan tek seçenek kalıyor megane touch plus.
    Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkFtH -- 18 Mart 2017; 18:36:28 >
  • https://www.sahibinden.com/opel-astra-1.6-edition/izmir-narlidere-narlidere?a5_min=2015&a5_max=2015#/ dediginiz fiyat aralığında iyj bir alternatif bir bakın ilana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinli işinde vazgeçin astra ya lpg taktırmak mantıklı değil uyum sorunları yaşarsınız bence şu araçlar üzerine yoğunlaşin eğer o fiyatlara astra nin dizeli varsa olur focus 1.6tdci 2012-2014 arası fluence 1.5 dci birde jetta tdi bakabilirsiniz karar sizin araçların özelliklerini araştırıp inceleme videolarını izleyip mümkünse araçları test edip karar verebilirsiniz kolay gele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2 tsi leonlara bakabilirsiniz.
  • Astraya kaliteli bir lpg yi ornegin BRC yi (su an 2500) tl civarı ) iyi bir ustaya taktırısanız arabayıda surekli ama sürekli 4000-5000 devire dayamazsanız hıcbır uyum sorunu yasamadan uzun yıllar rahatlıkla binersiniz normal bir kullanıcı ıseniz. Daha once iki adet aynı motor kodlu astraya atmosferik 1.6 115 beygirlik lpg taktırmıs biri olarak soyluyorum. Turbolu motorların lpg uyumu problemli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi depakin241824 -- 19 Mart 2017; 11:4:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizinle hemen hemen ayni mesafede ve ayni oranda sehirici/sehirdisi astra 1.4T otomatik ile ayda 110 litre civari benzin aliyordum , cok yaktigi icin 90-100 ile giderdim s.disi, sizin hizlarda ayda 120 litreyi bulurdu. Ama manuel otomatik farkini da hesaba katarak hesaplayin, ben dizel oneririm ayda 750 lira benzine vermeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşta var 2012 astra 1.4 T Otomatik vites. Ne yapsa şehir içi 11 litre yakıyor. Aynı güzergah golf7 1.4 tsi otomatik 8.4 lt.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.4T Astra otomatik ile sehir ici ortalama hizim 29-30 civari 9 litre yakiyorum. Daha duzgun parkurum olsa 7.5-8 arasi yakarim muhtemelen. Arac klasik tork konverter li. Dolayisiyla cift kavramalilara gore fazla yakmasi cok dogal. Aracin sanzuman teknolojisi öyle. Niye millet Civic e Corolla ya hemen LPG takiyor saniyorsunuz. Onlar da tork konverterli ama Astra yine binilebilir sınırda onlara gore.



    1.4T lpg ye uyumlu. Aksine 1.6 atmosferik Astra motorlari yuksek devir cevirdigi icin subap sorununu yasamakla yuzlesebiliyorlar. 1.4T de yuksek devre ihtiyac yok.



    Bu araca 11-12 yaktiranlari da merak ediyorum. Ralli mi yapiyorsunuz, kirmizi isiga kadar dip gaz gidip durma mesafesini mi olcuyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 5 aydır Opel Astra J HB 1.4T sport kasa kullanıyorum makyajlı kasasından. Aldığımın ertesi günü landirenzo evo kit taktırdım 2600tl'ye adana olgun bayisinde. Araba şu anda 87bin km, LPG kiti taktırdığımda 79bin km idi. Ortalama hızı 36.2km ort. tüketim ise 7.2 olarak gösteriyor yol bilgisayarında. Sorun olarak taktırdıktan bir ay sonra sarı ışık lambası yandı kelebek boğazı temizlendi ve yazılımı güncellendi o günden sonra hiç arıza ışığı yakmadı. 37.5lt lpg alıyor her seferinde. agresif zamanlarda dahi 430 440km'yi düşmedi çok şükür. Rekorum ise 510km oldu 35.5lt ile fakat o depoyu yarı yarıya şehir içi-dışı şeklinde bitirmiştim. Velhasıl şimdilik çok iyi LPG ile. Aldığımdan beri bir ya da iki kere 6000 devire geldi araba ilk başlarda sınırını ve hızlanmasını görmek için sonrasında aldığımdan beri 5bin deviri bile belki bir iki kere görmüştür. Genelde yol rahat olunca 1800-1900 devir aralığında tutarak sürüyorum arabayı. Vites değiştirirken ise 2200-2300 devir aralığında değiştiriyorum. Yalnız astradan sonra abimdeki fluence bir kullanayım dedim araba 2015 model dijital kliması falan da vardı paketi bilmiyorum. Araba çok basit geldi genel kalite hissi gerçekten tatmin etmedi. Özetle boğaz kelebeği temizlendikten sonra sorunun ortadan kalktığını var sayarsak kendi tecrübelerime göre 1.4T motora LPG şimdilik iyi gidiyor diyebilirim.




  • Peugeot Citroen bakın HDI dizel motor en az yakan en sorunsuz motordur. Varsın 1-2 yaş fazla olsun ama ayda 1300 km için kesinlikle dizel bakın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aaguler

    Yüreğini burkar, canını acıtır. Dünyanın en pahalı benzinini bulacağın ülkemizde dram yaşarsın.

    urfada benzin ucuzdur belki :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.