Şimdi Ara

5+1 sistemimi görmüyo ve optik ile bağlı YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • anlaşılıyodur herhalde başlıktan .ses gelmiyor dts açıkken .dolby ile sınayınca gelio ve dolby oluyo ama birşey oynattığımda şarkı veya bir film mesela lotr bluray 7.1 desteklio ama dolby oynamıyor codeclerin hepsi yüklü. yardım edebilicek varsa çok mutlu olurum . SSler:

     5+1 sistemimi görmüyo ve optik ile bağlı YARDIM! 5+1 sistemimi görmüyo ve optik ile bağlı YARDIM!
     5+1 sistemimi görmüyo ve optik ile bağlı YARDIM!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ketoc -- 20 Temmuz 2014; 0:56:36 >







  • ketoc K kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası başlıktan ve yazdıklarından pek anlaşılmıyor. Pc nereye bağlı? Ses sistemi nasıl bağlı? Onları yazarsan daha rahat yardımcı olabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamdır. Çok özür dilerim. Her şeye baştan başlıyorum.
    Yaklaşık 2 hafta önce bilgisayar topladım. Toplamadan önce optik ile bağlı olan 5.1 ses sistemim Dolby digitali sorunsuz olarak çalışıyordu. Ama bilgisayarı topladıktan sonra kurulumu yaptıktan sonra driverlerı codecleri yükleyip , ayarları yaptıktan sonra dolby digital çalışmaz oldu. Sadece "PCM 48" ile ses alabiliyorum. Sadece dolby ve dts açıkken sesi sınayınca (denetim masası>ses>realtek digital output(optical)>özellikler>desteklenen biçimler) dolby olarak ses alabiliyorum. Sorun nedir ? Yaklaşık olarak 3 saat uğraştım ve bıktım. Ama yapılana kadar sabre
  • up
  • Up!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ketoc K kullanıcısına yanıt
    Ses sisteminizin modeli nedir? Yada dts ve dolby sesleri çözebilecek bir dekoderi var mı? Yani Logitech z5500 yada 906 gibi bir ürün mü? Yada optik girişli bir ev sinema sistemi gibi mi?

    Eğer bu tarz dekoderli bir sistem ise pc'nizi optik bağlantı ile bağladıktan sonra windows denetim masası üzerinden varsayılan ses aygıtı olarak spdif çıkışı seçmeniz lazım. Bundan sonra film vs için kullandığınız programın ve kodekin ses çıkış ayarlarından varsayılan ses aygıtını yada spdif çıkışı seçin.

    Bundan sonra kodek ayarlarından ses çıkışını passthrough olarak seçip, ses verisinin ses kartı tarafından kesinlikle ellenmemesini ve sesin çözümlemesini ses sisteminizin dekoderinin yapmasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde dolby yada dts sesli bir film izlerken ses sisteminizin üzerinde bu ibarelerin yandığını görebilirsiniz.

    Eğer mp3 gibi müzik dosyalarınızı ses kartınızın özelliği sayesinde dolby'e çevirebiliyorsanız bile bu şekilde bir işlemi önermiyorum. Müzik dosyalarını olduğu gibi stereo olarak dinleyebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2 tane fotoğraf varda orda yükledim gözükür zaten optik seçilidirde. Ve evet Home theater systemim var Sonynin str-de685.
  • ketoc K kullanıcısına yanıt
    Windows'un hoparlör yapılandırması kısmı var, oradan 5.1 olarak ayarlar mısınız? Aşağıdaki linkteki resimler nereden yapıldığını gösteriyor. Bu ayarı yapınca oyun vs oynarken sesi 5.1 olarak Pc ayırır, amfi de sesi yükseltir.
    http://forum.shiftdelete.net/windows-7/308692-5-1-ses-sisteminden-2-1-ses-aliyorum.html

    Ondan sonra da filmleri oynattığınız programda ses çıkışının spdif olduğundan ve passthrough özelliğinin açık olduğundan emin olunuz. Bu şekilde de filmlerde dolby ve dts sesleri doğrudan aktarıp, çözümlemeyi amfinin yapmasını sağlarsınız.

    Umarım bu şekilde sorunu çözebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 5.1 sesi secemiyorum bile. Windows ayarlarinda gozukmuyor bile boyle bi ozellik ve dolby ayarlarida yok. Kisacasi 5.1 ses sistemimi 2 kanalli gpruyo. Ama sesi sinayinca 5.1 ses dolby digital olarak siniyabiliyor ve wmp den bir sey acincada 5.1 ses alabiliyorum. Bu nasil mumkun 2kanalli goruyo ,2 kanalli destekletiyo ama 5.1 ses veriyor. Ama ses sinama ve wmp den baska hicbir yerde 5.1 ses alamiyorum . Hep pcm 48 yazioyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.