Şimdi Ara

4x512 veya 4x256 mb ram takıca sistem açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar;

    Msi K8N Neo2-FX boradum var. 2x512 mb ram'le kullandığım sistem'e 2 adet daha ram aldım ama board'a tüm ram'leri takınca bios ekranı bile açılmıyor. Ramleri normalde farklı markalar olmasına rağmen dual olarak asus ve abit board'larımda kullanıyordum nedensen bu board'da problem çıkarttı. Ram markalarının farklı olması yüzünden problem çıkartabileceğini düşünerek arkadaştan 4x256 mb kingston ram aldım tümü aynı olan bu ramlerde de bios açılmayınca problemin boarddan kaynakalanabileceğini düşündüm. Bios update yaptım ama yine aynı sonuç. Konu hakkında bilgisi olan varsa ve yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    sevgiler;



  • arkadaşım sen istiap haddi 1 ton olan araca beş ton yüklemeye çalışıyorsun.fazla yüklenirsen anakart diye bir şeyin kalmaz benden hatırlatması.saygılar.
  • slm volkan
    keşke neo2 platinum alsaydın hiç değilse nf3 250 çip değilde nf3 ultra olurdu

    ne02 fx linki
    burdaki ram talimatnamesine baktınmı bu arada kingston ramler tamamen aynımı onlarda / kesme işaretinden sonra krv bilmem kaç yazar sorunsuz olması için onlarında aynı olması lazım
    tamamen bios reset yap ve tekrar dene
    önce ikili tak sonra üçlü sonra dörtlü
    bu arada ramlerin singel side veya double side onlarda önemli listede sıralamaları var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XgandalfX -- 22 Kasım 2005, 9:59:21 >
  • Slm Nihatcım :)

    Neo2'yi geçici olarak aldım asıl kullandığım board abit av8 ama onda küçük bir problem olduğundan garantiye yollamam gerekiyor o yüzden geçici olarak bu boardu aldım.

    Kingstonlar tamamen aynı single side.
    Bendeki ramler double side tümünü değişik kombinasyonlarda denedim 3'lü 2'li her türlü kombinasyonda çalışıyor ama problem dördünü birden takınca oluşuyor. Benim ramler çorba gibi olduğundan (2 twinmos, 1 veritech, 1 vdata) kingstonları denedim ama onda da aynı problemi yaşayınca sorunun ramlerden değil boarddan olduğundan şüphelenmeye başladım. Boardu sıfır aldığımdan onda da bir problem olacağını sanmıyorum.

    2 gb ram'a o kadar yaklaşmıştım ki bu talihsiz olayla karşılaştım :)

    Bu arada 1 ton 4 ton alakasından birşey anlamadım. Board 4gb ram'a kadar destekliyor.
  • senin board 4* single max ddr 400 destekliyor kingstonlar bunlardansa bence o boardu geri ver
    büyük ihtimal beslemesinde sorun vardır
  • peki abi zaten abit'im garantiden gelsin bu boardu kullanmayacağım :) Geçici olarak aldığım boardun da geçicisini almayım şimdi :)

    teşekkürler nihat

    sevgiler;
  • rica ederim saygılar ;

    bu hafta gibi arşivleri toplamaya başlıcam sana liste yollarım baya kabarık olucak
  • belki slotların birinde sorun vardır slotları tek tek denedin mi?
  • anakart desteklemiyordum. ya da fazla yukleme yapıyorsundur
  • Söylediğine göre anakart 4 gb'ye kadar destekliyor ama fazla yükleme konusu olabilir mi onu bilemiyorum akşam donanımları söküp tekrar deneyeyim. Makinede 350W A-open PSU var. Bağlı olarak 3 tane sata disk, ekran kartı ve 2 tane rom var.
  • hocam tavsiyem ram leri tek tek dene bakalım öyle acılıyor mu? acılıyorsa ya slotlardan biri yada bir kaçı bozuktur ya da asırı yuklemeden kaynaklanyordur
  • Tek tek denedim hepsi açıyor. ikişer ikişer hepsi yine açıyor üçer üçer de açıyor. Yalnız şöyle bir durum var ram slorlatı şu şekilde green, purple, green, purple. Anakartın kitapçığında önce 1. green'i doldurun diyor. Diğerlerine tek ram takınca zaten açılmıyor sistem.

    tekrar teşekkür ederim
  • Herşeyi denedim. Ramler tek tek ikişer ikişer ve üçer üçer her türlü kombinasyonda açıyor. 4 tane takınca bios bile açılmıyor. Tüm donanımmarı söktüm sistemde sadece işlemci,ekran kartı ve ramleri bıraktım sonuç yine hüsran. Problem başka nelerden kaynaklanıyor olabilir.
  • hocam 3erli takınca her slotu da denedin mi?
  • evet tüm slotları denedim. Hepsi çalıştı.
  • hocam tüm ramleri tum slotları deniyorsun sorun yok ama 4ünü takınca calısmıyor. cok ilginc ya. mutlaka kaldıramamayla alakalı bir sorun var.
    senden ricam anakartın kitapcıgı varsa özelliklerini tam olarak buraya yazar mısın? (en fazla ne kadar ram destegi verdigini vs) ingilizce veya baska dilde neyse rtık yaz ben bi bakayım
  • http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=607

    Board ve ram destekleri burada görülüyor. Aslında 3 ram'le çalışıyor görülmemesine rağmen şu an üzerindeki 3 ram'le sistem çalışıyor.

    Hatta cmos reset bile yaptım ama değişen hiçbirşey yok.

    Çok teşekkür ederim ilginiz için.
  • bence anakartın desteklemior k8n neo2 platinum dada 3 ram takınca ötüyordu eskiden bende 2 de ve 4 de çalışıyordu ama :)
  • Hocam bir de kullandıgın ram leri yazar mısın? (mhz leri ile birlikte)
    ayrıca ramler dual channel mi yoksa singel channel mi?
    Her bir ram üzerinde kaç entegre var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bakkal Gazi -- 24 Kasım 2005, 17:12:25 >
  • 4X512 double side 400 mhz cas 2,5 (2 twinmos, 1 vdata ve 1 veritech) (vdata ve veritech'i daha önce 3 boardda dual olarak sorunsuz kullandım)

    ram markaları farklı diye problem çıkartabileceğini düşünerek arkadaştan 4x256 kingston ram aldım. Onların özellikleri ise
    4X256 single side 400 mhz 8 ram bank var. Bu ramler value pack
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.