Şimdi Ara

40.000 TL ye kadar fiyatlı monitör tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Öncelikle oled düşünüyorum. Şu anki sistemimde 3080ti ve ryzen 5800 kullanmaktayım. 2 yıl daha aynı ekran kartını kullanmayı planlamaktayım. 4k için yeterli olmayabilir sistemim. Bir de 4k nın oyunlarda daha yaygın kullanılması biraz daha zaman alacaktır dedi firmadaki satıcı arkadaş.

    Ağırlıklı olarak diablo, company of heroes, forza5 gibi oyunlar oynuyorum. Haftada 1 de film izliyorum. Hangi monitörü almalıyım?

    listemde 3 monitör var. Tabi başka tavsiyelere de açığım.

    1-) Asus PG27AQDM

    2-)Samsung LS34BG850SUXUF Smart Odyssey OLED G8 34

    3-)Alienware 34" AW3423DWF 165Hz 0.1 ms HDMI DP HDR 400 FreeSync Premium Pro 1800R Curved QD OLED WQHD Gaming Monitör




  • Ekran kartınız 4k oyunların tamamına yakınını 70-90 fps arası oynamanızı sağlar. Zaten nvidia'nın dlss desteği ile 4k oyunlar sorun olmadan yüksek fps ile oynanabiliyor. Sizin oynadığınız oyunların 4k desteği var sizin de bildiğiniz gibi.

    Birinci sıradaki monitörü kafadan eleyin derim, çünkü 27 inch bir monitöre o parayı vermek bana saçmalık olarak geliyor. İleriyi düşünerek (yeni ekran kartları, yeni oyunlar, konsol seçenekleri) eğer müsait alanınızda varsa 32 inch veya üzeri almak bana daha mantıklı geliyor. Neticede monitör bilgisayarın diğer parçaları kadar sık değiştirilen bir parça değil.


    İki ve üçüncü sırada ki monitörler harikulade. Oled'lerin burn-in adı verilen kronik sorunu dışında hiç bir kusurları yok. Burn-in konusunda da bazı hususlara dikkat eder ve özen gösterirseniz bir sorunla karşılaşacağınızı düşünmüyorum.


    Benim de ekran kartım rtx 3080 ve bir hafta önce yeni monitör aldım. Sizin gibi aynı ikilemde ben de kaldım ve ben tercihimi ileriye dönük yatırım yapma yönünde kullanarak 4k 32 inch monitör aldım.


    Öncelikle şunu söyleyeyim, eğer sizin tercihiniz 34 inch 1440p almak yönünde olursa samsung'u öneririm. Bunun sebebi alienware kötü ya da samsung daha iyi diye değil, ikisi de aynı kalitede ve özellikte monitörler. Samsung'u amazon'da bulabilirsiniz ve satıcısı amazonun kendisi. Peşin fiyatına 6 taksit seçeneği ile birlikte eğer monitörü her hangi bir sebeple beğenmezseniz veya bir sorunla karşılaşırsanız kolaylıkla iade edebilirsiniz.


    Alienware'ı sadece itopya satıyor ve taksit seçeneğinde vade farkı ile fiyatı daha da artıyor. İade konusunda da amazon kadar esnek olduklarını zannetmiyorum.



    32 inch 4k monitörde önümde iki seçenek vardı. Bir tanesi yine samsung'un g8 modeli ve diğeri dell'in g3223q modeli. Kağıt üzerinde samsung g8 özellikleri ile daha iyi duruyordu, 4k VA panel 240hz bir monitör. Sanırım dünyadaki ilk 240hz 4k monitör. Ama sonra bana biraz göz boyama gibi geldi, çünkü rtx 4090 bile 4k oyunları en fazla 90-100 fps ile oynatıyor. Keza konsol oyunları da 4k da 120-144hz max. Dolayısı ile 4k da 240hz e ihtiyacım olmadığına karar verdim. Bir de monitör paneli olarak VA değil ips panel tercih ediyorum, çünkü renkler daha gerçekçi, daha güzel ve daha göz alıcı.


    Bu sebeple ips panel olan ve 4k 144hz veren dell'i aldım. Gerçekten çok iyi bir monitör ve samsung ile karşılaştırıldığında bedava diyebilirim neredeyse.



    rtings sitesinde bahsettiğimiz bütün bu monitörlerin hepsinin incelemesi ve karşılaştırması mevcut, arzu ederseniz bakabilirsiniz.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.