Şimdi Ara

4 Aydır Sorunsuz Psu Şimdi Sisteme Yetmiyor !! PSU Sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 4 ay önce topladığım sorunsuz giden sistemde son 1 haftadır sorunlar yaşıyorum. Sanırım sorunun kaynağı psunun yetersiz gelmesi. 4 aydan bugune kadar hiç bir sorun yokken son 1 haftadır pc kendini sürekli kapatmaya başladı bunun sonrasında format attım ve pc düzelir gibi oldu tabi psudan şüphelenmedim. son 2 gündür de pc acıldıktan yaklasık 5 dakika 10 dakika sonra kapanır oldu güç tamamen kesilmiyor resetlenir gibi oluyor ama görüntü gelmiyor güç düğmesine basılı tutup bilgisayarı kapatıp tekrar açmak gerekiyordu bilgisayarın acılması için fakat masaüstüne gelince yine kapanıyordu. bende sorunun ne olabilecegini düşünürken ekran kartımı çıkarttım ve şu anda anakartın onboard ekran kartını kullanıyorum herhangi bir kapanama vb sıkıntı olmadı 1 2 saattir. bu durumda sorunun psunun yetersiziği olduğu sonucu çıkmıyor mu? eğer psu yetersizse 4 aydır herhangi bir sorun olmadan nasıl çalıştı veyahut psu şuan da sorunlu mu nedir fikirleriniz ona göre hareket edip psuyu garatiye göndereceğim..

    psu xilence 500 watt dır.
    işlemcim phenom 2 x4 955
    ekran kartım da hd 6790







  • O psu o sistem için fazlasıyla yeterli. Ekran kartınız çok güç çeken bir model değil. Psunuz bozulmuş olabilir.Ekran kartınızda sorun var diyemem, ekran kartı bozuk olsa hiç açılmaz kaldı ki resetlemez. Bir de bilgisayarı önceki (düzgün çalışan) bir zamana geri yüklemeyi deneyin, Windows'la ilgili bir sıkıntı olabilir.
  • ben de ekran kartında sorun olacagığını düşünmüyorum kaldı ki dedğiniz gibi psu sistem için yeterli. fakat psu eğer bozulduysa şu anda nasıl çalışabiliyor? mümkündür çalışabilmesi. bilgisayarıma format atalı 3 4 gün falan oldu olmadı repair yapayım yarın. bi yerde bi sorun var ama anlayamadım nerde ne var.
  • Ekran kartının ekstra güç girişlerini kontrol ettiniz mi bir temasszılık olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dellino -- 16 Mart 2012; 0:53:27 >
  • O da aklıma geldi. 6 pinlik ek güç girişini cıkarttım tekrar taktım değişen bişey olmadı. yarın etraflıca bi test edeyim bilgisayarı da aklımda hala şu soru var bozuk olan psu sistemi çalıştırabilir mi yada kısmi bozulma gibi bi olay söz konusu olabilir mi var mıdır böyle bir şey?
  • Anakart biosunu güncellemeyi dene.
    Bende de bazen oluyor seninkisine benzer problem. Ama açılıp devam ediyor sonra. PSU kendini kapatıyor. Bana göre bunun nedeni kaçak akım koruması.
    Elektrik tesisatı ile alakalı da olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.