Şimdi Ara

360 Derece Servo Motor (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde 180 derece bir rc servo motor var. Çeşitli modifikasyon yöntemleri ile bu servolar sürekli dönüş olarak modifiye edilebiliyor. Fakat bu işlemden sonrada servo açı kontrol yeteneğini kaybediyor diyolar. Bana 0-360 derece açısı kontrol edilen servo lazım. Böyle bir konu hakkında çalışan veya fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum :)



  • yaklaşık bir kaç hafta önce buna benzer bir konu açmıştım.Ben de sürekli dönebilen servoya açı verilebilir mi şeklinde soru sormuştum ama konuya ilgisi olan olmadı.
  • Aklima step motor geldi hocam ancak isinizi gorur servo motorun calisma mantigi zaten sinirli aci icindir ille de 360 derece istiyorsaniz yine aklima su geldi biraz daha kuvvetlisini alip 1e 2 veren bir reduksiyon kullanabilirsiniz o zaman 180derce servo 360 derece olur. İyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu açılmışken aklımdaki 1-2 soruyu sormak isterim.

    9g servolar sürekli mi dönüyor? 90derece dönüp kitleniyor mu ?

    Normal servo motor denilince aklımda ne kalması gerekir ? Bir şeye yön veren ,haraket ettiren ama durak noktası olanayan bir motor mu ? Yoksa belli açıda dönüp duran motor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar piyasada "FEETECH FS90R" diye bir motor buldum. Bu motorda altında olan pot ile durma noktası ayarlanabilir yazıyor. Sanırım hem açı kontrolü hemde durma işlemi bu motorla yapılabilir. Bugün bulabilirsem alıp bunu bi deneyeceğim. Duruma göre sonucu buraya yazarım.
  • alibulut42 A kullanıcısına yanıt
    Hocam çok mantıklı dediğinize, montajı kolay 1e2 oranında hazır bir redüktör ürünü var mı ?
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Hocam çoğunlukla rc servolar 180 derece dönüyor. Servo motor sayesinde açılı hareket yapılabilir ve yapıldığı açıda da motor durdurabilir.
  • unknown_123 kullanıcısına yanıt
    Bir ara 3d yazıcıdan tekne bastırıp rc sürat teknesi yapacaktım (thingverse.com speedboat 2). Gövdeyi bastırdım sonra iptal oldu proje. Burada dümen kanatları 45 derece dönecekti servo ile bunu nasoş yapacaktım ? Kanatlara engel koyup açıyı sınırlandırarak mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unknown_123 kullanıcısına yanıt
    Valla bu sizin kullandiginiz motor miline bagli eger cok buyuk bir sistemse hemen tornicida yaptirabilirsiniz kendiniz 1 e 2 veren bir disli cizin birde kutusunu cizin tornaciya gidip tarif edin bu ise yariycak diye babacan bi abimizse yapar ama bastan da savabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.