Şimdi Ara

353. KD - Antalya(Merkez)3. Piyade Eğitim Tugay (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
4
Favori
25.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tagopasa

    Telefon götürmüyoruz değil mi?

    henüz değil devrem ;) usta birliğinde uçuşur ama simdi zamanı değil sokmada cok bi sıkıntı yok ama şarj da kaptırırsınız alamazsınız diolar illaki şarjda lazım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tagopasa

    Telefon götürmüyoruz değil mi?

    yok ben götürmeyeceğim devrem
  • Devreler alışveriş yaptınızmı neler aldınız birde fiyatlar ne durumda

    ben çorap boxer atlet traş takımı işte çatal iğne havlu dan bşka bişi götrmyi düşünmyrm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bircanes

    Devreler alışveriş yaptınızmı neler aldınız birde fiyatlar ne durumda

    ben çorap boxer atlet traş takımı işte çatal iğne havlu dan bşka bişi götrmyi düşünmyrm

    aynen devrem bende bu saydıklarını götüreceğim havluyu verecekler diye onu da götürmüyorum
    çengelli iğne ne işimize yarayacak cidden devrem
    ayriyeten silinmez kalem almam gerek lazım olabilir
    ufak not defteri birde cüzdan vermiyorlarmış o yüzden cüzdan
    alışveriş yapmadım daha
  • o değilde sivil kıyafetleri nereye koyacağız ayakkabıları falan
    botu çalan adam sivil ayakkabıyı da çalar
  • tagopasa T kullanıcısına yanıt
    - Hocam uzun dönem/kısa dönem olarak ayrı görmemek bir başlangıç olabilir bu konuda :) Şimdilerde askerliğin kısalması sebebiyle keyifleri yerindedir onların. Sonuçta orada bulunan bütün rütbesiz askerlerin tek amacı, bitirip normal hayatına dönmek. Ayrım yapmadan normal muhabbet, 1 selam çok yol götürebiliyor. Ben sadece kısa dönem diye abuk sabuk davranana pek rastlamadım, zaten öyle bir şansları pek olmuyor; sonuçta komutana söylersin; hakkını ararsın bunu biliyor herkes. Sigara içmiyorsan o olaya hiç girme :)

    - Ben şahsen terlik, bot yer değiştirmesi dışında cüzdan vs. kaybolması durumuyla karşılaşmadım. Duyduğuma göre bazı bölüklerde bu sıkıntı olmuş. Hatta sadece uzun dönemlerden oluşan bölükten bazılarının sorumlu olduğu söyleniyordu. Ne kadar doğru bilemem.

    - Benzeri konular var, bu konunun da ilk sayfasında linkler verilmiş, orada komutan(lar)la ilgili bilgi almanız mümkün. Takım komutanlarında pek sıkıntı olmamakla birlikte bölük komutanlarına bağlı her şey.

    - Antalya'da hava ne kadar soğuk olabilir bilemiyorum. Mecbur kaldıktan sonra banyoyu her türlü yaparsın tuvalette falan :)

    - Bu da diğer konularda geçti. Piyade Eğitim Tugayları, eğitim çavuşu yetiştirir. Ona göre eğitim alınır. Tabi %95 komutanlara bağlı. Sabah yemek + sabah iştiması sonrası başlanır. Öğlen 2 saat kadar ara verilir (yemek+dinlenme). Sonra tekrar başlanır ve akşam yemek saatine kadar devam eder eğitim.

    - Garanti'nin bankamatiği vardı diye hatırlıyorum, koğuşlar bölgesine yakın. Tugay girişinde varsa da hiç hatırlamıyorum.

    - Komutandan izin isteyip, ihtiyacınız olan şeyleri Askeri malzeme kantininden edinebilirsiniz. Açılış ve kapanış saatleri normal rutinde olduğundan; orası açıkken siz genelde eğitimde olacaksınız. Katılış yapıldığı gün bizi bu kantine götürmüştü komutanımız. Eksiği gediği olan tamamlamıştı. 'İhtiyacınız olabilecek her türlü malzemeyi bulabileceğiniz askeri malzeme kantininde' diye yazmışım zaten. Ha olur, silikon tabanlığın istediğiniz numarası kalmamıştır belki ama 1 hafta içinde getirilir vs.




  • Ben dün kozmetik aldım. El kremi, diş macunu fırça, tırnak makası, jilet vs gibi şeyler. Asker malzemeleri satan yerleri dolaştım fiyat aldım vs. 5'er tane don-atlet-çorap almayı düşünüyorum. Giderken hem hamallık olucak hem verecekler hemde kantinde daha ucuz deniyor. Tabanlık araştırıyorum şimdi. Silikon tabanlık işe yarar mı alalım mı napalım. 1-2 saate çıkıp medikallere bakayım, pahalı gelirse netten alırım. İzmirde bana verdikleri fiyatları yazayım sizce nasıl? Atlet-don çiftine 6,5tl çorap havlu siyah 3tl kirli temiz torbası 1tl file 1,5 bot boya-fırça-sünger 6,5 vatka 1,5 kilit bot ve spor ayakkabısı için 3,5*2=7. Ama bu kilitleri beğenmedim hırdavatçıya bakıcam. Cüzdana 2,5 yazmış. Ayna, iğne, dikiş seti 1'er tl yazmış. Benim almayı düşündüklerim bunlar. 5'er ilk başta yeter diye düşünüyorum. Benim usta afyon oraya giderken zaten eksiklerimi alıcam yine yanıma hem bizimkiler getirecek hem kendim alıcam. Bunlar bile çok gelmeye başladı gözüme birde verecekler zaten orda da. Bakalım nasıl yapıcaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _mustang_

    quote:

    Orijinalden alıntı: bircanes

    Devreler alışveriş yaptınızmı neler aldınız birde fiyatlar ne durumda

    ben çorap boxer atlet traş takımı işte çatal iğne havlu dan bşka bişi götrmyi düşünmyrm

    aynen devrem bende bu saydıklarını götüreceğim havluyu verecekler diye onu da götürmüyorum
    çengelli iğne ne işimize yarayacak cidden devrem
    ayriyeten silinmez kalem almam gerek lazım olabilir
    ufak not defteri birde cüzdan vermiyorlarmış o yüzden cüzdan
    alışveriş yapmadım daha

    devrem iğne yatağı gergin yapmak için dört bi yanından iğneleriz hiç bozulmaz her gün sabah uğraşmamalıyız




  • _mustang_ kullanıcısına yanıt
    İlk gün istihkaklar alındıktan sonra sivil kıyafet çıkarılıp kamuflaj giyilir. Sivil kıyafetler yanınızda getirdiğiniz valiz,bavul artık neyse ona doldurup depoya koyuluyor. Yemin töreninden önceki güne kadar da kimse bir daha görmüyor onları.
  • Eyvallah çok sağolasın verdiğin bilgiler için. Sanırım çok sıkıntılı bir yere gitmiyoruz. Kantine gitmekte anladığım kadarıyla zor değil. Bu konuştuğumuz tüm mevzular o anki komutanlara onların o anki ruh hallerine ve ordaki askerlere bağlı olucak şeyler. Şansımıza güvenerek her şeye pozitif yaklaşmak en doğrusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecanonline

    Her akşam saat 7 gibi(saatler geriye alındığından bu 6'ya çekilmiş olabilir Kış dönemi olması sebebiyle) banyo açılır. Oraya girip girememek sizin uzun dönemlerle olan ilişkinize bağlıdır. Herkesi sokmazlar. Bunun dışında her bölüğün haftada bir banyo günü olur. Takımlar halinde, komutan eşliğinde kişi başı yaklaşık 10 dakika(süre komutana bağlı değişebilir) kalacak şekilde banyoya girersiniz. Banyo olayını tuvalette ve koğuşlar bölgesindeki çeşmelerde halledenleri görürsünüz büyük ihtimalle :)

    Koğuşlardaki kalabalık gidecek asker sayısına göre değişiklik gösterecektir. Eski sistemde tek celpte acemilik yapan 1000'in üzerinde kısa dönem sebebiyle her koğuşta 50+ kişi oluyordu. Her bölüğün koğuşların bulunduğu binada ikişer tane tuvaleti var.

    Yemin törenini gitmeden öğrenmek isterseniz ailenizden birine aratabilirsiniz komutanlığı. Olmadı gittiğinizde birliğinizin yazıcısıyla irtibata geçip, bir an önce öğrenmeye bakın.

    Tugay içerisinde nakit para kullanımı yok, girişte para yüklenebilen birer kart veriliyor ve kantin alışverişleriniz dahil, bu kartı kullanarak yapıyorsunuz. Ancak bozuk para ile çalışan meşrubat makineleri var, bunun için yanınızda bir miktar bozukluk bulundurmanız iyi olur. İhtiyacınız olabilecek her türlü malzemeyi bulabileceğiniz askeri malzeme kantininde de kartınızı kullanabilirsiniz.

    Askeriyede saat usulü iş yoktur. Belirtilen katılış saatleri, bazı arkadaşların da belirttiği üzere karışıklık ve yoğunluk olmaması için söylenmiştir. Standardı gündür, belirtilen günde akşam mesai bitiş saati olan 5'e kadar katılış yapmazsanız askerliğiniz uzar.
    Erken gidene madalya da verilmiyor. Önceki gün bile gitseniz, sizi erken terhis etmeyecekler. Katılış yapanların sayısı 1 takım oluşturana kadar herkes bekler, sonra takım halinde gider gereken işlemleri yaptırırsınız.

    Saçlarınızı da koyun kırkar gibi kesilmesini istemiyorsanız, kestirip gidin :)

    Haftada bir banyo ne yav dur içimizi karartma iyice

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • emrecanonline kullanıcısına yanıt
    anladım hocam sağolasın değerli bilgiler için
  • Beyler sülüsümü aldım bende. Uşak - Antalya 62 lira verdiler.. Saat 10 da teslim olmayı düşünmüyorum. Akşam 5'e kadar yolumuz var.. Şubedekilerle özellikle konuştum.. Onlar bıyık altından 10 demesi gerektiği için o saati veriyor ama, saat 5e kadar sıkıntı olmaz..
  • Kardeşim acemilik kaç gün ya?
  • acemilik 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / ANTALYA MERKEZ /

    bende ordayım beyler salı teslim olcam
  • delici1 D kullanıcısına yanıt
    Subedeki memura sordum en az 4 hafta olur dedi. Ulasımdakilerinki biraz daha kisa olur dedi. Ondan 4 hafta olarak kabul edin :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada sülüsü aldım yakın yerlere 1 gün yol süresi verip çoğumuza 6sı saat 10 da teslim olun denildi,daha uzak yerlere ise 2 gün yol süresi verilip 7si saat 10 da teslim olun denildi,6sında hayırlısıyla görüşmek üzere.
    Listedeki isimleri not alalım bulalım birbirirmizi beyler
  • yasin aydın--

    benide yazın beyler listeye
  • Geç gitmek isteyenler 7sinde sülüsünü alırlarsa 9unda gidebiliyormuş, ama çıkışları da aynı şekilde uzuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fy06

    Geç gitmek isteyenler 7sinde sülüsünü alırlarsa 9unda gidebiliyormuş, ama çıkışları da aynı şekilde uzuyor.

    acemi birliği usta birliği aynı yerdeyiz
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.