Şimdi Ara

3. dünya savaşı sizce ne zaman çıkacak?ve ilk kimler arasında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
11.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ABD, İsrail, İran, Rusya, Çin bulunması olası ülkeler.
  • 2016'da Çin ve ABD arasında. Çin'in ittifakları Rusya-Brezilya-Endonezya, ABD'nin İsrail-İngiltere-Fransa-Almanya-Türkiye(Yauşaklığına).
  • umarım çıkmaz ama eğer çıkarsa belirleyici güç çin olur.
  • birincisi amerikanın afganistana kapak atmasının nedeninin olası bir çin batı seferinde veya anti-amerikan faaliyetinde onları o bölgede durdurmak olduğunu düşünerek birkere amerika ve çin aynı safta olmaz diye düşünüyorum ikincisi iran-rus ittifakı gizli belgelerle ortaya çıktı sayılır yani ruslar iranı yanına alır ama ne amerika nede rusyanın birbirine savaş açacağını hiç sanmıyorum velhasıl kelam savaş çıkar ama sayıları 4 ülkeyi geçmez gibime geliyor amerika,avrupa-çin,belki iran olabilir böyle bir şekilde başlayıp dahada büyüme ihtimali var ama dediğim gibi başlarsa daha ülke katılmaz gibime geliyor...çin bu sefer moğollardaki gibi ucuz yırtamaz herhalde
  • şu saatten sonra büyük savaş çıkması olası değil. güçlü sayılan devletler kendi aralarında anlaşmalarla küçükleri sömürüyor. bunların kendi aralarında bir sorun olmadığı müddetçe sadece küçük savaşlar olabilir. kendi aralarındaki sorunlarıda yine kendileri çözerler yine dünya savaşı olmaz.
    ekolojide populasyon kuralı diye bir şey vardır. canlılar gıda girişinin sınırlı olduğu bir ortama konulursa , gıda bitene kadar birey sayısı artar.birey sayısı arttıkça birey başına düşen gıda miktarı azalır. gıda azaldıkça kendilerini öldürmeye başlarlar yada açlıktan ölmeye başlarlar, taki gıdanın yeteceği kadar birey kalıncaya kadar. sonra az birey kaldığı için gıda tekrar artmaya başlar. gıda arttıkça birey sayısıda artar... bu şekilde döngüdür. kısacası şu anda dünya birey sayısının maximum olmasına çok yakındır. yakın zamanda birey sayısını düşürmek için yeni hastalıklar türetilir. yada savaşlar çıkar.




  • Şimdi arkadaşlar ben kendi fikirlerimi söyleyeceğim araştırdığm bi durum.Öncelikle şunu herkez bilsin 3. Dünya Savaşı kaçınıLmazdır..
    Şimdi Türkiye nin bu savaşta kimlerin yanında yer alacağı çok önemli...Savaşta İsrail, Çin Amerika Rusya gibi devletler arasında Türkiye İsraili karşısına almak isteyebilir ancak Amerikanın uşağı olan İsraili karsımıza almak, Amerikayı almak demek olduğundan Türkiye- Abd-İsrail ve bikac devlet daha olabilir diye tahmin ediyorum eğer böyle olursa Çini karşımıza alabiliriz.Çin hem teknolojik olarak hemde nüfusu olarak durdurulamayacak bir güç niteliğinde.Ülkemiz bu durumda zor durumda kalabilir.Ama Çin in yanında gibi olursa savaşın bizi pek etkileyeceğini düşünmüyorum.Bu savaş zaten nükleer savaş olacak oyuncak oynar gibi nükleer bombalar atılacak milyarlarca insan ölebilir..Allah hepimizin yardımcısı olsun.
  • Bence Dünya savaşı çıkmaz bu aralar.Dünya savaşı niteliği kazandıracak kadar çok ülke girmez savaşa.Küçük çaplı savaşlar olacaktır ama artık gelişmiş ülkeler çok iyi biliyor ki bir ülkeyi silahla ele geçirmek yerine daha sessiz,gizli ve etkili yöntemler var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: inferno!

    Bence Dünya savaşı çıkmaz bu aralar.Dünya savaşı niteliği kazandıracak kadar çok ülke girmez savaşa.Küçük çaplı savaşlar olacaktır ama artık gelişmiş ülkeler çok iyi biliyor ki bir ülkeyi silahla ele geçirmek yerine daha sessiz,gizli ve etkili yöntemler var.


    yazmıştım bu konuya gene yazayım

    ikinci dünya savaşı ikiz kulelerin vurulmasıyla düşük yoğunluklu olarak başladı.

    savaşın çok çeşidi vardır nükleer, kimyasal, biyolojik, konvansiyonel, psikolojik, ekonomik vs.

    kısaca soğuk savaş sıcak savaş diyebiliriz

    savaşlar barış için yapılır barışta ise savaşa hazırlanılır bu her zaman böyledir




  • Kriz insani değerlerimizi bize hatırlatacaktır. Krizin etkisini kaybetmesini bekleyelim. Tüm dünyaya barış hakim olacak. Savaş yüzyılın sonuna doğru çıkabilir...
  • çıksada gitsek şu savaşa bıktım bu hayatın zorlugundan.....
  • türkiye-faroe adaları arasında çıkar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wafwaf

    Sanırım 3. bi savaşta olcakmış kuranda yazdığına göre ve bu savaştan sonra yine kuranda yazdığına göre türkler 2. sefer dünyaya hakim olacakmış..

    3.svas olup olmadıgını bilmiyorum ama HADİS ' e göre Türkler dünyaya 2 defa hakim olacak. Hadis-i Şerif
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ´ Raéγ

    rusya ile amerika karşı tarafta olmayacak



    Bilerek veya bilmeyerek söylediğin doğru.Savaş Çin yüzünden çıkacak o da doğru.2015'den önce olmaz 2020 ye de sarkmaz deniliyor.Nedeni belli petrol.Petrol 2007 aralık olması lazım itibaren günlük üretimi düşüşe geçti yani şu an düşüşte.Dünya da ki en çok petrol kullanan ülke ABD ve Çin.ABD'nin arkasında NATO var.Çin yanlız.Bir süre önce çin resmi bir açıklama yaparak vatandaşlarının bisiklete binmelerini istemişti.2 milyar insan var yani bir sürü araç ve çok petrol tüketiyorlar.Ayrıca çinin ürettiği şu mallar başına bela olacak.O makinelerin çalışması içinde petrol gerekiyor.Tahmini bir saldırı senaryosu ise çin 2015-2020 arası Rusya'nın çin sınırında bulunan petrol yataklarına saldıracak(Rusya NATO ile diyalog içerisinde şu an)Rusya ise NATO yu arkasına alarak çine karşı duracak.Bu arara bize biçilen rolü iyi oynarsak birşey olmaz.Öngörülen kayıp 2-3 milyar arasında ve bu orta asya da olacak savaş ve kayıplar.Bu kadar çok ölümün ardından dünya rahatlayacak ve tekrar eski düzenine girmesi bekleniyor.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.