Şimdi Ara

2si1 'Variyetli' Teknoloji ve Oyun programı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
1
Favori
4.949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    Merhabalar Mesut hocam, Bence korsan kullanım açısından çok yanlış düşünüyorsunuz... Avrupa Amerika ya da Asyaya göre orjinal ürünler almamız maddi açıdan zor. Türkiyede yaşayan birçok genci zorlayacak bir durum bu. Çünkü, orada yaşayan insanların gelir düzeyleri bizimkine göre bir hayli yüksek ve oyunların fiyatlandırmaları alınabilir düzeyde... hemen basit bir hesap yapayım Amerikada yaşayan bir işçi 7.25 dolar saatlik ücret alır, günde 10 saat çalıştığını düşünürsek 72 dolar para yapar. Ayda da 25 gün çalıştığını düşünelim 25x72 aşağı yukarı 1800 dolar para yapıyor.... Türkiyede minimum ücret 820 tl ile asgari ücrettir... şimdi Amerikada satılan Playstation 4 fiyatı 399 dolar... 1800 dolar maaş alan birisi 400 dolara konsol alabiliyor.. ve bir oyunu 55 dolara alabiliyor... Ya Türkiyede ise durum? 800 tl lik maaşa 150 tl oyun, 1400 tl konsol fiyatı? Adalet bu mudur? Bu adam düşük ücret alıyor diye eğlence açısından Amerikalıdan farkının olması anlamına mı gelioyr? Hadi benim maddi gücüm yetiyor, maddi gücü oyun almaya müsait olmayan ve babadan güç bela ile aldırılan bilgisayarda, sırf parası olmadığı için sırf Kapitalizm bunu istediği için, oyun oynama hakkı, eğlenme hakkını elinden almamız mı gerekiyor.... Çözüm şu, Eğer paranız varsa gider orjinal alırsınız, eğer paranız yoksa bu sizin oyun oynama hakkınızın elinizden alınması gerektiği anlamına gelmez.

    bende başka bir açıdan bakayım.belki de bir oyunun 60$ fiyat ile çıkması sizin gibi sivrizekalıların para vermemesi yüzünden.belki herkes para verip alsa daha makul fiyatlardan çıkacak bu oyunlar.parası kısıtlı olduğu halde bunlara para verenler keriz mi?biz bilmiyor muyuz torrent te oyunu indirip crack yapıp oynamayı ve bunlara harcadığımız paraları cebe atmayı yada daha güzel bir donanım için harcamayı.ama toplum düzeni için bu kurallar.bu heryerde yapılan fakir edebiyatı gerçekten baydı artık.ben işçiler görüyorum paket paket sigaraya para yetiştiriyor ama oyuna gelince para yok.steam var,humblebundle var en kötü fiyatının düşmesi için birkaç ay bekleyebilir ama yine bu fakir edebiyatı devam ediyor hemen çıktığında oynamalı tabi hardcore oyuncular gibi.illa çalacaksa bahane çok.sözde müslüman ülkeyiz ama diyanet açıklaması belli olduğu halde korsana laf yok.tamam siz en iyisini bilirsiniz başbakanınız gibi.bu olayı da adalet , hak gibi kelimelerle boyayınca bu hırsızlık makul görünmüyor daha da gerçekciliğini yitiriyor malesef.hiçbir zengin %100 adalet ile elde etmiyor paralarını o zaman onları da çal onlara da göz dik.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janparey -- 16 Kasım 2013; 1:07:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dor-iomin

    Ben de ogrenciyim ve orijinal oyun oynuyorum. Bir oyunu ciktigi an oynamak zorunda degilsiniz fiyatlar 5 dolara kadar dusuyor hatta bazen humble bundle gibi firsatlar oluyor 5 dolara 5 oyun aliyorsunuz. Batman, Battlefield 3 gibi oyunlar bu bundlelarda satıldı. Ayrica 100 tane oyununuz da olmasi gerekmiyor alirsin 5 tane 10 tane oynarsin. Ayrica soyle bir durum da var korsan kullanimi bu kadar yaygin oldugu icin maalesef oyunlar bu derece pahali.


    son cümle hariç yorumuna tamamen katılıyorum.
    korsan kullanımı Yüzde bire de düşse oyun fiyatlarında ciddi bir düşüş olacağına ihtimal veremiyorum bu firmalar ticari firmalar kendi karlılıkları kesinlikle azaltmazlar. keşke herkesin alım gücüne yetecek şekilde fiyatlandırılabilse ama mümkün değil

  • Eskiden videonun sağında kaçıncı dakikada ne anlatılıyor diye yazardı. Ordan bakar öyle izlerdik. Keşke tekrar aynı uygulama yapılsa..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    Sizin gamescom'da oynadığınız Killzone'da veya TV de sorun olabilir. Veya geliştirilme aşamasındaki sürümü oynadığınız için grafikler kötü gelmiş olabilir. Çünkü Gametrailers, IGN, Kotaku gibi siteler Killzone Shadow Fall'ın grafiklerini çok övmüşler. Hatta teknoloji demosu olarak nitelendirmişler. Grafikleri beğenmeyen web sitesi görmedim.

    IGN - Stunning graphics
    http://www.ign.com/articles/2013/11/13/killzone-shadow-fall-review

    Multiplayer.it - fantastic graphics
    http://multiplayer.it/recensioni/125446-killzone-shadow-fall-killzone-in-salsa-next-gen.html

    Gamesreactor - wonderful graphics
    http://www.gamereactor.eu/reviews/98944/Killzone%3A+Shadow+Fall/

    Kotaku - KZ: SF looks incredible
    http://kotaku.com/killzone-shadow-fall-the-kotaku-review-1463533596?utm_campaign=Socialflow_Kotaku_Twitter&utm_source=Kotaku_Twitter&utm_medium=Socialflow


    Aynen tuz buz eden altın reis
    />
    , ben de şimdiye dek Killzone'u grafik olarak eleştiren kişi / kuruluş görmedim.

    Haklısın altın, teknoloji demosu olarak nitelendirdikkleri doğrudur
    Bir diğer eleştiri ise malûm, senaryoya. Sırf PS4'ün görsel gücünü göstermek için senaryoya yeterli ilgi ve alâkayı verememişler.

    Yani sonuç olarak oynamadığımdan kendi yorumumu katmam doğru değil ama tüm dünya Killzone'un grafiklerinden fazlasıyla memnun.
    />




  • bu kadar bu ülke düştü mü ya bir sürü insan hırsızlığa kılıf bulmuş herkes de onu beğeniyor iyi adamında vasfı yok iş bulamıyor gelsin evini soysun napsın adam açmı kalacak bu mantıkta olduğuna insanların inanamıyorum. bu insanların orjinal fiyatlardan haberleri yok ps3 xbox oyunları pahalı tamam ama orta seviye bir pc topla be kardeşim hobin bu senin ben batman arkhan origin i orjinal aldım 45 tl daha ne bekliyorsunuz salak salak yorum yapıyorsunuz bir kenara atıcaz niye para verelim online modlar var onu geçtim o zaman maça gitme 90 dk gidiyorsun bitiyor battlefield 4 al 90 tl ana konuyu oyna multi olarakta 2 sene oyna indirim yakalarsan 5 10 dolara premium paket al hırsızlığın kılıfı olmaz kendinizi avutup doğru söyleyeni kötülemeyin bende kullandım yıllar önce açıkçası donanımhaber ve m.çevik bırakmama vesile oldu Allah ondan razı olsun yaşı benden küçük kimseye yağ çektiğimde yok ama yıllar önce erdinç ile vesile olmuşlardı böyle programlar sayesinde 1 kelimesinde yanlış yok gelir düzeyi bilmem ne maaşın düşükse gelirin yükselmiyorsa haberlede ekonomimiz 10 numara borçlar bitti kredi notumuz yükseldi herşey 4 4 lük diyen siyasetçilerden hesapsor





  • nasıl yani ? Mesut abi demiş ki telefonunuz hangi romda stabil çalışıyorsa o romu kullanın güncellemeler o kadar da önemli değil .. ee abicim htc one için 4.3 geldi diye bas bas bağırıyorsunuz özel video çekiyorsunuz kattığı yenilikler diye ozaman güncelleme önemli oluyor .. kaldı ki bi güncelleme neden verilir ?güncelleme ne demektir? önce bunu sorgulamak lazım.. bana göre güncelleme demek var olanın üstüne birşeyler katmak demek iyileştirmek daha kullanılabilir hale getirmek demek şimdi ben s3 ile daha fazla özelliği daha akıcı daha stabil şekilde kullanma olasılığım varken güncelleme ile .. neden elimdeki rom bana yetsin ki 4.3 ile birsürü yeni özellik gelecek telefona neden bu rom u istemiyim ki ?Mesut abi bu yorumuna gerçekten çok ama çok şaşırdım herşeyi geçtim teknoloji editörüsün Teknoloji başlı başına sana yeten ile yetinmeyip her saniye yenilik sunmak daha fazla ileriye götürmek, daha kolaylaştırmak demek çok tuhafıma gitti gerçekten s3 güncellemesi hakkında dediklerin .. ozaman yeni konsollar çıkmasın yeni telefonlar da çıkmasın takılmadan hangi konsol güzel çalışıyorsa onla yürüyelim :)





  • Avrupa'da asgari ücret Net olarak en az Karadağ'da. O da 478 €. (2011 senesi)

    Türkiye'de net olarak ne kadar? 803,68 TL. (ASGARİ ÜCRETİN NET HESABI VE İŞVERENE MALİYETİ ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR. 01.07.2013-31.12.2013)

    Avrupa'da konsol fiyatları ne kadar 399€. Türkiye fiyatı ne kadar? 1399 TL. Karadağ'daki adam aylık ücretiyle konsol alıp yanına bir de oyun ekleyebiliyor. (399€ + 60€ = 459€) Türkiye'de ise iki aylık asgari ücret ile alınabiliyor bir konsol ve bir oyun. (1399 TL + 200 TL = 1599 TL) Boşu boşuna bir ay fazladan çalışıyor Türkiye'de asgari ücret alan kişi. Ha derseniz fazladan değil o da iki ay çalışıp alsın, eyvallah. Biz iki aylık parayla bir konsol bir de oyun alırken, Karadağ'daki kişi konsol + dokuz oyun alabiliyor.

    (Kira, fatura, cart curt eklemeyin. Onlar eklenince vergilerle Türkiye'dekinin bir yıl biriktirdiği parayla bile oyun alamayacağı ortada...)

    Ek olarak şu ülkeleri de yazayım, hani Avrupa'da da durum benzermiş ya.

    2012 Almanya - 2234 €
    2010 Avusturya - 1873 €
    2010 Belçika - 1882 €
    2012 Estonya - 673 €
    2012 Finlandiya - 2321 €
    2009 Fransa - 2041 €
    2012 İtalya - 1662 €
    2010 Lüksemburg - 3189 €
    2012 Hollanda - 2136 €
    2010 Portekiz - 787 €
    2012 Slovakya - 649 €
    2010 Slovenya - 987 €
    Krizdeki İspanya 2012 - 1510 €
    Krizdeki Yunanistan 2011 - 898 €

    Her şey ortada. Kimse, "fiyat ucuz. Ama biz vergi veriyoruz." falan demesin. Bu adamlar da çatır çatır vergi veriyor. Biz de ek olarak %20 ÖTV mi var? Var. Sanki Sony Türkiye'ye cihaz 399€'dan geliyor. O ülkelerde de lojistik, KDV, mağaza karı, cart curt var. Bunları ne diye ekleyerek 1399 TL fiyat ekleniyor? Yahu 400€'ya % 20 ÖTV eklesen 480€ yapar. Bu şekilde bile fiyat 1330 TL yapıyor.

    İki çıkarım yaparım ben burada,

    1-) Sony, Sony Türkiye'yi resmi bir kurum olarak görmüyor ve Sony Türkiye'de Avrupalı insanlar gibi toptan olarak lojistiği ücretsiz şekle getirerek 400€'dan konsolu alıp üstüne ÖTV ve kar marjını ekleyerek 1330 TL'ye gelecek cihazı 1399 TL'ye satıyor ve böylelikle her cihazdan 69 TL kar sağlıyor... (Böyleyse durum vah halimize. Acınacak durumdayız.)

    2-) Muhtemel seçecek de bu. Sony Türkiye PlayStation 4'ü kazık, oyunları da yağ olarak görüyor.

    Bunun başka açıklaması, mantıklı yaklaşımı varsa şuraya yazsın biri de bilelim. Cahil cahil konuşmayalım.

    Ucuz diyenlere de şunu söylemek istiyorum, madem o kadar ucuz. Allah rızası için bir tane de bana alıverin.

    Saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    cod ghost vatanda 245 tl ye gördum, o gun eve geldım torrentten ındırdım yaklasık 10 saat sürdü, oyunu hatasız çok rahat oynadım, oyun 2 günde bitti.Bu fiuata orjinal kim alır? yada kım alabılır ? 250 tl den bahsedıyoruz ve bu oyun ıcınde degmez hemen bıttı sırf multıplayherı ıcın o para verılmez gercı onuda kırmanın yolları var.

    e onun için değmez, bunun için değmez... ne için değer bir oyuna para vermek ? kutudan köpek mi çıkmasını istiyorsun yoksa gerçek silah falan mı ? bunların hepsi korsan kullanımını haklı çıkartmak için kullanılan bahaneler. sp 30 saat olsa da sizin için fark etmez.

  • Zenginin gönlü yara, fakirin bahtı kara

  • talhanın mikrofon kısıldı sonlara doğru
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swat882

    Merhabalar Mesut hocam, Bence korsan kullanım açısından çok yanlış düşünüyorsunuz... Avrupa Amerika ya da Asyaya göre orjinal ürünler almamız maddi açıdan zor. Türkiyede yaşayan birçok genci zorlayacak bir durum bu. Çünkü, orada yaşayan insanların gelir düzeyleri bizimkine göre bir hayli yüksek ve oyunların fiyatlandırmaları alınabilir düzeyde... hemen basit bir hesap yapayım Amerikada yaşayan bir işçi 7.25 dolar saatlik ücret alır, günde 10 saat çalıştığını düşünürsek 72 dolar para yapar. Ayda da 25 gün çalıştığını düşünelim 25x72 aşağı yukarı 1800 dolar para yapıyor.... Türkiyede minimum ücret 820 tl ile asgari ücrettir... şimdi Amerikada satılan Playstation 4 fiyatı 399 dolar... 1800 dolar maaş alan birisi 400 dolara konsol alabiliyor.. ve bir oyunu 55 dolara alabiliyor... Ya Türkiyede ise durum? 800 tl lik maaşa 150 tl oyun, 1400 tl konsol fiyatı? Adalet bu mudur? Bu adam düşük ücret alıyor diye eğlence açısından Amerikalıdan farkının olması anlamına mı gelioyr? Hadi benim maddi gücüm yetiyor, maddi gücü oyun almaya müsait olmayan ve babadan güç bela ile aldırılan bilgisayarda, sırf parası olmadığı için sırf Kapitalizm bunu istediği için, oyun oynama hakkı, eğlenme hakkını elinden almamız mı gerekiyor.... Çözüm şu, Eğer paranız varsa gider orjinal alırsınız, eğer paranız yoksa bu sizin oyun oynama hakkınızın elinizden alınması gerektiği anlamına gelmez.


    Bu mantık doğru değil . Amerikada 100.000 dolara satılan corvette yi türkiyede 300.000 dolara satıyorlar diye gidip çalıyormuyuz ?

    Bende korsan kullanıyorum . Bende fiyatların yüksekliğinden şikayetçiyim . Ama korsanı masum göstermek için savunmuyorum.

    İşlenilen suçu masum göstermek daha büyük suçlarada teşvik eder zamanla.

    Hırsızlar parası olmadığı için kapkaç yapıyor çanta çalıyor .

    Biz paramız olmadığı için oyunları çalıyoruz .

    Olayın aslı bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeufeL-07 -- 16 Kasım 2013; 4:15:05 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PlayForFun

    Avrupa'da asgari ücret Net olarak en az Karadağ'da. O da 478 €. (2011 senesi)

    Türkiye'de net olarak ne kadar? 803,68 TL. (ASGARİ ÜCRETİN NET HESABI VE İŞVERENE MALİYETİ ÇALIŞMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANMIŞTIR. 01.07.2013-31.12.2013)

    Avrupa'da konsol fiyatları ne kadar 399€. Türkiye fiyatı ne kadar? 1399 TL. Karadağ'daki adam aylık ücretiyle konsol alıp yanına bir de oyun ekleyebiliyor. (399€ + 60€ = 459€) Türkiye'de ise iki aylık asgari ücret ile alınabiliyor bir konsol ve bir oyun. (1399 TL + 200 TL = 1599 TL) Boşu boşuna bir ay fazladan çalışıyor Türkiye'de asgari ücret alan kişi. Ha derseniz fazladan değil o da iki ay çalışıp alsın, eyvallah. Biz iki aylık parayla bir konsol bir de oyun alırken, Karadağ'daki kişi konsol + dokuz oyun alabiliyor.

    (Kira, fatura, cart curt eklemeyin. Onlar eklenince vergilerle Türkiye'dekinin bir yıl biriktirdiği parayla bile oyun alamayacağı ortada...)

    Ek olarak şu ülkeleri de yazayım, hani Avrupa'da da durum benzermiş ya.

    2012 Almanya - 2234 €
    2010 Avusturya - 1873 €
    2010 Belçika - 1882 €
    2012 Estonya - 673 €
    2012 Finlandiya - 2321 €
    2009 Fransa - 2041 €
    2012 İtalya - 1662 €
    2010 Lüksemburg - 3189 €
    2012 Hollanda - 2136 €
    2010 Portekiz - 787 €
    2012 Slovakya - 649 €
    2010 Slovenya - 987 €
    Krizdeki İspanya 2012 - 1510 €
    Krizdeki Yunanistan 2011 - 898 €

    Her şey ortada. Kimse, "fiyat ucuz. Ama biz vergi veriyoruz." falan demesin. Bu adamlar da çatır çatır vergi veriyor. Biz de ek olarak %20 ÖTV mi var? Var. Sanki Sony Türkiye'ye cihaz 399€'dan geliyor. O ülkelerde de lojistik, KDV, mağaza karı, cart curt var. Bunları ne diye ekleyerek 1399 TL fiyat ekleniyor? Yahu 400€'ya % 20 ÖTV eklesen 480€ yapar. Bu şekilde bile fiyat 1330 TL yapıyor.

    İki çıkarım yaparım ben burada,

    1-) Sony, Sony Türkiye'yi resmi bir kurum olarak görmüyor ve Sony Türkiye'de Avrupalı insanlar gibi toptan olarak lojistiği ücretsiz şekle getirerek 400€'dan konsolu alıp üstüne ÖTV ve kar marjını ekleyerek 1330 TL'ye gelecek cihazı 1399 TL'ye satıyor ve böylelikle her cihazdan 69 TL kar sağlıyor... (Böyleyse durum vah halimize. Acınacak durumdayız.)

    2-) Muhtemel seçecek de bu. Sony Türkiye PlayStation 4'ü kazık, oyunları da yağ olarak görüyor.

    Bunun başka açıklaması, mantıklı yaklaşımı varsa şuraya yazsın biri de bilelim. Cahil cahil konuşmayalım.

    Ucuz diyenlere de şunu söylemek istiyorum, madem o kadar ucuz. Allah rızası için bir tane de bana alıverin.

    Saygılar.

    ucuz değil de fiyat pahalı değil diyelim ülke şartlarına göre.yüzde 20 ötv ve üstüne yüzde 18 kdv var.direkt toplasan yüzde 38 yapar ama ötv ekleyip sonra kdv eklediğin için yüzde 40 ı da geçiyor toplam vergi.amerikalı yüzde 4 veya 8 vergi ödüyor ötv falan da yok.avrupada da farklı değil.üstüne üstlük avrupadan sayıldığın için sen euro hesabına göre alıyorsun... satıcı bayi vs. karı dahil euro bazında hesaplanıp 1000 liraya ülkeye gelmiş olsa yüzde 40 vergi ile 1400 lira oluyor zaten otomatikman.
    sanki amerikada 400 dolara satılan ekran kartı bize gelince 1200-1300 liradan satılmıyormuş gibi konuşuyorsunuz ona şaşırıyorum.sony bir 100 lira indirim yapabilirdi belki bunu söylerseniz tamam derim ama 400 dolarlık aleti 800-1000 liraya almanın hayalini kurmayın bu ekonomik şartlarda bence.




  • amerikada 400 dolar avrupada 400 euroysa turkiyede de 400 lira olsun ._.

  • donanımhaberin programları cok guzelmıs elinize saglık mesut bey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darknesss45

    amerikada 400 dolar avrupada 400 euroysa turkiyede de 400 lira olsun ._.

    guzel olurdu kıloyla satardık herhalde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecs_elite_group

    insanlar oyun oynayabilecek bilgisayar sahibi olmakta zorlanırken orijinal windows ve orijinal oyun almalarını beklemek hayalperestliktir.
    ''orijinal alamıyorsanız oynamayın'' demeniz kişileri oto hırsızıyla aynı kefeye koyan benzetme yapmanız üstüne tuz biber olmuş.
    Sizi sevecen yapıcı bir insan olarak bilip yıllardır takip eden ben çok şaşırdım.Programın heyecanlı akışı içinde talihsiz bir açıklama yaptığınız düşüncesindeyim.
    Bu tarz bir söylem yerine sizden kişileri ''free to play'' oyunları oynamaya yönlendirmenizi,ücretsiz oyun geliştirenlere de destek olun benzeri söylemlerle insanların kalbini kırmadan korsandan vazgeçmeye teşvik etmenizi beklerdim.
    Steam üzerinde ücretsiz yapımlar mevcut...

    Hocam herkes her oyunu orjinal ilk gün alsın demiyoruz zaten şimdi 5.000 liralık pc toplayıp korsan oynayanlar var sözümüz onlara herkes gücünün yettiği kadar ayda yılda bir neyse alsın.Atla deve değil sonucunda her şeye para buluyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar yapmayın ya ! Öyle şeyler yazmışsınız ki millet '' Kopya '' yı iyi bir şey sanacak. Teori olarak dediğinize hak verebilirim ama işin oluşu ve pratikte abartı ve yanlış yönlendirmeye doğru gidiyor... Herkesin elinde akıllı telefonlar var - 1.500 TL - 2.000 TL - 2.500 TL Laf a geldimi '' Biz Avrupalı Değiliz '' Biz Teknolojiyle Onlar Kadar haşır neşir olamayız '' Vs diyorsunuz. Yeni bir cihaz .ıktımı lüp diye ilk atılan siz oluyorsunuz. o zaman da '' Bizim Avrupadan, Dünyadan neyimiz eksik '' diyorsunuz... 3 Ay sabret paranı biriktir Git yeni konsol al. günde 2 Tl para koy kenarı, her ay oyununu al... İnsan yapmak istedimi doğrusunu da yanlışını da yapıyor...

  • Arkadaşlar Merhaba,

    Korsan oyun kullanımı konusunda hemen asgari ücretciler gelmiş mesaj yazmışlar. Lütfen dürüstçe cevaplayın kaçınız asgari ücret ile çalışıyor?

    Hemen Avrupa'daki asgari ücretlerden bilgiler geçilmiş. Keşke yanına Avrupa'daki domatesin kilosu, ev kirası gibi bilgileri de geçseydiniz zira ülkemize göre oldukça yüksek. Hele şişelenmiş suyun fiyatını baz alırsak adamların yaşaması imkansız.

    Ek olarak korsancılar çalmaya o kadar alışmışlar ki 10$'lık Age of Empires'ı bile Hamachi üzerinden nasıl oynarım diye sorular alıyorum. Her şeyi geçtim adam 1$'lık Android oyununu kopya olarak oynama peşinde yani az kazanıyorum oyunlar pahalı olduğu için alamıyorum savunması işe yaramıyor. Çalmayı benimsedim korsan hiç vicdanımı zorlamıyor oynuyorum deyip geçin daha iyi olur.

    https://www.humblebundle.com/ ı yakından takip etseniz ya da steam deki indirimleri yakalasanız zaten ayda 20$ harcayarak 10'larca hit yapımı yasal olarak oynayabilirsiniz. Ama çalmaya alışıldığı için hep en yenisi kullanılmak isteniyor fiyatı ucuzlayan oyundan kime ne değil mi?

    Bir arkadaş sormuş hiç müzik yüklü değil mi telefonunda diye. Belki atıyor diyebilirsiniz ama ben yıllardırhttp://prettylightsmusic.com/ ,http://kitheory.com/ gibi elektronik müzik yapan ve albümlerini ücretsiz dağıtan grupları dinliyorum. Evde ise Tune in Radio yetiyor. Arabada radyom var. TTNET kullanıcısıyken de TTNET Müzik'e üyeydim.

    Anlayacağınız müziği de çalmıyorum zira ihtiyaç yok eğer çalmak istemeyen biriyseniz zaten yasal müzik için bir çok seçenek var en basiti radyo dinlersiniz.

    iTunes Türkiye açıldığından bu yana dizi bile indirmiyorum bilgisayarıma. İzlemek istediğim filmin HD versiyonu 8TL. Her filmi de izlemek zorunda olmadığım hesaba katıldığında her hafta 1 filmi kiralayıp izleyen biri olarak bir sinema bileti fiyatına 4 film izliyorum.

    Film için de yasal yol ararsanız var diye söylemek istedim.

    Bakın her hafta oyun oynamak zorunda değilsiniz. Ben 2 ayda bir güzel bir oyun çıktığında alıp oynuyorum. Oyun alırken özellikle çok oyunculu modlarının olmasına önem veriyorum ki uzun süre oynayabileyim. Bu yüzden her oyunu oynamak zorunda olmadığınız fikrine alışmanız lazım.

    Yani kısacası 50TL'e satılan Crysis de size pahalı 10$'a satılan Age of Empires da 1$'lık Android oyunu da. Cep telefonu, sigara, içki gibi şeyler ise hayatın keyfi denerek deliler gibi para harcanıyor. Kopya kullanan adam ihtiyacı olduğu için kopya kullanmaz bu yüzden her dar gelirli vatandaşı hırsız yapmanız çok yakışıksız. Kopya kullanan insanda hak hukuk bilinci tam oturmamış olduğu için kopya kullanır, kullanmayanı da salak diye tanımlar geçer.

    Yıllardır bu işi yapıyorum, maddi her imkanı olup kopya kullanan ve sonra da salak mıyım para vereyim ücretsizi orada diyen de gördüm. Boşa klavyenizi eskitmeyin yani :)

    Sevgiler,
    Mesut Çevik




  • mesut çevik
    ellerinden öpüyorum ...

    Hani karışmayalım diyrum da mesele içki sigara tüketimi ve telefon değiştirmeye gelince dünya sıralamasında ilklerdeyiz tamamı istatistiki verilerdir ama kültürümüzde yok ya OYUNA gelince herkez fukara..

    kaç kişi bu siteye girip ,oyun oynayıp asgari ücretle çalışıyor çok merak ediyorum

    birde yunanistandan bahseden var yunanistan kriz ülklesi %55 genç işsizlik var kıralar en az 500 euro iş bulamadıktan sonra asgari ücret 100000 euro olsa neye yarar.

  • Tamam sanal ortamda hepimiz korsan windows, programlar, oyunlar kullanıyoruz ama bunun haram olduğu bilincine varalım ve birakmaya çalışalım. Hala işlediği haramı korsanı savunanlar var?

    Pahalıysa pahalı alma o zaman, hayatta istediğin herşeye ulaşamazsın istediğin arabayı gidip çalıyormusun? Hayır, çünkü yakalanmaktan korkuyorsun.olayın özeti bu

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.