Şimdi Ara

22'-23' Monitör TV (Led) Hangisi Saba-Seg-Samsung-Goldmaster

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Emekter monitörümün artık yavaş yavaş beni değiştir demesiyle monitör alacaktım, ancak almışken tv özellikli bir cihaz almamın daha mantıklı olduğunu düşündüm. Ancak ürünler arasında karar vermekte zorlanıyorum. Eminim benim durumumda kalan ya da kalacak bir çok kişi vardır. Bu nedenle 500 lira civarında gezinen led-tv monitörler arasında avantaj&dezavantaj kıstasıyla yorumlarınızı bekliyorum. Premier gibi forumda sorunları gündeme getirilen bazı markaları ön elemeden geçirdim. Ancak bu ürünler haricinde başka ürünler lehine önerileriniz varsa lütfen bilgilendiriniz.

    Ürün 1 : Saba 23UZ9000 60 Ekran LED TV - Fiyat 499lira (Bimeks)
    Ürün diğerlerinden 23" olması ve usb'den okuduğu formatların zenginliği ile dikkat çekiyor. Ancak usb'den film oynatırken alt yazıların çok küçük olması genel şikayet konusu. Samsung panel kullanıyor. BAzı sitelerde renklerin bir miktar soluk olduğu yazılıyor, ancak buna karşı çıkanlar da mevcut. Bu konuda net bir bilgiye ulaşamadım. Ancak bimeks'de stand'da gördüğüm kadarıyla hafif bir solukluk mevcuttu. Durumun showroom modundan mı kaynaklandığını ortamda anlamak pek mümkün değildi. Diğer ürünlerde kontrast tavana vurdurulmuş olabilir, bu durumda bu ürün haksız yere soluk görünüyor olabilir.

    Ürün 2 : Seg 22911 56 Ekran LED TV - Fiyat 477lira (Bimeks)
    Ürün 22". Samsung panel kullanan diğer bir ürün. Görüntü kalitesinden övgüyle bahsedilirken usb'den film oynatma başarısı kodek desteğinin azlığı nedeniyle eleştiriliyor. Cihazdan çok memnun olanlar olduğu gibi sık arıza çıkarma potansiyeli olduğunu ve Vestel'in özensiz ürettiği iddiaları internette dolaşıyor. Ancak bu münferit olayların fazlaca dillendirilmesi mi yoksa cihazlar gerçekten sıkıntılı mı anlaşılamıyor.

    Ürün 3 : Samsung T22A300 56 Ekran LED TV - Fiyat 505lira (Bimeks)
    Ürün 22". CI+ olduğu belirtiliyor ürün özelliklerinde. Açıklamalarda ürünün DVB-T tunere sahip olduğu belirtilmiş. DVB-C olmadan CI+ anlamsız bir hal alıyor. Maksat conax vasıtasıyla teledünya yayınları almaksa DVB-C tunere sahip olması gerekirdi. Eğer cihaz özelliklerinde var ancak açıklamalarda yazılmamışsa lütfen belirtiniz. Aslında özellik olarak diğer cihazlardan çok da bir farkını göremedim. Marka güvenilirliği bu ürünü öne çıkarabilir, ancak diğer cihazlarda da samsung panel kullanıldığı düşünülürse üzerinde yazan mı özellik mi sorusu akıllara geliyor. Özelliklerine göre VGA girişi yok görünüyor. Önemli bir ayrıntı olmamakla birlikte eski nesil laptop ya da netbook bağlamak isteyenlerin dikkat etmesi gereken bir özellik.

    Ürün 4 : Goldmaster LED-2407 60 Ekran LED TV - Fiyat 500-550lira (Sahibinden gibi sitelerde sıfır ürün fiyatı)
    Ürünün yaygın marketlerde satılmıyor oluşu soru işareti doğuruyor. Ürün hakkında fazla bir bilgiye ulaşamadım. Yazılı ürün özelliklerinde kontrast oranının diğer ürünler gibi 80000:1 değil 100000:1 olduğu belirtiliyor. Onun dışında ciddi bir özellik farkı göremedim.

    Ürünleri kullananlar da burada yazılmayan avantaj dezavantajlarını belirtirse ve ürünü önerip önermediklerini belirtirse yararlı olacaktır.

    Ayrıca servis işleyici, ölü piksel durumunda firma yorumu gibi unsurları da belirtirseniz sanırım yararlı olacaktır.

    Başlığa katkı verecek herkese teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CarpeNoctem -- 21 Nisan 2012; 15:12:23 >







  • Bir de bu cihazların analog tuner durumu nedir arkadaşlar. Bilgisi olan var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.