Şimdi Ara

2021 Yaz Lastiği Tercihi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
24.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2021 Yaz Lastiği Tercihi
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt

    Zararı yok ta w ölçek belki biliyorsunuz yükseh hızlara kadar dayanabilen yani 270 ler vs. lastik türü. Sadece biraz masraflı sonuçta V etiketli lastiklerde 240 a kadar dayanıklı. 4 yılda belki 2 kez 200 kmh hız yapmışımdır. Gereksiz olduğu için almam gibi dedim.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mhmmd.239

    Bende aynı kanaatteyim lastikler kullanım tarzı lastikten beklenen performans yanak sağlamlığı mı? sessizlik mi? Konfor mu? yol tutuş mu? yakıt ekonomisi? mi uzun ömür mü? Fiyat uygunluğu mu? Suda etkili fren ve sürüş mü? bunların hepsini bi arada yapan lastik markası ve lastik yok öyle olsaydı herkes tek bir lastik markası ve modeli alırdı 😉 ama her markanın farklı nitelikleri var. Şahsi görüşüm

    Ses ve para çok önemli değil kalite ve üstün yol tutuş uzun km ömrü istiyorsanız. Tüm testler de kendini göstermiş.ıslak ve kuru zemin performans gayet iyi

    Continental premium contac6

    Konforlu sessiz kaliteli yumuşak bir lastik isterim 1inde 1. Olmasın ama hepsininden kötü olmasın derseniz ıslak kuru dengesi sessizlik yakıt ekonomisi dengesi için

    Goodyear Efficientgrip2

    Parası uygun olsun sessizlik ve yanak sağlamlığı olsun yakıt çok önemli değil konfordan ödün verebilirim 45/50 bin km de değiştiririm derseniz

    Falken ziex ecorun 310

    2020/2021 yılı için tabi yarın daha iyi bir model çıkaran olur o başka. Daha önce farklı bir konu da lbu konuyu görüşmüştük. Linkini atıcam
    Açıkçası Türkiye'de satılan Falken ile Avrupa'da satılan Falken arasında performans farkı olup olmadığı konusunda şüphelerim var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    Zararı yok ta w ölçek belki biliyorsunuz yükseh hızlara kadar dayanabilen yani 270 ler vs. lastik türü. Sadece biraz masraflı sonuçta V etiketli lastiklerde 240 a kadar dayanıklı. 4 yılda belki 2 kez 200 kmh hız yapmışımdır. Gereksiz olduğu için almam gibi dedim.

    Benim lastikleri W takmislar da sonradan gordum, ondan sordum acaba bi sorunu mu var diye
  • Bridgestone T005 kullanıyorum. Eski seriler gibi kütük değil kesinlikle. Salgın nedeniyle çok yol yapamadım(1 yıl 8000km) o nedenle dayanıklılık açısından yorum yapamayacağım. Genel olarak başarılı bir lastik. Kuruda ve ıslakta yol tutuş,frenleme gibi özellikleri iyi.
  • ben de yakında kışlıkları değiştirip yazlıklara geçeceğim. araçla gelen conti ecocontact5ler bitti, yeni almam lazım. ebat 205 60 16. aklımda falken var ama soru işareti de kafamda yok değil.

  • nokian weetproof radarımda olan bir lastiktir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: CapriceClassic

    ben de yakında kışlıkları değiştirip yazlıklara geçeceğim. araçla gelen conti ecocontact5ler bitti, yeni almam lazım. ebat 205 60 16. aklımda falken var ama soru işareti de kafamda yok değil.

    31 Mart'a kadar Continental'de kampanya olması lazım.

    Bu ebat biraz pahalı ama yetkili bayilerle görüşüp fiyat alın bence.

    Ben İzmir'de yazın 205 55 R16 PremiumContact 6 aldım. İnternette tanesi en uygun 450 lirayken ben bayiden 425e aldım. Sökme takma, rot balans, sibop parası da vermedim ekstra olarak.
  • 2017 HONDA CIVIC RS 182 BG. 215 50 R17 EN İYİ YOL TUTAN YAZ LASTIĞİ HANGİSİ. michel pilot sport 4, continental cpc 6, favorilerim. Özellikle ıslak zemin viraj ve yol tutuş konusunda. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-6CCEDB8B5

    2017 HONDA CIVIC RS 182 BG. 215 50 R17 EN İYİ YOL TUTAN YAZ LASTIĞİ HANGİSİ. michel pilot sport 4, continental cpc 6, favorilerim. Özellikle ıslak zemin viraj ve yol tutuş konusunda. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür.

    225 45 17 tak yol tutuşu önemliyse.

    O lastiklerin ikisi de üzmez. Fiyatı sorun değilse pilot sport 4 al.
  • BPG2004 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bende öyle düşünmüştüm. Bu fikir iyi oldu.
  • 215 60 r16 yazlık lastik tavsiyesi almak isterim . Fiyat performan ürünü olursa sevinirim . İlgilenenlere şimdiden teşekkürler. Ankara da bulunmaktayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    Falkenden acayip soğudum bir daha o markaya yanaşmam gibi. Zaten ben almadım aracın üzerinde sıfırken takılı lastikti. Gerçekten dış etmenlere karşı hiç dayanıklı değil. En ufak sürtmede kopuyor sağı solu. Nereye tatile gitsem bi lastikçiye mecbur kalıyordum. Zaten en son kışlıkları takarken baktım her lastikte en az 2 yama var. Özetle falkeni bünyem kabul etmez artık.

    Falkene batan çivi başka marka lastiğe batmayacak öyle mi ?

    Diğer markalarda çelik kalkan mı var ?

    Değişik bir bakış açısı. Kendinden hatayı bulacana lastikte buluyorsun.

  • forumcu3 F kullanıcısına yanıt
    2021 Yaz Lastiği Tercihi

    Fiyat performans ürününüz falken ziex ecorun 310 olucaktır. Alternatif olarak dunlop fm800 de bakabilrsiniz aynı fabrikada üretiliyor. Ben ziex 310dan gayet memnunum eğer yol tutuş muhteşem olsun para sorun değilse Continental premium contac 6,Michelin pilot sport, falken ziex 914 gibi premium serileri bakınız.
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt
    İlginize teşekkürler

    2018 yıllı (sifir- Bayiden)Continental marka lastik buldum 675 TL. Bu lastik hakkında ne dersiniz . Modelini hatırlayamadım. Yıl 3018 olmadı sorun olur mu?
  • forumcu3 F kullanıcısına yanıt
    2018 model çok eski ben almazdım 2020 olmalı. Continental de eco contac değil premium contac serisi almalısınız
  • Ben de bakıyorum ve test sonuçlarına göre Bridgestone, Michelin ve Continental dry braking, dry handling, wet braking, wet handling (kar değerleri de var ama onları önemsemiyorum) ve db parametrelerinde hep ilk 3'teler. Fiyatına göre makul olanına karar vereceğim. Tyrereviews sitesinde detaylı güzel bilgiler var oradan bakılabilir.

  • Merhaba

    Ben de Renault Megane Sport Tourer var.

    Hem sessizliği, yakıt tasarrufu ve konfor açısından nokian wetproof gözüme takıldı.

    Sanırım 205/50/r17 olacak ancak 205 ler 225 lere göre daha pahalı. Neden acaba?

    Bir de nokian da çok yarılma oluyor deniyor, onun dışında çok olumlu yorum okudum.

    Teşekkürler
  • Onlarca araç kiraladım, bariz şekilde rahatsız eden bir lastik hatırlamıyorum. Aracımda Primacy 3 takılı geldi, 60 bin km’ye yaklaştık, senelerdir çok memnun olarak kullanıyorum. Mecbur kalınca karda kışta kullandığım da oldu. Yorumlara bakınca(buradaki değil internette genel) b.k gibi bir lastik, şansa bunca sene ölmeden gelmişiz diyorum  Herhalde bundan sonra ne alsam inanılmaz bir fark hissedeceğim  


    Neyse, ölçüler benim de başlık sahibi gibi 215/55 R17. Öncelik sıralamam konfor(Türkiye’nin yolları malum), gürültü(aracım yeterince gürültülü, fazlasına gerek yok), fren mesafesi(birkaç kez büyük kazadan kurtuldum şu anki lastiklerim sayesinde), yol tutuşu(sakin kullanırım ancak cruise control’ü kullanmayı sevdiğim için arada virajlara az da olsa hızlı girdiğim oluyor), ıslak yol performansı(yılın üçte biri yağışlı geçiyor en az ve bildiğiniz gibi drenaj yok yollarımızda). Tabi ki emniyet ilk sırada geliyor ama başlıkta en çok önerilen Continental PC6 testlerde en gürültülülerden biri görünüyor, yani o kadar da önemsiz değil, tercih etmem. Yine hepsi iyi kötü 40 bin km’yi çıkarıyor gibi, senede 10-15 bin km yapıyorum, onun da bir kısmında kış lastiği takılı olacak, eskime hızını önemsemedim onun için. Yazdığım özellikleri tatmin ettiği sürece yakıt tasarrufu önemli değil. Fiyatların arşa çıktığı şu günlerde alacak lastik arayışındayım ben de.


    Yazın Antalya’da kışın İstanbul’da olacağım için 4 mevsim düşünmüyorum, muhtemelen beni 2 yerde de üzer. Daha önce kullandığım ve memnun olduğum için Michelin Primacy 4 alabilirim, görünüşe göre hiç bir kategoride ilk sırada olmasa da hep üstleri zorlayan oldukça dengeli bir lastik. Diğer radarımdaki lastik ekonomik bir alternatif olarak Falken Ziex ZE310. Ülkemizde üretilen bir lastiği tercih etmek isterim ama o da testlerde konfor konusunda bir miktar geride gibi. Yine çabuk eskime, yakıt tasarrufu gibi konularda da sıkıntılı ama o konuları dert etmediğimi yazmıştım.


    Okudukça kafa daha çok karışıyor. Başta yazdığım gibi kiralık arabalarda dikkatimi çeken bir sorun olmadı ama uzun süreli kullanımda kurtardığım 1-2 bin lira bana araçta onlarca bin liralık hasarla geri döner mi korkusu var(tabi daha önemlisi sağlığımı emanet edeceğim).


    Diğer incelediğim lastikler:

    Continental Premium Contact 6: Kullanan varsa gürültünün gerçekten rahatsız edici olup olmadığını teyit edebilir mi? Yoksa her konuda ideal bir lastik gibi görünüyor. Yine notlarda konforun da çok iyi olmadığı bahsedilmiş.

    Goodyear Efficientgrip Performance 2: Primacy ile yakın fiyatlara satılıyor, performans benzer belki bir tık iyi. Üst fiyat bandında en çok kafamı karıştıran model bu.

    Nokian Wetproof: Gürültülü

    Falken Ziex ZE 310: Konforsuz


    Edit: Kendi kendime durumu özetlemiş oldum buraya yazarken  Good Year Efficientgrip Performance 2 almaya karar verdim. İnternette 2021 model yazıp geçmiş yılların ürününü gönderme gibi sıkıntılar gördüm, yarın bir bayiye gidip anlaşabilirsem direk taktıracağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 30 Haziran 2021; 12:4:10 >




  • Robinson Crusoe kullanıcısına yanıt

    Good Year Efficientgrip Performance 2 aldınız mı hocam ?memnun musunuz?

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.