Şimdi Ara

2019’da fırlatılması planlanan Türksat 6A dördüncü kez ertelendi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 10bin tüccara yöneticimsiye vb düşen kalifiye mühendis sayısı 1 bile değilken normal böyle şeyler. Kalifikasyonu şüpheli alacan 3 5 mühendisi kreşe gönderir gibi Japonlara gönderip hadi bunlara uydu yaptırtın diyecen, ondan sonra onların ağzıyla habire tarih vereceksin, gayet normal.

  • ne oldugunu soyliyim, pek cok "yerli milli" projedeki gibi adi yerli ama tum ileri teknoloji gerektiren kritik parcalar farkli ulkelerden geliyor. stratejik oneme sahip teknolojileride hic bir ulke oylece tedarik etmedigi, ozel izinlere ve kisitlamalara tabi oldugu icin proje gecikiyor. sorsan ileri teknolojik pek cok araci yerli ve milli yapiyoruz ama o araclarin ileri teknoloji alt sistemleri uzerine hic bir yatirim, arge ulkede yok. adi yerli ve milli. yersen. en ufak ambargoda kisitlama bir tane bile uretemiyorsun.

  • Tamamen yerli ise normal ertelenmesi. Uydu bu sorun çıkarsa düzeltiriz şansın yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seçime hazırlanıyor olabilir bekleyelim bakalım seçimler gelsin bi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2020 D-smart 8 megabite kadar limitli interneti 5 tl etmeyecek tv içeriği ekleyip 84 tl ye satıyor ve utanmadan bunun reklamını yapıyorsa yeni uydu atıp alt yapıya yatırım yapmaya ne gerek var. 2004 de 16 meegabite kadar internet hızına daha makul fiyatla ulaşılıyordu. Enayi millete 16 yıl öncesinden daha kötü daha yavaş interneti utanmadan satmaya kalkana ses çıkarılmıyorsa 10 yıl sonra atılsın gerek yok.Uydu atıp alt yapıya niye para harcansın müsriflik..........

  • Öncelik kanal istanbul tabi normal ertelenmesi ,ihale hazırlığı tam gaz corona filan dinlemiyor.
  • Ulan Musk kullanıcısına yanıt
    6A’nın fırlatılmasındaki amaç nedir? Yıllardır uydu fırlatıyorlar. 3A, 4A, 5A derken 6A’ya geldiler. Bunların birbirinden farkı nedir mesela?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bio technolog kullanıcısına yanıt
    ülkemizin genel sorunu kısa yolcu, toptancı, birilerine yaptırıcı, hazırcı, sırtından geçinmeci olunca böyle oluyor. Normal mantıkta örneğin 20 yıl altyapıyı yaparsın, ilk projeyi 5 yılda yaparsın sonrakini 3 yılda sonra aynı tipini 1 yılda sonra her çeşit projeyi yapmaya başlarsın, ekosistem büyür gider. Bizde ise ooo 1 yılda yaparız biz onu veya yaptırırız, biz akıllıyız denir, ya başkalarının son haline bakılır ya da ben size hemen yaparım diyen bir üç kağıtçı ya da cahil bulunur ondan sonra uydu 1 yıl sonra uzayda denir, sonra 1 yıl daha sonra 2 yıl daha sonra ses kesilmeye başlar sonra bir bakmışsın 50 yıl olmuş hala ortada bir şey yok. Akıllıyız ya, millet salak ya, o emekleri boşuna veriyor ya. Aşırı baskın şekilde bu görüş hakim milletin %99 unda.

  • starlink şirketi her ay düzenli olarak 80 uydu yolluyor uzaya

  • İnşallah ertelenme maliyeti bahane edilerek tamamen iptal edilmez. Kur farkından maliyet geldiği biliniyor ancak bu uzamalar ile artan maliyet sonraki uyduların maliyetini aşağıya çekecektir.

    Burada tek sıkıntı şu, eski yazılıma fazla bağımlı kalan projeler kullanıma alındığında eski kalabiliyor. Kapsamlı birim testler ile kullanılan kütüphane ve uygulama çatılarını(framework) güncelleme problemi olmayacaktır. Bunu Tübitak da dahil herkes biliyor ama ülkemizde bunu uygulama kültürü yok. Tek nedeni de ACELECİLİK!

    Ertelenmesini eleştirenler de bir zahmet geçtiğimiz senelerde olan hızlı tren kazasına baksın. Şu acelecilik kültürünü bırakmalıyız bir an önce! Sonra hayıflanıyorsunuz ülkemizden çıkan ürünlerin kalitesi nere, yurt dışından gelen ürünlerin kalitesi nere diye. O ürünlerin hızlıca çıkartılmasını sağlayan yılların birikimi, ilk defa yapılan bir şey işin yavaş ve emin adımlar atmakta fayda var.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.