Şimdi Ara

2014 'zamlı' araç fiyatları. (Karşılaştırmalı Fiyatlar Eklendi) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
715
Cevap
17
Favori
49.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bütün dünya daha doğrusu gelişmiş ve ciddi anlamda gerçekten gelişmekte olan ülkeler nükleeri terkedip alternatif enerji kaynaklarına, hatta geri dönüşüm-yeniden kazanım- ekolojik binalar vb. düşünceler ile enerji ihtiyacını azaltma yoluna giderken, bizim gibi sömürge ülkelerine 40 yıllık işi bitmiş nükleeri çözüm diye dayatıp, kendilerine böle bir pazar oluşturmaya çalışıyorlar gördüğümüz kadarıyla gençlerimiz bundan bile habersiz ne acı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krom7 -- 28 Mayıs 2014; 9:06:11 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScienceHead

    quote:

    Orijinalden alıntı: sayyadkn

    Rüzgar enerjisi mantıklı değil. Devasa tarlalar yapsan bile ülkenin %3 ihtiyacını bile karşılayamazsın. Nükleer reaktörler çağın gereğidir. Gelişmiş ülkelerde onlarcası vardır. Enerji ithal ettiğimiz düşünülürse ki hatta büyük çoğunluğunu ithal ediyoruz. Dediğin gibi öncelikli çözülmesi lazım. Ama gereken şekilde tabii. Doğa manyakları sırf laf olsun diye müdahale etmezse tabii.

    Bu ülkenin motor üretmesi hayal. Ayrıca motora gelene kadar sırada çok şey var.

    Bence düşündüğün kadar kolay değil. Yani sırf eleştirmek için yazmışsın gibi.

    Sen enerjiyle ilgili bilgilerini tekrar gözden geçir.. hatta en baştan başla.. Türkiye'nin 2023 yılında enerjisinin %30'nu rüzgardan karşılayacağını bilmen gerekir.. Amerika bu orana çok yaklaşmış durumda şuan, bu seviyeler daha da yükselecek, güneş panellerini hiç saymadım daha, California'da kurulan güneş çiftliği 140.000 haneye yetiyor. IBM'in geliştirdiği dev güneş çanakları henüz deneme aşamasında, normal panele göre kat kat fazla verimli, Sahra çölünün %2'si kaplanırsa tüm dünyaya yetecek elektrik ortaya çıkıyor. Gelişmiş ülkelerde nükleer var dediğin 40 sene öncenin zihniyeti, onlarda yanlış olduğunu çok net anladılar artık.

    Bana gözden geçir diyorsun ama söylediğin herşey tamamen uydurma. Söylediklerinden bir tanesinin gerçekliği yok. Nereden kimden duydun. Amerika bu orana yaklaşmış dediğin %3 felan rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi toplam oranı. Ayrıca Amerika çok yanlış bir örnek. Onlar enerjisinin çoğunluğunu petrol, doğalgaz, kömürden üretirler.

    Sahra çölünün %2 si kaplanırsa tüm dünyaya yetecek elektrik ortaya çıkıyor. Bu söz ise apayrı bir saçmalık. m2 de ne kadar elektrik ürettiğini düşündün ve dünya nın elektrik tüketimini ne hesapladın. Bunları açıklarmısın.

    Ibm değil birçok firma güneş enerjisi veya rüzgar enerjisi için verimliliği artırmaya çalışmaktadır. Ama öyle salladığın gibi kat kat verimli değilde en fazla %50 daha fazla verimlidir.

    Türkiye 2023 yılında enerjisinin %30 nu rüzgardan karşılayacak demen de mantıklı değil. Sadece konulan hedef bu şekilde. Aynı Türkiye 2023 yılında 23 adet nükleer enerji santralini de kendisine hedef koymuştur.

    Rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi mutlaka üretilmesi gereken enerjilerdir. Devlet gerekli teşviği de vermektedir. Ama Türkiye nin şuan ki durumu için nükleer enerji ile kıyaslanması saçmalıktır.




  • Konu hort

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlar bir ucuzlama sürecine girdi gibi.
  • Alırsın bir adet popular science dergisi güzel güzel okursun sallamasyon olmadığını da görürsün.

    M2'de elektriği değilde sen sahra çölünün büyüklüğünü düşündün mü ? Bu dediğim oran güneş panelleri için değil ama, güneş çanakları için.

    Ben bir şey sallamadım okuduğumu söylüyorum. Senin okumadığın her halinden belli, hatta zamanının çoğunu bilgisayar oyunlarına harcadığını bile tahmin edebiliyorum.

    Nükleer santrallerin atıkları boğazdan geçecek eğer kurulursa, bu riski göze alabiliyomusun kendi adına ? Ben İstanbul'da yaşamıyorum nede olsa gibi bir cevap verme sakın..

    IBM örneğini vermemin sebebi en verimli prototipi geliştirmiş olmaları.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ScienceHead

    Alırsın bir adet popular science dergisi güzel güzel okursun sallamasyon olmadığını da görürsün.

    M2'de elektriği değilde sen sahra çölünün büyüklüğünü düşündün mü ? Bu dediğim oran güneş panelleri için değil ama, güneş çanakları için.

    Ben bir şey sallamadım okuduğumu söylüyorum. Senin okumadığın her halinden belli, hatta zamanının çoğunu bilgisayar oyunlarına harcadığını bile tahmin edebiliyorum.

    Nükleer santrallerin atıkları boğazdan geçecek eğer kurulursa, bu riski göze alabiliyomusun kendi adına ? Ben İstanbul'da yaşamıyorum nede olsa gibi bir cevap verme sakın..

    IBM örneğini vermemin sebebi en verimli prototipi geliştirmiş olmaları.




    Saçmalamaya devam. Şimdi benim hakkımda sallamaya başladın. Zamanımın çoğunu bilgisayar başında geçiriyormuşum. Ne biliyorsun. Neye dayanarak söylüyorsun. Sırf yazılarımı okuyarak bu kanıya vardıysan enerji konusunda nasıl bu kadar sallayabildiğini anlarım.

    Yalan dolan bilgilere sahipsin. Dergi den felan da ispat edemezsin. Dediklerin için internetten resmi kurumların grafiklerine, oranlarına bakabilirsin. Bir konu hakkında atıp tutmadan önce araştır cahil herif.

    Nükleer santrallerin atıkları boğazdan geçecekmiş. Aman allahım ya. Allahını seversen yeter. Başka bilgi verme.




  • Hakaret edip yaşını açığa vurma. Ben sana okuduğumu söylüyorum hala sallamaktan bahsediyorsun. Bilgisayar oyunları konusunda yazdıklarından yola çıkmadım, boşver o kısmı
  • Beyler pm yoluyla kapissaniz da konuyu kirletmesek daha fazla ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hakaret etmedim. Neyse arkadaşın dediği gibi kirletmeyelim daha fazla. Senin bildiğin sana, benim bildiğim bana.
  • Yukarıda bazı arkadaşlar durumu gayet güzel ortaya koymuş. Bizim ülkemizde insanlar olması gereken yerde değil. Başarılı insanlarımızın bir şekilde önü kapatılıyor; akrabası veya dayısı olanlar ise sabahtan akşama kadar göbek büyütmekten başka bir şey yapmıyor. Ülke olarak gelişmek istiyorsak en başta toplum olarak bilinçlenmemiz gerekiyor.

    Gelişmiş ülkeler nükleer enerjinin zararlarını nihayet kabul ettiler ve teker teker kapatıyorlar. Türkiye gibi sömürülmeye müsait ülkelere kakalıyorlar tabiri caizse. rüzgar enerjisi artık çağın bir gerekliliği. Böylesine ucuz, temiz ve modern enerjiye karşı olup illa da nükleer enerji kurulmasını isteyenler vatan hainidir.

    Başbakanın konuşmalarını ezberleyip, beynini boş safsatalarla yıkayanlar her yerde aynı onun gibi konuşmaya başladılar. Biz daha madenlerimizde yeteri kadar iş güvenliği sağlayamıyorken, olası bir nükleer kazada bunun sorumluluğunu kim üstelenecek ak troller?

    Mevzu onlara göre rüzgar veya nükleer enerji olması değil. Yandaşların cebi doysun da, ülkenin anası ağlamış pek önemli değil onlar için.

    Eskiden de olduğu gibi içerisinde olduğumuz 2014 yılında da bilim makaleleri yayınlanıyor. Buralarda sanayi, tarım ve çeşitli işkolları hakkında detaylı bilimsel analizler bulabilirsiniz. Başbakanın ağzından çıkan kelimeyle hayatlarına yön veren bilgisiz gençlerimize duyurulur.


    Konumuza dönersek, bu şartlar altında ederinin 3 katı fiyat biçilen dandik donanımsız araç alanların bir taraflarında patlasın... toplum bilinci oluşmazsa 30 bin liralık arabaya 70 bin tl fiyat çekenler satış sırasında popomuzun fotokopisini de isteyebilirler hani belki lazım olursa, ödenmeyen kredi, banka işleri vs...




  • Fiyatlara bakıyorum da konuyu fiyatlar ne kadar yükseldi diye açtık , şimdi onları da arıyoruz
  • 3 4 ay önce fiyatlar yüksek diyerek almadık ozaman 30 bine alabileceğim otomobili şuan 36 gibi fiyata görüyorum, bu işin sonu nereye kadar gidecek böyle, ev fiyatına yaklaştı oto piyasası.
  • 2013'te bi akraba 1.4 tdi dsg comfortline polo'nun sıfır modeline 44 bin tl verince içimden ne kızmıstım o paranın arabası değil diye gecen hafta arkadasa aynı aracı 58.300 tl ye aldık. 2. elde de durum aynı gecen yıl 40 bin tl pahalı diye almadıgımz 2.el honda civic bu yıl 47.500 tl ye direk alındı. diğer markalarda durum nasıl bılmıyorum ama vw her zmn oldugu gıbı fazla bi indirim yapmıyor. "0" araclarda fiyat paylasımlarına devam etmeni dileğiyle...
  • Sanayinin GDP içindeki payı baya düşmüş.

    Bi 10 yıla kalmaz sıfıra iner bence

    Sanayi odası başkanı bile çocuklarına bu işe girmeyin diyor

    Ülkeyi finans ve hizmet odaklı yapmayı planlıyorlar.

    Sanayide kar mar kalmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disconnectus_Erectus

    Maalesef araçlarda ciddi fiyat artışları olacak.(Ötv artışı , kur fiyatlarından ve yeni model yılından ötürü)

    Burda eski ve yeni fiyatları paylaşırsak daha iyi olur diye düşündüm.

    vw:http://binekarac.vw.com.tr/fiyat-golf.aspx
    http://binekarac.vw.com.tr/pdf/vw_binekarac_2014_fiyat_listesi_tl.pdf (2014 modeller )

    Ford: http://www.ford.com.tr/SBE/fiyat-listeleri/binek-arac-fiyatlari/p=1204974984502

    Citroen:http://www.citroen.com.tr/Resources/Content/TR/Tarifs/binek.pdf

    Kia: http://www.kia.com.tr/index.php/fiyatlar

    Peugeot:http://www.peugeot.com.tr/media/deliacms/media/78/7845-72e940.pdf

    Seat:http://www.seat.com.tr/fiyat-listesi/2013-fiyat-listesi.aspx

    Toyota:http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.tmex

    Chevrolet:http://www.chevrolet.com.tr/pdf/offers/Chevrolet_Fiyat_Listesi_2014_01_1.pdf

    Hyundai:http://www.hyundai.com/tr/tr/Shopping/Pricelist/index.html

    Honda:http://honda.com.tr/App_Assets/Fiyatlar/hondafiyatotomobil140103v2.pdf

    Fiat:http://www.fiat.com.tr/kampanyalar/Sayfalar/FiyatListesi.aspx ( 2014 Modeller )

    Mitsubishi:http://www.mitsubishi-motors.com.tr/fiyatlar

    Nissan:http://www.nissan.com.tr/araba-fiyatlari

    Opel:http://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/11_Brochure_Library/04_Price_Lists/opel_fiyat_listesi_03.01.2014.pdf

    Suzuki:http://otomobil.suzuki.com.tr/fiyat-listesi.aspx

    Volvo:http://www.volvocars.com/tr/sales-services/sales/Pages/volvofiyatlistesi.aspx

    Skoda:http://www.skoda.com.tr/new/skoda-octavia-fiyat.asp

    Audi:http://www.audi.com.tr/etc/medialib/ngw/tr/upload_61.Par.0030.File.pdf/01_-_2014_my_dogus.pdf

    Renault:http://www.renault.com.tr/araba/binek/yeni-clio/fiyat

    Ssangyong:http://www.ssangyong.com.tr/fiyat-listesi/

    Örnek araçların eski yeni fiyatları :
    Volkswagen Golf 1.2 TSI BMT Midline Plus-----48.000---------->50.400 TL--------->53.500 TL 2014 model.
    Volkswagen Golf 1.6 TDI BMT Midline Plus-----60.000---------->63.000 TL--------->66.600 TL 2014 model.
    Volkswagen Golf 1.6 TDI BMT Highline--------70.300---------->73.900 TL--------->78.700 TL 2014 model.
    Volkswagen Golf 1.6 TDI BMT Highline DSG---78.100---------->82.200 TL--------->87.400 TL 2014 model.

    Ford Focus 1.6 TDCi Titanium--------------------62.390---------->67.285 TL ------> 74.065 TL 2014 model.
    Ford Focus 1.6 Trend X----------------------------46.460---------->50.085 TL ------> 55.110 TL 2014 model.

    Kia Ceed 1.6 Concept Otomatik Vites----------55.600---------->59.950 TL
    Kia Ceed 1.6 CRDi Premium Otomatik Vites---69.700---------->75.250 TL

    Citroen C4 1.4 VTi Attraction--------------------45.050---------->47.835 TL
    Citroen C4 1.6 e-HDi Exclusive------------------65.100---------->68.600 TL

    Hyundai i30 1.6 GDI STYLE----------------------49.600---------->53.800 TL
    Hyundai i30 1.6 CRDi ELITE---------------------62.300---------->67.800 TL
    Hyundai i30 1.6 CRDi ELITE OTM---------------65.200---------->70.700 TL

    Toyota Corolla 1.33 Life------------------------48.300------------>50.900 TL
    Toyota Corolla 1.4 D-4D Premium M/M--------72.800------------>77.470 TL

    Opel Astra HB 1.6 Edition----------------------43.700-------------->45.280 TL
    Opel Astra HB 1.3 CDTi Edition---------------52.400-------------->54.300 TL
    Opel Astra HB 1.3 CDTi Cosmo ---------------63.900-------------->66.200 TL

    Seat Leon 1.6 TDI Reference-------------------49.400--------------->51.150 TL
    Seat Leon 1.6 TDI Style DSG-------------------59.400--------------->61.500 TL

    Skoda Octavia 1.6 TDI Ambition--------------56.500---------------->59.500 TL
    Skoda Octavia 1.6 TDI Elegance DSG---------70.000--------------->73.000 TL


    Öngörülerim :
    1-İnsanlar segment veya donanımı kısarak yine araba alır.
    2-Kredi olayının da açığı bulunur , en basitinden ihtiyaç kredisi alıp peşinata verir sonra da araç kredisi alırlar.
    3-Satılan arabaların çoğu filo ve şirket adına alınmış araçlar. Adam gider gösterdikten sonra yine alır ..
    4-Gerçekte toplam araç miktarı ve yıllık satışta Türkiye gelişmiş ülkelerin çok gerisinde, aç bir pazar var ve bunu dizginleyecek bişey yok.
    5-Ya ötvde indirim ya da emisyona göre vergi gelecek sene içinde , alımı erteleyenler bi anda yüklenecek toplam sene sonu satışı çok düşük gelmeyecek.
    6-Ucuz araçların 2. eli patlarken , lüks araçlar kredi mevzusundan dolayı 2. elde ciddi darbe yer .




    Yalniz öngörülerim epey tutmuş , asil bomba 5.madde bakalım otv ile ilgili bi gelisme olacak mi sene sonu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu talep oldukça ÖTV indirimi zor. Belki 2000 motor üzerinden indirim olur. Emisyon olursa dizelcilere yarar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizim bir tanıdık yılbaşından önce fiyatlar yüksek diye otomobil almadım.bekledikçe pişman oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    Sanayinin GDP içindeki payı baya düşmüş.

    Bi 10 yıla kalmaz sıfıra iner bence

    Sanayi odası başkanı bile çocuklarına bu işe girmeyin diyor

    Ülkeyi finans ve hizmet odaklı yapmayı planlıyorlar.

    Sanayide kar mar kalmadı

    75 milyonluk ülke hizmet ve finans odaklı,

    nasıl olacak o




  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    Sanayinin GDP içindeki payı baya düşmüş.

    Bi 10 yıla kalmaz sıfıra iner bence

    Sanayi odası başkanı bile çocuklarına bu işe girmeyin diyor

    Ülkeyi finans ve hizmet odaklı yapmayı planlıyorlar.

    Sanayide kar mar kalmadı

    75 milyonluk ülke hizmet ve finans odaklı,

    nasıl olacak o

    O islerde para daha kolay ondan dolayi hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    quote:

    Orijinalden alıntı: Thomassee

    Sanayinin GDP içindeki payı baya düşmüş.

    Bi 10 yıla kalmaz sıfıra iner bence

    Sanayi odası başkanı bile çocuklarına bu işe girmeyin diyor

    Ülkeyi finans ve hizmet odaklı yapmayı planlıyorlar.

    Sanayide kar mar kalmadı

    75 milyonluk ülke hizmet ve finans odaklı,

    nasıl olacak o

    O islerde para daha kolay ondan dolayi hocam



    hehe, dua edin halen koç, vestel falan var, fed faiz arttırımına gittiği anda çökecek bir düzenin içindeyiz. üretmeden nasıl kazanacaksın yav, cidden anlamıyorum, sanayii'nin payı %15'lere inmiş ekonomide. neyse bakalım bu krizi nasıl atlatacağız ilk kez özel sektör ve üretmeme kaynaklı bir krize doğru paldır küldür yuvarlanıyoruz.

    şimdi malum arkadaşlar damlar ekonomi süper kriz avcılığı yapıyorsunuz diye. bu yukarıda yazdıklarımı daha kibar bir şekilde belirten kişi ali babacan




  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.