Şimdi Ara

2013 yılında fotoğraf dünyasını neler bekliyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kratocfil

    D90in yeni versiyonu cikmayacak sanirim?

    Hayır çıkmayacak. D90'ın yeni versiyonu 2 sene önce D7000 olarak çıktı
  • quote:

    D800 boyutlarında D4 sensörüne sahip bir makine bekleniyor


    D700'ün direkt güncellemesi de bu makine olacak herhalde.
  • Ben Fujifilm X-E1'imi aldim, gayet de memnunum
  • Başka bir konuya yazdığımı burayada alıntılamak istiyorum.

    Nelerin beklediği az çok anlaşılırda biz ne yapmalıyız önemli olan o




    Bunu niçin söylüyorum, şunun için; artık fotoğraf makinası üretim piyasası çok kızıştı. Firmalar anormal bir şekilde atak içindeler. Fotoğraf makinası üreticiler mecburen üst segmente yatırım yapıyorlar çünkü artık kompak makina satışları çok düştü ( bunda cep telefonlarının gelişen kameralarının etkisi çok). Firmalarda pasta neredeyse oraya saldırıyorlar tabiri caizse. Bu pastanın bir kısmını dslr segmenti, diğer bir kısmınıda aynasızlar kısmı oluşturuyor ( bütün pastadan bahsetmiyorum, yükselişte olan kısmından bahsediyorum). Firmlarde bunu gördükleri için var güçleriyle bu segmente yatırım yapmaya başladılar. Artık her sene telefon modeli çıkaran firmalar gibi fotoğraf makinası üreten firmalarda model çıkartma yarışına girdiler. Gelişen teknolojik imkanları da işin içine katarak bu şekilde bir amansız yarış içindeler.

    Bu yarışın bize yarar tarafı; daha teknolojik cihazlara daha ucuza sahip olmak olsada zararlı olan tarafı ise devamlı bir şekilde bir burukluk( aldığın cihazın yetersiz olduğunu hissetme hastalığı ) içinde olacağımız. Bunu cep telefonu segmentinde 5 senedir yapıyorlar ama fotoğraf makinası segmentine son 1-2 senedir sıçradı bu hastalık. Artık bir makina alayım 5-10 sene kullanayım devri bitti. teknolojik açlığı sömürme devri başladı. Daha teknolojik ama kalite kontrol mekanizmasının kötü işlemesinin sonucu daha problemli makinalar, daha kısa sürede yenilenme ihtiyacı ( olmasada var gibi hissettriren) makinalara mahkum olacağız.

    Dslr ve aynasız segmentler arası kayma ise ayrı bir konu ve bu konuda da çok hareket oldu 2012 de . 2013 çok daha sert geçecektir.

    O nedenle bu yeni nesil fotoğraf makinası çağı tamamen tüketici öğütme amaçlı, gereksiz özelliklerle tüketiciyi kandırma amaçlı ( bu amacada uyum sağlayan müşteri profilide olan ) bir hal aldı. Allah sonumuzu hayır etsin. Gidip fotoğraf çekmektense yapmadığımız ve yapmayacağımız özellikler için para harcamaya devam. Fotoğraf çeken kişiler fotoğraf makinası kadar fotoğraf sanatıyla ilgilense 10000 tl lik makina ile 1000 tl lik makinanın kendi sanatına katacağı farkın o veridiği paraya değmeyeceğini, değmediğini anlar. Mesela bir nex f3 fiyatına göre müthiş işler çıkarıyor. ( bknz:http://www.bascek.com/13180/sony-alpha-nex-f3-incelemesi/ ) . Örnek olsun diye verdim f3 ü, bunun gibi dslr cılarıda çekecek modellerde mevcut artık aynasız grupta. Hemde imaj kalitesi açısından bir dslr dan farklı olmayan modeller bunlar. Body ve lens hafiflik, her ortamda fotoğraf çekme avantajıda eklendiğinde ... 2013 daha zor geçecek fotoğraf makinası üreticileri tarafından, sadece onlar açısından değil tabiki; agresif tutumlarının zararlarını bizlerde yaşayacağız. unutmayın, tekrar ediyorum: Pahalı ekipman her şey değil. O fiyat farkını hak etmiyor kapatamıyor cihazlar artık. Firmalarda fark oluşturmak için 6d gibi bir makinaya tek cross type koyarak saçmalıyorlar kimi zamanda. Ne yapsınlar ; artık farklar çok büyük değil teknoloji sayesinde.

    Bir cevap vereyim dedim, yazdıkça yazdım kusura bakmayın.

    Benim son olarak tavsiyem şu: Sanatınızı ( amatör veya pro ) icra edeceğiniz bir body seçin, " bunun pahalı olması gerekmez" , sonra istediğiniz etkiyi alacağınız lenslerle setinizi genişletin. işin özü bu. Bu cihaz aynasız olmuş dslr olmuş günümüz sensör teknolojisinde pek farketmez. Yüksek iso da çok fotoğraf çekecekmiş gibi, çektiğinizi fotoğrafları beğenecekmiş gibi iso konusuna çok takılmayın. İster istemez keskin resimler çekeceksiniz ve çalışma aralığınız 100-800 iso aralığını geçmeyecek. Bunun için fazla ödemeye değer mi? Dha kötü imaj kalitesi için değer mi? Bir de bu açıdan düşünün.

    Ne çok konuştum yahu.

    Biri beni durdursun. stop .

    bitti tamam




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    quote:

    Orijinalden alıntı: face1tr

    quote:

    Orijinalden alıntı: Q7

    Ayrıca yüksek çözünürlüklü yeni objektifleri de 2013 yılı içinde Canondan görebiliriz.Yüksek Çözünürlüklü objektif nasıl oluyo ??



    örneğin 200 liraya satılan canon un 50mm f:1.8 objektifi fiyatına göre oldukça güzel bir ürün. ama sen bunu alıp, 30mp lik bir gövdeye takarsan saçmalamaya başlıyor.

    Nasil sacmaliyor ornegin?

    f:1.8, 50mm lik canon objektifinizi, yüksek çözünürlüklü bir kemarada kullanarak çektiğiniz fotoğraf ile, düşük çönünürlüklü kamerada çektiğiniz fotoğraf arasında kalite anlamında fazla bir fark oluşmaz. sadece yüksek megapikselin bir getirisi olarak daha büyük boyutlu baskı alabilirsiniz.

    oysa megapiksel, sadece büyük boyutlu fotoğraf baskısı almanızı sağlamaz; bunun yanı sıra kaliteye, dokuların zengin, daha gerçekçi görünmesine de imkan sağlar. ancak bunu yapabilmesi için objektif üzerinden gelen görüntünün nano ölçülerdeki milyonlarca sensör üzerine homojen bir şekilde düşmesi gerekmektedir. az sayıda sensör varken bu bir sorun olmuyordu, ama işte şimdi üreticiler, görüntüyü sensörün üzerine daha rasyonel şartlarda akraran obhektifler üretmeye çalışıyorlar.




  • Canon 50mm f1.8 22MP'de f4'te harika. Su anda Nikon 50mm f1.8D'yi d800 uzerinde kullaniyorum. Hic beklemedigim kadar iyi. 55mm f2.8 mikro kadar iyi hatta. 50mmler en iyi cozunurluk veren objektiflerden zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 ile ilgili dikkatimi çeken bir yorum

    2013 yılında fotoğraf dünyasını neler bekliyor ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Crosshair

    2012 ile ilgili dikkatimi çeken bir yorum

    2013 yılında fotoğraf dünyasını neler bekliyor ?

    O arkadaş da hiçbirşey beğenmiyormuş
    1Dx var, Nikon D4 var, onları verelim de sanat eserleri çekmeye devam etsin bari




  • @ozturert Kalite kontrolü açısından baktıysa haklı :) Her çıkan ağır modelde en az 1 problem yaşandı. Canon'daki ışık sızdırma olayı yapay olarak büyütüldü sanırım.

    Hocam bu arada sana PM attım ama görmedin, ya da cevap vermek istemedin bilemiyorum
  • Pentax 2012 i vasat geçirdiği kanısında değilim,lensler ve yeni bady'ler geldi,sonuçta markada bir eldeğişikliği oldu...


    2013 çok daha iyi geleçektir Pentax için zira,Ricoh artık ağılığını koyacaktır,FF ye kesin gözüyle bakmakla,çok daha işlevsel lensleride bekliyorum Pentax'dan.
  • bence pentax şu anda piyasayı kokluyor. Bir atak bekliyorum doğrusu.

    Petaaaax..! sen adamı kocatırsın be dostum
  • x-pro q imi aldım çok mutluyum.. ne makina ama...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    yeni modeller gelsin fiyatlar düşsün

    katılıyorum
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.