Şimdi Ara

2010 siyah Corolla Boya Koruma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Cumartesi sadece bakmak amaçlı gittiğim toyota servisinden Comfort D-4D M/M almışım ve çıkmışım.Siyah renk ve içi bej döşeme+çelik cant 45.250 tl.Şimdi benim sorum acaba boya koruma atıırayım mı.Kimisi yeni arabaya boya koruma atılmaz diyor,kimiside boya koruma yeni arabaya atılırki boyası eskimeden korusun.bana bu daha mantıklı geldi ama yinede sizlerle paylaşmak istedim.Boya Koruma boyayı inceltirmi? 0 arabaya boya koruma yapılırmı,eğer 1 kere yaptırırsak devamlı yaptırmak zorundamı kalırım?Yapmalımıyım,çok kararsız kaldım,yardımcı olursanız sevinirim...



  • bence gereksiz. Boya koruma dediğin şey bir nevi cila. zaten sıfır araba üzerinde cila var. Ancak 6 ay gibi bir süre geçtikten sonra cila gider parlaklık azalır. bu durumda boya koruma yaptırabilirsin.
  • Bu durumda sıfır araçlar için olan boya koruma ne işe yarıyor o zaman. yada hiç mi işe yaramıyor. arkadaş gibi bende siyah aracıma 150 tl ye s..ax da boya koruma yaptırdım.
  • Boya Koruma diye cila atip gecenlerde var. Ama gercek boya koruma cila degil.Urun kalitesinden once, yapan ustanin isciligi cok onemli

    Ben araci aldiktan bir yil sonra boya koruma yaptirmistim. Aracim siyahti, 2 hafta bir yikatiyordum. Boya koruma yaptirdiktan sonra ayda bir hatta bir bucuk ayda bir yikatmaya basladim. Aracin uzerinde toz filan durmuyordu ve cok parlak gozukuyordu.

    Boya koruma yaptirmadan once kus pisliginden dolayi aracin boyasi zarar gordu, bir kac yerinde kimyasal yanik izi vardi. Boya koruma yaptirdiktan sonra kus pisligi boyaya tam yapismiyordu. A4 kagidinin ince tarafiyla boyanin yuzeyinden cok rahat alinabiliyoru.

    Park halinde iken arabaya surtunup gecenler yuzunden aracta ufak cizikler vardi. Boya korumayi yaptirinca bu cizikler gitti ve boyanin yuzeyi cok kaygan oldugundan dolayi kilcal ciziklerin olusmasi eskisine gore azaldi diyebilirim.Ayrica uzun yolda araca gelen ufak taslar boyaya eskisi kadar zarar vermedigini dusunuyorum. Boyanin ustunden hafifce kayip gidiyor heralde(Boya koruma yaptirdiktan sonra ayni yollari kullanmama ragmen, tas izi eskisine gore cok azdi.)

    Yeni arac almis olsam, trafige cikarmadan boya koruma yaptiririm. Araci biraz kullandiktan sonra yaptirirsaniz uygulamanin fiyati artiyor ayrica boya zarar gormeden sifirken korumak daha mantikli

    Bir kere boya koruma yaptirdiniz diye, hep yaptirmak zorunda degilsiniz. Memnun kalmazsaniz yaptirmazsiniz.

    12 ay garanti veriyorlar fakat benim gozlemledigim kadariyla boya koruma yaklasik 10 aydan sonra koruma ozelligini yitirmis gibiydi.




  • bence aracınız siyah renk olduğu için hazır sıfırken boya koruma yaptırmalısınız.bizim araba gümüş renk olduğu için gerek duymamıştık ama şimdi olsa boya koruma yaptırırdım mutlaka.ne kadar dikkat edilirse edilsin ufak tefek çizikler oluşabiliyor sonuçta.
  • Teşekkür ederim arkadaşlar.Okuduklarımdan sonra yaptırmaya karar verdim.Bu hafta sonu mutlaka yaptıracağım.
  • Merhaba,
    Ben de yaptırdım füme corollama. Memnunum. Ama dikkat edin boya koruma için gittiğinizde size fasa fiso birsürü şey de satmasınlar. Size tavsiyem kredi kartınızı yanınıza almayın. Ben gittiğimde bana cam koruma sattı eleman zorla. Gerçi uzun yolda çok işime yarasa da bence fuzuli bir harcamaydı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagdas2002

    Teşekkür ederim arkadaşlar.Okuduklarımdan sonra yaptırmaya karar verdim.Bu hafta sonu mutlaka yaptıracağım.

    Sonuç ve deneyimlerini merakla bekliyoruz! Paylaşmayı unutmayınız...
  • Merhaba arkadaşlar.Siyah 2 haftalık corollama boya koruma attırdım.Almaya gittiğimde ışıl ışıl parlıyordu.yaptıralı 3 gün oldu ve gerçektende üstünde toz eskisi kadar tutmuyor.Her göreni kendine hayran bırakıyor.Kuş pisliğinden az etkilenmesi ve toz tutmaması olayı gerçekten iyi.6-7 ayda 1 kere yaptırmak gerekiyormuş.Heleki yazın fethiye gibi bir yerde sıcaklığın 45 derece ve güneş ışınlarının kuvvetli geldiğini düşünürsek 6 ayda bir yaptırmak mantıklı gibi gözüküyor.Hepinize teşekkür ederim.
  • cağdaş2002 kardeşim, aracını pırıl pırıl kullanman dileğiyle...
    Yalnız bu uygulamanın ömrü bırakın 6-7 ayı, iki ay sonra etkisi azalıyor. Ustalar yalan söylüyor. Keşke dedikleri gibi 6 ay gitse....
    Koçtaş'ta kaliteli markaların cilası var(pasta değil) kendin de uygulayabilirsin.
    Gidip de dünyanın parası vereceğine, tozsuz,güneşsiz bir ortamda aracını yıkadıktan sonra kendin uygula. Çok basit. Hem kol kasların güçlenir, hem de aracınla sevgi bağların daha çok gelişir...
  • işin uzmanı ziebart onu da yılda 1 yenilemek gerekiyor aksi takdirde ilk günkünden daha kötü görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cervinff -- 27 Mart 2010; 0:16:19 >
  • Peki arkadaşlar boya korumayı ne kadara yaptırmıştınız?

    Ben servisten 170 TL fiyat almıştım. Bulunduğum şehirde sonax zibart falan yok. Ancak bazı oto yıkamacılar bu işi yapıyorlar fakat onlar 40-60 TL fiyat verdiler ve 1 yıl garanti de veriyor. Anlamadım arada çok fark var acaba boya koruma diye cila falan mı yapıyorlar, nasıl anlarız bu işi?
  • eğer marka değilse yaptığı iş pasta-cila olur. aslına bakarsanız çok da farkı olmaz. geçen sene sonaxda iç detaylı temizlik ve dış boya koruma birlikte 300TL ya yaptırmıştım. cilalı şampuan ile yıkanırsa pırıl pırıl parlar.
  • Ben 150 tl'ye yaptırdım,boya koruma diye pasta cilamı yoksa sıfır olduğu için sadece cila mı attı bilmiyorum.Aslında en güzeli Adnan61 arkadaşımızın dediği gibi koçtaş'dan veya başka biryerden kendin alıp kendin yapman.En azından markası bellidir,ne yaptığını bilirsin ve eğer 2-3 ay sürüyorsa 150 tl paraya değmez tabiki...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.