Şimdi Ara

2004 Model Citroen C3 Benzinli yüksek yakıt sorunu.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    2004 model Citroen C3 1.4 Benzinli aracımda en büyük sıkıntım yüksek yakıt tüketimi. KKTC'de yaşadığım için tüp yok aracımda. Ancak aracım şehir içinde 10lt şehir dışında ise 6-7 lt tüketiyor. Her ne kadar benzin ucuz olsada 1.9 TL gibi. Insanın sinirini bozuyor.

    Aracım 85.000 km de. Yağ filtresi, hava filtresi ve bujileri 6 ay önce değişti. Sizce neden kaynaklanabilir?


    Bunun dışında ise otomatik şanzımanla alakalı bir sıkıntım var. Aracımla yolda giderken özellikle 3. vitese geçerken tak diye bir ses gelip vites kutusu kitleniyor. Göstergede "S" ve "kar" işareti yanıp sönüyor. Triptoniğe geçsemde vites değiştiremiyorum. Ancak boşa ve geriye alınabiliyor. Motoru durdurup yeniden çalıştırdığım zaman problem geçiyor.Haftada 2-3 kere oluyor bu olay. Servise sorduğumda C3 lerde bunun kronik olduğunu söyledi ve yaklaşık 1000 liralık bir masraf çıkardı. Daha önce başına böyle bir arıza gelen varmı. Kıbrıstaki servislere pek güvenemiyorum.

    Bu iki konuda yardımlarınızı bekliyorum.







  • güncel....
  • Bu tür problemi yaşayan yokmu hiç ?
  • hocam senin normal yakıt tüketim değerlerin nedir yani kullanım klavuzunda veya citroenin sitesinde ortalama yakıt tüketimi ile bir karşılaştır birde bujilerden olabilir diğer bakımlarını yaptırdıysan ancak öyle aman aman bir yakıt tüketiminde yok ama şehir dışı biraz daha düşük olabilir ortalama kaç km hız la ölçtün bunlarıda yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz
  • Açıkçası 1.4 motorda ortlama bilgisayarda 10.5 lt gibi gösteriyor. en fazla 8 filan olması gerekir diye biliyorum ancak tam emin değilim.

    Asıl problemim şanzumanla ilgili servise götürüp vermeden önce neden kaynaklanabilir bilmek istiyorum. Kıbrısta özel servis kısıtlı olduğu için en azından masrafı konusunda bir fikre sahip olmam iyi olur diye düşünüyorum.
  • aradan bayağı zaman geçmiş ama bendede 2004 c3 1.4 triptonik vites var. ve aynı sorunlar bendede var. siz ne yaptınız. yakıt tüketiminin fazla olmasının vitesteki o sorunla bir alaksı varmı ki? vites sorununu çözebildinizmi? Belkide toptan çözüm sattınız arabayı:)
  • aynı sorun bende de mevcut. 2006 c3 1.4 triptronic. şehiriçi 10,8 gösteriyor yani kmde 45 kuruşa denk geliyor. tüketimi düşürmek için önerisi olan?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezilvezir

    aynı sorun bende de mevcut. 2006 c3 1.4 triptronic. şehiriçi 10,8 gösteriyor yani kmde 45 kuruşa denk geliyor. tüketimi düşürmek için önerisi olan?

    tüp taktır
  • otomatik vites arabada tüpe çok sıcak bakılmıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.