Şimdi Ara

20 lik diş ameliyatım hakkında (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
296
Cevap
7
Favori
259.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tavsiyelere uyarak bende güngören adsm'de isil samlı isimli doktordan sağ alt 20'liğimi çektirdim. gayet ilgili ve güler yüzlü tatlı bir doktordu.

    süreç şöyle işliyor. önce diş hekiminden randevu alıyorsunuz. sonra diş hekimi sizi panoramik röntgene gönderiyor. röntgenden dişlerin pozisyonuna bakıyor ve çene cerrahına sevk ediyor. (20 lik ve gömülü dişleri çene cerrahı alır.) 1 hafta sonrasına çene cerrahına randevu veriliyor.

    randevuya gidiyorsunuz. önce uyuşturucu iğne vuruyorlar. *ki bana 2 tane vurdular* 20 dk bekledikten sonra çeneniz kulağınıza kadar uyuşuyor ve cerrahın odasına geçiyorsunuz. cerrah dişin pozisyonuna göre ameliyatı nasıl yapacaklarını anlatıyor. ve ameliyata başlıyorsunuz. benimki tek gömülü diş'ti 5-10 dk sürdü ameliyat. sadece katır kutur dişin kırılma sesini duydum acı falan hissetmedim.

    sonraki 2 gün muhtemelen sürecin en zor kısmı bebe biskivisi-çorba-meyve suyu üçlemesi ile bu 2 günü geçirdim. ve sızıntı şeklinde kanamalarla geçti. kan tükürmekten ve içmekten bi hal oldum. 3. gün makarna yemeye başladım, 4. gün ise nerdeyse tamamen iyileştim artık istediğimi yiyebiliyorum 2 gün sonra da dikişleri aldırmaya gideceğim. ameliyatı olacaklara şimdiden geçmiş olsun.




  • Arkadaşlar merhaba. 20 lik diş problemi kervanına bende katıldım.



    16-17 yaşlarımdayken o dönemki diş doktorum, dişlerin şuan çenene tam sığıyor ilerki yıllarda yirmilik dişlerin çıkmaya başladığı an aldırman lazım yoksa diğer dişlerinin şeklini bozar diyodu.



    Yaş oldu 22 heralde çıkmayacaklar ne kadar şanslıyım vs derken 2 hafta önce olaylar vuku buldu. Sol çenemin 20 lik diş bölgesine bir ağrı girdi, o bölge şişti çenemi tam kapatamamaya başladı, ateşim çıktı, kötü hissetmeye başlamıştım. Daha önce şükürler olsun hiçbir sağlık problemi yaşamadığımdan bu olay beni sarstı ve emin olmak için diş doktoruna gittim. Panoromik röntgen çekildi ve sonuç bom



    Alttaki yirmilik dişlerim 90 derece yatay olarak gömülü duruyordu. Özel bir diş hastanesindeydim ve karşımda çene cerrahı değil normal bir diş doktoru vardı. Maalasef bana karşı çok kötü konuştu. Zaten hastayım ağrım ateşim var üstüne bu doktorun lafları beni derinden sarsmıştı.



    Sözleri şu şekildeydi, tam yatay olduğundan bu dişlerin çekilmesi aşırı zor, eğer çekilirse dudağını veya dilini hissetmeyebilirsin çünkü yatay olduğundan sinirlere yakın olabilir ve çekilirken sinirler zarar görürse kalıcı olabilir bu durumlar dedi. Sana kağıtlar imzalatcaz çekersek dişi dedi.



    Birden şok olmuştum, hasta olan bir bünyeye böyle kötü şeyler anlatmak dahada kötü yapmıştı beni.



    Ertesi güne çene cerrahına randevu vermişti ve tomogrofi çekilip sinirlerin pozisyonuna bakılması gerektiğinden bahsetmişti. Tabi ücretlerden bahsetti para göz doktor psikolojisinden anlamayan doktor 200 tl tomogrofi röntgeni üstüne çene cerrahıyla pazarlık sonucu diş çekimi ücretinin ortalama maliyetinden bahsetti.



    Ordan çıkıp doktor abimi aradığımda o doktorun paragözlükten kötü konuşup bu psikolojiyle benden çok para koparmaya çalıştığından bahsetti ve çapaya gitmemi söyledi.



    Bir daha o özel hastaneye gitmeme kararı aldım ve çapaya gittim.



    Çene cerrahı görür görmez bu dişi çekicez dedi. Hocam dedim bundan önceki doktor dudakta veya dilde hissizlik olabilir vs dedi dedim. Evet olabilir ama çok çok düşük bir ihtimal dedi. Dedim tomogrofi çekip sinirlerin konumuna bakacakmısınız dedim, belki dişler sinire çok yakındır ve kesin hissizlik olacaktır dedim o zaman çektirmem dedim. Tomogrofi çeksemde çekmesemde bu dişler çekileceğinden sonuç değişmeyecek o yüzden gerek yok dedi. Bu dişler sürekli sıkıntı yaratır, apne yapar ağrın ateşin olur dedi en iyisi kurtulmak dedi. Ve gerçekten haklı çıktı o gün bana apnemin geçmesi için augmentin yazmıştı, o gün ağrım bittiğinden kullanmaya başlamamıştım ohh ne güzel geçti derken 1 hafta sonra yeniden başladı aynı problemler. Augmentine başladım bir kutu bitti ve hala geçmedi bugün ikinci kutuyu aldım.



    Sonuç olarak ben bu dişleri mecburen çektireceğim arkadaşlar çünkü gerçekten sol alttaki bana bela oldu.







    İstanbulda önerebileceğiniz bu işin ehli bir çene cerrahı öneresi olan arkadaşların yorumunu bekliyorum. Çünkü işin ehli olursa gönlüm rahat olur, daha az deformasyonla çeker, daha az gerilirim ve en önemlisi hissizlik sorunu vs olursa vicdanım rahat olur. Kendi kendime ömür boyu gidip bir kasap doktora çektirdim ondan böyle oldu demem ve büyük ihtimal işin ehli çekince bir problem olacağınıda zannetmiyorum.



    Hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.

     20 lik diş ameliyatım hakkında




  • giogo G kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle geçmiş olsun. Benim ön orta alt dişim ortadan ikiye kırılmıştı 12 yaşımdayken kavgada(dayak yedim). Geçen sene nisan ayında sanırım dişin sıkıştırması ve dolgunun eskimesi ile kırıldı ve ben hayatımda ikinci kez diş doktoruna gittim.(30 yaşındayım)

    İzmir'de Ege Üniversitesi iyidir dediler oraya gittim. Gerçekten çok memnun kaldım. Sağ olsunlar çok ilgilendiler ama benim kan beynime sıçradıktan sonra:) Yoksa oraya buraya gereksiz yere en başta çok yolladılar. Ben yeniden dolgu için gittiğimde aslında bana 18 yıl önce yapılan(bu arada yaşlanmışım baya zaman geçmiş) kanal tedavisinin doğru olmadığını söylediler. Tabi bu yorumu yapmadan önce kafamın etrafında 360 derece dönen bir cihazda röntgen çektiler, bişeyi ısırttılar vs.

    O sırada beynimden vurulduğum haberi aldım. Benimde 20'li yaşlarda 24'lü yaşlarımda 20'lik diş sorunlarım oldu şişti iltihaplandı vs ama hiç çektirmedim hepsi çıktı sonunda ama artık ağrı yoktu. Buna rağmen bunların çekilmesi gerektiğini söylediler. Çünkü 20'lik dişler gereksiz dişler ve zamanla çürüyüp diğer dişleride bozuyor dediler. Ben tabi 3 ayrı doktora sordum onlar da çekilse iyi olur dediler.

    Hiç ağrı yok, sızı yok.. Ama işte kemiğe dayalı olduğu için alttakiler ileride kist yapabiliyormuş. Alt tarafı çekince simetriği de yani yukarıdakileri de çekmek gerekiyormuş.

    Böyle olunca önce ön dişe kanal tedavisi ve kaplama yapıldı daha sonra üstlerden başlayıp normal çekim olarak 20'lik dişlerimi çektirmeye başladım. 3 tanesini çektirdim üstler bitti geçen hafta 10 gün öncede sol alt 20'lik dişimi çektirdim.

    Bu işlemlerin her biri için gittiğimde sadece 25tl kaplama parası verdim elden. Birde 5tl muayene ücretini eczanede verdim. Bunların dışında hiç para vermedim. Ve hizmetlerden gayet memnunum.

    İşin özeti eğer İzmir'deyseniz Ege Üniversitesini tavsiye ederim eğer değilseniz sanırım İstanbuldasınız orada bir üniversite hastanesine gitmenizi tavsiye ederim hocam. Çünkü üniversite hastanelerinde çok insan oluyor. Bir hekimde ne kadar hasta bakarsa o kadar tecrübelidir. Eğer maddi sıkıntınız yoksa ben sıra beklemek istemiyorum diyorsanız tabi imkanları iyi olan bir özel diş hastanesine de gidebilirsiniz. Bazı hastanelerde devlet desteği de olabilir isterseniz bi araştırın.




  • Arkadaşlar merhaba.Benim de 3 tane gömülü dişim var ve son 2-3 aydır ağzım kokmaya başladı.Her gün diş fırçalayan,temizliğine özen gösteren biriyim.Bu dişleri aldırmak için niyetlenmiştim 3 ay önce fakat işten güçten bir türlü fırsat olmadı.Panaromik röntgen çektirdim öylece kaldı.Daha önce bu işlemi yaptıranlar bana cerrah önerebilir misiniz?Ankarada ikamet ediyorum.Devlet hastanesinde olacak iş değil böyle işler.Özelde yaptırmak en iyisi.
  • Benimde 4 tane dişim çekilmesi gerek dendi,fakat alttakiler sinirlere yakın olduğu için sinirlerin zarar görmesi durumunda uyuşma ve ömür boyu hissiz kalma ihtimalleri varmış, bu durum beni biraz geriyor, bu şekilde hiç ameliyat olan oldu mu ?
  • Faroek F kullanıcısına yanıt
    Merhaba kardeşim. Bu hafta pazartesi günü ameliyata girmiş biri olarak sana tavsiyede bulunucam.
    Benimde alttaki dişlerim tam 90 derece yatay ve sinirlere çok yakındı. 4 farklı doktorlar görüştüm ve hepsi kalıcı uyuşukluk ve hissizlik olabileceğini söylemişti. Sırf bu sebepten dolayı moralim çok bozuktu, hiç çektirmek istemiyordum. Ama tam 2 ay boyunca sol alttaki yirmilik dişimin apnesi,iltihabı geçmedi. Ağrısı azalmıştı ama hergün kendini hissettiriyordu. En sonunda olursa olsun dedim gözümü kararttım ve ameliyata girdim
    .
    Ameliyattan sonra doktorum 4-5 saat hissizliğin kesin olacağını söyledi(narkozun etkisi), 4-5 saat sonra hissizlik geçerse sinire zarar gelmemiştir dedi. Ameliyattan sonra tam 5 saat olmuştu ve hala dudağımın yarısını ve çenemin üstünde bir bölgeyi hissetmiyordum. İçimden, galiba kalıcı oldu diyordum ki 5 dakika sonra bir karıncalanma oldu dudağımda ve çenemde. Aha dedim geliyor his. 5-10 dakika sonra tamamen hissetmeye başladım. Sonuç olarak Allaha bin şükür bir hissizlik durumu oluşmadı. 4-5 saatlik doktorumun dediği narkozun sebebi olan hissizliği yaşayacaksın, bu evrede sakın panik yapma. Benim tam 5 saat sürünce biraz panik yapmıştım, 5 saat oldu niye hissetmiyorum aha kalıcı oldu diye ter atarken hissetmeye başladım. O yüzden ameliyat olacaksan bunu unutma ve strese sokma kendini benim gibi. (5 saat hissizlik kesin)

    Ameliyat hakkında sadece şunu söyleyebilirim. ÇOK KOLAY. Toplam 20 dakika sürdü, ne bir ağrı ne bir sızı, hiçbirşey hissetmiyorsun. İnternette bir sürü yorum okumuştum ameliyatla ilgili.
    Aklımda kalan yorumlar; ameliyatım tam 45 dakika sürdü, 40 dakika sürdü, 1 saat 10 dakika sürdü. Ameliyat sırasında doktorumun yüzü kan içinde kaldı, dişimi kırarken çatır çutur çok kötü sesler duydum, dişi kırarken çenenize öyle bir bastırıyorki çeneniz kırılacakmış gibi hissediyorsun, ameliyat sonrası narkoz etkisi geçince inanılmaz ağrı oluyo, ağrıdan dolayı tekrardan hastaneye kalktım, ameliyat sonrası dikişlerim patladı, ameliyat sonrası ağzımı açınca çenemdeki kemikleri görüyorum. Ameliyat sonrası pipetle çorba içtim, ameliyat sonrası 2-3 gün yemek yiyemedim doğru düzgün....

    Hepsi saçmalıkmış, ne abartı şeyler yazılmış. Bu yorumları yazanlara şimdi kin kusuyorum. Hepsi bilgi kirliliği ve bizim gibi ameliyata girecek insanların kafasını bulandırıyorlar.

    Kendi ameliyat sürecimi anlatıyorum şimdi.
    Doktor ilk başta uyuşturucu iğneyle bölgeyi uyuşturuyor. Bu iğne hayatınızda yediğiniz en acısız iğne diyebilirim, yemin ediyorum sinek konması desem abartmam. Bölge uyuşturulduktan sonra hiç bir şey hissetmiyorsunuz, his sıfır. Sonra doktor, bölgedeki deriyi kesiyo sonra onun altındaki diş atını kesiyo. En sonunda dişe ulaşıyor. Bundan sonra eline motorlu kalem gibi birşeyle dişi belirli bir açıyla kesiyor. Dişi kestikten sonra kestiği yerden ufak bir tornavida gibi birşeyle dişinize sokuyor ve dişi çatlatıyor. Dişi bu aşamada 3-4 parçaya kırıyor. Dişi çatlatma sesi çıt çıt, çok düşük bir desibel yani korkmayı bırakın bu ses hoşunuza bile gider. Kırdıktan sonra parçaları teker teker çıkarıyor. Ardından bölgeyi tuzlu suyla yıkayıp temizleyip, dikiş aşamasına geçiyor. Dikiş atıldıktan sonra geçmiş olsun diyip işlem gören bölgeye tampon koyuyor ve işlemi sonlandırıyor. Toplam 20 dakika sürdü. Hem çok kısa hem çok acısız geçiyor.

    Ameliyat sonrası ise ilaç reçete ediyor. Bir ağrı kesici, bir antibiyotik ve bir gargara. Bana extradan iki tanede ağrı kesici iğne vurdurttu ameliyat sonrası. Çünkü sinire yakın çalıştık belki ağrın fazla olabilir dedi her ihtimale karşı sana iğne vuralım ağrın sızın olmasın dedi(bunu doktorunla konuş). İlk 24 saat buzda koymamın zorunlu olduğunu söyledi.
    Ve dediklerine harfiyen uydum. İlk gün katı bir şey yemezsem iyi olacağını söyledi ve 4 tabak çorba içtim bu yüzden :D ve çok rahat bir şekilde içtim, pipet felan yazanlar hikayeci. Ertesi günden katı şeyler yemeye başladım ve protein ağırlıklı beslendim. Çünkü proteinle beslenirsen yaranın iyileşmesi çok daha kısa sürüyor.
    Antibiyotiğimi akşam 6 da içtiğimden, 12 saat arayla içme zorunluluğum olduğundan dolayı hergün sabah 6 da kalkıp birşeyler yiyip antibiyotiğimi içiyorum ve yarın sabahta kalkacağım. Yani büyük özveriyle ameliyat sonrası sürecimi tamamlıyorum.
    Sonuç olarak doktorunu dinlersen ameliyat sonrası ağrı sızı sıfır ve basit bir süreç.

    Son olarak şunu da ekleyeyim. Doktorunu iyi seç. Bu işe yıllarını vermemiş, ünvanı doç'un altında olana birine bu ameliyatı yaptırma. Doktorun el yeteneği, tecrübesi ve bilgisi bu ameliyattaki en önemli nokta. Kasap bir doktor belkide benim sinirime zarar verebilirdi diye düşünmeden duramıyorum.

    Bütün süreci seninle paylaştım kardeşim, şimdiden hayırlısı olsun. Ben uyuyayımda sabah 6 da kalkıp antibiyotik içicem daha :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giogo -- 9 Şubat 2017; 23:41:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: marowak

    bu 20 yaş diş belası benide buldu 3-4 gündür acısını çekiyorum. dün doktora gittim. 1 hafta sonraya kadar ağrı felan varsa gel dediler. la ben bu ağrıyı 1 hafta daha çekersem ölmeden ölü gibi olucam sanki. sağ altta bu 20lik diş yanındaki diş dolgulu onun yanıysa boş (daha önceden çürüdüğü için çekilmişti) ben bu 20lik dişin çıkmasını beklersem dolgulu olanı ittirecek yamultacak muhtemelen. çektiğim ağrıda cabası. bu dişten kurtulmanın maliyeti aşagı yukarı ne olabilir? diş düzbi şekilde cıkıyor fakat felaket bi ağrı yapıyor. hiç bi agrı kesici fayda etmiyor

    Ağrınız çok fazla ise acile gidip etkili bir ağrı kesici iğne olabilirsiniz. 2-3 saat ağrınıza iyi gelecektir.
  • Arkadaşlar ben de bu konu hakkında bir şeyler yazmak istedim bilmeyen arkadaşları bilgilendirmek istiyorum.Aynı yollardan ben de geçtim bütün forum sayfalarını okudum vs. ve çok korkuyordum.



    19 yaşındayım ve 19 sene ağzım yamuk yumuk dolaştım ağzımdaki dişlerin yamulmasına sebeb olan şeyse 20lim dişlerimdi.



    Gittik bir röntgen çektirdik ve dişlerimin yerini öğrendik. Sol ustteki dişim çok kötü bir sekilde çeneme yapışıktı.Sağ üstteki ise daha da kötü kökleri cıkmış ve çenenin etrafını sarmıştı.Sağ alt daki 20lik dişimse eğik bir şekilde gömülüydü sol alttaki dişim de sorun yoktu normal olarak çıkıyordu.



    Ilk gün sağ alttaki dişimi cok korkarak aldırmaya gittim.Doktor önce iğne yaptı.Igne gercekten acıdı:) Her neyse daha sonra hiçbir sey hissetmedim 5 dakikaya dişimi çekti.Hemen dikiş attı ve 10 dakika sürmeden işlem bitti.Açıkçası çok sevindim.Dedimki bu neymiş ya hepsini rahat rahat aldırırım dedim.Eve gittigim de bir ağrı kesici aldım sabah uyandım o gün corba ictim ve düzeldim.



    Sınavlarımdan ötürü diger disimi 1 hafta sonra aldirmak zorunda kaldim.Cok mutluyum cok rahatim diger dis gibi olucak diyorum missss gibi hissediyorum vurun iğneyi de aldırayım hepsini havasındayım.Sol üste iğnemi yaptı.Geldi iş çıkartmaya o kadar acıdıki anlatamam :/ . Daha sonra doktor pamuk koydu ve işlem bitti.Ust yirmilikler alindiktan sonra oralara dikiş atılmıyor.Her neyse o dişimi eve götürmedim onu hatirlamak istemiyorum :D.



    O sol üstten sonra cok korktum sağ üstteki dişim daha kötü bir durumdaydi nasıl aldiricam diye korkuyorum.Her neyse 1 hafta sonra da o dişimi aldirmaya gittim.Ama nasıl korkuyorum titriyorum.Doktor ufff layıp pufff luyor ınsallah zorlamaz bizi diyor.Bu diğerinden de kötü bir durum da diyor.



    Sağ üst 20lik dişe iğneyi yaptı.(Iğne ameliyat iğnesi oldugu için 10 saniye de uyuşuyor).Korkuyorum titriyorum kalkıp gidesim var bunları düşünürken hop doktor dişi çıkardı:D hayatim da böyle sevinmedim.Doktor diyor ne kadar dua etmişsin hem bu kadar zor bir diş nasil bu kadar kolay cikti anlamadim onun da çıkası varmış dedi 3 dakika sürmedi:D



    Simdi Allaha şükür islem bitti çeneye yapışık değilse cok kolay arkadaşlar hic korkmayin insallah yardimci olabilmişimdir.Doktoruma sevgiler.....

    Doktorunuzu iyi seçin arkadaslar %10000 etkisi var dişin rahat cekimin de

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Insanları korkutmaktan başka yaptığımız hic bisey yok sanki beyin ameliyati oluyorsunuz kalp ameliyati oluyosunuz alt tarafı küçük bir dis ben geçen hafta 20 lik dis çektirdim tam çıkmıştı biraz yanagima dogrudu ilk iğne yedim sonra ucu sivri bişeyle dışı oynattı sonra agzini kapa dedi 10 sny olmadi dışı aldı ne agrım ne şişlik oldu bugünde yari gömük cekilcek ne dikiş atilcak hic bisey 10 dakkalık is uzman cene cerrahi cekicek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • devlette para alıyorlarmı 2 tane gömülü dişim var benim de.
  • Dışım çekildi yari gömük 1 dk sürmedi rahatladim sıra tam gomulu diste 2 normal 20 liler bitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istcuno I kullanıcısına yanıt
    Hepsi öyle kolay olmuyor. Ameliyatlı çekim gerekebiliyor genelde bunlar alt dişler oluyor kemik yapısından dolayı ve sonrasında dikiş atılıyor. Hatta çok ciddi operasyon alınanlarda olabiliyor diş diğer dişlerin resmen altına dalıyor çıkart bakalım oradan dişi çeneyi yarıyorlar alıyorlar cerrahi işlem ile.
  • Bende 1 ay önce dayanılmaz ağrılardan sonra ataşehir agız ve diş hastanesine gittim.20 lik diş yan yamış çıkmıyordu cerrahi müdahale gerekiyor dediler kontrolde 1 hafta sonrasına gün verdiler gittim 20 dk uğraştılar dinlene dinlene çekti doktor acı sızı olmadı.Diş çekildikten sonra eve gider gitmez buz tutun şişmeyi büyük miktarda azaltıyor.2. günde ağrı olabiliyor onuda doktorun verdigi ilaçları kullanınca sıkıntı ortadan kalkıyor.2. günden şişmeye başlıyor surat 3 4 gün boyunca şişiyor antibiyotik kullanınca daha fazla şişmesini engelliyor ağrı kesicide ağrıyı yok ediyor sıkıntısız bir süre oluyor düzgün bir şekilde yemek yemeğe 1 ay sonra başlıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marz

    Merhaba yasim 36 (26 degil)
    Sag üst ve sol üstteki dislerim ayni zamanda cürüme yapti ve 1 ay arayla ikiside cekildi. Ne varki sag üstte cekilen disin altindan sivri bir disi tekrar hissetmeye basladim. Sonra yine gittim parca kalmis tekrar cekti. Sizin anlattiginiz gibi agriyi hafif olarak 2 gün cektim. Ama ne varki dikis atma filan olmadi ve aradan 1 seneyi gecmesine ragmen oyuk yer kapanmadi. Su anda yari acik vaziyette. Onu gectim sol tarafta cekilen azi disininde parcasi duruyor halen :) gülüyorum ama sinirden tekrardan dis cektirmekten ne yalan söyleyim korkuyorum bu yasta. Dün cürügü olmayan bir ön disimin agrisini gidermek icin nette bir cok forumda cözüm ararken bu foruma denk geldim ve tüm yazilari okudum. Ama sunu tüm samimiyetimle söyleyim ecelin korkuya faydasi yok. Aci varsa veya diger dislere zarar verecekse disin bir cerrah tarafindan cekilmesi kanaatindeyim. Özellikle 20 lik disin cekilmesi en zor olanlarindan bir tanesi. Öyle normal disciye güvenmeyin derim. Dis agrisi bu hic birseye benzemiyor, insani bezdirir kendi ceneni kirasin gelir. Böyle bir duruma maruz kalmamak icin dis konusunda olsun , baska bir sorun yüzünden olsun sagliginiza önem verin, ihmal etmeyin. Agrisi sizisi olanlara rabbim acil sifalar nasip etsin...

    Yasim su anda 44 oldu, sol yukardaki 20 lik disim cekilmisti de altinda bir parca kalmisti demistim. Halen o parcayla yasiyorum, oda basbaya bir dis, ama kisa. hic bir sorun teskil etmiyor. Diger sag üst kapandi cenemle düz bir hale geldi.


    Zaman gecti ve kendi cocugum 23 yasina basti, onun ki yamuk cikiyor ve ilerde dis ucu dudaga batmasin, zarar vermesin diye simdiden cekilecek. Aslina bakarsaniz isini bilen bir cerraha gitmek sart. Ben bilmeyene gittim ve o disle yasiyorum sansima belki ama herkes bu kadar sansli olmaz. o dis agrisi hic birseye benzemez. Ihmal etmeyin bir an önce kurtulun...


    Mesaji yazdigim zaman sol üstte parca kaldigini bilmiyordum, rontgen de cekmemisti. yani üst iki taraftada dis cekildigi khalde parca kalmis ve sag alinip sol bilinmeyerek birakilmisti. Tabii bu zamana kadar 4 disim düstü, oda baska bir zamanin sillesi :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marz -- 5 Ekim 2020; 7:9:43 >




  • evet 2 sene sonra konuyu tekrardan açacağım 1 2 ay önce diş doktoruna gittim rutin kontrole 4 senedir gitmiyordum en son 14 yaşında tellerimi çıkarttırmaya gitmiştim doktora zaten 1 2 senedir bir yirmiliğimde gariplik olduğunu hissetmiştim gidip kontrole girdim röntgen istendi sonucumu görünce şok oldum sağ taraf düzgün çıkmış sol alt diş 90 derece yatmış gereksiz stres bastı ilk başta hatta doktor 1 2 gün sonrasına randevu alın çekelim dişe baskı yapar demişti o esnaki psikolojiden ötürü korkup yaza çektirelim demiştim anneme ama arasına yemek kaçmaya başladığı için önünde baskı yapan dişi de çürütür diye korkuyorum keşke çektirseydim o esnada da vizelere 1 2 hafta vardı salaklığım yüzünden yaza az kaldı ama yemek yedikten sonra ortalıkta yamuk dişimin arasına kaçan yemeği çıkarmak için cebelleşiyorum yazın finaller biter bitmez kurtulacağım inşallah fiyat olarak bir diş için bir hastaneden 1400 birinden 1200 fiyat aldım yamuk dişin tam üstündeki diş dahil başka diş doktorlarına da bakacağım





  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.