Şimdi Ara

2 Saatte Fiat, Hyundai, Skoda, Nissan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün iki saat içinde;
    Fiat'ta Punto evo ve Grande Punto
    Nissan'da Micra
    Hyundai'de i20 ve Getz
    Skoda'da Fabia incelemem ve fikir almalarım oldu. Zaman olmadığı için detaylara inemedim.

    Fiat Punto ve Grande Punto'yu karşılaştırma fırsatım da oldu. Artık G.Punto'da yeni tasarıma gidilmiyor ve Punto evo tutulmaya başlamış. Çok daha spor bir araç evo. İçine oturduğunuzda dışarıdan baktığınızda şıklığı çekiciliği var. Dizel baz model üzerinden iki araç arasında 1500 2000 TL arasında fark var. Grande daha uygun fiyatlı, evo daha stilist. İç genişlik aynı zaten. Arka koltuk diz mesafesi ve bagaj sandığımdan daha genişmiş. Güvenlik paketinin baz modele ilavesi 1500 TL farkla oluyor ve ilginçtir ki İtalyadan sipariş üzerine getirebilirlermiş. Baz modelde Sürücü yolcu hava yastığı ve diz hava yastıkları +ABS standart. Baz modelde ayrıca arka camlar manuel kontrollü. Yine sis farı da opsiyonlar arasında...
    Stil açısından Punto evo tercih edilebilir bir araç. Dizelde kendini kanıtlamış 1.3 motor vergi diliminde de artı getirebilir. Aracı çok kullanmayacaklar benzinli modelleri tercih edebilir.

    Nissan'a Note modeline bakmaya gittim. Fakat ellerinde yoktu. Mart ayı itibariyle Nissan'da fiyatlarda yükselme var. Micra dikkatimi çekti ve enine boyuna aracı inceledim. Hiçte küçük denecek bir araç değil. Arka koltuk diz mesafesi geniş ve koltuklar rahat. Şöför mahalli çok daha ferah. Görüş alanı ideal. Bütün bunların temini için bagaj çok küçük. Dizel seçeneği mevcut değil. Fiyatlar 28 bin küsürlerden başlıyor. Yakıtta minimum için Euro 5 motor kullanılmış. Eski kasa micraya göre çok daha güzel ve aerodinamikli bir araç sözkonusu. Genel bayan arabası izlemini bu açıdan kırabilir. Otomatik vites seçeneği 31 bine yakın.

    Hyundai i20 aklımdan güvenlik özellikleriyle çıkmayan bir araç. İlk önce i20'ye yöneldim. Didik didik inceledim. Kokpit çok şahane. Bagaj ideal büyüklükte. Ama arka koltuk diz mesafesini görünce aracı kafamdan sildim. Aile aracı olarak uzun yollarda konfor sorunu çıkaracak düşüncesindeyim. Üretimi durmuş olmasına rağmen halen satışı devam eden Getz'e yöneldim. Diz mesafesi Punto'dan dahi geniş (ilk defa Getzi yakından inceliyorum). Bagaj i20'ye göre dar. "Sınıfına göre çok iyi bir araç" tanımlamalarını orada onayladım. Mart fiyatları Şubatla hemen hemen aynı, hatta avantajlı diyor satış temsilcisi. Ama araç ellerinde yokmuş, Mart sonunda geleceğini tahmin ediyorlarmış. Renk seçeneği ağırlıklı olarak gri tonlarda, siyah ve mavi de olabilirmiş. İnceledeğim araç 1.2 benzinli motor ve satılmış. Satış temsilcisine Matrix'i kullanışlılık açısından beğendimi ama kronik sorunlarını duyduğumu söyledim. Artık üretiminin durdurulduğu, yerine ix20'nin üretildiğini söyledi.

    Skoda Fabia, kalitesiyle gözümü doldurdu. Hem iç genişlik, hem arka koltuk diz mesafesi ve konforu, hem bagaj büyüklük ideali açısından... Baz modelde fiyat 34 binlerde. Ve baz modelde arka camlar manuel, park sensörü + sis lambası yok. Görüş mesafesi güzel, ama sanırım koltuk çok yüksekti. Ayarlamak lazım.

    Tüm araçları aile aracı gözüyle incelediğimi anlamışsınızdır. Boy: 1.80 ve kilo: 95 ölçülerimle kokpite oturup, sürücü koltuğunu kendime göre ayarlayıp, öyle arka koltuk diz mesafesi ve konforu incelemesi yaptım.
    Ve niyetim dizel araçlardan yana...

    Tercih edebileceğim araçlar (sırayla):

    1) Hyundai Getz: Herşeyden önce 5 yıl garantiye dolu modele 26600 tl den bahsediyorlar. Bütçeye uygun ve güvenli bir araç. Öte yandan 2012'de aramızdan ayrılacak. İkinci elde de pek üzmeyecek. İçi ferah ama alçak bir araç. Yol tutuşu açısından kullanıcılardan eksi puan alıyor. Bunu da hesaba katmak lazım.

    2) Fiat Punto evo: Stil sahibi kullanıcılar için çekici. Genişlik spor araca göre çok çok iyi. Bagaj ideal büyüklükte. Standart güvenlik paketi kabul edilebilir... Fiyat 31 binlerde geziyor.
    Getz'e göre yüksek bir araç. Yol tutuşu hakkında bilgi sahibi değilim.

    3) Skoda Fabia: 2011 yeni kasa çok şekil olmuş. Genişlik ferahlık kardeşi polodan çok daha iyi. Fiyat 34 bin civarında. Kalite kokuyor her köşesi.

    Niyetim sesli düşünmekti. Tercihlerim Punto evodan yana. Ama bu bütçemi çok aşar. Bütçe açısından da Getz gel "beni al" babında. Bir yanım da diyor ki: "Zorladın Punto aldın, az daha zorla Fabia al." Sınırı yok bu düşüncenin.

    Sizlerden ricam: Fiat Punto 1.3 Dizel için olumlu olumsuz fikirlerinizi beyan etmeniz...







  • skoda fabia 1.2 tsi 105bg akar gerisi bakar.. :) 1.2 diye aldırmayın.. :) sanki 1.6 motor varmış gibi :)
  • Güzel ve tarafsız bir şekilde nispeten uygun fiyatlı ve yüksek donanım içeren modelleri incelemişsiniz. Punto Evo sunduğu yüksek standartlar sayesinde bence diğer markalardan ayrılıyor. Yine de en azından Start & Stop ve ESP içersin alacağınız Punto. Dizel motoru hem tüketim değeriyle hemde düşük vergi dilimiyle en mantıklı seçeneklerden biri. Diğer taraftan Fabia daki 1.2 TSI heyecan verici olsa da benzin 5 TL ye doğru emin adımlarla giderken pek mantıklı durmuyor...
  • Aklın yolu bir. Bu seçeneklerden Punto Evo alırdım. fabia son seçenek olurdu. Piyasası hiç yok . Elinizde patlayabilir. Ayrıca f/p oranı açısından baya kötü bence.
  • 5 yıl garantisi ve kalitesi ile hyundai dogru seçim olur. puntoda güzel arac ama bence getz kadar iyi olamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9997

    5 yıl garantisi ve kalitesi ile hyundai dogru seçim olur. puntoda güzel arac ama bence getz kadar iyi olamaz


    Getz'in Punto Evodan iyi olduğunu iddia eden bir Hyundai yetkilisi bile yoktur dünyada...eminim.
  • bekle bakalım biraz hyundai ın yeni kasa eraları gelecekmiş nisanda birde onu test edersin.
  • Bu tercihlerin arasında bence en iyi seçenek Punto Evo.Araç gayet şık ve tutumlu.Bir arkadaşım aldı gayet başarılı bir araç..
  • i20 nın koltu dız mesafesı yorumunuz guldurdu benı.tanrı da sızı guldursun ıns arac secımınde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Norpitiyan

    i20 nın koltu dız mesafesı yorumunuz guldurdu benı.tanrı da sızı guldursun ıns arac secımınde


    Genişlik kişiye göre değişir (kilo boy durumu), ama referans noktarım Getz ve Punto evo. Onlara göre dar.
    İnanın şaşkınlıktan sonra ben de güldüm:
    Arkaya oturduktan sonra çıkamadım, kaldım orda. Hatta tekrar öne oturupkokpit koltuğunu birdaha kendime göre ayarladım, arkaya oturdum, durum aydı. Dizlerim ön kotuğa yapıştı ve dik oturuyordum. Uzun yolda bel ağrısına gebe bir oturuş.




  • Fabianın donanımı ölü 2011 model araç baz modelde 4 cam otomatik bile yok bence yaklaşmayın getz de çok sağlam bir araba değil punto evo bunların arasında iyi tercih olur fiyatıda fabia ya göre uygun.Getz kadar uygun olmasada.Ama getzden de fabiadanda donanım olarak üstün bir araç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9997

    5 yıl garantisi ve kalitesi ile hyundai dogru seçim olur. puntoda güzel arac ama bence getz kadar iyi olamaz


    Getz'in Punto Evodan iyi olduğunu iddia eden bir Hyundai yetkilisi bile yoktur dünyada...eminim.


    Aralık 2010 ay sonuna doğru arkadşıma i20 bakıyorduk hyundai bayi satış elemanı bende punto evo var dedi benim arabayı gösterip. iyi trcih yapmışsın dedi . Bizde aracı inceledik yinede i 20 çok hoşuma gitti ama kendi aracım pnto evo gerçekten stil sahibi br araç ben seviyorum iç dış tasarım olarak çok hoş. 2. eli handikap mı onu bilemem . EVET bilenlere de bir soru 2. el olarak evo nasıl lur bende bunu sorayım .




  • cok kesin konusuyosun arkdsm ama satış rakamlarından hangi aracın daha iyi oldugu ortada. bu benim fikrim ve ben bir fiata asla para vermem
    quote:

    Orijinalden alıntı: kkvan


    quote:

    Orijinalden alıntı: 9997

    5 yıl garantisi ve kalitesi ile hyundai dogru seçim olur. puntoda güzel arac ama bence getz kadar iyi olamaz


    Getz'in Punto Evodan iyi olduğunu iddia eden bir Hyundai yetkilisi bile yoktur dünyada...eminim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

    Aralık 2010 ay sonuna doğru arkadşıma i20 bakıyorduk hyundai bayi satış elemanı bende punto evo var dedi benim arabayı gösterip. iyi trcih yapmışsın dedi . Bizde aracı inceledik yinede i 20 çok hoşuma gitti ama kendi aracım pnto evo gerçekten stil sahibi br araç ben seviyorum iç dış tasarım olarak çok hoş. 2. eli handikap mı onu bilemem . EVET bilenlere de bir soru 2. el olarak evo nasıl lur bende bunu sorayım .


    Kazasız belasız sürüşler diliyorum...
    Kullandığınız punto dizel mi benzinli mi?
    Tüketim değerleri ile, ilk kalkış ve sonrası performansı nasıl?
    Yol tutuşu hakkında paylaşmak istedikleriniz?

    Yazabilirseniz sevinirim...
  • Maddi durumunuz el veriyorsa ve de son kasasını beğendiyseniz Fabia' dan şaşmayın.
  • Arkadaşım ben olsam fiat ı yanıma bile yaklaştırmam. sonuçta fiat. evo vs olması kafamı karıştırmaz.
    Öncelikle sıkayım kendimi ama uzun süre binebileceğim kaliteli bir araç dersen fabia al derim.
    Yok, ortalama bir konfor sunsun ama ucuz olsun dersen de getz derim. şirket aracı olarak yıllarca hem hyundai hem de fıat kullandım. Hyundai hiç bırakın yolda bırakmayı, marşı bile 2. yi istediği olmadı. Türkiye yolları için hyundai fayda maliyet analizinde 1 numaradır derim.
  • F P de hyundaı dogru secımdır tr sartlarında artı 2 elde.ben de aracı almadan nce fıesta punto i20 arasnda kldım ve ımzamdakı aracı aldım.galerıcı arabadan ıyı anlayan bır akrabam punto nun benzınlııne bulaşma cok hosuna gıttıyse dızelını bı kurcala demiştı
  • Değerli yorumlar için teşekkür ederim. Ay sonuna kadar süreceğini tahmin ettiğim karar aşaması devam ediyor malesef

    Getz'in sınıfına göre iyi araç olduğu kanaati yaygın. Soruyu şöyle değiştirelim:

    Fiat Punto evo, Getz'e göre bütçeyi fazlasıyla zorlamasına rağmen ""neden"" tercih edilmedi?

    İkinci elini bir kenara bırakabiliriz. Allah nasip ederse uzun yıllar kullanma niyetindeyim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.