Şimdi Ara

1660 Ti Elektrik Sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar MSI 1660 Ti Armor OC modeline sahibim.
    Kartın sıcaklığı ve performansı beklediğim ve araştırdığım gibi. Ancak GPU gerektiren bir uygulama açtığımda, oyun olsun, programlar olsun, benchmark olsun karttan yük altında coil whine olmadığını düşündüğüm elektrik geçermiş gibi bir ses geliyor. Yani coil whine bip bip gibi, arada sırada karışık olarak tiz sesler çıkaran bir problem. Benimki daha çok kartın çalışma sesiymiş gibi geliyor ama otururken hafif kasaya eğildiğimde çok net duyabiliyorum, hafif rahatsız ediyor gibi yani.

    Sizin ekran kartlarınız yük altındayken herhangi bir çalışma sesi duyuyor musunuz? Ya da bu durum normal midir. Ciddi ciddi elektrik geçiyormuş gibi (ki geçiyor ancak hafif rahatsız edici) bir ses çıkıyor.



  • Garanti si varsa göndermeniz öneririm durumu güzel bir şekilde anlat iyi Bir yerden almış san sıfır ürün le bile değiş tire bilir ler millet rx 570 gönderiyor rx 590 sıfır gönder bile oluyor bazen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kart çalışırken coil whine bariz duyuluyor. Voltaj düşürerek ses büyük ölçüde azalıyor. komple gitmiyor; ama o rahatsız ediciliği kayboluyor.

    Aldığın kartın ithalatçısı vektron ise, hiç boşuna gönderme. benim daha önce 2-3 kez coil whine sebebi ile kart gönderdiğim, onların da kartın fanları dönüyor ise kart sağlam deyip geri gönderdikleri oldu.

    Nvidia kartları da hep vektron getiriyor galiba; emin değilim tabi.
  • Bu armor kartlar amma sorunluymuş onlarca konu gördüm forumda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Psu dan geliyor bence bir dinleyin dikkatlice.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet armor hep sıkıntılı falan demiş ama yeni jenerasyon Armorlarda coil whine büyük oranda giderildi ben 1660 Armor kullanıyorum tık ses yok sadece dediğim gibi çok yüklenince PSU elektrik sesi yapıyor biraz.Galiba sıkıntılı dedikleri rx serisinde ve 1000 serindeki eski armorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 11 Ağustos 2019; 1:9:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öyle zaten hocam. RTX ve GTX 16 serilerinde Armor sorunsuz. Benim PSU çok fena cızırtı yapiyor ama yollasammı bilmiyorum 1 ay beklemek istemiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Coil whine. Her kartta olabilir. Majör bir problem değildir ve kolay kolay değiştirmezler.
    Bazen uzun süre işkence edilince veya psu değiştirilince düzelir.
    Ama asıl düzeltmek için whine yapan devre elemanı(vrm genelde) değiştirilmelidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Evet yeni Armor serilerinde sorun yok dediğiniz gibi. PSU sebebiyle ekran kartından o seslerin geldiğini düşünmeye başladım, coil whine olduğunu da sonradan fark ettim başka oyun ve uygulamalarda. Garanti uzun sürebilir, performans olarak sıkıntı yok o kadar rahatsız edici bir durum da yok, sadece sorun olur mu diye merak etmiştim. PSU değişecek muhtemelen birkaç aya, bilgisayarın kalbi PSU olduğu için birçok sorunu da çözebilir. Sistemi emanet edebileceğimiz bir PSU olması daha iyi.
  • Sistemimde çeşitli kartlar kullandım 460 / 560 / 760/770 / 960 / 280/ 380X 1060 ve şu an 2060 var, bütün bu kartları 750Watt lık yaklaşık 10 yıllık diycem belkide aşkındır hatırlamıyorum çünkü ilk modüler döneme ait bişey XIGMATEK MC NRP-MC751 psu ile kullandım, kullanıyorum ve bu bahsettiğim kartlarda cw sorunlarından bolca konulara denk geldim ama ötene yani cw sorunu olana hiç denk gelmedim, şahsen bu sorunun psu kaynaklı olabileceği konusunda artık neredeyse eminim çünkü cw sorunu var diye dünya konusu olan kartlar kullandım ama 1 denk gelemedim ve haliyle bana göre bunn tek sebebi; sistemler, kartlar değişse bile değiştirmediğim psu olmalı ama CW sesini biliyorum gerçekten şiddetine göre rahatsız edici olabiliyor hatta elimde 1 usb wifi alıcısı vardı, indirmeler de cırcır böceği gibi öttüğü için kullanım dışı bıraktım, satarım diye düşündüm sonra alacak kişiye üzüldüm ve letgo da 1TL den satışa koyup en çok ihtiyacı olduğunu düşündüğüm birine hediye etmiştim.




  • Yüksek fps aldığında kart ses yapıyorsa coil whine dir o

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.