Şimdi Ara

16 GB RAM'li ilk akıllı telefon yolda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • İsterseler 160 GB ram koysunlar Pabciden başka oyun oynayan yok. Oyun yapan da yok. Gereksiz işler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gb üstü gereksiz.

  • İos için belki öyledir ama Android sever rami daha fazla uygulama çalıştırır arkaplanda kasmadan bu sayede.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedava mı oluyor bu pazarlama en ucuz maliyetle bile göz boyamaktan ileri gidemiyor kızılan konuda bu zaten gereksiz ve anlamsız bunun yerine işlemciyi yükseltsin kamera için iyi bir sensör kullansın işe yaramayan bol ram Li değil daha iyi performanslı teller kullanalım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Pc kullanıcılarının yarisi 8 veya daha altı ram kullanırken adamlar 16lık telefon yapar oldu...

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Dosya transferi yapıyor musun yapıyorsun. Çeneni kapatacaksın. Gören de sanki iPhone ile dosya transferi yapılamıyor sanacak. Biri A yoluyla aynı işi yaparken biri B yoluyla yapıyor. Sen kalkmışsın niye B yoluyla yapıyor diye eleştiriyorsun. Eleştirmek için nereden girsem diye düştüğün durum acınası. Ayrıca her şey bir JB’ye bakar. iTunes’a gerek kalmaz. Kazıktan konu açıp ağzının payını alınca konuyu hemen dosya transferine getirdin. Trollüğün manası yok. Bilgisayar gibi kullan diyorsun ama bilgisayarda yaptığın işi (render) yapamıyorsun bu ne yaman çelişki? Onu da geçtim ben bu cihazı bilgisayar gibi kullanabilmek için yanımda zibilyon tane kablo taşıyacaksam nerede kaldı mobilite? İşim gücüm yok yanımda bir de bu kabloları mı taşıyacağım? Ölme eşşeğim ölme. Mobil cihazların ve mobilitenin mantığına tamamen aykırı durum. Evde yaparım dersen zaten bilgisayar var. Kıç kadar ekranda bilgisayar gibi kullanabilmek için cebelleşeceğime bilgisayarı açarım daha iyi. Dünyada kaç kişi bu özelliği kullanıyor desen 100 kişi içinde bir elin parmak sayısını geçmez. Çevremde de hiç bu özelliği kullananı görmedim.

    Güncellemeleri sadece özellikten ibaret görmek de artık ne bileyim. Sırf savunabilmek için düştüğün duruma bak. 5000 lira verip de müşterisini yarı yolda bırakan firmaları savunmayın. Bu kadar fan olmayın. Utanmasanız güncelleme vermiyor diye tebrik bile edeceksiniz. Note 8 konusu ağlama duvarına döndü. Buraya gelirler eleştirirler ama kendi konusunda ağlarlar. Her geçen gün yeni bir güvenlik açığı keşfediliyor. Güncellemeler aynı zamanda güvenlik açıklarını da kapatır. Güncellenmeyen telefon eşittir güvenlik açığı taşıyan telefondur.

    Arayüz değişti de ne oldu ben de bunu sorayım o zaman? Telefon uzaya mı çıktı? Şimdi güncelleme almıyor. 5000 lira verilen cihazın 2 yıl sonra düştüğü duruma bak. Yemişim arayüzünü.

    Tüketicilerin ihtiyaçları farklıdır. Kimisi kolay kullanım ve düzen arar kimisi de kurcalamayı sever. Benim Android’in sunduğu özelliklere ihtiyacım yok. Olaaydı çoktan Android telefon alıp yoluma devam etmiş olurdum. İşletim sistemlerinin yapısından zerre anlamadığın ortada. Özellikler işletim sistemlerinin güncelleme almasına engel olmazlar. iOS’e bahsettiğin özellikler gelse yine de güncelleme alır. Yıl olmuş 2020 Android’de hala 4 GB üzeri video kaydına izin yokken iOS’te yıllardır bu özellik mevcuttur. Ne oldu şimdi?

    6 GB cihaz olması burada mevzu bahis değildir. İşletim sisteminin donanım ihtiyacıyla alakalı bir durum. Günümüz için konuşuyorum 16 GB belleğe ihtiyaç duyan ne var? Şu an donanımı sağlam olduktan sonra 6 GB belleğe sahip bir Android’in bu cihazın yaptığı her şeyi rahatlıkla yapabileceğini günül rahatlıyğıyla söyleyebiliyorsak bu konu tartışmaya kapalıdır. Peki amaç nedir? Yolunacak kazları yolmak tabiki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uygulamaları direk RAMe yükleriz artık

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    B yolu dediğin yol bile sayılmaz çıkmaz sokak gibi. Veri atana kadar göbeğin çatlıyor. Herşeyi birden rahatça yapabilmek istiyorsan 3UTools denen ne idüğü belirsiz Çin malı uygulamayı kullanmam lazım.

    Androidde öyle mi tak at istediğin gibi kullan yok o uygulama bu veriyi görüyor yok bunu görmüyor derdi yok.

    Hala render dışında o kadar donanımın ne işe yaradığını diyemiyorsun neymiş kablo taşıyamazmış mobilitesini yok edermişte.

    Bak ben appleda diyim işi nasıl yapacağını; airplay ile ekranı kablosuz yansıtabilir, Bluetooth klavye mouse seti telefona bağlanabilir. Al sana kablosuz pc. O kadar donanım basmak bir işe yaramadıktan sonra israf oluyor. Kullanılmayacak işlem gücünü zorla satıyorlar. Çıkartsın o zaman orta seviye işlemcili 500 dolar altında telefonlar madem. Androidde çeşit çeşit var insanlar ihtiyacına göre alıyor.

    5 sene güncellenen iphone 6S hala ilk günlü gibi ios 9’daki gibi performanslı ve pil tüketimi az olacak şekilde çalışıyor mu? Rastgele farkedilmese pilin ömrü azaldığında telefonun yavaşlatıldığını da anlayamacaktınız. İşlemciyi yavaşlat veya yavaşlatma diye ayar getirildi pil ayarlarına unuttun herhalde. Daha bu seneye kadar hızlı şarj adaptörü vermeyen, iphone x’e kadar da hızlı şarj desteği vermeyen bir firmaydı. Bide unutmadan kablosuz şarj desteğini bile geç getirdiler üstünede şarj aletini yapmasını beceremediler 2 yıldır. Ben kablosuz şarjla 2012 yılında nexus 4’le tanışmıştım.

    Güncelleme konusunda da desen ki ios 13’de ios 9 gibi çalışıyor tamam diycem adamlar hakkıyla güncelleme vermiş. Samsunga laf edip duruyorsun ama 2 sürüm android güncellemesi 1 senede güvenlik güncellemesi vererek en az 3 yıl destek sağlıyor. Bu yeterli bir süre bir cihaz için daha fazla güncelleme verse yavaşlayacak veya pili dayanmayacak bu seferde apple kullanıcıları dahil eski sürüme dönmek için olmayacak çabalara girişilecek. Yaklaşık 2 sene önce apple pil skandalından sonra imzaları açtığında milletin nasıl eski sürümlere dönmek ipsw arayıp taradığını ben unutmadım, ya sen unuttun mu?

    Video konusunda birşey diyemem o konuda hakkını vereyim iyiler. Hatta tek iyi oldukları yön bu zaten videoyu iyi kaydediyor apple cihazlar. Steve Jops olaydı çok daha iyide olabilirlerdi çinliler geldi inovasyonda herkesi solladılar.

    Apple yapısı gereği yüksek ram’e ihtiyaç duymuyor olabilir çünkü androiddeki arka planda uygulama çalıştırması kısıtlı hatta öyleki ios 13.2’de arka plana atılan uygulamaları bile çalışmıyordu en son değişti mi bilmiyorum gerçi.

    Android için ne ram verirsen kullanır böylece çok uygulama çalıştırdığında kasmaz gecikmez. Yapısı gereği uygulamaları ramde tutmayı sever. Ben zaten buna kızmıyorum benim kızdığım nokta şu bu üreticiler 16 gb ram alıp telefonuna koyabiliyorsa demek ki ramlerin fiyatı düşmüş bayağı apple neden her sene fiyat arttırıyor o zaman donanım koymadığı halde? Ben cevap vereyim apple’ın bugünkü borsa değerine bakabilirsin kim kimi sağıyormuş görebilirsin Bak bakalım 6 ayda %70 hisse değeri nasıl artmış öğren.

    Son olarakta bu kadar yazdıklarımdan sonra asıl çeneni sen kapat ve git ötede aldığın apple hisselerinin değeri düşmesin diye ağla. Burda milleti kandırıp pahalı telefon aldırtıp apple hisslerin değerlensin diye subliminal mesaj verip durma.

    Kapitalizmin kölesi olacağına ihtiyacın kadar donanımlı cihaz al kalan paraylada gez dolaş dünyanın tadını çıkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Jet motoru yapmak kolay is degil. Cin bile hayalet ucaklarinda rusyadan aldigi motoru kullaniyor. Kendi yaptigi motorlar henuz yeterli performansi veremiyor. Kendi savas jetlerini uretebilen japonya ve isvec gibi ulkelerde general electrics'den lisansini satin aldiklari motoru uretiyorlar. Hic bir gecmis tecrube, know how olmadan bir savas jetinin ihtiyacini karsilayacak ust duzey motorun yapilabilcegini dusunmek saflik olur. Bir yerlerden lisans satin alinacaktir. Lisans alinmasina lafim yok lakin amerika ve bati ile ara bu kadar kotu iken, rusya cinle ve hindistanla bile ust duzey teknolojilerini paylasmazken kimden lisans alacan. Parcalar halinde satin aldiklari motoru montajlayip yerli ve milli diye pazarlamazlar insallah.

  • 6 gb stabil bence.

  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Ne işe mi yarıyor? 4 kamerayla eş zamanlı 60 fps video çekmesi desem. Dahası bunu yaparken OIS ve HDR aktif çalışması desem. Android telefonlar 4K çekimde tek lenste bile HDR ve OIS çalıştıramıyor. Onu geçtim 60 fps bile stabil çekilemiyor.

    O kadar saçma sapan konuşuyorsun ki. Tüketici ihtiyaçları farklı farklıdır. Gelip de bana şu var deme. Demek ki onu aramıyorum ya da önceliği düşük ki olmaması büyük bir sorun etmiyorum. Ben yılların Symbian kullanıcısıyım. Android’de yapılan her şeyi yaptım. O dediğin şeyleri yıllar önce yapıyorduk. Sonuçta yapılıyor mu yapılıyor. Saçmalamanın manası yok. Apple en azından hakkı olan donanımı veriyor. Bol keseden bellek koyup donanımla kullanıcı kandırmıyor. Bilinenin aksine parmak okuyuculu ilk telefon da Android (Motorola Atrix) ile geldi. Ama o kadar kötüydü ki hani koymasaymış daha iyi. Daha sonra 5s’in gelmesiyle o iş öyle olmaz böyle olur dedi Apple. Daha örnek çok. Mesela S4’tü sanırım tam hatırlamıyorum yüz tanıma özelliği gelmişti ama ne yüz tanıma. Maymun fotoğrafı gösterince kilit açılıyordu. Rezalete gel. Android üreticileri her özelliği koyup çok kaslı bir cihaz yapalım kafasında oldukları için özellik oturmuş oturmamış pek de umurlarında değil. Kullanıcısını oturmamış özellikle kandırıp kobay muamelesi yapan firmalar sonuçta. 4 yıllık 6s kullanıcısı olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki iOS 9’daki hızımdan hiçbir farkım yok. Bilmem anlatabildim mi?

    Apple’ın geriden geldiği noktalar yok değil. Ama bunlar benim önceliklerim konusunda daha alt sıralardaki özellikler. Benim için önemli olan yıllarca güncel kalabilen bu süreçte de hızından ve kararlılığından hiçbir şey kaybetmeyen bir cihaz. Eğer cihazımdan memnun olmasaydım çoktan yenisini almıştım. 4 yıldır kullandığıma göre demek ki cihazımda bir sorun yok. O yüzden sallama şeyler söylemenin manası yok. Sana bir kullanıcının mesajını alıntılıyorum. Belki anlarsın ne demek istediğimi.

    quote:

    Benim cihazım 2,5 yıllık temiz ve çiziksiz. Pil 92 garantiden değiştim 8 ay önce. 1800’e almak isteyen çok oldu Xiaomi Mi 9T aldım kartı taktım 4 saat sonra iPhone’a nasıl geri döndüm anlatamam. Şimdi Xiaomi’yi satıyorum. 6s plus 32 GB ile en az iki yıl daha kullanırım.


    Ki Mi 9T’deki SD730 tam A9 ile denk güçte. Hatta çoklu çekirdekte çok daha iyi performans veriyor. Gördüğün gibi her şey dosya transferi, kablosuz şarj vs değil. Adam yarım gün bile dayanamamış. Herkesi kendi gibi sanmak, kendi beğenmiyor diye bir cihazın fiyatını haketmediğini savunmak komik bir ifade. 2000 üzeri hangi cihaz fiyatını hakediyor ki? Note 8 şu an 4000 liraya satılıyor. İşletim sistemi güncelleme desteği kesilmiş bir cihaza 4000 lira mı verirsin yoksa o paraya iPhone 7 plus mı alırsın? Ben aklı başında kimsenin güncelleme almayan bir cihaza o kadar para vereceğini sanmam. Amiral cihazlar için konuşuyorsak 2 yıl güncelleme yetersizdir. Başka bir konuda da söyledim. Üreticiler amirallerle orta ve giriş seviyesi arasına güncelleme sınıflandırması koymak zorunda. Amiraller üç yıl, orta ve giriş seviye ise iki yıl güncellenmeli. Tepe seviye cihazlarla orta ve giriş seviye bir tutulmamalı. Note 10 geçen yıl çıktı önümüzdeki yıl son güncellemesini alacak. Üstelik de 9000 küsür fiyatı var. Arkadaşım güncellemesi kesildiği için 4 yılda üç telefon değiştirdi. 2015’te Note 5, 2017’de Note 8, 2019’da da Note 10 aldı. Bunları çıkar çıkmaz aldı onu da ekleyeyim. Note 5’e 2700, Note 8’e 5000, Note 10’a 9900 verdi. 4 yılda telefonlara verdiği para toplam 17600 lira. Bense 6s’i 2015’te 3500 liraya aldım 4 yıl oldu ve hala hiçbir sorunu yok. 4 yılda bir telefon için harcadığım para yalnızca 3500 lira. Kim kapitalizmin kölesi olmuş? Bik bik konuşup daldan dala atlama trollcük seni.

    Android’in ne kadar vasat bir sistem olduğunu zaten buradan anlıyoruz. Uygulamalar kasmasın açılışta yavaşlama olmasın diye bellekte tutuluyor. iOS’un böyle bir şeye ihtiyacı yoktur. Birincisi uygulamalar doğrudan makine dili kullanır ve uygulamanın işlemci gücüne erişim seviyesi %95 seviyesine kadar çıkar. Dolayısıyla bellekte tutulmaya ihtiyacı yoktur. Tekrar açtığında herhangi bir kasma yapmadan doğrudan açılır. Bellekte tutulmadığı için de boşu boşuna kaynak ve pil tüketimi yapmaz. Bu da iki. Bu nedir işte işletim sisteminin altyapısının ne kadar sağlam olduğunun kanıtıdır. Android’in de iOS’a nazaran ne kadar verimsiz olduğunun göstergesidir. Bana göre tek eksi multitasking.

    Şu forumda azılı bir troll olduğunu bilmeyen yok ve konuyu bilinçli olarak trolllüyorsun. İlk mesajımda sadece cihazı eleştirdim. Ama senin gibi fandrozortlar herhangi bir Apple kullanıcısının bir Android cihaz hakkında olumsuz yazı yazmasını kaldıramadığı için fandroid damarlarınız hemen de kabarıveriyor. iPhone ile ilgili hiçbir şey söylemediğim halde sanki iPhone’u övüp de bunu yermişim gibi bana üzerine vazifeymiş gibi cevap verip konuyu iPhone’a getirip başka bir mecraya taşımaya çalışman iyi bir troll olduğunun kanıtı. Biz de troll severiz ama fazlası hoş olmuyor. Ben söyleyeyim de abartma. Ayarında trolllük yap.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mesela ben benim bahceme elma diksem. Fidanlarim cok iyi de degil ama kotu de olmasa. 3 sene sonra tarla cocuklarimin olsa. O elma agaclari 5 sene sonra elma vermesi gerekse ama kotu olsa elalem ne der. Edi_budu den sonra yerine gelenler elmalara bakamadi ondan elmalar kotu oldu der. Yerime gelenler ne yapsa bunu duzeltemezler. O nedenle yerime gelecekler bu elmalara yada elma diye diktigim fidanlara iyi bakmalilar. Ele gune rezil etmemeliler. Birde bahcemde calisanlarin kusmemesi gerek.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    hocam ekşi sözlük bi yan sekmede :D şaka şaka güzel yorum :)

  • Benim pc'den güçlü telefon
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.