Şimdi Ara

156, 147 dist ve 147 prog karşılaştırması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Çocukluğumdan beri 156 hayranıyım. Yaklaşık 16-17 bin bütçem var ve bir süre öncesine kadar 1.6 motor 156 düşünmekteydim. Ancak son zamanlarda 147 de çok hoşuma gitmeye başladı. Tecrübeli alfacılardan rica etsem 156 ile 147 karşılaştırması yapabilirler mi? Teknik açıdan, sürüş zevki, yol tutuş vb konularda ne farkları vardır?

    Birde 147'lerin distinctive ve progression modelleri var. bunların ne farkı vardır acaba?



  • Öncelikle 2 lt almanızı tavsiye ederim. Çünkü 1.6 lt ile arasında ciddi bir yakıt farkı yoktur, ancak ciddi bir performans farkı vardır. Ayrıca ikinci elde 1.6 lt ile üç aşağı beş yukarı aynı fiyata satılır.

    147 ile 156'yı karşılaştırırsak, sürüş zevki olarak sizin beklentinize kalır, çünkü ikisi de çok keyifli araçlar. Hatchback aracı daha çok severseniz 147'den çok keyif alırsınız, aksi takdirde 156 da mutlu eder. Yol tutuş benzer olmakla birlikte yüksek hızlarda 156 daha iyidir. Ancak alacağınız 147'de ASR, ve Distinctive alırsanız VDC gibi elektronik sistemler olacaktır, 156 ise eski kasa olduğu için bunlara sahip değil, bu yüzden 147 limit üstünde elektronik destekçilerin yardımıyla 156'dan daha kolay kontrol edilecektir.

    Distinctive ve Progression arasında donanım farkı vardır. Progression giriş seviyesi, Distinctive daha çok donanıma sahip versiyondur. Tam olarak hangi donanımlar fark ediyor orasını hatırlayamıyorum.




  • 147'nin collezione ve black line modelleri de var sanırım. Bunların farklarını bilen varmı acaba?
  • bilgi verecek yokmu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biozy

    bilgi verecek yokmu?



    Ben blackline daha iyi diye biliyorum ama inşallah yanılmıyorumdur
  • Alfa 147 Blackline;deri koltuk ve siyah tavan+siyah spoiler opsiyonları ile mevcuttur.17'' jant,beyaz çizgili Alfatex koltuklar,kırmızı spor göstergeler ve spor süspansiyon (normal 147lerden 2cm daha alçaltılmıştı sanırım bu yüzden ESPye ihtiyaç duyulmamıştır) standarttır.ESP ve Hız sabitleyici yoktur ancak ASR,VDC,ABS bunlar standarttır.Yanlış söylediğim bir şey varsa düzeltin lüfen benim bildiğim ya da bildiğimi sandığım şeyler bu kadar.
  • Ayrıca ek olarak koyu renk arka camlar+stoplar,siyah renge hakim olan iç mekanda ise alüminyum vites topuzu (opsiyonel), Alfa Romeo logolu sportif koltuklar ve alüminyum pedallar da mevcutmuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chndgn

    Alfa 147 Blackline;deri koltuk ve siyah tavan+siyah spoiler opsiyonları ile mevcuttur.17'' jant,beyaz çizgili Alfatex koltuklar,kırmızı spor göstergeler ve spor süspansiyon (normal 147lerden 2cm daha alçaltılmıştı sanırım bu yüzden ESPye ihtiyaç duyulmamıştır) standarttır.ESP ve Hız sabitleyici yoktur ancak ASR,VDC,ABS bunlar standarttır.Yanlış söylediğim bir şey varsa düzeltin lüfen benim bildiğim ya da bildiğimi sandığım şeyler bu kadar.


    Blackline'ın donanımlarını bilmiyorum ama VDC Alfa Romeo'nun kendi ESP sistemine verdiği addır. Bu yüzden hiç bir alfa romeo'da ESP yazmaz, VDC yazar. Ama diğer markalar gibi zırt pırt devreye girmez. Sebebi: Yol tutuş kabiliyeti zaten yüksek olan araçlar üretir, genellikle arkadan kaymaz, limitleri daha çok understeer dediğimiz önden kaymaya doğrudur. Arkadan kayma çok nadir durumlarda meydana gelir, bir viraja istediğiniz hızda girin, tekerlekler yoldan çıkmak istemez. Ancak yolun buzlu olduğu durumlarda arkadan salma durumunda, yani gerçekten hayati durumlarda devreye girer ve oldukça başarılıdır.

    Yani spor kullanımı önlemez, aktif güvenlik önlemi olarak vardır.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.