Şimdi Ara

144 Hz Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Merak ettiğim bir husus var.

    144 Hz bir monitör aldık diyelim, lakin bir oyunda alabildiğimiz FPS 80-90 arası. 144 Hz'in 60 Hz ile arasında yarattığı o akıcılık farkını yine de görebilir miyiz ? Yani illa VSYNC ile FPS'yi 144Hz'de sabitlememiz gerekir mi ?

    Bir de bir monitörün 1 ms olması ile 1 ms ve 144 Hz olması arasındaki fark ne kadardır yani sadece 1 Ms ama 75Hz bir monitör alsak standart 5 veya 4 Ms / 60 Hz monitörlere göre ne kadar bir fark görürüz ? Yüzdeye vurunca 1 ms ile 144 Hz'in o akıcılığın oluşmasındaki oranı ne şekilde belirtebiliriz ?



  • 60hz in üstüne çıktıktan sonra akıcılık artmaya başlıyor, 144hz monitör 70-80 fps aldığın bi oyunda, 1ms 75hz monitör gibi hissettirir. Vsyc nin 144fps ye sabitleyebilmesi için zaten 144+ fps almak lazım ki o da 2-3 oyunda mümkün o yüzden onu mümkün mertebe açmıyoruz. 144hz mönitörün tam farkını cs go gibi oyunlarda hissediyorsun veya 100+ fps aldığın fps oyunlada. 1ms tepki süresi ekranda nesnelerin peşinde hayaletlenme olmasını engeller. 1ms 75hz monitör alsanız her türlü 60hz 4-5 ms lik monitörden alıcı ve ghostingsiz görüntü alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

    Altta vereceğim inceleme linkinde; ''Oyun Deneyimi'' kısmını okuduğunuz zaman aklınızdaki birçok soru işareti giderilecektir.

    Bu incelemeyi yayınladığım süreçte tabii FreeSync/G-SYNC teknolojiler daha gelme aşamalarındaydı. Onların gelmesi ile beraber monitörlerin V-SYNC'e olan ihtiyacı da istisnai birkaç oyun dışında yok seviyelerine geldi.

    BenQ XL2420Z 144Hz Oyun Monitörü İncelemesi©RS [+XL2420T Karşılaştırması][01.01.2015]
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Peki G-SYNC'in V-SYNC'den farkı nedir ?
  • Slammer kullanıcısına yanıt
    Gsync ve freesnyc mönitorün yenileme hızını ekran kartı ile eşitleyerek ekrandaki kırılma ve takılmaları engeller, vsync de aynı işi yapıyor yanlız bazı teklemeler yaşayabilyorsunuz her oyunda veya her sahnede olmasa da hissediliyor ve can sıkabiliyor. Gsync ve freesycn olunca bu takılma hissiyatı olmadan akıcı şekilde oynayabiliyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.